Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Днес отново нарушения в интернета. Беше спрял за малко, по едно време и 40-50% загуби за известно време, беше се пооправило, сега отново около 4-5%, и пинга вече ми се качи към гейта и от средно 0-1, стана средно 3-4ms, с доста максимуми около 5-6. До вчера а и днес имаше периоди, беше 0-1 средно ms. Не че нещо, но отбелязвам като симптом, че нещата вероятно ще вървят към зле. В момента влошеното усещане на нета идва от 5-те % загуби, но като цяло последните месеци усещам влошаване на качеството, като скоростта все пак я качиха без ограничение към Бг пространството, ама кел файда като качеството и стабилността отиват по дяволите.

Скептик съм като цяло. Засега ще търпя защото няма по-добри наоколо, вкл. там където ще ходя.

confused.gif

Първото, което си цитирал има предвид, че тези аномалии, за които говореха преждеговорившите и които вероятно се дължат на новите саги около булсат, явно са до райони още, и такива не съм забелязал аз в Кичука.

Втория цитат се отнася до общите ми оплаквания за качеството, като по-чести прекъсвания, чест дроп и т.н., които наблюдавам последните 1-2 месеца.

Като цяло е Ок, но на моменти като почнат тия проблеми с кратки прекъсвания и дроп, и издивявам. Вероятно твърде съм се бил "изнежил" 2-3 години, през които бях доста доволен, и явно сега реалността се променя бавно, но сигурно. Ще видим.

Вчера вечерта беше просто ужас - загуби до 60%, 20-ина секунди, за да се зареди началната страница на Google, изобщо по едно време стана неизползваем.

Тази сутрин изглежда наред - няма никакви загуби, когато съм тествал. Скорости през SpeedTest, доколкото показват нещо - определено по-високи от преди промяната. Реални трансфери на файлове - също не по-зле от преди, дори за бг-сървъри са на по-висока скорост. Ако задържат така през цялото време, няма да съм недоволен, макар че все още имам усещането за сякаш малко "по-тромав" интернет. Сутринта като им се обадих, уж са наясно, че съществуват проблеми със стабилността на връзката. Ще видим дали довечера няма да се получи същото.

tedy, дано да се стабилизират нещата, защото, ако наистина нямаш алтернатива си е доста кофти. То не че аз имам някаква алтернатива на N3 - само НетГруп/Булсат, за които отзивите в тракия не са особено ласкателни.

и при мен все още е ШИТ.

разликата е, че днес успях да се свържа... вика еми да има проблем, ще пратя техници. това в 10 сутринта, но още ги няма...

ако до днес 19:00 не ми е оправен нета ще откача всички суитчове и кабели от къщата и двора си и ще ги нарежа на малки парчета и ще ги хвърля на улицата, след което ще се обадя на Н3... ползвам им цифровата ТВ и са супер... за сега...

921706477.png

Одеве ми звънна човек да ми каже гсм номер на новата поддръжка на ангелсофт. Явно са решили да наемат собствена поддръжка, платили са някой лев на нетгруп за окабеляването и така вече официално съм клиент на ангелсофт. Нямам нищо общо с нетгруп или булсат. В интерес на истината вчера имаше прекъсване следобед, след което нета ми се върна на обичайното си добро качество, явно тогава е станала смяната. Радвам се, че стана така, а булсат си направиха лоша реклама с тия няколко дни докато ме захранваха с нет.

921706477.png

Одеве ми звънна човек да ми каже гсм номер на новата поддръжка на ангелсофт. Явно са решили да наемат собствена поддръжка, платили са някой лев на нетгруп за окабеляването и така вече официално съм клиент на ангелсофт. Нямам нищо общо с нетгруп или булсат. В интерес на истината вчера имаше прекъсване следобед, след което нета ми се върна на обичайното си добро качество, явно тогава е станала смяната. Радвам се, че стана така, а булсат си направиха лоша реклама с тия няколко дни докато ме захранваха с нет.

Искаш да кажеш, че Булсат са купили поддръжката на Ангелсофт за тяхната мрежа?

Хайде да кажа и аз. Гледам си договора: едната от страните е моя милост, другата е ЕТ Енджълсофт - Ангел Гаров - Пловдив. А съм свързан в мрежата на Нетгруп. Е, като как ще стане тогава прехвърлянето към Булсат? От правна гледна точка?

Хайде да кажа и аз. Гледам си договора: едната от страните е моя милост, другата е ЕТ Енджълсофт - Ангел Гаров - Пловдив. А съм свързан в мрежата на Нетгруп. Е, като как ще стане тогава прехвърлянето към Булсат? От правна гледна точка?

Еми просто и ясно преподписваш си договора, точно така стана с интернета на ЕКК.

Не е чак толокоз просто и ясно, това си е прекратяване на задълженията от едната страна без предизвестие и съгласие от другата страна. Или нещо такова.

Не е чак толокоз просто и ясно, това си е прекратяване на задълженията от едната страна без предизвестие и съгласие от другата страна. Или нещо такова.

Следователно, няма да ползвате услугите им повече.

През последните два дни няма сериозни проблеми, 1-2 пъти виждам, че има някакви загуби на пакети, но не и такива като в началото. Все още си остава впечатлението, че няма предишната "пъргавина" при зареждане на страници. Въпреки по-високите резултати в SpeedTest, не забелязвам по-високи скорости и на сваляне. Освен това графиката на трафика при сваляне от места, където със сигурност няма ограничения, е доста неравномерна:

realtimeasp.gif

Преди мисля, че в такива случаи си беше почти хоризонтална.

Ъплоуд към бг сървъри е по-висок. Преди по някаква причина имах 8 Mbit/s таван, сега виждам примерно 20 Mbit/s. Но и при ъплоуда графиката е също толкова неравномерна. При зареждане на страници, дори и почти локални, доколкото зная къде се хостват, снимките се зареждат с едно постепенно разгръщане, което сякаш бях позабравил. Може и да си въобразявам. Това са общо взето наблюденията ми след промяната.

Отделно от това, поне в момента изглежда няма никаква разлика между скоростите на 20-левовата и 35-левовата тарифи. Преди малко се включих с кабел в съседен на мен абонат, който е на 20 лв и не виждам никаква разлика.

Днес си смених Уиндоуса и установих,че имам интернет без да съм въвеждал настройки.Оказа се че всичко се подава автоматично и при мен,като IP-то и всичко останало си е абсолютно същото.Странна работа.Скоростите са си наред засега и не съм забелязал промяна.

Хм, от понеделник насам съм почти по цял ден пред компютъра и не съм забелязал никакви проблеми с нета. Свалят се и ъпват торенти, както преди. Явно, че в някои райони има проблеми. С pamporov сме почти комшии и ми е интересно той да каже как е нета при него. Ето тест от мен 922787120.png

А това за Булсат принципно е добре за хора, които са абонати на Булсат и така ще имат още по-ниска цена за интернет. На мен лично, ако това за купуването на Нет Груп е истина, нета ще ми е 16лв.

Това с месечните такси наистина идва много добре като оферта, но не бих сменил N3 поне докато ми предлагат подобно качество на интернетаrolleyes.gif То като се замисля в момента плащам точно 35.80лв за Булсат + N3, но интернета е 25мбит, а Булсат предлагат 32мбит.

Айде и аз да се изкажа....... БЯГАЙТЕ ДОКАТО МОЖЕТЕ!

...

Много много много лошо!

Това което казваш е много лошо. Динамични IP-ta?! :angry1

Ще преебат мрежата...

Обвързващ договор? За колко време?!

Ма***а му *****а, и какво ще правим ся.

Тук НЯМА друг сносен доставчик, значи от Септември няма да има НИТО един! :sayjin :angry1

Да***а и града ****а.

ITD, N3, КОГА ще идвате към кичука, тоя квартал е бати монопола с ДЦЦ и Нетгруп само, а свестните ги няма никви. Нетгруп е свестен за мен, но щом ще става това, нещата стават напечени. И на мен ми трябва static IP, а ITD скоро надали ще минат насам, вече почвам да се замислям за 99-те лв, за които някой спомена, макар че за 1-2 месеца някак може да карам на мобилен нет от мтел ако кулбокс ще минават скоро, по тел. ми говореха нещо за октомври, но като не са сигурни, освен да се изнасям от тоя шибан град!

tedy, N3 също са с динамични ip-та, а за Cool нямам идея. Относно поста на вещицата прекалено много ме съмнява, че пише от името на някой конкурентен доставчик, просто е изключително крайно без каквато и да е достоверна информация. Току-що се рових във форума на "Булсат" и никъде не се споменава ОБВЪРЗВАЩ договор. отделно, че няма никакъв смисъл да има такива договори. ОБВЪРЗВАЩИ догори има, ако решиш да си пуснеш телевизия и не ти се дават 148лв за закупуване на оборудването, но за интернет просто няма логика. Може би ще има нещо подобно за хора, които тепърва ще се включват и трябва да им се прекарват кабели като смятам, че ще има и опция да се платят 20-30-50лв за включване без обвързващ договор. Все пак хората предлагат и телевизия без обвързване стига да ти се дават 148лв.

Аз вече минах през няколко IP-та, но това беше просто докато се мъчех да видя дали по някакъв начин промяната в настройките няма да пооправи нещата. Иначе сега си минах от DHCP на статичен зададен IP адрес в рутера, т.е. както си бях при НетГруп. Сега отделно, ако те нещо почнат да ресетват. Иначе предполагам няма да е проблем. Смяна от статичен на DHCP и обратно запазва IP адреса, но като му дадох Disabled, си взе впоследствие нов. Също така, ако нещо за проба ръгна кабела в друг компютър за него си взима друг IP, а рутерът си стои на стария. Даже се чудя изобщо за момента по какъв начин знаят кой кой е по отношение на тарифа, тъй като нямат ограничения по MAC адрес. Ама то май и за момента тече едно и също.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...