Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

По едно време беше затоворен. Последният път като го платих до ПУ и ми казаха, че работи. Може да е било нещо временно.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Интернета е много зле от 1-2дни, обикновено не обръщам внимание, защото е са доста чести такива краткотрайни сривове. Но вече продължава доста време, сутринта ми зареждаше всяка страница по 15сек, сега ми зарежда по 30-60сек всяка страница. Свалям си топ гиър със 10кб/сек ??? На кой номер да се обадя утре? В кичука съм някой има ли такъв проблем...?

Същата работа е и при мене, така че със сигурност знаят за проблема и вероятно скоро ще го отстранят :notify:

Така е, и при мен от около 3 дни е много зле нета. Загуби големи, от което основно идва проблема, многобройни прекъсвания, такова нещо от години не е било. Явно е "глобално".

Доколкото знам Лангейм (Нетгруп) работят по промяна на мрежите по квартали, и се надявам да намалеят драстично проблемите и проблемчетата, които така или иначе има с времето, и тези катаклизми последните дни да са знак за добро.

Edit:

Обаче като дойде нета днес, забелязвам нещо "странно"..

Pinging 79.134.176.1 with 32 bytes of data:

Reply from 79.134.176.1: bytes=32 time=1ms TTL=63

Reply from 79.134.176.1: bytes=32 time<1ms TTL=63

Reply from 79.134.176.1: bytes=32 time=2ms TTL=63

Ping statistics for 79.134.176.1:

Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 0ms, Maximum = 2ms, Average = 0ms

Минавам и през рутер, а пинга винаги ми е бил 2-3 мс до гейта.

На лаптопа, който е през wireless, стартиран току що, подобна картинка, средно 1мс пинг. Дали са сложили вече оптиките, както разбрах, че ще правят в квартала... вероятно.

Едит:

Не знам дали е временно, но в момента нета е по-добър от ВСЯКОГА! Баси нещото, настрана пинга, който е <1 мс, ами и свалях торенти с 10 МБ/с! и в същото време брауза Изобщо не усети, че тече торент, всичко хвърчи и лети и направо до Космоса! Просто нямам думи, дано се задържи.

Може би наистина има подобрение. Сега свалям един филм т.е докато пишех това го свалих. Средна скорост 7мб/сек и съм на ниската тарифа от 20лв, по това време е нормално и преди съм засичал такива скорости. Като следя, че не съм закачил съседа от горния етаж, а си свалям от софиянци. Може да проверя и ъплоуда как е тези дни, ще пиша ако има нещо рекордно.

Стига бе.... 9.7мб/с..... confused.gif

http://www.netgroup-bg.com/?m=services&a=netexpress

Къде е това ?

Тоя сайт не го гледай, от години явно не са го барали, там се мъдрят още скорости от половин-един мегабит.

По-скоро гледай този, вече май обновен сайт - филибе.

Явно от преди седмица-две като правиха нещо, вече нещата задобряха неимоверно, вкл. за малката тарифа, и локалната е неограничена и за нея. А свързаните локално доставчици с AngelSoft/Metgroup доколкото знам са доста и се увеличават постоянно във времето. Те май са едни от най-"свързаните"..

Така е. И явно барат постоянно, понякога спира но пък е за малко, за сметка на това и аз вчера дърпах с 8.5 мб/сек, пак на 20 лева, после ъпвах с 3.3мб/сек. Като цяло доволен съм.

Ползвам НетГруп от 29 декември в Кючука зад Камела. До момента не съм имал нито едно прекъсване. Без значение сняг, бури, профилактики на EVN и прочее. Като добавим и че сме 2 апартамента зад един рутер Netgear и не се е налагал нито един ресет от моя страна на рутера за това време, всеки да си прави изводите. Изключително съм доволен от услугата им, макар че ми се наложи да я ползвам защото освен ЕК и DCC нямаше друг доставчик. От Cooolbox се направиха на важни и ги отсвирих.

И аз не мога да се оплача в Кичука, но има моменти спирания, но са краткотрайни и не са ми правили впечатления. Ако стоите по 1ч на ден на компютъра 3пъти в седмица, може да кажете, че не е спирал от 3години...

Здравейте, днес ще помогна на един приятел да си сложи рутер. Той е на Нет груп, и въпросът ми е дали при тази фирма е необходимо да се звъни до съпорта и да се каже,че ще слагаме рутер или направо да клонирам мак адреса. Благодаря, предварително :rolleyes:

Здравейте, днес ще помогна на един приятел да си сложи рутер. Той е на Нет груп, и въпросът ми е дали при тази фирма е необходимо да се звъни до съпорта и да се каже,че ще слагаме рутер или направо да клонирам мак адреса. Благодаря, предварително :rolleyes:

Нямат ограничение за рутер. Слагаш, клонираш МАК и готово. Даже можеш да имаш 2 МАК адреса регистрирани, ако се случва да включиш чат пат друго устройство с друг MAC.

Нямат ограничение за рутер. Слагаш, клонираш МАК и готово. Даже можеш да имаш 2 МАК адреса регистрирани, ако се случва да включиш чат пат друго устройство с друг MAC.

Благодаря за отговора. Приятен и весел ден :))

Ако стоите по 1ч на ден на компютъра 3пъти в седмица, може да кажете, че не е спирал от 3години...

Абе доста си стоя, че и торенти постоянно сийдвам и свалям. Щях да забележа.

Подозирам, че отсреща излиза оптиката, защото имат шкаф, освен кутията със суича.

Така като чета засега съм се спрял на Ейнджълсофт и Куулбокс.

От една страна ме блазни по-високата скорост на Ейнджълите, а от друга пък оптичното качество на Куул!

Много мисля щото по принцип мрежата ЛАН ли е това означава загуба на пакети и по-висок пинг.

Все още не съм решил, но много ще мисля.С Визиото преди имах големи проблеми - побеля ми брадата от тях...то само това да беше ами само Един Господ знае, колко години от живота ми са съкратили.От известно време насам,обаче са взели мерки и не мога да ги позная.Реагират веднага при спирания щом се обадя и до няколко часа го пускат.Но не съм доволен като цяло от качеството на нета т.е от скоростта както писах в темата за "Визио". Клиповете в ю-туб, Вибокс и др. ми ги зарежда доста бавно, а за он-лайн тв въобще да не говорим.Браузването също е бавно.

В Кичука съм зад Камела и съм от Локомотив Пловдив

Така като чета засега съм се спрял на Ейнджълсофт и Куулбокс.

От една страна ме блазни по-високата скорост на Ейнджълите, а от друга пък оптичното качество на Куул!

Много мисля щото по принцип мрежата ЛАН ли е това означава загуба на пакети и по-висок пинг.

Все още не съм решил, но много ще мисля.С Визиото преди имах големи проблеми - побеля ми брадата от тях...то само това да беше ами само Един Господ знае, колко години от живота ми са съкратили.От известно време насам,обаче са взели мерки и не мога да ги позная.Реагират веднага при спирания щом се обадя и до няколко часа го пускат.Но не съм доволен като цяло от качеството на нета т.е от скоростта както писах в темата за "Визио". Клиповете в ю-туб, Вибокс и др. ми ги зарежда доста бавно, а за он-лайн тв въобще да не говорим.Браузването също е бавно.

В Кичука съм зад Камела и съм от Локомотив Пловдив

Ти ме утрепа.

Виж малко по-назад в темата, 1-2 страници, съм постнал картинки с пингове, скорости и т.н., че точно с LAN/оптика ще имаш възможно най-малкия пинг и възможно най-високите скорости. И стабилността вече не е това което беше преди (в положителен смисъл).

Ето при мен как стоят нещата:

880322650.png

2326559v.jpg

Ти ме утрепа.

Виж малко по-назад в темата, 1-2 страници, съм постнал картинки с пингове, скорости и т.н., че точно с LAN/оптика ще имаш възможно най-малкия пинг и възможно най-високите скорости. И стабилността вече не е това което беше преди (в положителен смисъл).

Най-вече суичовете ме притесняват щото някой суич по трасето като не ти работи на пълен капацитет се получава загуба на пакети и висок пинг.

При Лан-а това е неизбежно да се случи, особено при лошо време само да светне някоя светкавица.Та колкото и добре да е направена мрежата тези суичове и кабели не са ли под земята, не може да се очаква качествен нет ако ще и за 20 лв. да пускат 50 мегабита.За Гаров чувам хубави неща и това ме кара да се замисля, но ще видим...няма да бързам.

..

Е да де, то такива проблеми никога не могат да се елиминират, ако ще кабелите да минават и под земната кора. Въпроса е колко често и за колко време се оправят. Има доволни и недоволни от всички доставчици, по райони и т.н.

Както ти казаха, и Кулбокс все още има кабели над земята, така че..

Между другото пинга ти не е много зле, от кое се оплакваш.. Спеедтеста и той вече не е кой знае колко показателен.

И да четеш отзиви, общо взето нещата са доста и до район, и само с проба можеш да установиш, и някой около теб да каже как са едните и другите. За нетгруп поне както и други казаха, в Кичука доста се подобриха, а вече чухме хора и от Кичука на Кулбокс, които не са особено доволни.

Ами аз писах вече от какво съм недоволен - бавно браузвам, бавно ми се отварят музикалните клипове от сайтове като ю-туб и Вибокс, не мога да гледам он-лайн-тв.И виж на шота, че при кански усилия нета ми е 13 мегабита, иначе от нулата до върха ми поддържа 8 мегабита, а вече като се спусне по надолнището си вика :"и аз съм кола" и стига до 13 мегабита.

Сега лятото не използвам толкова нета, но ми се натрупаха повече прекъсвания (около 3-4), отколкото когато седях по 5-6 часа... Ще говоря с тях като ходя да плащам за това и за още нещо и ако нищо не се промени аз пък ще се махна от тях... И в момента нямам нет, а имам пинг до гейта, който не ме грее особено.

Между другото пинга ти не е много зле...

Пингът си му е зле, както между впрочем и даунлоудът. То е ясно, че спийдтестът не може да е критерий за достоверност, но все пак дава някаква приблизителна представа. За Пловдив би трябвало да вижда само едноцифрени стойности пинг (поне при мен константно са между 2 и 3).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...