tedy Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Спрял съм се на този апарат, понеже съм с един стар SE, и въпреки че не говоря много, да не кажа доста малко, повече от 250 лв не ми се дават. Привлече ме хубавата 1.3MP камера, от време на време се налага да снимам нещо дребно. Какво ще кажете за този модел, фен съм на менюто на SE по принцип, това на нокиите нещо не ми допада и ми е като трън в гз. Като гледам за цената си K510i дава като че ли най-много екстри, като не броим малкото памет (не е малко, но за някои хора е), и това че няма FM (не е голяма загуба). Основно ме интересуват 2-3 неща, които четох като основни недостатъци на модела. 1. Вярно ли е че задния капак е доста слаб и лесно падал, губел се, изобщо имали такова нещо? Някои хора даже слагали сгънат лист хартия за да уплътняват батерията да не мърда?! 2. Джойстика - и за него чета, че често се повреждал, след кратко ползване започвал да не хваща и разни такива. Определено не искам такъв телефон ако това е така. 3. Лесно ли се работи с клавиатурата, много малка ми се струва, и да не е пак с ония гумените бутони дето като напишеш един sms и вече те боли ръката? 4. Някои се оплакват, че им забивал често телефона, вероятно е до бройка. 5. За батерията пишат, че карала по 14 дни по паспорт, но едно на ръка, че това никога не е вярно, но четох че на някои им карала по 3 дни с по един-два разговора по 2 минути?? Ще се радвам ако има мнения по въпроса от първа ръка. 10х предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montrey Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Спрял съм се на този апарат, понеже съм с един стар SE, и въпреки че не говоря много, да не кажа доста малко, повече от 250 лв не ми се дават. Привлече ме хубавата 1.3MP камера, от време на време се налага да снимам нещо дребно. Какво ще кажете за този модел, фен съм на менюто на SE по принцип, това на нокиите нещо не ми допада и ми е като трън в гз. Като гледам за цената си K510i дава като че ли най-много екстри, като не броим малкото памет (не е малко, но за някои хора е), и това че няма FM (не е голяма загуба). Основно ме интересуват 2-3 неща, които четох като основни недостатъци на модела. 1. Вярно ли е че задния капак е доста слаб и лесно падал, губел се, изобщо имали такова нещо? Някои хора даже слагали сгънат лист хартия за да уплътняват батерията да не мърда?! 2. Джойстика - и за него чета, че често се повреждал, след кратко ползване започвал да не хваща и разни такива. Определено не искам такъв телефон ако това е така. 3. Лесно ли се работи с клавиатурата, много малка ми се струва, и да не е пак с ония гумените бутони дето като напишеш един sms и вече те боли ръката? 4. Някои се оплакват, че им забивал често телефона, вероятно е до бройка. 5. За батерията пишат, че карала по 14 дни по паспорт, но едно на ръка, че това никога не е вярно, но четох че на някои им карала по 3 дни с по един-два разговора по 2 минути?? Ще се радвам ако има мнения по въпроса от първа ръка. 10х предварително. човече, с тоя телефонм съм от повече от година и нищо от тези неща не ми се е случвало, а му разказвам играта отвсякъде - разговори, цял ден слушам мп3-ки и пак ми държи по 4-5 дена. Задния капак пада ако се счупят щифтовете дето го крепят, а джойстика е супер як и не ме е предал вече толкова време. С две думи : СУПЕР ТЕЛЕФОН е тва. няма да сгрешиш с него Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 12, 2007 Author Share Posted June 12, 2007 Мерси, надявах се да чуя подобно мнение . А общото впечатление от здравината му? Не че ще пада от 2 метра, но случва се примерно от 10-20 санта да се търколи по масата примерно, такива неща.. Ако щифтовете на капака са като на стария ми SE, явно няма да е проблем. А да, работи ли му USB порта, че чувам, че не сработвал нещо.. а пък под Win2003, с който съм, Irda и bluetooth не мога да ползвам (за второто не съм много сигрун, но за първото-да). Е, ще се радвам и на други мнения, които евентуално да затвърдят решението ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montrey Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 pone s moq nqmam problemi s USB porta a ina4e otkym zdravina nz ne sym go izpuskal o6te (party) a za windowsa ne e lo6o da si sloji6 XP 6tot samo na nego ti ba4ka bezproblemno :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Това е много по-адекватно откъм цена-функции а пък и върви с стерео хендсфрии в комплакта. Впечатленията от телефона който си харесал са следните - що годе свястна батерия, добри функций, камерата не е особено впечатляваща има други 1.3 камери даващи доста по-добри резултати, доста лоша сглобка - след падане от около метър направо се разглоби и имаше пукнат панел, ако ще слушаш музика е не удачен избор на високоговорител криви здраво, а на слушалки е просто прекалево тих, няма карта за музика, няма радио. За К510i мога да кажа, че не е лош телефон но има много недостатъци един приятел има такъв от около 9 месеца и му знам всички неща и бих казал че едва ли бих си взел такъв, а относно джоистика не е проблем като му се задръсти с прах и го почистваше с кърфица няма проблем но основните му недостатъци са - събира 10-15 песни с зор няма радио задния капак наистина пада, а плюсовете са удобното меню някои забавни софтуерни предложения и добрата батерия. Надявам се че съм ти бил полезен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 12, 2007 Author Share Posted June 12, 2007 ... Мерси, разбира се че беше полезен, за подобна сума ако има нещо друго, на което да се спра, нещо по-здраво имам предвид, не бих отказал да помисля. За този Benq-Siemens четох някои неща. Всичко е много хубаво, но ме притеснява, че бил МНОГО чувствителен към падания и ключове в джоба. Хлътвал и въобще не бил здрав. Батерията му не карала дълго, а и честно казано клавиатурата с тия еднакви бутони без никакво разделение на управляващите клавиши не ми харесва нещо. А пък и предвид старите модели на Siemens дето имаха един основен бъг - зависване и рестартиране, мисля да помисля пак . Значи карта за музика не ми е нужна, няма да го ползвам за плеър, почти само снимки ще се ползват от тая 28 MB памет. За камерата - искаш да кажеш че за същите пари има други апарати с 1.3 MP камери дето правят доста по-добри снимки ли? Разгледах безкрайно количество телефони от основните марки и общо взето и на вид исках поне малко да ми допада, и затова се спрях на този SE. Относно капака, на място пак ще видя, но вероятно няма да е проблем, понеже не изпускам телефоните си, иначе ако тоя BS не забива, корпуса му не е толкова слаб както твърдят в едни руски ревюта и батерията кара поне по 5 дена с малко ползване на камера, говорене, бих го взел.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Най-голямото предимство за мен ако вземеш СЕ-то е че няма да имаш никакъв проблем с трансфера на данни между компа и телефона.Друг голям + е че мелодиите свирят изключително силно и качествено и се чуват навсякъде което от голяма полза за мен.Задния капак пада много на хората които въртят постоянно по 5 16 карти иначе с това няма проблем.За джойстика написаха вече няма какво да допълня.За камерата 1.3 по-добра от на този телефон няма да намериш.Все пак избора е твой. П.П.Телефона забива само ако се напълни паметта до горе и няма абсолютно никакво място иначе си работи нормално . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Аз съм с K510i. Задния капак ми се струва нестабилен, но да пада - не ми се е случвало. Камерата си е доста добра. Звука е страшно силен, което за мен е голям плюс. Батерията издържа по 3-4-5 дена като имаш напредвид какви са разговорите в Америка - от 10 до 40 минути. До сега нито е забивал, нито джойстика се е прецаквал даже напротив - перфектен е. С клавиатурата се работи много лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 Мерси на всички, в крайна сметка си взех К510i, тоя Benq-Siemens нещо не го намерих къде се продава. Задния капак наистина като че ли е малко по-слаб от стария ми тел. но не е проблем. Доволен е, дисплея нещо доста си мени цветовете ако не се гледа точно фронтално, но и това се преживява. Съжалих малко, че като го свързах по USB не се разпозна като устройство и да ми се покаже в Explorer както цифровите фотота ми се появяват. Ама карай, във виртуално ХР ще сложа софтуера му от диска. Оказа се, че може и без софтуера, като просто от менюто избера от настройките на USB Файлов Трансфер, при което всичко става перфектно без драйвери, обаче аз целта тел. се рестартира, и след приключване пак. Това май няма как да се избегне. Ми квото е, пак е нещо и не трябва да слагам драйвери и глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 20, 2007 Author Share Posted June 20, 2007 Леко съм разочарован засега от трайността на батерията на този телефон. Вярно е че засега само 2 пъти съм го заредил за по 12-13 часа, първия път изтрая 2-3 дена с малко по-усилено бъзикане, сега втория път с нормално бъзикане (примерно средно по десетина минути работа с менюто на ден, което хич не е много) кара 3-ти ден и по мои сметки на 4-тия в края ще се наложи пак да го пусна да се зарежда. Това с общо направени 2 снимки за 3-те дни и без да слушам музика или нещо такова. Предполагам още 1-2 пъти като му пусна ток за 12 часа ще се стабилизира поне на 5 дена. Стария ми SE T230 в началото караше по 2-3 дни, след 3-4 зареждания влезе в ритъм и кара по 6-7 дена с умерено бъзикане. надявам се и този да стане така, защото на фона на новата нокиа на баща ми, която след първото зареждане кара вече 11-ти ден и от 6 черти останаха 4, което значи поне 15 дена с едно зареждане, моя SE с 4 дена е за никъде, при положение че той е говорил повече от мен. Вярно, черно бял дисплей, но независимо от това, 3-4 дни без слушане на мп3 или често снимане ми се струва адски зле. Ако утре направя 5-6 снимки, май и 4-ти ден няма да изкара. Та имате ли мнение дали ще се 'оправи' след още 1-2 зареждания, или нещо не е наред? И дали мога да намеря по-силна батерия за тоя модел? 10q предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Според мен просто си прекалил с бъзикането Първата седмица зареждах телефона си всеки ден, сега като ми е омръзнало да си играя с него си кара по 7-8 дена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Леко съм разочарован засега от трайността на батерията на този телефон. имай предвид, че СЕ много често батерията им държи много малко в началото и като мине известно време "се оправя". Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 tedy у вас да не ви пускат тока веднъж седмично? Не знам каква е тази мания телефоните да карат по една седмица без зареждане? Моя СЕ750 го зареждам почти всяка вечер. Не устисква на разговорите, интернета и музиките. Като консумация телефоните са еднакви при разговор, но зависят от положението ти спрямо клетката и мощноста, която е необходима да те чува клетката нормално. Дисплеите консумират различно, чернобелия най-малко от там нататък колкото повече пиксели и цветове - толкова повече ток. Колкото по ярка подсветка - толкова повече ток, колкото по силно слушаш музика - толкова повече ток. Та какво значи по силна батерия? телефона ти издържа на 6-7 часа разговор гарантирано. После - на зарядното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Cena Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Моя телефон СЕК750 първият път като си го купих и го зареждах там както трябва първите два дена по 2 часа и много го бърниках и батерията падаше за 2-дена.И мина малко време и Батерияте си влезна в ритама и сега ми даржи по 2-седмици ,ако само говоря без да играя игри и да слушам музика.Tedy споко човече трябва малко време да ти се разреди батерията и ще ти кара по 2-седмици и повече . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 .... и ще ти кара по 2-седмици и повече . да ве, 20 седмици ще го кара аз съм с k500, на повече от 2 год. е и без дори да го барам, зареждам на 4-5 дни. в началото като всяко ново нещо постоянно го човърках, ся го ползвам само за слушалка btw колкото повече цветове, май толкова повече батериите на телефончетата смучат Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 21, 2007 Author Share Posted June 21, 2007 Мерси на всички, явно е рано да правя заключения. И ще видя след още 1-2 зареждания. samkijot, 4-5 дни без никакво човъркане?! Това не е на добре. Явно К7хх серията е доста по-издържлива от К5хх, каквито са нашите с теб. 2 седмици едва ли държи К750, но явно е повече. А нокията на баща ми ще изкара 15 дни със сигурност, просто сравнение няма. Аз много мразя да зареждам телефони, ако ще и 1 час да трае, не е поради липса на ток у нас. Веднъж на 6-7 дена се ядва, 5 дена за мен са границата, но ако е на 3-4 без бъзикане, няма да я бъде. Че то аз ако замина за 2-3 дни нейде извън града и не си взема зарядно и почовъркам малко, и ми падне за 2 дена, то ебати. T230-то кара по 7 дена без човъркане, и поне 4 с мнооого бъзикане. Верно няма камера, и дисплея е малък с 4096 цвята и STN, но все пак. Ще видя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 имай предвид, че СЕ много често батерията им държи много малко в началото и като мине известно време "се оправя". Точно така наистина трябва това да се има изпредвид.И не само СЕ-то е така за това почакай да минат няколко цикъла на заряд и разряд и ще видиш че ще държи повече.Сегашния ми телефон отначало като го купих караше макс 3 4 дена сега повече от седмица.Забравям си кога съм го зареждал последно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Явно К7хх серията е доста по-издържлива от К5хх, каквито са нашите с теб. не е така, аз преди имах K500 и в началото караше 2-3 дена, после рекорда ми беше 9 дена Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 21, 2007 Author Share Posted June 21, 2007 успокоих се, мерси guys. Иначе за пример пустата нокиа 1112 на баща ми, след първо зареждане вече 13-ти ден кара (зареждана е миналата събота), колко ли ще трае след като се 'разработи' след няколко зареждания (сигурно по 30-40 дена). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 И на мен ми направи впечатление това за СЕ. Когато си го купих телефона го зареждах ежедневно почти (к750и) и това за седмица две. След това на 3-4 дена. А сега, дори и със слушане на музика/радио/гледане на видео/правене на снимки и при 3-4 часа разговори на месец издържа към 5 дена. Рекорда май беше 7, но пак ми се налагаше да го бъзикам. В крайна сметка явно ще се разработи скоро твоя телефон. ПС. Издръжливостта не зависи от цветовете на дисплея. Зависи от капацитета на батерията и най-вече от това колко енергия изискват всички джаджи по телефона. Различни марки/производители на матрици за екрана на телефона - различни изисквания за енергия . ППС. Колко милиампера е батерията на к510? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 @tedy, моят е "мармалад" от време на време примигва и гасне, ама т'ва е в следствие на няколко сериозни изпускания върху твърда повърхност .... иначе se-тата са добичета. мноо са здрави. според мен си направил добър избор, след като гледам, че си мислил да се спреш и на бившите сименс (далече от вси телефон дето има общо със сименс). @NEFARIOUS, разбира се, че зависи от батерията, но повечето батерии са стандартни и разликите между някои не са толкова големи, а повечето функции се припокриват на 510 е Li-Ion 750 mAh, а на 500 - Li-Ion 700 mAh ..... а на 750 - 900 mAh т.е. не е така, аз преди имах K500 и в началото караше 2-3 дена, после рекорда ми беше 9 дена ... е точно така Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Cena Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Ако щете ми вярвайте айде да не са пълни две седмици ,но 11,12 дена ги има .Без да съм го бърникал и пипал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aurche Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Nokia 2610 на 25 минути разговори на първото зареждане ми изкара 2 седмици и 2 дена, сега просто спрях да броя - забравям кога е зареждан. Сигурно по 3 пъти за 2 месеца Айде това беше от мен, поздрави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 успокоих се, мерси guys.Иначе за пример пустата нокиа 1112 на баща ми, след първо зареждане вече 13-ти ден кара (зареждана е миналата събота), колко ли ще трае след като се 'разработи' след няколко зареждания (сигурно по 30-40 дена). E е взимай тази Нокиа за пример.И моя баща има съща и определено тя кара изключително много но тя реално няма нищо.Една дребна полифония и един дисплей това е.Никаква консумация Това е телефон за разговори и за хора които го ползват само като телефон си е перфектен и незаменим. ПС. Издръжливостта не зависи от цветовете на дисплея. Зависи от капацитета на батерията и най-вече от това колко енергия изискват всички джаджи по телефона. Различни марки/производители на матрици за екрана на телефона - различни изисквания за енергия . Прав и донякъде да ти кажа.Как ще обясниш тогава факта че два телефона на един и същ производител с минимални ралики и с напълно еднакви батерии карат различно?Визирам Панасоник ВС6 и ВС3.Единия има време за разговори 4.5 а другия 8 часа и единия има стен-бай 210 другия 400 часа с батерия 830 милиампера.Тъй че за мен най-важното е консумацията не толкова мощноста на батерията.А дисплея да ти кажа не е никак маловажно колко харчи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.