Logistics Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Вчера сключих договор с Вивател за един от най-новите им тарифни планове: ВИВАТЕЛ ТРАФИК При подписан едногодишен договор получавате PCMCI 3G модем устройство срещу 199 лв. с ДДС Месечна такса 36 лв. с ДДС Месечен трафик 1 GB Смс вивател 6 ст.с ДДС Смс мтел/глб 12 ст. с ДДС Смс чужбина 21 ст. с ДДС След изчерпването на наличните 1024 МБ, всеки следващ МБ е 30 ст. с ДДС Впечатления: Устройството НЕ работи с Виста, наложи се да преинсталирам ОС заради това .. В кутията освен PCMCI устройството има диск и слушалки с микрофон. Поставяте СИМ карта на вивател в това нещо и започвате да сърфирате на воля. Има специален софтуер за провеждане на разговори от лаптопа и много удобен СМС редактор. Картата която ви дават първоначално е само за интернет, но това не пречи да поставите в устройството друга СИМ карта, с която да изпитате удоволствието да говорите от лаптопа си с приятелите си. Интернета е много пъргав ако на около има 3G мрежа на вивател около 40-50 кб/с, ако ли не автоматично минава на GPRS режим, където скоростта е 8 кб/с. Обаче едно е ясно - там където има поктиритие на Вивател ще имате интернет, а там където няма ... сте прецакани Тъй като това е една сравнително нова услуга на Вивател, исках колкото мога да ви светна .. аз за сега съм доволен, върши ми работа за уикендите, които прекарвам на село .. а там няма интернет. РЕДАКЦИЯ: Излъгах в темата, че това е само за лаптоп потребители, като се замисля можете СИМ картата на въпросния тарифен план да поставите в телефон и чрез модема на телефона да установите връзка GSM<->PC, тук някой разбирач може да даде повече инфо, не съм сигурен дали продават само СИМ картата, трябва да се пита, дано да има, да има за всеки по нящо Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 И на настолните машини може да им се добави PCMCIA т.е. подобно ограничение за лаптопи не съществува. Иначе тарифата си е соленичка, но пък е единственото сносно решение в някои случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logistics Posted June 10, 2007 Author Share Posted June 10, 2007 И на настолните машини може да им се добави PCMCIA т.е. подобно ограничение за лаптопи не съществува. Иначе тарифата си е соленичка, но пък е единственото сносно решение в някои случаи. Май че го има и тоя момент, но за едно настолно ПЦ при 90% от случаите ще се намерят по-добри решения за интернет, отколкото интернет през 3G или GPRS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Добре а ако на лаптопа нямаме този слот.... предлагат ли се 3G USB модеми? Проверил съм .. съществуват такива Но.. дали се предлагат от оператора?! Edit.. мда.. да бях проверил.. само дето не поддържат Linux и Mac OS... sucky-sucky.... http://www.vivatel.bg/bg/business_handset_...page=data_cards Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Засега е повече идея отколкото реалност, но потърсете в google за WIMAX в България. Има 4 лицензирани оператора, и изглежда интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Интернета е много пъргав ако на около има 3G мрежа на вивател около 40-50 кб/с, ако ли не автоматично минава на GPRS режим, където скоростта е 8 кб/с. Обаче едно е ясно - там където има поктиритие на Вивател ще имате интернет, а там където няма ... сте прецакани Това кб килобайт или килобит e? И в двата случая ми се струва много бавна връзка за тези пари. Тарикатлък е, но си е скъпо удоволствие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logistics Posted July 9, 2007 Author Share Posted July 9, 2007 Това кб килобайт или килобит e? И в двата случая ми се струва много бавна връзка за тези пари. Тарикатлък е, но си е скъпо удоволствие. Тва са КИЛОБАЙТИ, а не КИЛОБИТ, който иска килобит да умножи по 8. Иначе да и в двата случая връзката е бавна, но в момента пиша този пост от кафе в центъра .. така че върши работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.