Jump to content
BulForum.com

Imam nujda ot pomo6t we hora

Ne_Hrani_Maiko

Recommended Posts

TV Tool е една от най-бъгавите програми на тоя свят. Ако си с последната версия, опитай да я преинсталираш. Ако не си с нея, намери я.

Nqma znachenie s kakva video karta e dostatachno e da si e slojil draiverite shtoto po default mai XP ne kachva draiver koito pozvolqva tvout-a da bachka

Tykmo si mislih da otvora tema za tva i nekoi me izprevari, za tova shte pitam tuk. Znachi az sam s GeForce MX440 128MB s TV-out. Kato pusna TV-outa sichko e OK, no kato pusna film na tv-to mi dava cheren ekran i ne se vijda nikva kartina. Kav e problema?

Накратко за телевизора и филмите:

Когато настроиш Clone, екрана на монитора излиза на телевизора, за да гледаш филми на цял екран телевизор, отиваш в опциите на NVIDIA GeForce в адванцед и отляво избиораш Full Screen Video и отляво долу избираш Secondary Device (предполага се че телевизора е second monitor).

по принцип и с Медиа Плеър ли не става?

Ако не, Display Properties -> Settings ->Advanced -> GeForce xxxxx (ako si s GeForce).

Там nView Display Mode - гледай да е избран левиа екран (монитора) и да е дадено Make this primary display. Долу disable aito panning да е изключено, и да има Clone по-горе.

Analog display + TV по-долу в списака.

Във overlay controls отляво, вдясно - Video overlay във падащия списак.

Full Screen Video отляво, отдясно долу вя смипсака - Secondary Display.

Това е в общи линии, не би трябвало да имасш проблем при правилно инсталиран драйвер и липса на други проблеми в системата.

да, така е. Но аз съм с по-нови драйвери затова е по-разли4но при мен.

При старите драйвери и аз имах проблем с тв аута, 4ерни бордери на телевизора, дръпнах си новите и всичко заспа! :punk

Guest Prestor™

Първо здр. на вси4ки. Както разбрах имаш GEFORCE 4. И аз сам с същата като теб. Първо виж дали си сварзал правилно tv кабела т.е там където го свързваш с видеото си. След това виж дали е нагласен да приема този сигнал (поне при SONY-то ми трябва да е така) и 4ак тогава разгледай настройките на картата. Успех с филмите.

:devil prestor™

не е съвсем така.

Просто си създава един профил с тв аут и настройки за картината и го дава на дефаулт.

После преди да стартира медията да плейва филма пуска телевизора и готово. Иначе най-много да не се скрият 4ерните ивици на екрана отстрани.

Понякога настройката за тв аут се нулира и от Clone се връща на дисаблед и се налага просто да се даде пак Secondary Display и готово, но рядко става, поне при мен.

хахах, кой ти е казал, че няма значение дриверите ?! :confused

43 е доста стара версия, аз съм с 52.16, отпреди месец някъде са.

Ами отиваш на сайта на картата ти (nvidia.com) и оттам дърпаш най-новия дравйер.

С диска на картата ми дойде диск с стари драйвери (4х.хх) и ми правеше проблеми с черни ивици отстрани на картината, драйвера беше бъгав, опцията Clone се появяваше когато си иска), сваляй последните и тва е!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...