Jump to content
BulForum.com

Новото Робство

Warez-boy

Recommended Posts

Това е филм в 6 части. Един приятел ми каза за него. Става въпрос за турцизирането на Родопите. Как на българите-мюсюлмани (българо-мохамедани, помаци) им се втълпява, че не са Българи, а турци. Някой (ДПС) през последните 10 години им е казъл, че щом си мюсюлманин значи си турчин...което изобщо не е вярно. Водещата прави десетки интервюта в различни градове и села в Родопите и всички съвсем убедено си казват, че са турци...въпреки че нямат нищо общо с турция. Има и мнения на научни работници, които обясняват как със средствата пропагандата Родопите лека полека си отиват от България. Аз съм ходил в Джебел и също съм свидетел как Българи се самоопределят като турци, защото били мюсюлмани...но не подозирах че проблема е толкова обширен. Помаците, които са си чисти Българи с тази разлика, че изповядват исляма през последните 10 години от Българи са започнали да се самоопределят като турци. Филма е много добър и много ясно си личи как някой умишлено турцизира Родопите. Също попаднах и на филм правен за Адем Кенан. За тези които незнаят, това е човекът който каза: "Българите са нация от изроди". Също така срещу него са повдигнати няколко дела заради това, че през последните години организира революционна организация, която да вдигне възстание и да приобщи Родопите към Турция. Прави подписки, събира доброволци и подклажда омраза към Българите, изобщо много интересна личност...при това бивш политик от ДПС. Във филма за него когато му взимат интервю, може да чуете много интересни коментари, като например: "Скоро нещо ще ви се случи (визира нас Българите)", "България съществува благодарение на турция" и други интересни негови разбирания... И двата филма са интересни. А вашето мнение какво е?

Новото Робство - Част 1 , Част 2 , Част 3 , Част 4 , Част 5 , Част 6

Филм за Адем кенан - Адем Кенан

Аз не мога да разбера... щом тия хора са толкова ограничени че позволяват на някой друг да им втълпява каквото и да .. и че те.. явно нямат никакво собствено мнение...

За какво са ни в държавата anyway?! Щото малко сме заобиколени от тъпи хора... ами сега и още...

Аз не мога да разбера... щом тия хора са толкова ограничени че позволяват на някой друг да им втълпява каквото и да .. и че те.. явно нямат никакво собствено мнение...

За какво са ни в държавата anyway?! Щото малко сме заобиколени от тъпи хора... ами сега и още...

Ако знаеш как живеят тия хора няма да говориш така. Да ограничени са не тъпи. И някой използва това за да ги контролира. Тия хора не виждат изход. Нямат удобствата на които ние сме свикнали и приемаме за даденост. И когато се появи някой със сладки приказки ги омайва. Пътувал съм по такива места затова го казвам. Повечето нямат възможност да пътуват извън селото си или близкия град. Необразовани са. И държавата ги е изоставила. И какво предлагаш да ги изгоним от страната ли? Дай по-сериозно. Ами ако решат да искат автономия? Тогава какво. Това си е сериозен проблем.

Позволих си да бъда саркастичен поради това че тая тема май... доста време сме я разглеждали без да стигнем до някакво решение .. :)

Всичко е политика, полицията знае всичко, но никой не си мърда пръста, защото тези хора са просто голям брой избирателни гласове.....тъжна работа...

Е ми другия път пак не гласувайте, щото и едните, и другите били маскари, и щото политиката е тъпа, по-интересно е кой как си е бъркал в носа в Биг Брадър. Или слушайте разни, извинете за израза, имбецили, дето разправят, че ДПС било балон, плашило, с което останалите партии плашели хората, за да гласуват за тях.

И така, докато осъмнем с фесове някоя сутрин. Напълно заслужено, при това !

• 4 weeks later...

вече ми омръзна да слушам митинги,агитации без никакъв резултат,писна ми от бездействието на държавата,докато някъде там ние дори не подозираме какво се крои срещу родината ни :(,те са си българи и вместо да си върнат вярата на прадедите си се кланят на чужда,жалко,че се скарахме с брадска Русия именно заради тяхните компромати,сега даже няма кой да ни пази,дори и нато няма да го направи,защото турция и е член и ще стане както с кипърското клане,когато от нато казаха "вие сте цивилизовани хора оправяйте се",така сигурно и ще кажат на нас :(,жалко,че сме сами,НО НЯМА ДА СЕ ДАДЕМ :excl: БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ

Проблема наистина е изключително сериозен,още повече че говорим за южната граница на България до която и нашия Пловдив е близо.Това че темата е подхващана и друг път не значи че не бива да се следи отново иначе ако става за въпрос Силвия Трендафилова(готината мацка която направи филмите) бе наградена на специална церемония за филмите... е и ? Направили ли се нещо от страна на държавата? НЕ няма и как да е иначе,но и аз ще призова да се гласува на всички възможни избори а това за кого ще гласувате оставям на вас,не е за пренебрегване че за дпс напоследък гласуват все повече "българи".

Явно всичко това е планирано от много време.ДПС получава пари от Турция - купуват се гласове , купуват се и хора в парламента , общо взето свинщини. И докато това го има , няма как да се оправи проблема. Нямам нищо против турците , но нека тези работи си ги вършат в тяхната страна. Достатъчно сме ги търпяли и няма да го постигнат пак ЗАЩОТОТО СМЕ ЗАЕДНО ! ! !

заедно сме трънци.трябва ножа наистина да опре в кокъла, за да се направи нещо.оня ден един пумак ми вика в магазина къде е пумашката музика...под това имаше предвид виевската фолк група :angry1

личеше си, че са слезли от родопите скоро.напълно промити мозъци.а пък в кърджали не ми се мисли за кво става въпрос :ghost

заедно сме трънци.трябва ножа наистина да опре в кокъла, за да се направи нещо.оня ден един пумак ми вика в магазина къде е пумашката музика...под това имаше предвид виевската фолк група :angry1

личеше си, че са слезли от родопите скоро.напълно промити мозъци.а пък в кърджали не ми се мисли за кво става въпрос :ghost

Ми какво искаш да става? Ходил си си скоро? Ако не си да ти кажа, че Кърджали вече не е Български град. И не е само той. Там ако се определяш като Българин си тормозен и изнудван. Даже хубава работа неможеш да си намериш.

Пълни глупости. Имам няколко познати от Кърджали, българи са, а си имат хубава работа, никой не ги изнудва. Как ли става това?

Спрете да се опитвате да промивате мозъци с толкова евтина пропаганда.

Пълни глупости. Имам няколко познати от Кърджали, българи са, а си имат хубава работа, никой не ги изнудва. Как ли става това?

Ми аз друго виждам като ходя... Щом си казъл.

Съгласен съм. Според мен някои хора доста попрекаляват с крайното си отношение спрямо Българите от турски произход. Някои турци са по-големи Българи и от онези, които са от чисто българско потекло.

Моето лично мнение за ДПС е, че тази партия не печели толкова от промиване на ограничени мозъци, отколкото от неуважението и лошото отношение на Българите от Български произход към Българите от Турски произход. Сега вие като сте зелени жаби, а аз съм червен жабок и сме имали щастието да се родим в гьол наречен България - няма как да ми пробута някой приказката "всяка жаба да си знае гьола". Гьола си е колкото твой, толкова и мой .. Плащам си тока, водата и данъците и въпреки че не се интересувам много от футбол, съм абсолютно винаги пред ТВ-то щом играе националния отбор.

За ДПС гласуват онези турци, които се страхуват, че утре може да стане гражданска война и маса Българи когато тръгнат да ги колят, та да има кой да ги защитава, т.е. виждат спасението в Доган и компания. Това на практика не може да се случи, но докато го има този страх в тези хора, винаги ще се намери някой заблуден да гласува за тая партия, която по никакъв начин не защитава интересите на родината ни.

През последните години трябва да се съгласите с мен, че взаимоотношенията м-у Българи-Турци се подобряват и умни, млади хора разбират, че не аз съм виновен, че в миналото Българите са били поробени от османците. Това е история и трябва да си остане там, не трябва си го изкарваме на невинни нищо неподозираши Българи. Обаче приятели мои, стана така че точно този положителен прогрес в добрите взаимоотношения не се хареса на един БГ политик - Ахмет Доган. Страхът в турците започна да изчезва, маса турци започнаха да се доверяват на други политически сили, Доган беше на косъм да се затрие от лицето Българската политика и трябваше да се направи нещо по въпроса;

-Въвеждане на новини на турски - повярвайте ми, никой турчин дори не му е минавал през акъла, целта е да се създаде напрежение в Българите и да се събуди омразата към турското, от което Доган отчаяно се нуждае!

-Предложение турския да стане втори официален език - поредния опит за нарушаване на постигнатата етническа хармония в страната, авторът на идеята ... of course by Mr. Dogan.

-Създаване на партия, целяща основно нарушаването на мира м-у Българи и Българи от турски произход - АТАКА. На тази партия конците й се дърпат изцяло от екипа на Доган и може би тя беше най-доброто попадение от тяхна страна. С появата на АТАКА, ДПС спечели невероятен брой гласове + всички народни представители на АТАКА са всъщност вярно служещи пионки на ДПС.

Още много неща мога да пиша по тази тема, но в заключение ми се ще да кажа просто, че ... ние не сме врагове на тази страна. Нищо против да се сочи с пръст конкретна личност, който наистина е заслужил това и без съмнение подлежи на наказание, има десетки БГ политици, които заслужават същото отрицателно внимание за дето са окрали страната и са причина за неблагоприятното икономическо състояние на страната. Нека бъдем разумни, и нека оценяваме хората по качествата, а не по техния произход. Страната ни има далеч по-сериозни проблеми и не бива да се занимаваме с глупости ... нека да оправим безработицата, образователната система, здравеопазването, неквалифицираните-цоцащи парите ни роми .. ако все пак някой ме счита за проблем, то със сигурност съм му последният проблем.

Поздрави.

@Logistics - браво! Все някой трябваше да качи нивото на разсъжденията по тази тема. Без значение коя от двете крайности защитава един избирател... той винаги ще си остане първосигнален и неспособен дори да се опита да погледне нещата от по-различен ъгъл преди да започне да съди.

ами и аз имам познат от кърджали-преместиха се със сестра му преди 6-7 години в пловдив.разправяше, че в заведенията се говори на турски и някои от персоналите доли не знаят български.

1Някои турци са по-големи Българи и от онези, които са от чисто българско потекло.

2Моето лично мнение за ДПС е,

3За ДПС гласуват онези турци, които

4-Предложение турския да стане втори официален език

5-Създаване на партия, целяща основно нарушаването на мира м-у Българи и Българи от турски произход - АТАКА. На тази партия конците й се дърпат изцяло от екипа на Доган и може би тя беше най-доброто попадение от тяхна страна. С появата на АТАКА, ДПС спечели невероятен брой гласове + всички народни представители на АТАКА са всъщност вярно служещи пионки на ДПС.

1-няма такъв филм.всички си държат на тяхното, само ние се раздаваме за щяло и нещяло

2-е противоконституционна партия

3-гласуват всички под строй-те не знаят за какво гласуват, но отиват

4-това показва как ни превземат малко по малко

5-тва ако наистина го мислиш, аз почвам да се чудя дали ти не си подставено лице

ами и аз имам познат от кърджали-преместиха се със сестра му преди 6-7 години в пловдив.разправяше, че в заведенията се говори на турски и някои от персоналите доли не знаят български.

1-няма такъв филм.всички си държат на тяхното, само ние се раздаваме за щяло и нещяло

2-е противоконституционна партия

3-гласуват всички под строй-те не знаят за какво гласуват, но отиват

4-това показва как ни превземат малко по малко

5-тва ако наистина го мислиш, аз почвам да се чудя дали ти не си подставено лице

1. Моите родители са ме научили да си милея за родината, би ли ми казал какво е това "тяхно" :wacko:

2. Ако беше прочел целия ми предишен пост, щеше да разбереш, че тук сме на едно мнение.

3. Вярвай си. Всеки има право да пусне която си бюлетина иска, всеки има право на избор. Не отричам, че за съжаление голяма част от Българските граждани от турски произход гласуват за ДПС, но много от тях гласуват и за други партии, бъди сигурен в това! А за Българите гласуващи за ДПС какво да кажем .. айде да не ги наричам национални предатели, че някой ще ме обвини в расисъм.

4. Ако има нещо, което ни превзема в момента, на първо място - това са ромите, които раждат средно по 5-6 деца, и на второ - глобализацията ... след години нищо чудно тук да е пълно с негри, немци и какви ли още не, нали знаеш, че вече немалка част от земите на България са продадени на чужденци. Трудно ми е, страх ме е да си помисля какво ще бъде след години, може би няма да сме живи да го видим с очите си, но дано да оставим за децата си един мирен и щастлив свят :wub:

5. :D хаха, сладур :punk

1. Моите родители са ме научили да си милея за родината, би ли ми казал какво е това "тяхно" :wacko:

2. Ако беше прочел целия ми предишен пост, щеше да разбереш, че тук сме на едно мнение.

3. Вярвай си. Всеки има право да пусне която си бюлетина иска, всеки има право на избор. Не отричам, че за съжаление голяма част от Българските граждани от турски произход гласуват за ДПС, но много от тях гласуват и за други партии, бъди сигурен в това! А за Българите гласуващи за ДПС какво да кажем .. айде да не ги наричам национални предатели, че някой ще ме обвини в расисъм.

4. Ако има нещо, което ни превзема в момента, на първо място - това са ромите, които раждат средно по 5-6 деца, и на второ - глобализацията ... след години нищо чудно тук да е пълно с негри, немци и какви ли още не, нали знаеш, че вече немалка част от земите на България са продадени на чужденци. Трудно ми е, страх ме е да си помисля какво ще бъде след години, може би няма да сме живи да го видим с очите си, но дано да оставим за децата си един мирен и щастлив свят :wub:

5. :D хаха, сладур :punk

ами това тяхното е общо понятие, имах предвид, че гърците си говорят гръцки и се правят, че не разбират български и английски, французите доколкото помня имаха закон против употребата на чуждици.има и други примери, но трябва да си схванал този път.

никой ли не гледа интервютата по нова тв по време на изборния ден, когато като ги питаха за какво гласуват и те викаха ми не знам...ааа за еврото бе...и такива изцепки.тъй че ти можеш да имаш избор, ама те определено нямат.

а пък това, че мислиш, че атака е подопечна на дпс-то и сокола...просто не мога да го коментирам.това ще е по голям фарс от това, че азис е гей

а пък това, че мислиш, че атака е подопечна на дпс-то и сокола...просто не мога да го коментирам.това ще е по голям фарс от това, че азис е гей

И на мен ми е трудно да вярвам, че АТАКА може да бъде партия на Доган, това от моя страна е просто едно предположение, но дори и да не беше, факт е, че благодарение на същата АТАКА, ДПС спечели невероятен брой гласове на последните парламентарни избори.

Просто аз лично тъй като имам пряко наблюдение върхо психиката на Българите от турски произход, мога да те уверя, че тия хора, които просто накратко ги наричаме турци, когато има подобно напрежение, виждат спасението в Доган. Не че той ще им помогне с нещо, но и аз не ги разбирам защо така си мислят, ако всички Българи гласувахме на парламентарните избори нямаше да бъде така, няма нищо по-лесно от това съвсем законно да се отстрани ДПС от управлението на страната - ако има поне 85% избирателна активност - просто нямат шанс да прескочат 4 процентовата бариера. А нали знаеш, че моето отрицателно мнение не се базира на това, че в ДПС мнозинството от политици се състои от Българи от турски произход ? Не бих имал нищо против кадърни хора да се занимават с тази работа, в това число и Българи от турски произход защитаващи интересите на България. Турците от ДПС имам чувството, че работят за интересите на правителството на Република Турция и тва вече наистина е проблем :blink:

Поздрави.

Logistics разсъждава много умно и зряло.. ако го познавах лично, бих му стиснал ръката и бих го поздравил за думите, които е написал, защото е самата истина(аз като българо-мохамеданин или направо турчин за по-кратко виждам и знам как е )... Евала на такива хора, които вникват в същността на проблема :punk

П.П. Аз лично на последните избори гласувах за Петър Стоянов

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...