Jump to content
BulForum.com

Имам един голям ВЪПРОС относно Застраховка.

operator

Recommended Posts

Здравейте, на 13.06 стана една беля..но не бях аз виновен(участник 1)..

така.. в полицията писаха там протоколи.. и акт на участник 2, отидох до застрахователната компания ня участник 2, снимаха всичко ОК.. днес ми се обаждат и казват ,че на участник 2, не е платена вноската на застраховката и ме викат да отида до офиса и да ми предадат едно писмо .. и с това писмо да ида до моята застрахователна компания..

това значи ,че участник 2 е без застраховка..

участник 2 е с служебна кола на кауфланд.

от тук нататак кво става? ако някой знае процедурите да сподели..

моята застрахователна компания ще съди ли кауфланд ? и ако да в къв период?.. ако може някой да ми разясни ще е супер.

ако темата не е за този раздел моля да я преместите, мерси

Коя е твоята застрахователна компания? Аз лично застраховам всичко в ДЗИ и каквото и да стане отивам при агента ми, хвърлям му всичко и той се оправя. Вика ме само за подпис и да ми даде документите. Принципно идеята е всеки застравохателен агент да има грижа не само да си вземе премията при сключване на застраховката, а и когато има събитие да ти съдейства и максимално да те улесни, за да не занимаваш с неща, които не разбираш, а и не трябва да разбираш де - все пак за какво си плащаш? Отиди при този, който ти е правил застраховката и го питай какво да направиш или най-добре той да се заеме с нещата. Иначе Кауфланд са подсъдими отвсякъде, защото без ГО е ЗАБРАНЕНО даже да палиш колата, камо ли да бръмчиш.

Здравейте, на 13.06 стана една беля..но не бях аз виновен(участник 1)..

така.. в полицията писаха там протоколи.. и акт на участник 2, отидох до застрахователната компания ня участник 2, снимаха всичко ОК.. днес ми се обаждат и казват ,че на участник 2, не е платена вноската на застраховката и ме викат да отида до офиса и да ми предадат едно писмо .. и с това писмо да ида до моята застрахователна компания..

това значи ,че участник 2 е без застраховка..

участник 2 е с служебна кола на кауфланд.

от тук нататак кво става? ако някой знае процедурите да сподели..

моята застрахователна компания ще съди ли кауфланд ? и ако да в къв период?.. ако може някой да ми разясни ще е супер.Твоята застрахов .компания няма ама няма нищо общо с неговата. Тук има един застраховател в случая и това е застрахователя на виновният. обикновенно застраховката покрива минималната сума по закон ,която е 800 лв . Ако вредата ви е по- голяма остатъка си го искате от виновния , ако не го даде доброволно - съд.

ако темата не е за този раздел моля да я преместите, мерси

Aко няма застраховка . Има два варианта или да ви обещети доброволно или да го съдите за граждански деликт за претърпени вреди по ЗЗД.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...