PiTT BuLL Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Днес сутринта ходих в офиса на НетГруп всички пичове накуп бяха там. Само като ме видяха и ме познаха и ми беше обяснено защо така ми е прекъсвал все вечер нета. От съседния вход някъв тиквеник имал рутер ,който не го бил обявил че го има и нещо пускал ток без той да знае по кабела и като стигне до моя суич на входа и ми спира нета. Поне се сдобих с денонощна поддръжка Да се надяваме ,че повече няма да имам спирания на нетя, сега дърпам с 2.5 МБ от ДЦ++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_UniCorn Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Днес сутринта ходих в офиса на НетГруп всички пичове накуп бяха там.Само като ме видяха и ме познаха и ми беше обяснено защо така ми е прекъсвал все вечер нета. От съседния вход някъв тиквеник имал рутер ,който не го бил обявил че го има и нещо пускал ток без той да знае по кабела и като стигне до моя суич на входа и ми спира нета. ... а споменаха ли ти за един мармот, който завива шоколада в станиол Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 давайте нетгруп- през 2 дена Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 44, Received = 14, Lost = 30 (68% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 3ms, Maximum = 8ms, Average = 5ms Сега чакам само някой гръм пак да СКЪСА НЯКОЯ ОПТИКА и пак да стоя 5дена без нет Edit Взимам си думите обратно,стоях САМО 18 часа без интернет или със над 30% packet loss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Днес сутринта ходих в офиса на НетГруп всички пичове накуп бяха там.Само като ме видяха и ме познаха и ми беше обяснено защо така ми е прекъсвал все вечер нета. От съседния вход някъв тиквеник имал рутер ,който не го бил обявил че го има и нещо пускал ток без той да знае по кабела и като стигне до моя суич на входа и ми спира нета. Добре са ти обеснили, дано си разбрал!!! Щети от вчерашната буря - Лан карта. Сега интернета ми влиза в рутера, няма как да му сменя МАК адреса, а поддръжка никаква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Още 14 часа без интернет тая вечер.Общо 32 часа за последните 50. И към 150 часа за последните 2седмици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Ти си стой и брой часовете, пък чакай някой да дойде да ти реши проблема..... Брой така на кратни да ни е по интересно да ги следим..... И Стоян имаше сериозни проблеми, независещи от него - решиха ги хората. Както на всички юзъри е казано - звънете не съпорта, идете до офиса ако трябва и да е ясно че проблемите сами не се решават, ако има такива. Ти си стой и си брой колко нямаш нет, може и до месец да я докараш...И в крайна сметка при толкова дълга липса защо не смени доставчика? Време без нет валяло гледам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 ... идете до офиса ако трябва ... ... ей т'ва се казва хард фен .... кое е това isp, което ще ме накара да отида до офиса му, за да му кажа, че има проблем? поддръжката на тея нетгруп е ясно, че в почивни дни не може да се открие по телефона (убедил съм се сам) ... така че какво ви остава да си развалите рахатлъка през уикенда и да се разходите за тоя дето духа. п.п. ... че дори и менторски тон се използва тук, тц тц тц Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Тц тз тц бз - ти нямаш ли си доставчик да си го гледаш него и неговите проблеми??? Както се видя на Стоян му се наложи да изпълни тая разходка, за да види не друго, а че проблема му е създаден от "комшия" и не идва от isp-то му. Тия неща не се откриват лесно, слава богу при него го намериха все пак. Редовните селски номера на някои юзъри (далеч не от кадърната група) често водят до проблеми за много други потребители. И понеже явно не следиш и не четеш събитията - остроумни коментари са някак не на място. Нищо - ние пак ще се посмеем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 само дето фактите са едни - ако се скапен нещо през уикенда или по време на някой празни, вероятността да намериш някой от въпроснот isp, който да ти отстрани проблема своевременно е минимална ... ся кажи, че за толкова пари получаваш такава услуга, за наетите линии и тем подобни щуротии btw в какво се изразяват "редовните селски номера на някои юзъри" ... Тц тз тц бз - ти нямаш ли си доставчик да си го гледаш него и неговите проблеми??? какъв е проблема да гледам как стоят нещата и при другите и от време на време да ги коменитирам? забранено ли е? ... или и то е като "локалните форуми" @samkijot Момчетата дойдоха до блока ми в Неделя, 23:49 часа, за да си оправят проблемите... похвално ... аз визирам проблемите на един съсед, който нямаше твоя късмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 @samkijot Момчетата дойдоха до блока ми в Неделя, 23:49 часа, за да си оправят проблемите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 и аз снощи нямах нет, проблема не е голям, но е кофти да нямаш звъннах им и ми го оправиха вярно е ,че в неделя не може да се намери никой , но определено не ме мързи да се разкарам до офиса им и шефа им лично да се заеме с тъпака който ме прецакваше толкова време , дръпна му кабелите и се видя от къде идва проблема. но определено момчетата се отзовават когато имат сигнал за проблем , дори и извън работното време ми се е случвало след 20:00 часа, но за тази си работа съм си аз упорит и не разчитам само да чакам някой да ми вдигне телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Напротив - нищо няма да казвам - просто ще припомня един стар лаф - стената паднала.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkkkk Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 @samkijot Момчетата дойдоха до блока ми в Неделя, 23:49 часа, за да си оправят проблемите... ДА! ДА! Да не би да си ги викнал на софра??? Та са дошли? Истината е да не стават бели в почивни дни. И както по-нагоре някой беше писал: по малко бури. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Просто казвам, че работят като има проблем... Не е нужно да ми се караш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Просто казвам, че работят като има проблем... Не е нужно да ми се караш... Работят си , няколко пъти ходих да се разправям , но тъкмо отивам и след мен влиза момчето което е решило вече проблема ми , като трябва работят, но всеки има нужда от почивка , все пак всички сме хора. Не ми казват като на еврокома, ако дойде дойде нетЯ/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Ти си стой и брой часовете, пък чакай някой да дойде да ти реши проблема..... Брой така на кратни да ни е по интересно да ги следим..... И Стоян имаше сериозни проблеми, независещи от него - решиха ги хората. Както на всички юзъри е казано - звънете не съпорта, идете до офиса ако трябва и да е ясно че проблемите сами не се решават, ако има такива. Ти си стой и си брой колко нямаш нет, може и до месец да я докараш...И в крайна сметка при толкова дълга липса защо не смени доставчика? Време без нет валяло гледам... 1вия път нямах 4 дена интернет - звънях всеки ден по 4пъти (големите аварий) Предишната вечер интернета спря в 19:30 => нямаше интернет до 12:30 защото няма съпорт вечер (сутринт се обадих естествено). Снощи почна да вали в 19:10 и нета спря веднага,дойде днес пак в 12:30 и пак естествено се обадих на съпорта в 9:30 СУТРИНТА,сигурно съм ги събудил? Тъйче да,ще си броя часовете защото негруп са некадърници,а не че аз не се обаждам. и аз снощи нямах нет, проблема не е голям, но е кофти да нямаш звъннах им и ми го оправихавярно е ,че в неделя не може да се намери никой , но определено не ме мързи да се разкарам до офиса им и шефа им лично да се заеме с тъпака който ме прецакваше толкова време , дръпна му кабелите и се видя от къде идва проблема. но определено момчетата се отзовават когато имат сигнал за проблем , дори и извън работното време ми се е случвало след 20:00 часа, но за тази си работа съм си аз упорит и не разчитам само да чакам някой да ми вдигне телефона. Да,защото момчетата не могат да отделят по 200 лева на месец още от бюджета за да имат и денонощно 1 телефонистка,аз ще им ходя до офиса през 2 дена ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breez Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 1вия път нямах 4 дена интернет - звънях всеки ден по 4пъти (големите аварий)Предишната вечер интернета спря в 19:30 => нямаше интернет до 12:30 защото няма съпорт вечер (сутринт се обадих естествено). Снощи почна да вали в 19:10 и нета спря веднага,дойде днес пак в 12:30 и пак естествено се обадих на съпорта в 9:30 СУТРИНТА,сигурно съм ги събудил? Тъйче да,ще си броя часовете защото негруп са некадърници,а не че аз не се обаждам. Да,защото момчетата не могат да отделят по 200 лева на месец още от бюджета за да имат и денонощно 1 телефонистка,аз ще им ходя до офиса през 2 дена ? Очакват се доста дъждови месеци....май ще трябва се запасят някои хора с търпение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Или с ново ISP. edit 3ти ден подред се скапва нета -_- Packets: Sent = 372, Received = 300, Lost = 72 (19% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 7ms, Maximum = 257ms, Average = 92ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 Действай и сменяй - никой не те държи насила.... Между другото - нови 5 дни без грам загуба на пакети Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 Звъня им днеска,за пореден път,че пак има пакет лос от предишната вечер при което както винаги ми казват "ще проверим,телефонче за връзка?" и т.н. При което 30мин по-късно ми се обаждат и ме карат да си сложа кабела в лан картата и да им се обадя пак -.- Обаждам се,проверяват и представете си - оказва се,че проблема не е в мен и ми се казва "еми,ние да сме сигурни,че проблема не е в рутера ви... ще изпратим човек да види". Просто без коментар за момчетата, при положение,че проблема не е при мен а е в цялата 138 мрежа-_- Took you long enough _)_ А относно коментара на R_a_p_t_o_R,всъщност в момента чакам потвърждение от ITD дали имат техническа възможност да ме вържат,но това не пречи да храня нетгруп и некадърноста им в последния месец (ОПРЕДЕЛЕНО не винаги е било така -.-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 и аз в крумово нямах интернет от сряда (валя дъжд) до днеска..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 УФ ...при мене е съвсем глупаво ...... имам до 6 % loss или нищо , ама на всеки 5 - 8 пакет като даде 48 - 87 ms до gateway - я и ми скъсва нервите ...... възможно ли е да се е намокрило нещо ( само ) ? Или ще се почва с дрънчене на телефони ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 100, Received = 88, Lost = 12 (12% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 4ms, Maximum = 52ms, Average = 21ms Всъщност започва да става забавно Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Верно става забавно - вече към 10 дни нямам грам загуба на пакети и не е прекъсвал за секунда нета... Все се чудя как така едно 90% от оплакващите се имат рутери вкъщи... Едно такова чудно ми е... Злия Хакер - като минеш на друг доставчик не забравяй след 1-те 2 месеца да споделиш впечатления. Също така си сложи и рутера пак, да не забравиш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Няма АБСОЛЮТНО нищо общо с моя рутер при положение,че положението е в целия квартал.Вместо да ми се правиш на пламенен защитник като имаш информация за моето положение точно колкото един китаец,вземи приеми факта,че като при теб интернета става НЕ навсякъде е така? Проблема не е в мен,пробвал съм без и със рутер, проблема е от последния 1 месец,и се появява през 2-3 вечери. Самия АНГЕЛ ГАРОВ каза: xxxx:Днес ще се свържа с НЕТГРУП и по твоят проблем.При тях всичко става бавно и обикновено по най-трудният начин. Просто спри да ми спориш колко бил перфектен нета,защото мисля че целия ми квартал е пример за обратното. Факт е,че НетГруп не могат да се сравняват с Angelsoft като качество на мрежата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.