adibas Posted June 21, 2007 Author Share Posted June 21, 2007 Искрено се надявам един ден да дойдеш и да ми станеш шеф. Най ги обичам тия дето направо от университета и стават шефове. Без да се обиждаш ама не знаеш абсолютно нищо, като станеш някъде шеф и ще разбереш за какво ти говоря. Теорията и практиката са две различни неща и не винаги вървят ръка за ръка, да не кажа, че е доста срещано явлениеда се разминават доста. И си в голяма грешка, че не ти трябват познания в чертането. В момента в който ми пратят на мен технолога такъв като тебе дето не може да разгадае чертежа на машината и да знае кое къде е и какво представлява направо те пращам в гората за гъби, ако ще и 5 шефа на едно да си.Ама какво ли ти обеснявам и аз, ще дойде ден в който ще разбереш, че на излизане от университета си само въздух под налагане в комбинация с големи претенции. Не бе човек тва за шефчето го казах просто защото се ядосах! Иначе да рализката между теория и практика е голяма и факта, че в момента завършвам не значи, че не съм се сблъскал с тази разлика вече! Имай го на предвид нито знаеш какво работя нито нищо! За това не се изказвай леко така как да го нарека НЕПОДГОТВЕН Както и да е не ми се спори с Вас до колко съм или не съм наясно с чертежите и изобщо не виждам какво на някои от Вас им влиза в работата това....както и да е.....нямам повече думи...аз мислех че тука се помага когато някои попита нещо, а то просто се философства без нито един човек да ми каза..."виж бе пич еди къде си видях, там правят чертежи и т.н." Като не знаете кво сте взели да ми пишете тука топици на тема трябва или не днешният инженер да владее чертане на компютър Ама кво да ви кажа......може и половината от вас да са по-възрастни от мен ама сте такива дечурлига и то дечурлига с големи комплекси за малоценност, та отчаяно се чудите как да си покачите авторитета пред себе си и то в моя топик, в който просто помолих най-учтиво за помощ!.... Само едно ще Ви кажа пичове според мен с листа и молива е напълно достатъчно да направиш каквото си искаш! Повечето сгради, в които живеете, в които работите и голяма част от всичко което ползвате около вас е правено и чертано на лист и хартия момченца....така че стига сте се изхвърляли..... Хайде със здраве на всички дано не съм обидил някой Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 Чертане на компютър значи много по-добра производителност. Защото може да си най-добрия инженер, ама като се моташ да чертаеш 2 месеца...язък ти за дарбата.Иначе е верно да не трябва да знаеш всички кад програми. Но АУТОКАД-а е освновното и най-ширикоформатното КАД приложение. На него просто можеш да седнеш и да си направиш всичко което поискаш и си струва да бъде научен! Иначе аз смятам, че му помогнахме на човека повече по този начин. Все пак седна и каза, че ще учи! @jozo Едно време хората са се возили и на магарета, ама ти предпочиташ да се возиш сега на РЕНО, нали? Подобни на твоите твърдения са просто....носталгия Моля моля ти като се моташ 2 месеца с 1 чертеж незначи че и други хора се мотат толкова ако ги чертаят на ръка.Аз лично правих чертежи срещу заплащане на студенти от ТУ и ако ги правих по 2 месеца нямаше да има нито 1 дето да ми плати.Тъй че моля те не съди по себе си и смея да търдя че не винаги на Аутокад става чертежа по-бързо отколкото на ръка.Въпрос на трейнинг е всичко! Иначе както казах и аз не отричам чертането на Аутокад защото се налага в днешно време.Особенно ако трябва да разкроявам нещо на лазер мога да го занеса и на хартия начертано ама после така или иначе пак на Аутокад ще мине за да го изработят и ще ми вземат кинти.За това е по-добре да си го направя сам и да знам как става. Не са носталгия!За сега става въпрос 2007 година някой правят машини с листчета и пари вадят други се фукат че много разбират от КАД системи и лапат мохи.Аз ти казах много се пишат големи специалисти ама нито един от тея не е направил 1 машина да работи!Не само на чертеж, това ще го направи почти всеки свястен инжинер ама да бачка е друг въпрос нали така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 Точно това и аз се опитах да кажа, въпроса е да поткараш това което е на чертежа, няма да ви споменавам водещите фирми в нашия бранш какви чертежи ни предоставят кви аутокади кви чудесии: листове голям формат чертано с черен химикал предаден обект завършен ..е от доктор нагоре почват там, кви инженери, а да не говорим за проектите им, който са супер некоректи...спрямо законите на физиката..с това започна газифицирането на нашия град.. Adibas, питах по-нагоре, за какво се отнася твоя чертеж и да ли аз мога да ти помогна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted June 23, 2007 Author Share Posted June 23, 2007 Точно това и аз се опитах да кажа, въпроса е да поткараш това което е на чертежа, няма да ви споменавам водещите фирми в нашия бранш какви чертежи ни предоставят кви аутокади кви чудесии: листове голям формат чертано с черен химикал предаден обект завършен ..е от доктор нагоре почват там, кви инженери, а да не говорим за проектите им, който са супер некоректи...спрямо законите на физиката..с това започна газифицирането на нашия град..Adibas, питах по-нагоре, за какво се отнася твоя чертеж и да ли аз мога да ти помогна? vynil_master, Значи, чертежа беше план на разположението на обзавеждането и апаратурата там на един отдел във фирмата, която анализирам за дипломната ми работа. А при нас дипломните работи са 75 % иконмическа част (теория, анализ на пазарна среда и творческа част) и 25 % техническа част (планиране на работно място, планиране на производствен процес и т.н.) Моето беше за работен процес, та там начертах целия цех и напрайх разни изчисления и чудесии! Но чертежа ми трябваше да е направен на компютър и после на паус ,а бе демек на Аутокад .......и при положение че нещата ми трябваха адски бързо, просто удебелих чертежа с мек молив, да се откроява хубаво на кадастрона и го занесох в копирния център на гладстон (под лъки синема) там директно ми го принтиха на паус и стана перфектно....техническият консултант на дипломната ми го одобри и ми взеха дипломната за рецензия...така че...и така стават нещата Стискайте палци ся да пишат хубава оценка на рецензията и да ставам вишистче и аз ПС: А Аутокада вече го почнах Link to comment Share on other sites More sharing options...
puhaimuha Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Хора, трябва ми много спешно да ми изготвят чертеж на компютър на паус! Аз съм го начертал на кадастрон просто ми трябва по същият начин да го изработят на компютър (примерно на АутоКад) и да се принтира на паус А3! Който знае къде в Пловдив се предлагат такива услуги много ще съм благодарен ако се отзове!Мерси!!! Здравей!АЗ се занимавам постоянно с чертежи,така че ако ти трябвам може да ми пишеш на gergana_tl@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.