Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

Извинявайте ако въпросът ми е малко тъп, ама .... :confused някой знае ли, дали и в Тракия Net Group разпространяват интернет от Angelsoft ? :rolleyes:

Интересен въпрос...

Ми нетгруп май основно там разпространяват.. :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

Имат ли и ако да каква е инсталационната им такса? Сайтът им е... :confused И дали имат покритие в Гагарин на ул. Тодор Евтимов?

80 лева- до 24 часа; 60 лева- до 72 часа; 24 лева- криво ляво когато имат време (когато ги питах в офиса ми казаха максимум към 10 дни, но може и по-рано).

За покритие по-добре звънкай един телефон и питай.

.....И дали имат покритие в Гагарин на ул. Тодор Евтимов?

Имат. Аз съм на същата улица до пицарията в средата и. Еврофутбола до пицарията също е към тях. Имат малки проблеми с поддръжката - по точно момичето в Панаира. Малко на своя глава "филтрира" част от сигналите и информацията за проблема не достига до техниците, но ако знаят че има повреда я отстраняват бързо (стига да не е през нощта).

Опсс - чета "Тодор Ефтимов" а си мисля за "Обрейкови" :( Тодор Ефтимов е напречна и от терасата си я виждам, но дали имат кабел там не зная.

• 2 weeks later...

Аз искам да попитам нещо. Защо на спийд тестовете на някои пише Net Group, а на други Angelsoft ET при положение, че нета е един и същ...? :ghost

Мерси! :)

Аз искам да попитам нещо. Защо на спийд тестовете на някои пише Net Group, а на други Angelsoft ET при положение, че нета е един и същ...? :ghost

Защото Net Group купуват нет от Angelsoft.

Ок, ама при положение, че в офиса на Ейнджъл Софт приемат заявките защо не идват те, а идват Нет Груп. Получава се двусмислица... тогава на спийд теста как ще пише Ейнджъл Софт когато те не идват да ти опънат кабелите? :ghost

Ок, ама при положение, че в офиса на Ейнджъл Софт приемат заявките защо не идват те, а идват Нет Груп. Получава се двусмислица... тогава на спийд теста как ще пише Ейнджъл Софт когато те не идват да ти опънат кабелите? :ghost

На мен като са ми ги опънали M-Net, M-Net ли да ми пише на спийдтеста?

466938058.png

http://markovonet.com/ - това е фирмата, опъваща кабелите. И тази фирма, както и много други, работи съвместно с Ейнджъл Софт - изграждат мрежа там, където няма и взимат интернет от тях.

Ето обяснявам подробно. Нет-а е от AngelSoft а мрежата (кабелите) я обслужват подизпълнители като всеки се грижи за даден район. Може да приемат заявка в офиса на AngelSoft а може и в офиса на NetGroup (ако те са в твоя район). Образно казано едните се грижат да няма проблем с кабелите а другите се грижат за рутерите които от своя страна се грижат по тези кабели да "тече" каквото трябва.

NetGroup са си регистрирали където трябва подмрежата (т.е. групата от IP-та) и затова пише NetGroup - или е през RIPE или през reverse DNS lookup-a - зависи кой къде гледа.

Ето обяснявам подробно. Нет-а е от AngelSoft а мрежата (кабелите) я обслужват подизпълнители като всеки се грижи за даден район. Може да приемат заявка в офиса на AngelSoft а може и в офиса на NetGroup (ако те са в твоя район). Образно казано едните се грижат да няма проблем с кабелите а другите се грижат за рутерите които от своя страна се грижат по тези кабели да "тече" каквото трябва.

NetGroup са си регистрирали където трябва подмрежата (т.е. групата от IP-та) и затова пише NetGroup - или е през RIPE или през reverse DNS lookup-a - зависи кой къде гледа.

Затова и смениха ip-тата преди време, иначе си бяха всички на Angelsoft. Само това е разликата... Даже май сега на М-НЕТ са старите на Net Group 80.80.140.*

На мен като са ми ги опънали M-Net, M-Net ли да ми пише на спийдтеста?

Точно затова исках да знам каква е логиката при теб да е Ейндъл Софт, а при другите (мен) Нет Груп. :)

NetGroup са си регистрирали където трябва подмрежата (т.е. групата от IP-та) и затова пише NetGroup

Това ми трябваше. :) Мерси!

Нетгруп (вече) и ЕнджълСофт разполагат със свое собствено ИП адресно пространство, което им се предоставя от RIPE.net.

Доставчици, разполагащи със свое собствено ИП адресно пространство се наричат Local Internet Registries (LIR).

За България тук може да се видят всички LIR доставчици.

Тъй като по-голямата част от доставчиците не са LIR - тяхното ИП адресно пространство им се предоставя от LIR за временно ползване. При LIR може да се приеме, че е за постоянно ползване.

Деленето на големи средни малки и много малки се прави на базата на заявките, които се пускат към RIPE.

Колкото по-голям стaва даден LIR толкова по-висок му е членския внос към RIPE.

RIPE e асоциация в която членуват LIR доставчиците в Европа.

В Пловдив всички доставчици са членове на RIPE с изключение на N3, EasyLan, Груп9 и Нетгард.

Например 5-те мрежи с които разполагат N3 ... са им предоставени от TPN.

цък

, на Груп9 ИП-та са им предоставени от Нетера и т.н.

Сериозните доставчици обаче не могат да си позволят да вземат назаем ИП адресно пространство.

В общи линии затова излизат с различни имена в тестовете :) .

ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ

ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ

ТЪПИ ТЕЛЕФОНИСКИ ПРОСТИ МАМКА ИМ ДЕЙБА И ПРОСТИТЕ ГЪСКИ ШИБАНИ!!!!!!

ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ

ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ

ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ ПРОСТИ

-Няма нет

-бла бла бла правилно ли напраихте нстройките...бла бла бла при мен всичко изглежда нормално бла бла бла

-Нямам пинг към gatewey-я, Да имам един и същ проблем при 2 комютъра и рутрер, вероятно проблем е при вас

....последва няколко минутно викане(крещене) как те не са длъжни да ми обясняват как да си настроя рутера(аз само спонеах че и той казва един и същ проблем като компютрите)

затворих, иначе щях да я напсувам МАМА И ДЕЙБА И ПРОСТАТА ГАСКА !!!!!!!!!!

След 10на минути пак званнах

....

-Искам да рестартираш нацяло компютъра и да си напишеш наново настройките

Е тука не издържах, не помня к'во съм говорил, но накрая ми поиска телефон за връзка.

Днес дойдоха момчетата ... и познайте ... прекаснал се кабела.

Закво такъв хубав доставчик имат такива ТЪПИ ПРОСТИ ШИБАНИ КУХИ ТЕЛЕФОНСКИ ПОДЯВОЛИТЕ

....-Няма нет

-бла бла бла правилно ли напраихте нстройките...бла бла бла при мен всичко изглежда нормално бла бла бла....

:D Това с момата от Панаира ли беше? Щото и моите разговори с нея са подобни, но май съм малко по търпелив та се обЕснявам докато се съгласи да каже на техниците. Последният път ми отне 2 седмици обаче :angry:

-------------------

За уточнение - имаше нет, но с технически проблеми и силно занижени параметри

в тракия съм.

На 964386 звъня, не знам къде е това;

Амдааа - панаира :)

Другият път звъни на 993 534 - това май е пряко към техниците в Тракия

• 5 weeks later...

Днес дали работи някой от офисите да си платя интернета че ми е спрян а вчера забравих ?

Има ли опция за плащане онлайн ?

Няма. Като ги попитах за това в офиса им ми казаха "Като искаш хляб ходиш до магазина, нали?"

Щом Васко пита, предполагам, че няма(те) опцията на Ейнджълсофт (нищо, че едните взимат нет от другите) да се включиш сам за 24 часа, докато дойде понеделника, за да си платиш таксата... ;)

Абе то го има ама аз в петък вечерта се възползвах и вчера просто забравих да отида да го платя и сега се сетих.... дейба дейба

Не мога ли да се включа повторно ?

Че аз откак имам нет си плащам в залата на Гарови до ПУ бе момко. Изобщо даже не знам къде има офиси на Нетгруп

Някви идеи :confused

Абе то го има ама аз в петък вечерта се възползвах и вчера просто забравих да отида да го платя и сега се сетих.... дейба дейба

Аз му казах на Ангел че скрипта им по закона на Мърфи като те изключи следващия ден или е национален празник или е неделя и няма как да отидеш да платиш. На всичко отгоре те спира в 8 вечерта та няма и как да се засилиш веднага... та му предложих да им фиксна скрипта за изключване да проверява поне уикендите или след включване да важи не за 24часа ами ако е събота или неделя да го удължи до понеделник по обед ... и отговора му беше че няма бира на масата за да обсъдим тоя проблем отделно че и маса няма щото му звънях по телефона :)

Васко съчуствам ти обаче май няма работещи офиси днес.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...