Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...
Абсолютно никакви грижи при мене както обикновено. :devil

Ами радвай се.

Излишно е да споменавам, че при такива ужасни гръмотевици и буря са малко мрежите които биха издържали. Важното е да се оправят бързо.

В момента на някои места виждам, че всички липсват, и даже повечето са на нещо различно от лангейм/нетгруп.

А при мен /района около ТЦ "Гранд"/ интернет няма. Не знам как точно да го обясня, но не ми изписва cable is unplugged, диодите на ланкартата светят, но просто няма интернет. Пробвах пинг на gateway, но нищо ... :unsure:

От събота (първите капки дъжд) до преди 30 мин. без нет... :)

И аз така. За 1 месец насъбрах повече часове без нет от колкото през изминалите 2 години взети заедно. От скоро съпорта никакъв го няма при мен. Разочароват ме много.

Определено вече напълно се потвърждава факта, че качеството е различно на различните места и райони. Аз никакви проблеми не съм имал тия дни. За съпорта е единодушно, че куца :bgrin:

Ако изключим наистина олетия съпорт (направо липсващ такъв), последните събития не могат да разклатят мнението ми. Това бяха доста сериозни бури оня ден, и е нормално за ЛАН мрежи като българските, които не може да са подземни и т.н., да пропаднат. Едва ли 1-2 дена без нет 1-2 пъти в годината ще ви докара финансови загуби примерно, освен че не сте могли да изтеглите поредния филм :) . През останалото време обаче, доволството поне в мен е такова, че мога да простя нещо такова 1-2 пъти в годината. Още повече не вярвам само Нетгруп-ски мрежи да са паднали в събота.

Интересното е че телевизията (ДЦЦ) дори за миг не прекъсна.

Според вас на какво се дължи фактът, че от двама на абонати на Нетгруп, от една и съща мрежа /IP 79.134.180.ххх/, единият има интернет, а другият /аз/ няма? Има ли вероятност проблемът да е у доставчика, защото нямам интернет нито през рутера, нито когато кабелът е включен директно в ланкартата.

...

Интересното е че телевизията (ДЦЦ) дори за миг не прекъсна.

И няма как да прекъсне, кабелите и са под земята, а на LAN-аджиите висят по дървета, улични лампи и къде ли още не.

И няма как да прекъсне, кабелите и са под земята, а на LAN-аджиите висят по дървета, улични лампи и къде ли още не.

Вероятно.

Може би освен кабелите, и суичовете трябва да са под земята, макар че електромагинтата вълна от паднал гръм не само се разпространява на десетки и стотици метри, но доколкото знам и под земята да са, пак може да се разпространи по кабела по индукция. А това основно горят суичове май.

Днес гледах в района сменяха суичове Нетгруп.

Според вас на какво се дължи фактът, че от двама на абонати на Нетгруп, от една и съща мрежа /IP 79.134.180.ххх/, единият има интернет, а другият /аз/ няма? Има ли вероятност проблемът да е у доставчика, защото нямам интернет нито през рутера, нито когато кабелът е включен директно в ланкартата.

Дължи се на това че не сте включени в един и същи суич. И явно линията до него е ок докато до теб има някоя "скъсана брънка".

Ако си оправят съпорта, няма да ги сменям, обаче с този съпорт, на който телефона постоянно ми дава заето е меко казано доста изнервящо. Поне да си вземат 3 секретарки, който да вдигат телефона и да казват както правеха ггбит " ще предадем на колегите " :D или поне преди правеха така.

562118254.png

Иначе като го има е чух не мога да се оплача за 20лв.

562118254.png

И аз нямах нет от бурите до вчера , но за сметка на това откакто съм на тях имам едно прекъсване само за няколко часа и доколкото разбрах е било глобален проблем. А да и едно друго , където някви дойдоха да режат дървета ,и кабела не им е харесал и ми го бяха отрязли

(но тогава на следващия ден дойдоха и ми го оправиха). За съпорта и аз не съм доволен , ама се замислете нормално. След буря много хора нямат нет и всеки звъни . Не мислите ли , че е нормално да не може да се свържете с тях от първия път ? Според мене в такива големи бури поне малко трябва да се влиза в положение...

За дъждове, ветрове и други природни работи е така ама не може ако нетчето спре петък към 16-17 часа (по някаква причина) да се чака до понеделник, защото събота и неделя никой нищо не прави... Като НГ не искат парите ми и не им пука дали съм техен клиент или не има и други, които ще се навият да ми взимат парите. :)

Хммм... днес 20-30 мин. без нет. Нещо май започва да им става навик. :( Дано в близко бъдеще да няма проблеми, че да не се налага пак да търся алтернатива за нов нет.

Извинявам се за 3-те поредни поста ама...

Само на мен ли са ми нужни средно по 3-4 минути за да ми отвори някоя страница....

(поста ми отне около 10-тина минути)

Май НГ все по-често започват да ми намекват, че не желаят да съм техен клиент... :angry:

Не е само при теб но аз не съм убеден че проблема е от NetGroup или Langame - форума нещо ми е бавен но като човърках разни чужди сайтове беше ок - даже свалих един пач за warcraft с над 2мб/сек а все пак е международен трафик. И чат пат форума реагира бързо чат пат бавно...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...