sandman Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Истината според мен е, че една голяма част от българите чакат да избухне някой скандал за да се покажат като големи патриоти! Отличителните белези на един "патриот" са: той по принцип е най-големия вандал, върл фен на някой от българските отбори, 0 номер прическа, носи кубинки и маскировачни гащи и естествено задължителната тениска с българското знаме. Друг вид патриоти са интернет патриотите - на чиито действия стнахме свидетели сега. Те се псуват по цял ден из форумите с другите "патриоти", но когато някой ги настъпи по опашката, скачат като ужилени и се "обединяват" задружно да смачкат "врага". Аз на последък се чудя кой е по-голям враг на България - тези идиоти, които опетняват националните ни герои и се подиграват с чуждите трагедии или тези псевдопатриоти. И да ви дам малко за домашно: На някой прави ли му впечатление, когато весела агитка на Локото примерно запее: Е*ахме Ботев в Гъ*а или *уй за Ботев, оле или *уй за Левски. Сега ще кажете "Е да де, ама тука става ясно, че се пее за отбора". Обяснете го на някой 14 годишен пикльо с татуиран пречупен кръст на гърдите. Или по принцип ако българи плюят националните ни герои няма проблем. Важното е да не са македонци, англичани, турци и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted June 2, 2007 Author Share Posted June 2, 2007 Истината според мен е, че една голяма част от българите чакат да избухне някой скандал за да се покажат като големи патриоти! Отличителните белези на един "патриот" са: той по принцип е най-големия вандал, върл фен на някой от българските отбори, 0 номер прическа, носи кубинки и маскировачни гащи и естествено задължителната тениска с българското знаме. Друг вид патриоти са интернет патриотите - на чиито действия стнахме свидетели сега. Те се псуват по цял ден из форумите с другите "патриоти", но когато някой ги настъпи по опашката, скачат като ужилени и се "обединяват" задружно да смачкат "врага". Аз на последък се чудя кой е по-голям враг на България - тези идиоти, които опетняват националните ни герои и се подиграват с чуждите трагедии или тези псевдопатриоти. И да ви дам малко за домашно: На някой прави ли му впечатление, когато весела агитка на Локото примерно запее: Е*ахме Ботев в Гъ*а или *уй за Ботев, оле или *уй за Левски. Сега ще кажете "Е да де, ама тука става ясно, че се пее за отбора". Обяснете го на някой 14 годишен пикльо с татуиран пречупен кръст на гърдите. Или по принцип ако Българи плюят националните ни герои няма проблем. Важното е да не са Македонци, англичани, турци и т.н. Прав си за много неща. Само рекох да те питам - защо са ти "Македонците" с главна буква, а англичаните и турците - с малка? Ако не е случайно, де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Случайно е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Прав си за много неща. Само рекох да те питам - защо са ти "Македонците" с главна буква, а англичаните и турците - с малка? Ако не е случайно, де. Понеже държавата им е по-голяма от от останалите. @sandman, така си е...само дето тия неориентираните дето казваш, за мен не са нито патриоти, нито националисти, нито даже и "псевдо"-някакви....най-често са тийнеджъри без никаква представа за ценностите в живота, без реална самопреценка за себе си и най-тъжното е, когато тези им 'качества' се запазят и в по-късна възраст. За съжаление 'мърша' си има във всяко стадо, вкл. и у нас ; налага се да живеем и съжителстваме с всякакви субекти, но въпреки всичко не смятам че винаги трябва да си затваряме очите и да се правим, че нищо не е станало...още повече когато съответните органи (в горния случай нашите и македонските) не ги е еня кой какво плюе тук и там. Мене ми е гадно като видя такива изцепки и винаги реагирам по някакъв начин...колкото и както мога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 afx, истините понякога са повече от една... Никой не говори за българо-македонските отношения и "македонците" като цяло, а идеше реч за оня боклук, който на гърба на хора, прекарали голяма част от живота си в либийския зандан, осъдени на смърт за нещо дето хал хабер си нямат, се гаври по най-долния начин не само с тях, а ако си успял да разгледаш всичките линкове из блога му сигурно си забелязал гаврата и с националните ни символи и личности. По същия начин щях да реагирам ако някой от тук беше постъпил в сходна ситуация с техните символи и личности. А на овърмен (по начина по който си е оформил ника ще го пиша както си искам) ще кажа, че в предишния си пост умишлено изпуснах кавичките на думата "компетентно", а и прекрасно знам смисъла на думите "опортюнистично", "заядливо" и др., както и смисъла на поговорки от рода на "На всяка манджа - мерудия". :ph34r: единственото хубаво нещо от тая тема и цялата дандания е, че никой не го направи. дори и текста след "хакването" не е много заядлив. похвално. а овърман губи форма. май некой му е присвоил акаунта и се опитва да изтупа славата му от прахта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 От една страна ov3rm4n е прав. Не може заради една провукация ние да тръгнем да отмъщаваме и да се правим на големи патриоти , както някой беше написал. Точно днеска се видя кои са патриотите - Тези които в 12:00 станаха прави и почетоха паметта на Ботевата чета. За сажаления доколкото аз видях с всяка година тези хора стават все по - малко и по-малко . Но от друга страна не е прав ,защото не трябва да търпим някой да ни мачка и да си играе с нашите нерви . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Аз пък заставам 100% зад мнението на оv3rm4n и за съжаление с медиите винаги е така - лошите новини са сензация при това колкото по-лоши са толкова по-добре, а добрите ги пропускат защото не са толкова интересни и не вдигат рейтинга... За провокациите - мисля че е редно човек да помисли малко преди да се афектира и да тръгне на война срещу всички македонци или турци или каквото там (и циганите на сапун, а?) заради един такъв блог или дочуто някъде нещо. Аз бях в Македония наскоро и честно казано се почувствах доста добре, когато седнахме на масата с хората и си пиехме ракията заедно Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Добрата новина не е новина А относно темата на темата съм с много противоречива чувства. Никак не ми е приятно да виждам това, което видях на този сайт и откровено бях силно издразнена. А друга истина е, че не зная кое е по-добре - да игнорираш тъпаците или да направиш нещо, за да ги спреш. И в двата случая резултатът е една доста специфична поза с крайник в още по-специфично място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Не знам защо толкова сте настръхнали срещу ov3rm4n, но той поне използва главата си за да мисли самостоятелно, което трудно би могло да се каже за по-голямата част от постващите тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Не знам защо толкова сте настръхнали срещу ov3rm4n, но той поне използва главата си за да мисли самостоятелно, което трудно би могло да се каже за по-голямата част от постващите тук. Защо...не смятам, че всички са срещу него...постовете над твоя доказват това. А и силно казано е, че и аз съм с нещо "срещу" него - той си има мнение, аз си имам свое. Просто не ми допада начина, по който той отстоява своето мнение в която и да е тема. Винаги е саркастичен, от което някои негови постове стават доста остроумни, но никога не се е замислил дали не засяга и/или обижда отсрещния с даден остроумен пост (изобщо не визирам себе си, тъй като с него досега не сме обменяли реплики). За мен примерът сред модераторите с прекрасно чувство за такт е TAZ - и процент да ти даде, и тема да ти затвори....така ще го направи, че да ти стане кеф. ...че и грешката си ще осъзнаеш и ще се почувстваш виновен даже. Имам удоволствието да познавам лично Любо - мога да твърдя на 100%, че е такъв и в реалния живот (не само във виртуалния) - интелигентен и тактичен. Както и да е...мисля, че доста изместих темата. Просто исках да кажа, че всичко си е до характер и начинът на отношение към хората трудно може да се промени в късна възраст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Защо...не смятам, че всички са срещу него...постовете над твоя доказват това. А и силно казано е, че и аз съм с нещо "срещу" него - той си има мнение, аз си имам свое. Просто не ми допада начина, по който той отстоява своето мнение в която и да е тема. Винаги е саркастичен, от което някои негови постове стават доста остроумни, но никога не се е замислил дали не засяга и/или обижда отсрещния с даден остроумен пост (изобщо не визирам себе си, тъй като с него досега не сме обменяли реплики). За мен примерът сред модераторите с прекрасно чувство за такт е TAZ - и процент да ти даде, и тема да ти затвори....така ще го направи, че да ти стане кеф. ...че и грешката си ще осъзнаеш и ще се почувстваш виновен даже. Имам удоволствието да познавам лично Любо - мога да твърдя на 100%, че е такъв и в реалния живот (не само във виртуалния) - интелигентен и тактичен.Както и да е...мисля, че доста изместих темата. Просто исках да кажа, че всичко си е до характер и начинът на отношение към хората трудно може да се промени в късна възраст. ОК, държиш на своето мнение, но в същото време се дразниш от сарказма на другите, т.е. поставяш собственото си его на пиедестал. Ако наистина държиш на първото, то определено трябва да приемаш и ответната реакция, пък била тя и саркастична. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted June 3, 2007 Author Share Posted June 3, 2007 ОК, държиш на своето мнение, но в същото време се дразниш от сарказма на другите, т.е. поставяш собственото си его на пиедестал. Ако наистина държиш на първото, то определено трябва да приемаш и ответната реакция, пък била тя и саркастична. Размислих се за сарказма. Дали този, който се дразни от чуждия сарказъм, поставя собственото си его на пиедестал или този, който го употребява, прави това? Кратко за Сарказъма Сарказмът е дете на твоята Гордост. Гордостта е дъщеря на Глупостта. Глупостта е "Аз знам" "Аз знам" е човешката същност. Човешката същност е осъзнатото ти Аз. Твоето неосъзнато Аз е Истината за тебе. Някои я проспиват със сарказъма си. Николай Сисоев - Труден Но аз не съзрях много сарказъм в мненията на Оv3rm4n по-горе. Ирония - да, но според мен - не злонамерена и наистина ми се струват малко в повечко постовете, в които други го характеризират по не много ласкав начин... Не знам, може да го познават повече от мен. За мен нещата стоят така. Някой те е издразнил с мнението си - ти го изразяваш. Както можеш, както ти позволява личното разбиране за етика в отношенията си с другите. Както го чувстваш. Това е. Понякога другите ще се почувстват наранени - друг път - не... Ако не ти хареса да ги нараняваш, ще се постараеш да не го правиш повече (няма винаги да успяваш). Обаче ако прекалено вземеш да "сресваш" мислите си, може да изгубиш себе си някъде между две вчесвания... Разделителната линия е доста тънка. Отделно, от страната на потърпевшия от нечий остър език -отново нещата не са толкова прости. Първо, защо се обиждаме от подобни неща? Какъв ни е човекът, който ги е изрекъл/написал? Какво е мястото му в живота ни? Прав ли е? Може би чуква точно там, където съзира нещо не много хубаво у нас, а ние сме се постарали уж да го замажем и прикрием хубавичко ама ееей нА, вижда се! Ми какво тогава - поемаме дълбоко въздух, казваме си "Мдааааа." и вървим нататък. Ако искаме, си взимаме бележка - ако не - теглим една майна и отминаваме. А може би този с острия език абсолютно не е прав, защото си прави прибързани изводи на базата на прекалено малко впечатления? Ами тогава отново, защо да се ядосваме? Та това е някой, който предпочита да говори по наш адрес, без да ни е опознал добре... Ако искаме, се опитваме да обясним мотивите си - в името на по-добрата комуникация. Ако не - дет' се казва, кой откъдето - явно се различаваме доста по начина на опознаване на хората. И толкова. Я, какъв оф-топик направих - простете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.