Nino Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 накои може ли да ми каже стъпките които трябва да направя за да свържа лап-топа си с настолния ми компютър.използвам двете лан карти на двете PC-та но все не мога да направя нещо настройките затова ако може някои да ми обясни всичко от самото начало как се прави ще съм мо много благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 1.Vzima6 kabela 2.Vklu4va6 kabela v lap topa 3.Vklu4va6 drugiq krai na kabela v PC-to. Gotovo i ako ima "zatrudeniq" im zadai ti IP adresi ( razli4ni ) My Network Places->properties->Local Area Connection->properties->TCP/IP->use following Ip adress na PC 192.168.0.1 Lap Top 192.168.0.2 na dvata Subnet mask 255.255.255.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nino Posted June 6, 2007 Author Share Posted June 6, 2007 еми направих го и никаква промяна нито двете компютърчета започнаха да светят нито пак на иконата за връзката се махна х-а които показва че не е свързан.каде трябва да ми излезе другия компютър за да мога да влеза в него Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 еми направих го и никаква промяна нито двете компютърчета започнаха да светят нито пак на иконата за връзката се махна х-а които показва че не е свързан.каде трябва да ми излезе другия компютър за да мога да влеза в него Никъде не трябва да ти излезне туку ти трябва да влезеш в него. Отиваш в My Network Places и пишеш адреса на компютъра в който искаш да влезнеш пр. \\192.168.0.1 натискаш Ентер и ако Sharing-а е пуснат на другия компютър ще влезнеш веднага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nino Posted June 7, 2007 Author Share Posted June 7, 2007 еми нещо не ще.като го напиша IP-то и ми излиза auto search-а на интернета а от каде трябва да се пусне този шеринг Link to comment Share on other sites More sharing options...
LudFen Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Май ти трябва кроснат кабел за връзката м/у 2-те РС-та ....... това е обикновен ЛАН кабел, но едната букса кабелите вътре са наредени по друг начин... иди в някоя фирма за компютри да ти кажат дали твоя е такъв и ако не ако могат да ти направят такъв..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=69264 Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=69264 tova e za spodelqne na neta.toi iska prosto da im vraska m/u dvata @Nino da ne nqkaf firewall da pre4i ? kato pingne6 paketite prestigat li ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Май ти трябва кроснат кабел за връзката м/у 2-те РС-та ....... това е обикновен ЛАН кабел, но едната букса кабелите вътре са наредени по друг начин... иди в някоя фирма за компютри да ти кажат дали твоя е такъв и ако не ако могат да ти направят такъв..... Това е задължително Без него няма да стане, освен ако лан картите му сами не се грижат за това. На фабричните кръстосаните кабели има означения, че са такива - crossover. А може и да се провери като погледнеш цветовете на жичките. Кръстосан кабел могат да ти направят във всяка фирма, в която имат клещи, а в Ресета продават и готови на Roline, но са по-скъпички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.