Jump to content
BulForum.com

Звук, браузъри и 5.1 система

Recommended Posts

От доста време се чудя дали да ви занимая с този проблем, но вече взе да ми писва :)

Значи проблемът е следният:

Когато вляза в някой сайт от сорта на YouTube, vbox7 и т.н., където има аудио и видео, което трябва да stream-на, звукът ми излиза само през предните 2 колони на системката, защото, разбираемо, звукът там си е обикновено стерео. По този начин нямам бас, защото subwoofer-а не приема сигнал, нямам и задни и center колонки и т.н., а звукът само от двете предни колонки е супер гаден, защото те реално са само пищялки и звучи все едно слушам музика по телефона... Проблема си го има с всички браузъри.

Въпросът ми е възможно ли е да се инсталира някакъв плъгин (с Opera съм, ако има значение), или каквото и да било, да ми реши този проблем. Знам че нормално стерео няма как да се направи да е 5.1 звук, просто търся ефекта от Winamp, или Windows Media Player например, които си разпръскват звука по всички канали, като басът отива в subwoofer-а, предна лява и задна лява свирят едно и също (левия канал), предна дясна и задна дясна свирят също едно и също (десния канал), а center колонката си свири ляв+десен канал.

Чакам предложения. :wir

Ми виж дали всички кабели ти са свързани правилно.Дори и стерео звук би трябвало да се чува бас от събуфера.Аз съм със 5+1 канана система и звука си ми е наред.Пробвай със CyberLink PowerDVD той разделя звука на 6 канала и се чува идеално.Виж също от опциите за звука и софтуера за звуковата карта дали всичко е на 6 канала.Друго не се сещам

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...