RaptoR Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Ако си мислиш че дори за миг бих си загубил времето да споря с тебе жестоко си се излъгал... Сравнения между ЛГ и Нетгруп не правя, а и ако запиташ хората ще разбереш че нямат нищо общо като изпълнители. Факт е обаче, че последния месец връзката ми е още по-добра от предишния. А на тебе успех с новия доставчик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Явно всичко е въпрос до район и късмет. Откакто съм на НетГруп (от нова година), връзката ми спря само веднъж заради изключен ток, а загубите на пакети са инцидентни и незначителни. Същото беше и миналата година с Визиото, но там си имаше доста други проблеми дето ги знаем всички. Дано да не се урочасам с това писане Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 И аз имах прекъсване по време на едната буря но се оправи на другия ден , а за проблемите със съпорта на нетгруп имам една теория която беше подсилена и след днешното ми разглеждане на обявите във вестника за работа "Нетгруп търсят техници" та напълно вероятно е няколко момци да са отлетели от нетгруп все пак е края на учебната година Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breez Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Верно става забавно - вече към 10 дни нямам грам загуба на пакети и не е прекъсвал за секунда нета... Все се чудя как така едно 90% от оплакващите се имат рутери вкъщи... Едно такова чудно ми е... Злия Хакер - като минеш на друг доставчик не забравяй след 1-те 2 месеца да споделиш впечатления. Също така си сложи и рутера пак, да не забравиш... Raptore да не си на заплата при Гаров бре..... ...сигурно след следващата буря,ще ти е също толково чудно що спира нета ....докато има кабели по доварите и стълбовете със или без рутери мизерии ще има.Това,че при тебе всичко е ОК може само да те радва....както ти казват не един или двама не при всички е така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Raptore да не си на заплата при Гаров бре..... ...сигурно след следващата буря,ще ти е също толково чудно що спира нета ....докато има кабели по доварите и стълбовете със или без рутери мизерии ще има.Това,че при тебе всичко е ОК може само да те радва....както ти казват не един или двама не при всички е така... Никой не го е отрекъл, напротив. Бая бури минаха - не ми е спирал нета. Невъзможно е обаче все някога да не спре - това важи за всичките му разновидности. Кабелите все някой ден ще паднат от дУварите и стълбовете така или иначе. Въпросът е кой как ще дочака този ден... Да не говорим че това че са под земята далеч не решава всички проблеми... И разбира се че съм на солидна заплата при Гаров! И аз и Теди и Мидекс също така сме му роднини - единият е кум, дугият е сват, третият пък на булката брат. Имаме специални трасета до домовете си с гарантирани линии и поддръжка и наблюдение 24/7! Просто се правим на обикновени юзъри... Нищо че дори не сме на един и същи доставчик... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Да,само където и tedy има подобни проблеми в момента? Друг е въпроса,че не ги поства тука. Филм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breez Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Никой не го е отрекъл, напротив. Бая бури минаха - не ми е спирал нета. Невъзможно е обаче все някога да не спре - това важи за всичките му разновидности. Кабелите все някой ден ще паднат от дУварите и стълбовете така или иначе. Въпросът е кой как ще дочака този ден... Да не говорим че това че са под земята далеч не решава всички проблеми... И разбира се че съм на солидна заплата при Гаров! И аз и Теди и Мидекс също така сме му роднини - единият е кум, дугият е сват, третият пък на булката брат. Имаме специални трасета до домовете си с гарантирани линии и поддръжка и наблюдение 24/7! Просто се правим на обикновени юзъри... Нищо че дори не сме на един и същи доставчик... Както казах малко по горе..радвай се,че при теб всичко е ОК!Висящите кабели са най-голямата предпоставка за проблемите и това е факт.За едно си прав "слизането" на кабелите наистина не решава всички проблеми......решава обаче основният в голяма степен а именно метереологичното влияние в/у мрежата.Само за справка за десетина дена 2-ма познати(нетгруп) смениха ланките си заради гръмотевичките...башка "тука има тука нема" нет! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Някой път трябва да ви покажа пък друга картинка - шахти на БТК.... По два три метра вода, мръсотии, кабели нагризани от плъхове - идилия. Разбирай докато не се оттече и не падне нивото момчетата не могат да влязат вътре да работят... А мишоците какви дебели кабели гризат просто да се хванеш за главата... Разбира се те са едни мишоци с размери на средни зайци... Техникът на БТК, който ни поддържаше района от 2-3 години вече е в "подземната" група (заради повече пари разбира се) и каквито ми ги разказва човека... По цял ден са по аварии - няма спиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breez Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Някой път трябва да ви покажа пък друга картинка - шахти на БТК.... По два три метра вода, мръсотии, кабели нагризани от плъхове - идилия. Разбирай докато не се оттече и не падне нивото момчетата не могат да влязат вътре да работят... А мишоците какви дебели кабели гризат просто да се хванеш за главата... Разбира се те са едни мишоци с размери на средни зайци... Техникът на БТК, който ни поддържаше района от 2-3 години вече е в "подземната" група (заради повече пари разбира се) и каквито ми ги разказва човека... По цял ден са по аварии - няма спиране. Ти сега къде отиде... ....след време ще кажеш,че си видял и някоя голяма гарга да ръфа оптиката на ИТД примерно!Всичко е много субективно и всяка една мрежа си има своите дертове...въпроса е къде и защо тези дертове са по-малко.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Не поствам по 2 причини. Просто беше назрял моментът да поспра да се занимавам с глупости, че то само дразнения стават (около 80% от причините), а другото е наистина няколкото проблеми тоя месец, едно по-голямо прекъсване и 2 по-малки (около 20% от причините). И пак, относително по-доволен съм отколкото бях на ЕК. От седмица някъде не е прекъсвал, беше с леко влошени параметри (основно скоростта на даунлуд), а пинга винаги е бил идеален (2-3 мс), както и ъплоуда (7 мбит за малката тарифа). Просто ми писна вече да споря а имах и повечко работа, но е истина че не навсякъде е 'слънце' и това никой не го е отричал. Същото важи за всички. Но все пак темите за ЛГ и нетргруп като че ли предизвикват най-сгорещени дискусии Явно Нетгруп не си гледат работата (аз лично винаги съм гледал скептично на фирми, които имат 'груп' в името си). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Тези дни имам проблеми с нета нещо. Много ниски скорости... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Тези дни имам проблеми с нета нещо. Много ниски скорости... Мислиш, че си имал ниски скорости? Виж в момента какво е при мен Тест направен преди 2 дни. Стабилността кърти Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobymdance Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Оправи се момчета и в Кършака имаше некакъв проблем но в момента всичко е под контрола им звънях им сутринта после ходих до офиса им на Панаира и като се прибрах бяха го оправили скоростта е добра и всичко е ОК ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Смених ланката и ето ги резултатите: Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 каси за плащане освен в панаира и тракия да има нови...щяха покрай ПУ да отварят уж. някой да знае нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 каси за плащане освен в панаира и тракия да има нови...щяха покрай ПУ да отварят уж. някой да знае нещо? Че аз откак имам нет си плащам в залата на Гарови до ПУ бе момко. Изобщо даже не знам къде има офиси на Нетгруп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Че аз откак имам нет си плащам в залата на Гарови до ПУ бе момко. Изобщо даже не знам къде има офиси на Нетгруп Че Нетгруп нямат ли си отделно счетоводство от това на Лангейм Смених ланката и ето ги резултатите: Аз май нямам нужда да сменям вградената ланка (и рутера) Между другото от известно време вече спрях да правя спийд тестове, защото не ги считам за съвсем адекватни - доста зависят от моментното състояние на локалната и международната мрежа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Че аз откак имам нет си плащам в залата на Гарови до ПУ бе момко. Изобщо даже не знам къде има офиси на Нетгруп а какво ти пише на договора? нетгруп или лангейм? щото на мен ми каза пича, който ме върза, че мога само в панаира и в тракия да си плащам...и спомена за откриване на офис до ПУ, а някой ден, дай боже, и по други квартали Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 И аз съм абонат на нетгруп но досега нито един път не съм си плащал в панаира винаги до пу-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Аз плащам в тракия, то е точно с/у кауфланд. А панаира е 6та или 7ма палата, доста навътре беше. В палата на КИРОВ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 5-та палата строителната преди езерцето Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 бахти скапания нетгруп , имам една седмица после една седмица нямам и след 20-30 обаждания най-накрая пращат техник който разбира по-малко от мене (аз не разбирам горе долу нищо) и всеки път се опитват да ме убеждават че проблема ми е в рутъра и е изгорял , и уж всичко сега е ок , имам 20 минути интернет и после пак 2 дена без , да не говорим че днеска бях толкова ядосан че един в офиса им в тракия щеше да яде поне 40 дена топени бисквити ако майка не ме беше хванала да не се разправям , дейба скапаняците...... пък шефчето оборотен го раздава атв-та , бъгита ала бала..... и на него да му е.а майката Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 В правото си да се ядосваш като нямаш нет. Но иначе нета кърти мивки Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 бахти скапания нетгруп , .................. пък шефчето оборотен го раздава атв-та , бъгита ала бала..... и на него да му е.а майката Тпрууууу. По-полека. Не се нервирай толкова, че млад ще си "отидеш" от толкова нерви. Бъзикам се, но има известна доза истина в това. Относно дали е изгорял рутера или не - ако имаш еврокомски модем - включваш го и ако рутера ти е на DHCP (т.е. не е с фиксирано IP ами си го получава автоматично) трябва да можеш от компютъра ти (след като ви включил еврокомския модем) да отвориш http://192.168.100.1 - ако виждаш страницата на модема (говоря за моторолите) значи рутера ти не е изгорял и проблема е другаде. При мен имаше подобен проблем, направих подобна диагностика и момчетата дойдоха да проверят кабелите и се оказа там проблема... кримпнаха ги наново и сега е пушка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 рутера ми си работи влизам си спокойно в него и мога да си му променям настроийките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.