Jump to content
BulForum.com

Windows XP

Logistics

Recommended Posts

Когато имате отворени програми на taskbar-а и преместите показалеца на мишката върху някой таб излиза жълто тип-че с името на отвореното приложение.

Но става така, че някой път това тип-че остава зад самия таскбар и няма изкарване от там ... Някой намерил ли е решение на тоя проблем ?

За сега се оправя само с рестарт или по някакъв начин от самосебеси ..

Тоя проблем ми е познат от много години.

За съжаление борил съм го много време, търсил съм много по нета, попадал съм на различни методи за решаването му, и нито един работещ като хората. Това съществува даже в Windows 2003.

Съветвам те да не си погубваш живота в търсене на решение :bgrin: .

Поне разбрах кое го причинява и от просто отдавна внимавам да не се получи защото правя месеци ъптайми и точно за такава простотия най-мразя да рестартирам.

Поне по моите дългомесечни и годишни наблюдения това се получава само ако използваш десния бутон на мишката в Старт менюто по каквато и да е причина - отваряне на контекстно меню, местене на елементи на менюто и т.н. При последното не винаги става. Също така ако ползваш САМО левия бутон за споменатите операции по реорганизирането на Старт менюто, това не се получава. Т.е. поне при мен винаги се получава само при действия с десния бутон в самото старт меню.

Това го казвам от дългомесечни проучвания на проблема.

Така че внимавай с десния бутон.

Аз лично ако трябва да реорганизирам менюто, го правя през Explorer и после само с ляв бутон пренареждам елементите както ми се иска.

Дано съм помогнал.

Tedy, това беше добър съвет - ще внимавам с десния бутон вече, благодаря.

Рано или късно ще направят някакъв пач за проблема надявам се ..

Не се надявай изобщо. Това е проблем още от Win98 мисля, дали не е и при 95, и MS никога няма да го фикснат, след като нета е пълен с оплаквания за него, или просто не са достатъчно или за тях това е най-малката грижа след оплюването на ОС-а им по редица флангове като сигурност, стабилност и т.н.

В Vista не знам дали е оправено, не забелязах последния път когато я пробвах, ако и там е налице явно това ще е един от ония бъгове, които ще присъстват дорде съществува Windows.

Аз обаче свикнах вече това е единственото почти нещо, за което внимавам особено докато си работя, но пък и не инсталрам програми всеки ден за да се налага десен бутон в Старт. Т.е. отдавна не ми пречи и съм спрял дори да се притеснявам, навика е че просто там десен бутон не играе вече.

Сигурно има начин това да се оправя ако стане, я с някой регистри хак, я с някое екзенце което фиксва някоя стойност по Z-order в шела (защото явно там е проблема), защото тия тултипове са си баш прозорци в техническия смисъл на думата, и като всеки прозорец си имат z-order, който явно се нарушава по някаква причина.

Но аз така и не открих надежден начин за това, но от поне година и нещо не съм търсил, може да има някакви новости по проблема вече..

Възможно е не само от десен бутон да се причинява, може и от игри нещо, но аз игри не играя на този Win, и при мен САМО от десен бутон се получава.

За коя точно част на таскбара става въпрос? За тази където е часовника или по средата, където се появява "незнам си какво" при отварянето на всяка програма или папка?

Все пак ако се появи проблемя и неискте да губите ъптайм, просто убийте процеса explorer.exe и го стартирайте пак от Task Manager-a. Това е, дано съм помогнал. :)

Все пак ако се появи проблемя и неискте да губите ъптайм, просто убийте процеса explorer.exe и го стартирайте пак от Task Manager-a. Това е, дано съм помогнал. :)

Разбира се, само дето последно доколкото си спомням повечето икони от system tray след дадената операция изчезваха и после никакъв начин да се добера до дадените приложения, които представляват, без да ги килна пак от въпросния task manager, което по разбираеми причини е недопустимо за някои хора, още повече така се губят данни, настройки, а някои процеси са от файруол, и други системни такива.

Този номер с убиването на експлорер аз съм го ползвал единствено ако нещо е станало, и така поне да мога да рестартирам по-нормално.

Ми на мен ми изчезват само иконите на системни процеси, които седят в трея, но попринцип винаги намирам някакъв начин от, който да ги извикам, ако е много наложително. :)

Не е точно по темата, но как да махна онази иконка долу (Windows Security Alerts) или поне да не се появява онова балонче, дето ми казва, че съм изключил firewall?

ЕДИТ: Благодаря tedy

Не е точно по темата, но как да махна онази иконка долу (Windows Security Alerts) или поне да не се появява онова балонче, дето ми казва, че съм изключил firewall?

Като се отвори главния прозорец като цъкнеш иконата, там някъде има линк от сорта Change the way Windows notifies me about security alerts или нещо такова, най-долу беше сред линковете.

И след това махаш и трите чавки от опциите.

Като се отвори главния прозорец като цъкнеш иконата, там някъде има линк от сорта Change the way Windows notifies me about security alerts или нещо такова, най-долу беше сред линковете.

И след това махаш и трите чавки от опциите.

Ооо, супер, махна се. Това от толкова време ми се пречка. Аз махнах само Auto update-a.

Мерси и от мен.

Гледам, че и моя проблем съвпада със заглавието та:

След прясна инсталация на ХР и офис 2003(нз дали има нещо общо ма го споменавам и това) в езиците на ленгуич бара освен BG i EN се появиха някви тъпни като Chinese(traditional), Chinese(traditional), Korean, Japanese май тва бяха. Естествено се опитах да ги махна но в списъка с езиците ги нямаше :angry: . След рестарт сичко се оправи и въобще нямаше да пиша ако после пак не се бяха появили :angry1 . Та не съм слагал asian support или нещо подобно и нз откъде се взима тоя проблем изобщо, но помня, че преди време се беше случило същото на друго пц и друг инсталационен диск.

Някой срещал ли го е тва и знае ли оправия :confused

• 1 month later...
Когато имате отворени програми на taskbar-а и преместите показалеца на мишката върху някой таб излиза жълто тип-че с името на отвореното приложение.

Но става така, че някой път това тип-че остава зад самия таскбар и няма изкарване от там ... Някой намерил ли е решение на тоя проблем ?

За сега се оправя само с рестарт или по някакъв начин от самосебеси ..

http://neosmart.net/wiki/display/TTF/ToolTipFixer+Home

И след това ще може да си натискате дясно копче където ви е кеф ;).

• 2 weeks later...

При моя виндолс не стават такива работи .

А при нот респондинг само се бъгва инфото на таск бара , но ако не изчезне при повторно натискане с дясното копче си кил експлорера и всичко си е добре .

Нямам си никакъв проблем със старт менюто ... да не е заради класик стаел опцийте хахаха .

Лично мое решение на подобни проблеми:

Ctrl + Alt + Del -> Processes -> explorer.exe -> End Process -> [ Yes ]

Windows Task Manager -> File -> New Task (Run...) -> [browse] -> My Computer - C:\Windows\explorer.exe -> [Open]

... или по-простичко казано - ендваш explorer.exe -то, защото то ти се явява графичния визьор и го стартираш наново, чиста работа :)

EDIT: ...това вече е предложено от THE STORM, сега видях, sorry!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...