Jump to content
BulForum.com

Свързване на две PC-та

Nino

Recommended Posts

накои може ли да ми каже стъпките които трябва да направя за да свържа лап-топа си с настолния ми компютър.използвам двете лан карти на двете PC-та но все не мога да направя нещо настройките затова ако може някои да ми обясни всичко от самото начало как се прави ще съм мо много благодарен

1.Vzima6 kabela

2.Vklu4va6 kabela v lap topa

3.Vklu4va6 drugiq krai na kabela v PC-to.

Gotovo

i ako ima "zatrudeniq" im zadai ti IP adresi ( razli4ni )

My Network Places->properties->Local Area Connection->properties->TCP/IP->use following Ip adress

na PC 192.168.0.1

Lap Top 192.168.0.2

na dvata Subnet mask 255.255.255.0

еми направих го и никаква промяна нито двете компютърчета започнаха да светят нито пак на иконата за връзката се махна х-а които показва че не е свързан.каде трябва да ми излезе другия компютър за да мога да влеза в него

еми направих го и никаква промяна нито двете компютърчета започнаха да светят нито пак на иконата за връзката се махна х-а които показва че не е свързан.каде трябва да ми излезе другия компютър за да мога да влеза в него

Никъде не трябва да ти излезне туку ти трябва да влезеш в него. Отиваш в My Network Places и пишеш адреса на компютъра в който искаш да влезнеш пр. \\192.168.0.1 натискаш Ентер и ако Sharing-а е пуснат на другия компютър ще влезнеш веднага.

еми нещо не ще.като го напиша IP-то и ми излиза auto search-а на интернета а от каде трябва да се пусне този шеринг

Май ти трябва кроснат кабел за връзката м/у 2-те РС-та ....... това е обикновен ЛАН кабел, но едната букса кабелите вътре са наредени по друг начин... иди в някоя фирма за компютри да ти кажат дали твоя е такъв и ако не ако могат да ти направят такъв.....

Май ти трябва кроснат кабел за връзката м/у 2-те РС-та ....... това е обикновен ЛАН кабел, но едната букса кабелите вътре са наредени по друг начин... иди в някоя фирма за компютри да ти кажат дали твоя е такъв и ако не ако могат да ти направят такъв.....

Това е задължително :) Без него няма да стане, освен ако лан картите му сами не се грижат за това. На фабричните кръстосаните кабели има означения, че са такива - crossover. А може и да се провери като погледнеш цветовете на жичките.

14-g_small.gif

Кръстосан кабел могат да ти направят във всяка фирма, в която имат клещи, а в Ресета продават и готови на Roline, но са по-скъпички.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...