Jump to content
BulForum.com

Инсталиране на XP

Recommended Posts

Здравейте,

ще си преинсталирам XP-то. Имам обаче малко нужда от помощ. Когато пуснах псоелдняи път и ми се инсталира SP1, а искам 2.

Другото, което ми нарпави лошо впечатление е, че при саото зареждане на компютъра ми се пяовява прозорец с user name и password. Как да нарпавя, така че да не се появява.

Третото, което ме интерисува е:

Когато цъкна старт и тръгна да изгасям компютъра не се появавяа стандартното поле за XP, а ми се появява едно поле, в което цъка една стрелка надолу и си избираш какво да правиш, дал ида гасиш, рестартираш и прочеи.

Благодаря предварително!

За да ти се инсталира СП2 ти трябва диск на XP със интегриран СП2 (в арената има) и той си се инсталира автоматично. А начина на влизане и излизане се оправя след като си инсталнеш уин-а от control panel -> user accounts -> Change the way users log on or off

Я да използвам темата и да питам нещо...понеже отдавна имам един Win с SP1(ползвам го рядко и само за експерименти), реших да кача SP2 (не допълнително, а Win с интегриран SP2)...да, ама след втория рестарт MS ми 'намекнаха' любезно, че копието ми не е легално и дотам.... Знам, че повечето от вас са с SP2 - какво е решението в случая...по време на инсталацията да спра нета, а после да блокирам с файъруол-а "microsoft.com" или има по-лесен начин?

Я да използвам темата и да питам нещо...понеже отдавна имам един Win с SP1(ползвам го рядко и само за експерименти), реших да кача SP2 (не допълнително, а Win с интегриран SP2)...да, ама след втория рестарт MS ми 'намекнаха' любезно, че копието ми не е легално и дотам.... Знам, че повечето от вас са с SP2 - какво е решението в случая...по време на инсталацията да спра нета, а после да блокирам с файъруол-а "microsoft.com" или има по-лесен начин?

как ти е скайпа да ти прата 1 нещо да си го опраиш?

Здравейте,

ще си преинсталирам XP-то. Имам обаче малко нужда от помощ. Когато пуснах псоелдняи път и ми се инсталира SP1, а искам 2.

Другото, което ми нарпави лошо впечатление е, че при саото зареждане на компютъра ми се пяовява прозорец с user name и password. Как да нарпавя, така че да не се появява.

Третото, което ме интерисува е:

Когато цъкна старт и тръгна да изгасям компютъра не се появавяа стандартното поле за XP, а ми се появява едно поле, в което цъка една стрелка надолу и си избираш какво да правиш, дал ида гасиш, рестартираш и прочеи.

Благодаря предварително!

ако не си барал по груповите политики (което предвид въпросите ти е малко вероятно) фащаш диска от който си инсталвал и го хвърляш - това което виждаш е т.н. класикал вю на по старите НТ платформи които са с чисто корпоративна насоченост.

та ... нема да ти обяснявам как да си пуснеш дефолтно ХП меню, щото предвид че е чиста инсталация по скоро ползваш няква мега мизерна версия за инсталация.

сп2 е най-лесно да изтеглиш от тук

По принцип можеш да избегнеш Windows Genuine при чист SP1 и решиш да ъпдейтваш от Windows Update, просто гледаш да ъпдейтваш на Costume и да спреш инсталацията на Windows Genuine.

Примерно оставяш Windows-a на "Download updates for me, but let me choose when to install them"

Доколкото помня самото ХР търси 2 пъти този ъпдейт и след това си дава SP2 ъпдейт.

Специално за твоя случай май някакво кракче или нещо подобно може би.

дано да съм го обяснил горе-доло че не ме бива много :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...