afx Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 Тъй като имам някакво евентуално намерение да внеса един лаптоп от щатите по-късно тази година, докато обсъждахме нещата с човека които ще ми свърши работата - тоест ще ми го докара (разопакован) един вид като личен със самолета при идването си в България, стигнахме до въпроса че .. все пак има някаква евентуална опасност на летището да му направят проблем, и съответно да конфискуват машинката. Тоест - аз ще се набутам със кинти и ще плюя зверски... Бих искал да чуя някакво мнение на хора които са доставяли такива вещи през граница, било то laptop, цифров фотоапарат, или нещо друго .. по-така екзотично по същата схема. Изобщо пука ли му на някой митничар че ДДС-то от около 8% което ще платя на САЩ, няма да си го взимаме обратно след напускането на стоката от територията на щатите - тоест... факт че машинката си е лична. Знам ли... не е ли някак си тъпо да изискват от тебе 5% мито + 20% ДДС за еденична бройка, която няма да ощети държавата особено много на фона на мизериите които станаха в последно време като резултат от бъговете и липсата на контрол при прилагане на търговския закон. Нещо много зверски съм се филмирал... все едно приятел ми идва на свиждане в затвора и ми носи нокторезачка скрита в тортата... Ще се радвам да споделите вашият опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Преди 2 седмици един човек внесе нарочно разопакован Ipod 80 GB, който струва 330 $ и не е имало никакви проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Най-вероятно проблем няма да имаш. Аз като се прибирах последния път с лаптоп и още сумати джаджи нямах никакъв проблем. То на зеления коридор изобщо нямаше никой и направо си излезнах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 Въобще да не се притесняваш за глупости... Аз съм минавал през доста терминали и никъде ама никъде не са ми направили и най малкия проблем, като почнеш - Милано, Амстердам, Истанбул, Кабул ( на това може и доста по-скъпо нещо от електроника да прекараш ), Чикаго, Сан Антонио, Пенсакола, Атланта, Париж, София... никъде, никакви проблеми. Последните четири от изброените летища, със съответните митници, така се бях натоварил със стоки за приятели, че пращях по шевовете (буквално) - 3 цифрови парата FZ7 с кутий и всичко окомплектовани, 2 лаптопа, 2 MP3 плеъра, една видеокарта за около $300 и за капак - един 19" монитор в раницата. Това всичкото в ръчния багаж, а и може да добавим и една електрическа китара разглобена на гриф и тяло в големия куфар. Така че товари си приятелчето колкото може да носи, само пари да имаш, а и гледай да не надвиши лимита в килограмите, че е кофти с тия допълнителни такси... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warp Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Хъм. Аз едно време като се връщах от Испания ме сгащиха с камера в ръчния багаж, искаха да ме глобяват, че съм се опитал да излъжа.. направо стана една. В крайна сметка ми взеха камерата и се наложи да платя 250 лева отгоре, о отделно колко нерви ми струваше докато си я получа обратно. Няма такива малоумници - ако не им бутнеш някой лев въобще не си правят труда да те обслужат! Преди 2 години от САЩ си внесох цифров фотоапарат и Playstation без никакви проблеми. Така че е на късмет малко.. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Те хората ти го казаха, ама айде и аз да се включа за статистиката. Носил съм бас, фотоапарати, лаптопи и всичко винаги е било много видно. Никога не съм имал проблем, а и няма как да имам...това са лични вещи в крайна сметка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Ще използвам да питам и аз един въпрос. Как стоят нещата за ДЖНТИ 17-ки. ПОказах ги на един авер и много ги хареса. Ама джантите са в САЩ и са големи и струват 1000$. Ще може ли да се доставят и дали ще се плати още един път цената на джантите при доставка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 На теб мисля, че ще ти сложат мито но трябва да поразпиташ колко щото джантите май се брояха 4*1, а не комплект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Ако не ги носи човек, ще ги обложат с мито няма начин, щото вече не минава номера с личния багаж... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Ако не ги носи човек... ми животно ли да ги носи. А и какъв номер с личен багаж. Те как могат да докажат, че не са мои нещата Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 17, 2007 Author Share Posted June 17, 2007 декларират се Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Ако декларираш се губи сметката да го караш от там..тук вече не е толкова скъпо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 ми животно ли да ги носи... Ми ако се понапънеш малко може и да се сетиш, че има и колетни пратки, за които не се минава през Check-In и не ги носи неговия човек, а DHL например. Aма май няма смисъл да обяснявам, щото идеята на поста ти е остроумничене без полза за питащия човек по-горе... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.