Jump to content
BulForum.com

Flex Type за Win 98

Lame

Recommended Posts

А бе, я ми дайте някъв кейген за Флекс Тайп за 98-ца, понеже нещо никъде не откривам, а ми трябва за една машина дет' се мъча да пооправя..

Изобщо не ти е необходим Flex Type. Много пъти е бил дискутиран въпроса тук и по други форуми, потърси в Гугъл сайта на Инжинера (точно така го напиши).

Ако все пак си решил, ето серийни номера:

632-10234

632-10075

Изобщо не ти е необходим Flex Type. Много пъти е бил дискутиран въпроса тук и по други форуми, потърси в Гугъл сайта на Инжинера (точно така го напиши).

Ако все пак си решил, ето серийни номера:

632-10234

632-10075

Наясно съм, аз съм я отрекъл тая програма преди 100 години. Просто хората на коит правя ПиСи-то "са си свикнали с флекс тайпа" ( не знам к'во точно имат предвид... може би цветовете в таска и искат само това и нищо друго. И та така.. Благодаря за сериалите. Тамън бях решил да го краквам по някъв начин, ама сега май няма да има нужда..

В тази връзка нека попитам нещо..

Преди 2г. ми се наложи да слагам една 98-ца на един военен комп, и ситуацията беше подобна - свикнато е с него да се работи, и въпреки че аз не го сложих, след няколко дена видях, че пак е сложен от някой.

Обаче въпросът ми е, че без флекс тайп нещо не видях как ставаше да се сложат едновременно 3 layout-a. Става дума за EN, BG (БДС), BG (Phonetic). Каквото и да опитах, само по две можеше да се слагат, и с инжинера, и без. Дали има начин или тва беше някакво тъпо ограничение на 98-цата?

ОС няма общо. Правил съм го и на 95 и 98 с 4 подредби без проблем. Може би опира до версия на FlexType.

Edit: Да, не съм прочел точно поста ти.

ОС няма общо. Правил съм го и на 95 и 98 с 4 подредби без проблем. Може би опира до версия на FlexType.

Ти май не разбра - инсталирах 98-цата, и не съм слагал никакъв флекс тайп. Само фонетиката на Инжинера. И не успях изобщо да активирам едновременно повече от 2 подредби на клавиатурата, защото някои пишат на БДС, други на фонетична. Именно затова някой е сложил флекса, за да ползва 3-те подредби, без всеки път да рови из контрол панела.

Ами аз преди 2 години работих и поддържах компютрите в една зала с 98-ци, горе долу оттогава не съм занимавал с 98 до днес. Та мисълта ми е, че там не ползвахме Флекс Тайп, точно щото е ужасно бъгав. Единствено го слагах, заради шрифтовете, като след деинсталацията на Флекса те си оставаха. А проблема с третия лей аут го решихме, като Фонетичната кирилица просто се казваше "BEL" ..демек.. сложих го на мястото на беларуския език. :)

ЕДИТ: alchemy, btw ключовете не станаха, но се оправих, като копирах MSDATVB3.DLL в Windows/system

Ти май не разбра - инсталирах 98-цата, и не съм слагал никакъв флекс тайп. Само фонетиката на Инжинера. И не успях изобщо да активирам едновременно повече от 2 подредби на клавиатурата, защото някои пишат на БДС, други на фонетична. Именно затова някой е сложил флекса, за да ползва 3-те подредби, без всеки път да рови из контрол панела.

Никакъв проблем нямаш и с 18 подредби, просто с Alt+Shift сменяш езика а с Ctrl+Shift сменяш подредбата (фонетика/бдс)... Освен ако не се изказвам неподготвен за 98-цата че отдавна не съм пипал такова животно, но имам спомени, че така ставаше май...

Никакъв проблем нямаш и с 18 подредби, просто с Alt+Shift сменяш езика а с Ctrl+Shift сменяш подредбата (фонетика/бдс)... Освен ако не се изказвам неподготвен за 98-цата че отдавна не съм пипал такова животно, но имам спомени, че така ставаше май...

В случая с 98 не е баш така :) .

Оказа се, че за даден language не може да имаш повече от една подредба (в случая за BG -> БДС+Phonetic). Съответно в Контрол панел има настройка за клавиатурата само за смяна на езика, не и на неговата подредба.

Обаче кой да чете .inf файла на Инжинера, в него прочетох сега, че това може да се постигне като просто се вкара трети език, (Bea)russian в случая, и за него се настрои подредба BG(Phonetic). И стана. Просто явно в 98 няма поддръжка за различни подредби на даден език, освен ако всеки път не се минава през Properties в Control panel. Ама докато бях с 98 преди години, ползвах фекса, та.. де да ги знам тия неща :) .

В случая с 98 не е баш така :) .

Оказа се, че за даден language не може да имаш повече от една подредба (в случая за BG -> БДС+Phonetic). Съответно в Контрол панел има настройка за клавиатурата само за смяна на езика, не и на неговата подредба.

Обаче кой да чете .inf файла на Инжинера, в него прочетох сега, че това може да се постигне като просто се вкара трети език, (Bea)russian в случая, и за него се настрои подредба BG(Phonetic). И стана. Просто явно в 98 няма поддръжка за различни подредби на даден език, освен ако всеки път не се минава през Properties в Control panel. Ама докато бях с 98 преди години, ползвах фекса, та.. де да ги знам тия неща :) .

Е, та нали един пост по-горе и аз това казвах :)

Е, та нали един пост по-горе и аз това казвах :)

:wir Баш последния ти ред не съм прочел, който явно се явява едит-а. Пропуснал съм го.

Иначе да се опитам и аз да хелпна със сериен номер.

Ако все пак не обичаш краковете (като мен), пробвай и с този номер, който като гледам е от версия 3.01, не знам дали се водеше 98, но я намерих из архивите:

631-10003

Ако не стане, можеш да пробваш и серийни от FT2000, знаеш че често от по-нови версии серийните стават на по-стари (обратното разбира се почти никога не е валидно).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...