djadomraz Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Явно в квартала имате проблем, защото и Иван е там. Изчакайте и потърпете, при нас също беше така няколко седмици. В момента нета е такава пушка, че изобщо не мога да му се нарадвам. Със сигурност правят нещо по трасето. След време ще берете урожая от тъз ралта Абе не си съвсем прав. Очевидно има някаква грижа а правят ли нещо по въпроса не е особено ясно... Те може и да не са се усетили, но е редно като има грижа да се тормози човека/хората които могат да направят нещо по въпроса. То търпението си има граници, при мен е 1ден, след това ще почна да мрънкам, на 5тия сигурно ще повиша тона Може проблем с някакво захранване да има и алтернативи има, както беше при мен, и както се и реши - хора сме - поговорихме си, разбрахме се, като сложиха едно захранване за рутера с мини-UPS към него при мен да видиш как оттогава тоя рутер е бетон направо, други по трасето съм засичал да спират, този - не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Изчакайте и потърпете ... Със сигурност правят нещо по трасето. След време ще берете урожая от тъз ралта ... хората казват, че имат проблеми, които продължават цяла седмица, а някои си знаят тяхното. @R_a_p_t_o_R, когато прочета лоша дума от теб за netgroup/langame, ще спра да пиша в тоя форум. честна пионерска Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Нет в момента имам естетвено е безобразно бавен - отварям форума по 5-6 минути а дори google го чакам по 20 секунди. Колко още трябва да чакам не знам но една седмица не стига ли? ant9 каде по точно живееш да питам да не сме на един рутер, защото след поредното обаждане им казах, че проблема е в тях, а те ми излизат с дежурното да си проверя компютъра, но явно си е техен пробелема. В тухлената кооперация на ъгъла на Мануш Войвода и Райна Княгиня. В момента нета при мен е добре, току що свалих състезанието от Ф1 в Монако от Замунда със средна скорост 1.5 МВ/сек а сега ъпвам със средно 500-600 КВ/сек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Със сигурност правят нещо по трасето. След време ще берете урожая от тъз ралта Това е изказването на деня. Евала Аз иначе 4 дена вече си чакам да оправят и моя нет, за да обера и аз реколтата . Хубвавото в момента е поне, че не ми трябва интернет, че щяха да бъдат големите клетви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Минах през офиса хората се оказаха много любезни и усложливи явно проблема е някъде при мен може да изтриете постовете ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 @R_a_p_t_o_R, когато прочета лоша дума от теб за netgroup/langame, ще спра да пиша в тоя форум. честна пионерска Внимавай какво казваш после да не се гледаме с наведени глави Дадат ли ми повод да ги критикувам веднага ще го направя, но засега няма такъв. Имаше и в нашия район (писал съм го това) проблеми с прекъсвания, занижена скорост и т.н. в продължение на над 20-на дни. Правеха нещо по трасето и се наложи да потърпим малко, но определено си заслужаваше. След това оправиха каквото беше за оправяне и оттогава просто нямам думи за нета - да не говоря че грам дроп не съм имал от Lineage (говорим за 24/7, не спорадично) от поне 1 месец! Повече коментара е излишен. Супер бърз и качествен интернет. Надявам се така и да си остане развитието занапред - все в положителна посока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Минах през офиса хората се оказаха много любезни и усложливи явно проблема е някъде при мен може да изтриете постовете ми. По-добре да не се трият, а да служат за назидание . Че утре някой ще изтърси някъде "Имаше един дето маса време е нямал нет и от съпорта са го баламосвали със седмици, вместо да му оправят нета". В тоя дух на мисли, май ще е добре доставчиците да предлагат някаква услуга да идват на място при клиента с лаптоп и да проверяват какво е положението. Ако проблема е в клиента, услугата да е срещу заплащане. Не винаги даден клиент може да се оправи ако нещо му стане на компа (примерно изголяла ланка). А ако действително е в мрежата/доставчика, да не се заплаща. Нещо такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 а аз се надявам че най накрая ще дойде някой да ми пусне отново нета в офиса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 За ся се е оправил... Only time can tell... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Ами проблема не е бил и в мен просто около 80 метра кабел с ланкарта риалтек не е добра идея. На компютара му няма нищо всичко е изправно просто някой би било добре по-рано да предупреди за това, че трябва по-сериозна карта не да има взаимно обвиняване от едната и от другата страна. Всичко при мен е наред... засега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Ами проблема не е бил и в мен просто около 80 метра кабел с ланкарта риалтек не е добра идея... не би трябвало да има какъвто и да е проблем освен ако самата ланка не е изпляскала или са крипнали кабела некачествено или ползват боклук материали Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Ами проблема не е бил и в мен просто около 80 метра кабел с ланкарта риалтек не е добра идея. На компютара му няма нищо всичко е изправно просто някой би било добре по-рано да предупреди за това, че трябва по-сериозна карта не да има взаимно обвиняване от едната и от другата страна. Всичко при мен е наред... засега. Каква карта ти сложиха, просто ми е интересно? За реалтек съм съгласен, аз пък преди месец си взех Intel Pro 1000 MT и съм доста доволен, не че се усеща разлика от вградената (с 30-40 метра кабел), но и като Win-a я хвана сам, че и WindowsUpdate ми предложи ъпдейт на драйвера ѝ, датиран Март 2008-ма, ми стопли сърцето . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 не би трябвало да има какъвто и да е проблем освен ако самата ланка не е изпляскала или са крипнали кабела некачествено или ползват боклук материали Не е особено ясно. 80метра са доста близо до 100те, ако и кабела е китайски а то в БГ трудно може да намериш нещо друго отделно цената му ще е 3х (поне) на китайския... Иначе за realtec чувах доскоро хубави работи (поне че са по-добри от повечето вградени и 3COMки) raptor2721, вземи си 1 рутер (примерно някакъв свестен NetGear, гледай да не е някаква куча марка или LinkSys) и го сложи преди компютъра. Много вероятно това ще ти реши проблемите и освен това ще ти предпазва малко от малко компютъра от проблеми - т.е. ако дойде нещо по кабела да става каквото ще става на рутера а не направо компютъра ти. То няма гаранция 100% но пак е нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Не е особено ясно. 80метра са доста близо до 100те, ако и кабела е китайски а то в БГ трудно може да намериш нещо друго отделно цената му ще е 3х (поне) на китайския... ми всъщност разликите в цените на кабелите не е голяма (говоря за utp, с s/ftp не работя) примерно qubs-a който е най често използван от лановете е малко по-евтин от съвсем различен клас кабели (220мхз), като примерно цената на белден и пандуит е на кантар с тази на амп. така че по скоро кабела не е кримпнат както трябва, което е вероятното предвид клещите с които работят лановете, гадния кюбс, който по принцип много мразя да кримпвам, както и качеството на самите плъгове но нейм/кюбс (при плъговете вече цената е верно х3+ ) риълтек карти имам много в мрежата и немам никви оплаквания от тях. поне кат са прецакат са прецакват напълно, а не като 3комските на 1/8, 2/3, 7/8, 13/29 и да са омотваш от анализ докъто ги барнеш че са те Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Сутринта вкъщи нета беше ужасен , после като е прибера ще видя от тях ли или от мен , но определено онзи ден и беше от тях загубата на пакети и си го оправиха за час , да се надяваме че като се прибера ще е както трябва ,че няма да се трае така Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 вече съм част от този доставчик...два пъти по бърза скорост за по малко пари п.с. а през нощта какво ще е Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Почти същото;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Почти същото;-) Питай Мидекс дали е същото . За 20 лв през деня 2/1 МБ/с, а през нощта стига и 8 МБ/с. Аз почти не дърпам торенти, доста рядко, но чат пат като съм тествал след 1 през нощта, и аз съм забелязвал около 40+ мегабита. За 20 лв. ___________________________________________ Няма какво да го питаш Мидекс - снощи теглеше с над 9 мегабайта в секунда (пак за 20 лв.)...и освен това Мидекс не е на Нетгруп, а на Лангейм...има малка разлика все пак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Според спийд тест при мен няма промяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Добре , виждам че няма подобрение, нета нещо от две седмици съм на Нет Груп и имам 3 стабилни прекъсвания , то не е прекъсване ами едно направи вбесяване , загуба на пакети ли е какво е незнам . В Тракия съм , но е ужасно като сложа еврокома и всичко зарежда добре, а с този само мисли какво става незнам Ако има някой от Тракия със същия проблем да казва, ако е така няма да стоя на тях докато не си оправят мрежата, нета ми трябва за работа и не мога да си позволя да ми се мотат Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Вероятно е или нещо от кабела до теб както онзи ден нещо стана на кабела при майка ми и го кримпваха наново заради някакви прекъснати жици в него, или от някой рутер по пътя. Вариант 3 е да е от мрежовата ти карта но след като ако ръгнеш кабела от ЕК модема и работи а с другия - не, вероятно проблема не е при теб. Ако ти трябва свирни да ти дам 1 мрежова карта за проби за да се разбере дали ако смениш картата е пак така и ако е, значи определено проблема е ясно къде е. От съпорта какво ти казват като им се обадиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 ........ От съпорта ми вдигна една жена , каза ми да си вкарам ръчните настройки , вкарах си ги но само SEND ,рисийв нямаше , обадих й се пак и ви мика, да видя дали съм кънектет и така си беше , но при нея излизало ,че не съм и май се оказа загуба на пакети или незна и аз какво оправиха го след час , но това беше преди два дни , ако и утре е така ще сменям ланката, имам още една тук. ЕК го ръгам обаче във вградената , а НЕТГРУП в отделната затова и аз си мисля ,че може да е от ланката но утре ще сложа ЕК и на отделната ланка да видя какво ще стане само да ми сменят МАК адреса, но определено си е от тях ,(поне така мисля) защото от НЕТГРУП имам нет но супер бавно зарежда , едвам едвам , една снимка ми я отвавря минута и повече , да не говоря за сайт ,че сигурно 10 мин докато зареди всичките му картинки Затова утре или ще се оправя тази история или ще си оставам ЕК -лан като главен и някой ден може да пробвам пак на бързите скорости , но малко недооформени Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Добре де най-лесното е да смениш на ланката MAС адреса - отиваш в Properties на Local Area Network 15 (или който там номер ти е или пък съответно както си го прекръстил), след това даваш горе на адаптера "Configure", от новия диалогов прозорец на "Advanced" търсиш Network Address и си го написваш (без излишни тирета и т.н.), даваш ОК на всякъде, ръгаш кабела на Netgroup в другата ланка и или ще тръгне или не. При мен се търкалят няколко работещи ланки (май са две 3com-ки и една dlink) ако искаш ела вземи една и виж с нея ще тръгне ли. Ако не е от ланката определено става ясно къде е проблема и като им се обадиш ще ги убедиш лесно да дойдат да оправят кабелите, въпроса е че ако не е много ясно те естествено ще чакат някой да погледне компютъра и да се увери че не е там проблема защото и ти да си на тяхно място след 20тото оправяне на мрежов проблем при хардуерен или софтуерен проблем в самия компютър и ти ще искаш малко повече информация от "нямам нет а вчера имах", преди да направиш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Само да спомена, че както е известно ЕК вече не гледа мака на ланките, така че можеш да ръгнеш модема в ланката, в която принципно влиза нетгруп. Просто ще вземеш различен ИП адрес. Твърде е възможно някой калпазанин около теб да ти прави мизерии, или някоя баба с клещи-резачки. А за смяната на мака на ланката, възможно ли е да се сменят всичките октети? Знаем, че първите няколко квартета индикират ид-то на производителя на ланката, и едва ли ще може да се сменят и тези части. Аз на едно епокс дъно примерно ми даваше да сменям само последните 3 октета. Но не съм сигурен, досега не съм сменял мак през Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.