tedy Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Не че нещо, ама... През рутер, за 20 лв тарифа. За ~3 минути да сваля 1.7GB..... В същото време си браузвам без да ми (му) мигне окото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Мдаа, и при мен отдавна не са ядкост подобни показатели А допреди година две ги снимахме като изключителни постижения Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Мдаа, и при мен отдавна не са ядкост подобни показатели А допреди година две ги снимахме като изключителни постижения Само дето ти си на високата тарифа, а аз на малката, и доскоро повече от 4.5МБ/с не виждах, като общо взето ми е все едно дали за 3 или 6 мин. ще сваля филма или играта, но просто не се стърпях да споделя. Само че по-хубавото е във факта, че докато текат тия торенти с близо 11 МБ/с си браузвам и ползвам нета съвсем неусетно, без забавяния и т.н., а преди като течаха мощно торенти, в брауза все пак се усещаше някакво леко забавяне и мудньосване при зареждане и т.н. Сега нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Утре задължително се обаждам пуснах видя с колко ще свалям sc2 и при наличие на маса сийдъри скороста движи между 250-460кб/с. Отделно и броузването не минава много леко вчера във форума дам рефреш и чакам минута и нещо ми зацепи Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Интересното е че аз съм към Winet и скоросста никога не е мръдвала над 3.5MB/Sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 То и аз за година и нещо не съм имал проблем със скоростите просто последните 2-3 дена нещо взе да ми се базика иначе като цяло съм си доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Интересното е че аз съм към Winet и скоросста никога не е мръдвала над 3.5MB/Sec Проблема ти е най-вероятно в някой рутер който ти реже скоростта. ТОЛКОВА ниска скорост Winet никога не са имали. А от друга страна аз съм се натъквал на switch който включен преди машината скопи отвсякъде връзката. Ето ти една проба през winet (квартала до моста на Герджика): Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Дедо не е точно така, независимо какво показва Speedtest-a скоростта реално е друга. И аз както колегата когото си цитирал съм на Winet, но скорости по-високи от 4,5 МВ/sec не съм виждал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Проблема ти е най-вероятно в някой рутер който ти реже скоростта. ТОЛКОВА ниска скорост Winet никога не са имали. А от друга страна аз съм се натъквал на switch който включен преди машината скопи отвсякъде връзката. Ето ти една проба през winet (квартала до моста на Герджика): Не се заяждам, просто цитирам Ваш пост.;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Тъй де... не е реално просто за ориентир. На мен speedtest-a до LA ми даваше 4мбита като пуснах да свалям с няколко thread-a от наш сървър стигнах 12мбита... като тези 12 ги гледам и при мен на network monitor-a и на cisco-то там. Мисълта ми беше, че 3мбита или дори 30мб е леко бавно като за тях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Те имат предвид 3.4 и 4.5 защото вероятно са на малката тарифа, която доскоро и при мен беше дотолкова. Предполагам поетапно правят промените, и вероятно Нетгруп първи ги направиха, та от 2-3 седмици вече стигам 11 МБ/с, предполагам и другите поддоставчици скоро ще направят същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Ако има някой в района около икономическия техникум и е на WiNet може ли да пусне един пинг до гейтуея и да ми каже какво му връща. Питам защото от вчера в точно определен час всичко се скапва. Загубите варират в порядъка 16-40% и на практика интернет няма. Сега пиша от някаква отворена съседска мрежа(да е жив и здрав тоя на БТК дето я е пуснал ). Така е около час, час и половина и после всичко е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Напоследък Нетгруп силно се влошиха при мен, прекъсвания колкото искаш, за часове!! Доскоро беше общо взето веднъж дваж в седмицата за половин-един-2 часа. Дано имат много основателна причина за това още по-голямо влошаване. Не знам кризите в ДЦЦ дали имат нещо общо, но дали само нетгруп са така или и други доставчици пострадват от ДЦЦ катаклизмите? Нещата едвам се търпят вече. Вярно, че ги хвалих и ги хваля за скорости и т.н., но тия чести прекъсвания ми виждат сметката! Кел файда съпрота да ми казва "ще го оправим, господине, в нас е проблема" и т.н., вежливо и т.н. След като става толкова често вече. Предпочитах смотания съпорт преди време с лошото отношение, ама с редки прекъсвания, отколкото това сега. Говоря за Кичука, където съм аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 нет груп ще стават булсат.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Още по-добре, тамън мислех да се махам от тях, сега поне няма да се чудя толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 При мен абсолютно нищо не е прекъсвало от много месеци... Не помня даже откога... А последния път им беше гръмнало нещо благодарение на ЕВН. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 нет груп ще стават булсат.... И как го реши това ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Че Булсат, ще купят една от мрежите в Пловдив е ясно, но, как пък прецени, че това е НетГруп? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Все едно кой какво ще купи, важното да има хубав нет и да не прекъсва! При мен абсолютно нищо не е прекъсвало от много месеци... Не помня даже откога... А последния път им беше гръмнало нещо благодарение на ЕВН. Е, ти си в друг район, квартал, и т.н. Тука прекъсванията зачестиха доста, не знам, може и ДЦЦ да са виновни, но поне като има нет, има в изобилие и с перфектно качество. Само прекъсванията ми е***т мамата. По час на седмица се търпи горе долу, честно казано. Хем малко почивка. Но стане ли баш когато ти трябва или за (2-3)+ часа, и вече може човек да му избият чивиите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Че Булсат, ще купят една от мрежите в Пловдив е ясно, но, как пък прецени, че това е НетГруп? Съдейки по този пост във форума им, в Сливен и Стара Загора ползват Spectrum NET за доставчик. Може и за всички градове да стане така . . . От доста време наблюдавам повишена активност от Spectrum NET в полагането на оптични кабели в града . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 А каква е връзката между Спектрум нет и НетГруп според теб? Според мен никаква. Нетгруп и сега са поддръжка на някой от сателитните доставчици, но май бяха към Итв, дори да са на Булсат, просто ще бъдат поддръжка и на интернета им, а не, че ще ги закриват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 А каква е връзката между Спектрум нет и НетГруп според теб? А аз къде точно съм писал, че има връзка??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 От септември ще стане факт. Но принципно не виждам нищо лошо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Не мога да ъплоадвам от няколко дни насам. Някой, нещо>!>!!?!?! >КВЛ: К!@к3?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Не мога да ъплоадвам от няколко дни насам. Някой, нещо>!>!!?!?! >КВЛ: К!@к3?!?!? Е та какво значи това? Щом си писал във форума, текста на съобщението ти се е ъплоуднал до сървъра на форума . Иначе съпорта какво казва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.