VooDooMaN Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Искам да взема PC, което да се ползва за media center като играе ролята на DVD общо взето. Трябва обаче да не е шумно и с относително малки размери. Някой има ли идея? Намерих това - http://www.risk.bg/bg/news.php?id=45, но нямат обявени конфигурации на сайта. Mac Mini не е вариант, чудя се дали мога да вляза в диапазона 700-800 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Няма ли да ти свърши работа, една мини кутия? Тя даже като височина е по-малка...т.е. като е легнала на широчина... даже ги продават така че CD-то да е на нужната позиция за ако сложиш кутията легнала. Предполагам във всички фирми за компютри могат да ти предложат такова нещо. Слагаш един семпрон примерно и го ъндърволтваж+ъндърклок, за да не грее, слагаш му пасивно охлаждане и няма да има и шум. Видеокарта и тя някаква с пасивно охлаждане и единственият шум може да ти дойде от захранването, но дори и то да е някаква шумно си има обезшумители... един регулатор на оборотите и ще спре да мърка. И определено си мисля, че ще се вместиш и в по-малко от 700 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 ходи до изота и си харесай някоя маркова машина дето е по тиха Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Но дали ще може да подкара HD Видео + Аудио на такава машина? Питам от чисто любопитство понеже съм останал с впечатление, че това е ужасно зависимо от цпу-то и видеото. А и не знам точно замисъла на медия центъра, но ако и това трябва да изпълнява, то ще успее ли един стар compaq да се справи със задачата? А тези мисли ми дойдоха след като видях цитираната възможна сума за разплащане при покупка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 3, 2007 Author Share Posted June 3, 2007 За ИЗОТ не съм мислил по подобна причина - вероятно няма да може да пусне HD Video. Системата ще се ползва за следните неща - пускане на аудио - mp3, flac, видео - divx, xvid, h.264 + hd video, запис от ТВ (ще трябва тунер). Да доразвия последната идея - цифров тунер ще хваща ли свободните цифрови канали или такива съвместими с цифрова кабелна ТВ няма? Иначе идеята за Mini е добра, идеята е наистина да е легнала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Иначе идеята за Mini е добра, идеята е наистина да е легнала. Иди в SBS , офиса им е на опълченска - там има избор от такива кутии - а после можеш да си сложиш вътре каквито компоненти си искаш. п.с. в някои от кутиите не може да се сложи АТХ дъно а само мАТХ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Единственото което ми идва на ум е да обиколиш магазините и да си направиш сам една машинка. Купуваш mATX кутия с пролично тихо захранване, взимаш дъно пр. 775, слагаш някоя P4 531, 512 ram 7300GT, 160GB Seagate ATA, Hauppage PVR150, безжични клавиатура и мишка и пей сърце... 700лв може и да не те оправят, зависи дали си купиваш компоненти нови или втора ръка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 3, 2007 Author Share Posted June 3, 2007 7300GT ... за какво ми е това ? P4 процесор също не намирам за особено удачен. Ето какво харесах http://ivanenev.com/pictures/jar.png. Sempron 3200+ AM2 Hitachi 250GB ATA/133 8MB 1GB DDR2 800Mhz Asus M2NPV-MX, onboard Gef6150 Pinnacle PCTV 110i NEC DVDRW Целите на машината са доста скромни все пак, а и ми трябва фактура, затова втора ръка компоненти отпадат като вариант. Може би ще сменя тунера, защото ми се иска нещо добро, ще погледна и този Hauppage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 дам конфигурацията ти е по-удачна... просто незнаех колко пари си готов да дадеш, а относно тунера... разгледай го, викат че е един от най-най... Има хардуерен енкодер и като записваш няма да товари професора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 4, 2007 Author Share Posted June 4, 2007 Да, това с хардуерния енкодер ми хареса. Този тунер дето съм избрал, на Sempron 2800+ товарел 90 процента при запис, но на 3200+ AM2 едва ли ще е проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.