Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

Добре, ще перефразирам: ъплоада ми сякаш е лимитиран до 0.000001. Спеедтеста дори не може да го отчете. :lol: Не съм звънял на съпорта, защото имам теб. :wub:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Че Булсат, ще купят една от мрежите в Пловдив е ясно, но, как пък прецени, че това е НетГруп?

Преди 2 седмици се закачих за "НЕТГРУП" и техниците ми казаха, че Булсат е сключил договор с тях, защото им споменах, че мисля да пробвам на Булсат нета от септември месец и те започнаха да ми се смеят...

Здравейте ,

да напиша и аз едно мнение за интернета.Ползвам го от 2 години и съм сравнително доволен, преди това ползвах дълги години ЕК и Гигабит.Може би съм доста претенциозен ,но и досега немога да достигна своята мечта за интернет доставчик.Аз не искам много само гарантиран международен трафик 1-1.5МБ/с даунлоад и 0.5-1 МБ/с ъплоад , без значение за БГ трафика и една малка подробност без загуби на пакети на територията на БГ.Колко му трябва на човек за да бъде щастлив.Някой хубав ден мечтата ми може да се сбъдне ,но да съм сменил квартала/ града / държавата.

всичко най-рошаво

Не можах да видя в сайта им карта на покритието, затова питам: имат ли покритие в района на блок 9 в Тракия и евентуално отзиви на доволни/недоволни абонати?

аз нищо не мога да намеря на сайта им затова се отказах да минавам на тях (засега). как да има мдоверие на фирма която сайта и (лицето и!) е развалено, зарязано и недодялано!

Преди 2 седмици се закачих за "НЕТГРУП" и техниците ми казаха, че Булсат е сключил договор с тях, защото им споменах, че мисля да пробвам на Булсат нета от септември месец и те започнаха да ми се смеят...

Това би трябвало да означава, че от 15-и Септември ще предлагат "Високоскоростен оптичен интернет достъп", както се рекламира в сайта на Булсатком.

. . . Само да не се окаже някоя хибридна технология от рода на Fiber-To-The-съседната-улица . . .

Това би трябвало да означава, че от 15-и Септември ще предлагат "Високоскоростен оптичен интернет достъп", както се рекламира в сайта на Булсатком.

. . . Само да не се окаже някоя хибридна технология от рода на Fiber-To-The-съседната-улица . . .

Има нещо вярно, само да не се окаже Fiber-To-The-съседния-квартал . . . Честно казано, само това ми казаха, а за оптиката не бях се замислял как ще я осигурят....

Оказа се от рутера. След рестарт се оправи. Нещо? Някой? Идеи?

Ето идея - вземи си свестен рутер :woot .

Не че нещо, ама аз защо преди година си взех рутер за 210 лв - за да нямам такива проблеми, не че е гаранция, но явно при мен проработи, и никога не се е налагало да псувам рутера за нищо. А не е рестартиран от сигурно 10 месеца.

tedy, то и моя рутер почти година не ми е правил проблеми, а е за 40лвph34r.gif

Твоя рутер предполагам е Wifi G, 100 мбитов, някой тенда/тплинк/длинк. А и не е казано, че всички с евтини рутери ще имат проблеми както и всички със скъпи няма да имат.

Моят е гигабитов N dualband Buffalo, който държи 8+МБ/с на 20 МХц и на над 10 метра през една стена. Спокойно торентвам с над 10 МБ/с без да лагва абсолютно нищо, със стотици конекции. По-евтините рутери леко по-кофти се справят с много конекции и "ръбати" скорости, зависи и до какви скорости си го мъчил твоя все пак. Ако ISP ти дава 4-5МБ/с примерно или пък не държиш много торенти с Много конекции, може и да не си усетил ограниченията или проблемите, които в дадена ситуация могат да изникнат.

Според мен цената си заслужаваше.

Отпреди час-два Нетгруп май преминаха на Булсатком. За момента малко противоречиви впечатления. Ако някой се чуди, DNS сървърите им са: 46.40.72.2 и 46.40.72.3. Доколкото разбрах няма ограничения по MAC адрес. Скоростите и цените вероятно ще са като дадените тук: http://www.bulsat.com/internet.php

Като спря нета към 13 часа се обадих на офиса в Тракия. Каката потвърди че имали "малък" проблем и да съм си направил настройките на автоматични. Да ама аз си ги оставих така както са си, и точно в 15.00 часа дойде нета, и съм със старите настройки. А и пробата със смяна на МАС адреса ме прехвърли към сайта на филибе.нет. Дали наистина са преминали към Булсатком? ;)

И аз смених настройките на автоматични, всичко бачка освен един сайт, който като го натисна веднага ме препраща на тъпото им съобщение http://46.40.64.18:8000/, как да го оправя да престане да ме препраща, то това си като вирус. А това за булсат няма как да станат такива тарифите, освен ако не се преподпишат договорите

И на мен ми се наложи ги сменя

За момента сменяме само настройките, да не се наложи тези дни да сменяме и доставчика, защото въпреки привидно високите скорости, които пуснах по-рано, връзката не бих казал, че е на същото ниво. Не е постоянна и имам чувството, че е видимо "по-тромава", поне за момента. Разбираемо, че може нещо да се донастройва, но ако остане така, определено ще се търси друг вариант.

За момента сменяме само настройките, да не се наложи тези дни да сменяме и доставчика, защото въпреки привидно високите скорости, които пуснах по-рано, връзката не бих казал, че е на същото ниво. Не е постоянна и имам чувството, че е видимо "по-тромава", поне за момента. Разбираемо, че може нещо да се донастройва, но ако остане така, определено ще се търси друг вариант.

Това за тарифа от 20лв.?

На 35 лв. съм. От торент по-рано днес докара докъм 5.5 MB/s на някакъв филм с много връзки. Доколкото разбрах от някой, който е на 20 лв тарифа, дори над 7 MB/s са имали (без рутер), но и при тях осезаемо връзката не е толкова пъргава при зареждане на страници и им прави впечатление.

На 35 лв. съм.

И толкова ниски скорости??? Off-topic

Не знам защо но при мен, всеки пък speedtest ми показва скорости от над 100Mbit/sec, само при мен ли е този бъг?

Това, което показва SpeedTest.net са всъщност по-високи скорости от това, което имах досега, когато ми излизаше НетГруп, специално за външния и презокеанския. (И друг път е ставало въпрос, че в някои райони 20 лв тарифата е с по-високи скорости от 35 лв в други) Ъплоудът е да не кажа 2 пъти по-висок, но там някъде на SpeedTest. Досега и бил 5-6 Mbit за Европа и 2.5-3 Mbit/s за щатски сървъри. Реално виждам примерно до 2-2.2 Mbit/s качване към FTP в Калифорния, където преди е било да кажем 1.8-1.9 Уж и пингът не е коренно различен, дори с една идея по-добър, но при зареждане на страници има едно изчакване, докато захапе, сякаш нещо изчакват заявките. Отделно от време на време има и "запушване". От скоростта не мога да се оплача, но от "пъргавостта" и стабилността засега - да.

В началото като стана промяната този следобяд, с директно свързан кабел и на мен ми излизаха някакви скорости от порядъка на 138 Mbit/s, но не бяха истински.

Цялата работа с това потулване на информация от страна на НетГруп е крайно неприемливо.Като техен дългогодишен абонат изказвам абсолютното си възмущение от това.Почти напълно съм убеден,че качеството на услугата ще падне,ако не драстично то видимо.Виждам,че и първите коментари не са особено положителни което затвърждава страха ми,че ще се търси нов провайдър.

Мен също ме подразни, че без никакво предизвестие интернетът ми просто спря, тъй като настройките вече бяха други, доставчикът или продуктът също е друг, пак без предупреждение, при предплатена услуга. Доколкото разбрах впоследствие скоростите ще бъдат вероятно по-ниски, както в интерес на истината и цените, но и те не са много ясни. От AngelSoft на въпрос за това дали вече не са доставчик на НетГруп (в крайна сметка повечето от нас са абонати на НетГруп заради интернета на AngelSoft) и дали те самите имат покритие или и те минават към Булсатком, ако искам да се прехвърля към тях, първоначално ми беше отговорено доста уклончиво - говорете с НетГруп, вие сте си към НетГруп и т.н., докато накрая не ми затвориха с отговора, че засега не предвиждат покритие. Вярно, може и аз да съм им досадил с въпроси, на които не искат да дават ясни отговори, но в крайна сметка можеха просто да ми отговорят не, не сме повече доставчици на НетГруп, нямаме покритие за вашия район и дотам, вместо да увъртат и да ме препращат към НетГруп при ясно зададено запитване за техния продукт от потенциален купувач.

В крайна сметка ще изчакам няколко дни, за да видя как ще се развият и изяснят нещата, като май с едното око вече поглеждам към ITD Network.

Странно ми е едни от големите доставчици на интернет в Пловдив като AngelSoft и НетГруп да нямат нормални сайтове, с които да държат в течение на нещата своите клиенти. Дори в зората на интернета в България, СпектърНет примерно, ако не се лъжа, изпращаха имейли, с които предупреждаваха за предстояща профилактика, проблеми, настройки или други неща.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...