samkijot Posted January 8, 2004 Share Posted January 8, 2004 imam nyakolko filma, koito ne moga da gi nabutam v standartno CD(mnogo malko ne mi dostiga).probvah nyakolko programi za izryazvane na chasti/kadri, no te samo gi povrejdaha.izobshto tozi metod stava li? ot druga strana predi vreme edin priyatel mi zapisa edin film,na kojto byha propusnati nyakolko kadura(neznachitelen vremevi otseg).kogato opravih vuprosnia file(avi), se okaza, che toj e po-golyam i s noviyat si razmer ne moje da se pobere.izglejda e bil smachkan.e, kak stava tova neshto?i dokolkoto znam, zaedno s buffer-a(kojto polzva nero-to) moje da se slojat do 720MB,no ne i poveche.samite nastrojki na nero-to uj pozvolyavat da se promeni razmerut na buffer-nata pamet,no ne bi.dajte nyakakuv hint. blagodarya predvaritelno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trill Posted January 8, 2004 Share Posted January 8, 2004 kolko golqm fail iskash da zapishesh na edno CD. Zashtoto ima 890MB CD-ta Nqmam w momta nero ama mai e taka ??File??(mai)>Preferences>Extra settings(mai) tam vkliu4wash overburna i promenqsh maximalnata golemina na CDto ot kolkoto e tam minuti na 99 (mai tolkowa sa nai golemite CDta. Dano da sym ti pomognal ama ne gi pomnq na izust menutata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 8, 2004 Author Share Posted January 8, 2004 tova,koeto mi predlagash sum go probval i izglejda moyata pisacka ne moje da chete po-golemi diskove ot 700MB.probval sum s 790MB.blagodarya vse pak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 8, 2004 Author Share Posted January 8, 2004 ami opitai se da otrrezhesh nadpisite ot kraia na filma... karaman spomenah, che dosega samo sum pretzakval filma kato se opitvam da dejstvam po tozi nachin.ne pomnya kakvo tochno sum polzval,no predloji nyakoya programa Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 8, 2004 Share Posted January 8, 2004 Avi splitter Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 9, 2004 Author Share Posted January 9, 2004 Avi splitter voodooman1 tova e edna ot tezi programi,koito sum polzval i e pretzakvala kartinata.ne znam pri teb kak e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 9, 2004 Share Posted January 9, 2004 баси, чак се чудя защо съм го повтарял толкова пъти, вместо да давам линкове : http://warez.ru/invision/index.php?showtop...6&hl=virtualdub http://warez.ru/invision/index.php?showtop...8&hl=virtualdub http://warez.ru/invision/index.php?showtop...9&hl=virtualdub http://warez.ru/invision/index.php?showtop...9&hl=virtualdub (това не е точно по темата, но пак описвам как се прави selection във virtualdub) и все пак, ако е за няколко филма само - нямаш ли приятел със записвачка която поддържа overburn ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 9, 2004 Share Posted January 9, 2004 И аз имах някои филми, които бяха около 710МБ. Най-лесното решение е просто ги зип-нах, при което филма се компресира с около 10-15 МБ и ги събирам на сиди-то. Есттествено когаот ги гледам ги копирам на харда по принцип (ави-тата) щото сидирома иначе бучи час и половина. В втория случай вместо копиране давам Екстракт на харда и почти ми е все тая, за 2-3 минути се копира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDMA Posted January 9, 2004 Share Posted January 9, 2004 И аз имах някои филми, които бяха около 710МБ.Най-лесното решение е просто ги зип-нах, при което филма се компресира с около 10-15 МБ и ги събирам на сиди-то. Есттествено когаот ги гледам ги копирам на харда по принцип (ави-тата) щото сидирома иначе бучи час и половина. В втория случай вместо копиране давам Екстракт на харда и почти ми е все тая, за 2-3 минути се копира. Tva sas zip-vaneto spored men e nai dobre i ako moje da se napravi rar arhiv razdelen na malki chasti (*.r01 , *.r02 i etc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 9, 2004 Author Share Posted January 9, 2004 predi vreme edin priyatel mi zapisa edin film,na kojto byha propusnati nyakolko kadura(neznachitelen vremevi otseg).kogato opravih vuprosnia file(avi), se okaza, che toj e po-golyam i s noviyat si razmer ne moje da se pobere.izglejda e bil smachkan.e, kak stava tova neshto? tova ot overburn li se poluchava? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 9, 2004 Share Posted January 9, 2004 tova ot overburn li se poluchava? кое ? така както си го описал изглежда като плод на въображението ти дай по-подробно какво стана - приятелят ти е записал диска, той ли ти каза че има "пропуснати кадри" или някоя програма ти го каза ? филма копира ли се от CD-то на харда без проблеми или не ? ако файла на диска е над 702MB значи е записан с overburn и ти като си го копираш на харда, след това ако искаш да го запишеш пак трябва да използваш overburn. казваш "kogato opravih vuprosnia file(avi), se okaza, che toj e po-golyam i s noviyat si razmer ne moje da se pobere" - това как да го тълкуваме ? ти какво си оправял ? колко по-голям стана файла ? ако файла на CD-то е бил да речем 710 MB и ти си го копирал на харда и си отрязал някакви "пропуснати кадри" и е станал 709MB - нормално е все още да не можеш да го запишеш без overburn... дал си много малко информация и искаш да гадаем кво точно си имал предвид, как тогава очакваш смислен отговор ? а записвачката ти ква е ? а 100% ли си сигурен че не поддържа overburn ? провери ли в менюто на Nero, там където пише кви възможности на писачката разпознава ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 9, 2004 Author Share Posted January 9, 2004 добре(надявам се сега да съм по-ясен)! първо отзад напред: 1) писачката ми поддържа overburn.просто аз не го знаех.за това мога да благодаря на ZGAN (а, и не ми се е налагало досега). 2) когато гледах филма на едно място имаше размазани кадри и оттам насетне субтитрите изоставаха.първо предположих, че нещо с тях не е в ред.субтитрите, които намирах обаче се оказваха идентични с тези от диска.=>оставаше самия филм.намерих си една програма, която уж(а и в действителност) поправя(repair) големи видео файлове.след процедурата всичко беше ок - и субтитрите си вървяха нормално, и онова място, където имаше размазани кадри се бе оправило.новият файл обаче стана с 5-6МВ по голям - 720МВ.помислих си,че този на диска при записа се е "смачкал" точно в този отсег,където се размазваха кадрите.това му е позволило той да се събере на CD-то.това е. 3) от моите скромни наблюдения файлове с размери до 714-715МВ неро-то ги записва.и тук има едни 14-15МВ буферна памет,която неро-то "прикрепва" към всеки диск.не съм много наясно,но мисля че в случая те си остават фиктивни на самия файл т.е. когато го гледаш в explorer-a той е над 700МВ(до 715МВ),но като дадеш property(или го сложиш в прозореца на неро-то) виждаш че в действителност е до 700МВ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.