maddrum Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 Мисля, че заглавието е красноречиво. Аз давам предложение за VW Beetle(a.k.a. THE BUG). Малко история. През 1933 Адолф Хитлер дава идея за създаване на кола общодостъпна за всеки, която да може да превозва 2-ма възрастни и 3 деца или както още е по-познато като "Народният Автомобил". Задачата се възлага на Фердинанд Порше, който не след дълго излиза с концепция и прототипи. За съжаление колата обаче вижда бял свят значително по-късно, тъй като избухва Втората Световна Война и немските авомобилостроителни заводи са били заети с производството на друг тип автомобили В следвоенните времена, обаче колата става хит, защото е евтина и здрава. През 1967 вече се започва да се предлага в различни цветове, с двигател с 50 к.с. на цена от $1,640:) Невероятно симпатичния "бръмбар" и до ден днешен е най-продаваният автомобил за всички времена и е една от най-разпознаваните коли по света. още информация и снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 с 5 ръце и 8 крака ЗА бийтъла! страхотна кола, мен лично много ме радва Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Mclaren F1 - http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_F1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warez-boy Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Аз съм почитател на колите 4х4 и за мен най-великите автомобили са серията Gelaendewagen на Мерцедес. По известни, като G-клас. Историята на тази сериа започва още през 1903 като свърх-здрави и високо проходими машини. Днес G-клас е на въоръжение във армиите на редица държави, също така е основен мафиотски автомобил и е може би най-предпочитания брониран автомобил след S-клас-ата. Самия Папа Йон Павел II го използваше. А ако погледнем разработките които AMG и Brabus са направили на серията G... G55 AMG (500 HP, 700 nM, 5.5 секунди от 0 до 100) и G V12 Brabus (610 HP, 1006 nH, 4.4 от 0 до 100). Това е моя най-велик автомобил. G-Class - Много добра статия на Български. Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Много интересно видео Страшна реклама Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.