Jump to content
BulForum.com

НетГруп ООД

Recommended Posts

Ако си мислиш че дори за миг бих си загубил времето да споря с тебе жестоко си се излъгал...

Сравнения между ЛГ и Нетгруп не правя, а и ако запиташ хората ще разбереш че нямат нищо общо като изпълнители. Факт е обаче, че последния месец връзката ми е още по-добра от предишния. А на тебе успех с новия доставчик.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Явно всичко е въпрос до район и късмет. Откакто съм на НетГруп (от нова година), връзката ми спря само веднъж заради изключен ток, а загубите на пакети са инцидентни и незначителни. Същото беше и миналата година с Визиото, но там си имаше доста други проблеми дето ги знаем всички. Дано да не се урочасам с това писане :bgrin:

И аз имах прекъсване по време на едната буря но се оправи на другия ден , а за проблемите със съпорта на нетгруп имам една теория която беше подсилена и след днешното ми разглеждане на обявите във вестника за работа "Нетгруп търсят техници" та напълно вероятно е няколко момци да са отлетели от нетгруп все пак е края на учебната година

Верно става забавно - вече към 10 дни нямам грам загуба на пакети и не е прекъсвал за секунда нета...

Все се чудя как така едно 90% от оплакващите се имат рутери вкъщи... Едно такова чудно ми е...

Злия Хакер - като минеш на друг доставчик не забравяй след 1-те 2 месеца да споделиш впечатления. Също така си сложи и рутера пак, да не забравиш...

Raptore да не си на заплата при Гаров бре..... :lol: ...сигурно след следващата буря,ще ти е също толково чудно що спира нета ;) ....докато има кабели по доварите и стълбовете със или без рутери мизерии ще има.Това,че при тебе всичко е ОК може само да те радва....както ти казват не един или двама не при всички е така...

Raptore да не си на заплата при Гаров бре..... :lol: ...сигурно след следващата буря,ще ти е също толково чудно що спира нета ;) ....докато има кабели по доварите и стълбовете със или без рутери мизерии ще има.Това,че при тебе всичко е ОК може само да те радва....както ти казват не един или двама не при всички е така...

Никой не го е отрекъл, напротив. Бая бури минаха - не ми е спирал нета. Невъзможно е обаче все някога да не спре - това важи за всичките му разновидности. Кабелите все някой ден ще паднат от дУварите и стълбовете така или иначе. Въпросът е кой как ще дочака този ден... Да не говорим че това че са под земята далеч не решава всички проблеми...

И разбира се че съм на солидна заплата при Гаров! И аз и Теди и Мидекс също така сме му роднини - единият е кум, дугият е сват, третият пък на булката брат. Имаме специални трасета до домовете си с гарантирани линии и поддръжка и наблюдение 24/7! Просто се правим на обикновени юзъри... Нищо че дори не сме на един и същи доставчик...

Никой не го е отрекъл, напротив. Бая бури минаха - не ми е спирал нета. Невъзможно е обаче все някога да не спре - това важи за всичките му разновидности. Кабелите все някой ден ще паднат от дУварите и стълбовете така или иначе. Въпросът е кой как ще дочака този ден... Да не говорим че това че са под земята далеч не решава всички проблеми...

И разбира се че съм на солидна заплата при Гаров! И аз и Теди и Мидекс също така сме му роднини - единият е кум, дугият е сват, третият пък на булката брат. Имаме специални трасета до домовете си с гарантирани линии и поддръжка и наблюдение 24/7! Просто се правим на обикновени юзъри... Нищо че дори не сме на един и същи доставчик...

Както казах малко по горе..радвай се,че при теб всичко е ОК!Висящите кабели са най-голямата предпоставка за проблемите и това е факт.За едно си прав "слизането" на кабелите наистина не решава всички проблеми......решава обаче основният в голяма степен а именно метереологичното влияние в/у мрежата.Само за справка за десетина дена 2-ма познати(нетгруп) смениха ланките си заради гръмотевичките...башка "тука има тука нема" нет! ;)

Някой път трябва да ви покажа пък друга картинка - шахти на БТК.... По два три метра вода, мръсотии, кабели нагризани от плъхове - идилия. Разбирай докато не се оттече и не падне нивото момчетата не могат да влязат вътре да работят... А мишоците какви дебели кабели гризат просто да се хванеш за главата... Разбира се те са едни мишоци с размери на средни зайци... Техникът на БТК, който ни поддържаше района от 2-3 години вече е в "подземната" група (заради повече пари разбира се) и каквито ми ги разказва човека... По цял ден са по аварии - няма спиране.

Някой път трябва да ви покажа пък друга картинка - шахти на БТК.... По два три метра вода, мръсотии, кабели нагризани от плъхове - идилия. Разбирай докато не се оттече и не падне нивото момчетата не могат да влязат вътре да работят... А мишоците какви дебели кабели гризат просто да се хванеш за главата... Разбира се те са едни мишоци с размери на средни зайци... Техникът на БТК, който ни поддържаше района от 2-3 години вече е в "подземната" група (заради повече пари разбира се) и каквито ми ги разказва човека... По цял ден са по аварии - няма спиране.

Ти сега къде отиде... :lol: ....след време ще кажеш,че си видял и някоя голяма гарга да ръфа оптиката на ИТД примерно!Всичко е много субективно и всяка една мрежа си има своите дертове...въпроса е къде и защо тези дертове са по-малко.... ;)

Не поствам по 2 причини.

Просто беше назрял моментът да поспра да се занимавам с глупости, че то само дразнения стават (около 80% от причините), а другото е наистина няколкото проблеми тоя месец, едно по-голямо прекъсване и 2 по-малки (около 20% от причините).

И пак, относително по-доволен съм отколкото бях на ЕК.

От седмица някъде не е прекъсвал, беше с леко влошени параметри (основно скоростта на даунлуд), а пинга винаги е бил идеален (2-3 мс), както и ъплоуда (7 мбит за малката тарифа).

Просто ми писна вече да споря а имах и повечко работа, но е истина че не навсякъде е 'слънце' и това никой не го е отричал. Същото важи за всички. Но все пак темите за ЛГ и нетргруп като че ли предизвикват най-сгорещени дискусии :)

Явно Нетгруп не си гледат работата (аз лично винаги съм гледал скептично на фирми, които имат 'груп' в името си).

Тези дни имам проблеми с нета нещо. Много ниски скорости...

Мислиш, че си имал ниски скорости?

Виж в момента какво е при мен

288228900.png

288228541.png :sick

Тест направен преди 2 дни. Стабилността кърти

287544317.png

Оправи се момчета и в Кършака имаше некакъв проблем но в момента всичко е под контрола им звънях им сутринта после ходих до офиса им на Панаира и като се прибрах бяха го оправили скоростта е добра и всичко е ОК !

каси за плащане освен в панаира и тракия да има нови...щяха покрай ПУ да отварят уж.

някой да знае нещо?

каси за плащане освен в панаира и тракия да има нови...щяха покрай ПУ да отварят уж.

някой да знае нещо?

Че аз откак имам нет си плащам в залата на Гарови до ПУ бе момко. Изобщо даже не знам къде има офиси на Нетгруп

Че аз откак имам нет си плащам в залата на Гарови до ПУ бе момко. Изобщо даже не знам къде има офиси на Нетгруп

Че Нетгруп нямат ли си отделно счетоводство от това на Лангейм :confused

Смених ланката и ето ги резултатите:

Аз май нямам нужда да сменям вградената ланка (и рутера) :)

285338021.png

285338256.png

255315823.png

Между другото от известно време вече спрях да правя спийд тестове, защото не ги считам за съвсем адекватни - доста зависят от моментното състояние на локалната и международната мрежа... ;)

а какво ти пише на договора? нетгруп или лангейм? :huh:

щото на мен ми каза пича, който ме върза, че мога само в панаира и в тракия да си плащам...и спомена за откриване на офис до ПУ, а някой ден, дай боже, и по други квартали :D

бахти скапания нетгруп , имам една седмица после една седмица нямам и след 20-30 обаждания най-накрая пращат техник който разбира по-малко от мене (аз не разбирам горе долу нищо) и всеки път се опитват да ме убеждават че проблема ми е в рутъра и е изгорял , и уж всичко сега е ок , имам 20 минути интернет и после пак 2 дена без , да не говорим че днеска бях толкова ядосан че един в офиса им в тракия щеше да яде поне 40 дена топени бисквити ако майка не ме беше хванала да не се разправям , дейба скапаняците...... пък шефчето оборотен го раздава атв-та , бъгита ала бала..... и на него да му е.а майката

бахти скапания нетгруп , .................. пък шефчето оборотен го раздава атв-та , бъгита ала бала..... и на него да му е.а майката

Тпрууууу. По-полека. Не се нервирай толкова, че млад ще си "отидеш" от толкова нерви. Бъзикам се, но има известна доза истина в това.

Относно дали е изгорял рутера или не - ако имаш еврокомски модем - включваш го и ако рутера ти е на DHCP (т.е. не е с фиксирано IP ами си го получава автоматично) трябва да можеш от компютъра ти (след като ви включил еврокомския модем) да отвориш http://192.168.100.1 - ако виждаш страницата на модема (говоря за моторолите) значи рутера ти не е изгорял и проблема е другаде. При мен имаше подобен проблем, направих подобна диагностика и момчетата дойдоха да проверят кабелите и се оказа там проблема... кримпнаха ги наново и сега е пушка.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...