Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Забрави - не работят, както и предполагах, досега обикалях. Който блее - седи без нет до понеделник...

Само не знам тия дето бяха в 5-та палата къде отидоха - те работеха в събота...

ЕДИТ: До 17.20 до бившия Айсберг има работещ офис! ГААААЗ! АХАХАХ

Аз го сварих... laughing.gif

Платих за 3 месеца напред направо. Много приятна и закачлива мадама devil.gif Ти защо не се обади на телефона да те изчака? Тя каза че е там до 17.20 някъде...

Къде точно е офиса викаш че там така или иначе ми е по-удобно да го плащам.Добре си направил че си го платил за 3 месеца трябва и аз да предприема нещо подобно че все в последния момент се сещам плащам

Значи "офисът" е гараж дефакто. Като идваш от бетонния мост и вървиш към мястото на бившия Айсберг има светофар на това кръстовище. Вляво се вижда голяма жълта кооперация все още празна. ПРЕДИ светофара и покрай нея в малката уличка вляво е гараж гиби - има табела отгоре. Букално на 20-30 метра като влезеш от ляво ти се пада.

В сайта им не можах да намеря информация за корпоративни клиенти? Какви услуги предлагат за тях?

Ей това са сигурно http://filibe.net/services.php . До колкото знам главното предимство е, че при повреди фирмите са с предимство.

• 1 month later...

За първи път съм доволен от съпорта. Тази седмица имаше спиране на интернета, сутринта погледнах и видях, че няма към 19-20ч вечерта ми звъннаха да ме попитат дали има интернет. Предполагам са работили и извън работно време и 30мин по- късно вечерта имах интернет.

Идваха днес техници на NetGroup да ми прекарват не, но като разбрахме че кабела е външен и минава отвън на блока и реших да си помисля малко преди да реша окончателно. Какво ще споделите вие. Имате ли проблеми с това, че кабелите са им външни, а не в блока. Влияят ли се от метеорологичните условия?

Идваха днес техници на NetGroup да ми прекарват не, но като разбрахме че кабела е външен и минава отвън на блока и реших да си помисля малко преди да реша окончателно. Какво ще споделите вие. Имате ли проблеми с това, че кабелите са им външни, а не в блока. Влияят ли се от метеорологичните условия?

Ако някой ти каже, че не се влияят, ще излъже.

В зависимост как е изградена мрежата около вас, това може да е по-голям, или по-малък проблем. При мен се доказаха, че е по-скоро малък. Прекъсвания има доста рядко вече, а дори пролетно и лятно време с гръмотевици когато има, вече прекъсва по-рядко и за по-кратко. Зависи при вас как е. Само сам можеш да тестваш и да разбереш. Нетгруп явно се задобриха последните месеци, ако бях на теб, пак бих се вързал на тях, нямаш заробващ договор за години, нищо не губиш, освен първоначалната такса.

Разбира се, трябва да си сложиш и протектор на лан кабела преди да влезе в компа/рутера ти.

Ако външните кабели са проблем за теб, и има у вас друг доставчик с невъншни кабели, си правиш сметката дали на него да се включиш и така.

Ако някой ти каже, че не се влияят, ще излъже.

В зависимост как е изградена мрежата около вас, това може да е по-голям, или по-малък проблем. При мен се доказаха, че е по-скоро малък. Прекъсвания има доста рядко вече, а дори пролетно и лятно време с гръмотевици когато има, вече прекъсва по-рядко и за по-кратко. Зависи при вас как е. Само сам можеш да тестваш и да разбереш. Нетгруп явно се задобриха последните месеци, ако бях на теб, пак бих се вързал на тях, нямаш заробващ договор за години, нищо не губиш, освен първоначалната такса.

Разбира се, трябва да си сложиш и протектор на лан кабела преди да влезе в компа/рутера ти.

Ако външните кабели са проблем за теб, и има у вас друг доставчик с невъншни кабели, си правиш сметката дали на него да се включиш и така.

На GGBit/Evrocom съм в момента, но мисля да направя малко смяна. Наистина това, че няма договори е голям + и мога поне да пробвам. Мисля да се вържа пък ще видим. Осветли ми само за този протектор. Какво представлява, от къде мога да го взема, цени евентуално и как трябва да се сложи. Благодаря предварително! :)

На GGBit/Evrocom съм в момента, но мисля да направя малко смяна. Наистина това, че няма договори е голям + и мога поне да пробвам. Мисля да се вържа пък ще видим. Осветли ми само за този протектор. Какво представлява, от къде мога да го взема, цени евентуално и как трябва да се сложи. Благодаря предварително! :)

Е, те ггбит с вътрешни кабели ли са при теб?

Протектора е защита от пренапрежения и токове, кутийка, от едната страна (входа) включваш кабела от доставчика, от другата (изхода) с кабелче (обикновено идва с протектора и е около 5-10 см) се свързва нататък (комп, рутер). Има и един зеленожълт кабел, който излиза от кутията, по който се отвежда енергията, от която защитава протектора, да не достигне апаратурата ти, а по тоя жълт кабел се отвежда навън. Това е и целта на протектора, при гръмотевици и т.н., се индуцират високи тоци и напрежения на стотици метри и километри в радиус. И той защитава от тях, а те се случват най-често при лошо време. По-рядко е да падне мълния до вас директно на кабела, от това почти нищо не те спасява, освен ако имате специална инсталация в блока. Но както и да е.

Тоя жълт кабел задължително го свързваш с маса някъде, примерно третата жица на контакт. Аз лично съм го вързал с удължение към щепсел шуко, само с 3-тата жица вътре и съм включил щепсела в самостоятелен контакт, като съм му махнал двете крачета на щепсела. Иначе ако не го свържеш, защита никаква няма да е.

Примерно това

Към 5-10-тина лв средно са, има и по 30-40 ама от марки като APC където плащаш нещо и за марката, а последно от Нетгруп/Angelsoft си закупих по-евтино такова, без кутийка, в по-проста "опаковка". Няколко лв.о-скъпите от една марка уж са с по-надеждни параметри, и защита, но каквото и да вземеш, е по-добре от без хич.

Ще се поинтересувам от тези протектори. Иначе ми е интересно, че от както го сложиха нета резултати от 20 теста са винаги от този порядък -

784041745.png

• 3 weeks later...

Към 19:30 видях, че нямам нет. Обадих се и казаха, че е по-голяма повредата, но ще се постараят да го оправят. Помислих си, че ще оставят нещата за утре, но за моя изненада установих, че в 23.00 имам нет! Приятно съм изненадан, че са обърнали сериозно внимание на поддръжката, браво! :)

Към 19:30 видях, че нямам нет. Обадих се и казаха, че е по-голяма повредата, но ще се постараят да го оправят. Помислих си, че ще оставят нещата за утре, но за моя изненада установих, че в 23.00 имам нет! Приятно съм изненадан, че са обърнали сериозно внимание на поддръжката, браво! :)

Бе аз ви казвам, че Нетгруп са се пооправили, земат да станат едни от най-добрите поддоставчици на Лангейм.. и аз от незапомнени вече времена нямам особени прекъсвания, които да останат дълго неоправени. Да е имало 1-2 за около час през последните 8-10 месеца.. и няколко доста по-кратки.

Утре дали ще работят офисите им, че забравих да го платя нета и одеве получих предупреждение? Добре че имат тая опция с 30-те часа отлагане, че щях да увисна тая вечер...

• 1 month later...

Да, вярно е. Киров продава палатата и всички са аут.

Странно. Днес отидох преди да видя написаното от теб и си работеше офиса. Момичето беше там и си платих интернета. Да не би да ги местят за в бъдеще?

Странно наистина. Ако говорим за офиса в 5-та палата на второ ниво - помня че имаше информация, че е затворен... Аз преди го ползвах в почивни дни, защото май други не работеха...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...