Jump to content
BulForum.com

Гадна гавра...

Mila

Recommended Posts

Давай, българино!

Повярвай ми, на преебани от живота хора им е през трибуквието за нечие мнение и дали някой ги "признава" ;)

Ми то тука в тоя форум май са болшинство :P

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Много як deface.. евала! :)

Представих си герба ни един вид като знамето ни.. победоносно забучено :)

Стига приказва глупости и ти. Едва ли apache-то е поддало. по-скоро ще е софтуера за блоговете им.

а най-убавото в случая за мен е че уеб сървърът им е Apache :bgrin:

Какво значи това - да обясниш за непрофесионалистите? А, оставили са и имейл-адрес за контакти :D :lol:

Дали ще го оправят отново?

Стига приказва глупости и ти. Едва ли apache-то е поддало. по-скоро ще е софтуера за блоговете им.

Абе от OS-a ще да е :P

Абе от OS-a ще да е :P

Виж сега, след такава мощна и напориста ПИНГ атака и ултрасекретен сървър на NSA да беше, пак щеше да поддаде, какво остава за горкото Апачи. :D

преместили са сайта на друг адрес: vasiot_sosed.blog.com.mk

цитат от Фокус нюз "Антибългарският блог “Vasiot sosed” е преместен на нов адрес - vasiot_sosed.blog.com.mk. Разликата е в долното тире, сложено между “Vasiot и “Sosed”, съобщиха читатели за Агенция “Фокус”.

След като по-рано тази вечер беше съобщено, че обидният за българите блог е изтрит и на негово място е качено послание на български език от неизвестни хакери, по-късно стана ясно, че блогът със същите обидни снимки, коментари и колажи за български политици и осъдените на смърт български медицински сестри е преместен на нов адрес."

Виж сега, след такава мощна и напориста ПИНГ атака и ултрасекретен сървър на NSA да беше, пак щеше да поддаде, какво остава за горкото Апачи. :D

Ами да...пингът така го омаломощи, че после трябваше само да го духнат и... :blowup: :D

Яко са до изтърбушили :) А тоя дето го е правил господ си го е наказал ама май не му е достатъчно нещо та дано свети Петър да му преразгледа досието и да вземе мерки...

В момента е и яко ddos-нат целият им сървър, да видим колко време ще държи ddos-чето ;) ама така им се пада като не взимат никфи мерки да разкарат простотията от сайта си.

Сега чакам пак някое компетентно (и както винаги опортюнистично) мнение от овърмен. ;)

ov3rm4n (както правилно се изписва), няма никакво намерение да се опитва да води дискусия с бетон... Дискусията предполага наличието на поне две (може и повече) мислещи (това е sine qua non) страни.

Но за да не те разочаровам напълно - ето ти едно "опортюнистично" (мислиш си, че знаеш значението на тази дума и я използваш на място?! Само ти така си мислиш...) мнение - този път от човек, който се занимава с македонобългарските отношения от позицията на българин, който работи за обединението на българите по Света. Прочетете го, понапънете се да го поосмислите...

Mila, специално от теб бих очаквал адекватна реакция относно твърденията ти за това кой е автора на "маймунския" блог... За бТВ е повече от нормално търсейки сензация, да пооплетат конците и да набедят не когото трябва - те са журналисти, при това български, при това работят за чужда медия - от тях друго не може да се очаква. Но тези които са им повярвали... Като теб, като DELUXe по-горе... На края да не се окаже, че целия тоя антибългарски блог изобщо не е македонски, а, примерно, сръбски... или албански - поддържан с цел да се развалят отношенията между българите?!

http://petyr.blogspot.com/2007/06/blog-post_01.html

Блогът ”Vasiot sosed” отдавна беше познат на занимаващите се с македонския въпрос в България. Сайтът обаче доби небивала популярност едва миналата седмица, когато Би Ти Ви излъчи репортаж съобщаващ, че блогът е публикувал подигравателен фотоколаж с осъдената на смърт в Либия медицинска сестра Снежана Димитрова. Добавена е снимка на маймуна с надпис "либийски маймуни". Публикацията е на адрес http://vasiotsosed.blog.com.mk/node/66675. От телевизията директно набедиха за обидата македонския параолимпиец Миле Стойковски.

Въпросната гавра обаче съвсем не е прясна – публикувана е на 1 февруари тази година. В типичният стил на българската журналистика, изявил се ярко и при скандала ''Батак'', Би Ти Ви си намери остаряла сензация и я размаха като плашило пред обществото. Сега ''Vasiot sosed” е в половината български интернет форуми, където поражда най-отрицателни реакции.

Не може да се каже, че те не са заслужени. Не само публикацията за Снежана Димитрова, а цялото съдържание на блога е жив пример за реч на омразата, болен шовинизъм и липса на всякакви задръжки. ”Vasiot sosed” моментално спечели отрицанието както на българската, така и на македонската общественост.

Македонският научен институт в София, най-старият специализиран център в света, занимаващ се с проучване на Македония, излезе с позиция, че '' след 17 години "демокрация" в бъдещата федерация "Македония", етноцидът, омразата, антибългаризмът продължават да се развъждат''.

Според института ''тази държава не заслужава да бъде част от Европейското семейство, защото е потенциален носител на расизъм, ксенофобия и омраза''.

Представител на македонския ''Левичарски блог'' , един от най-популярните блогове в Македония, сподели, че е потресен от вулгарността на ”Vasiot sosed” и подчерта: ”Ние, от македонската левица, сме категорично против това''. От ''Левичарски блог'' добавиха, че ''чрез блогерските ”престрелки” отношенията между гражданите на двата народа - македонския и българския, се влошават, вместо да се подобряват''.

В този ред на мисли изниква и въпросът на кого беше нужно шизофренният блог ”Vasiot sosed” да се показва по телевизията, а глупостите вътре да се преекспонират. Подобриха ли се отношенията между двете страни? Какво да си помисли обикновеният зрител, който не знае нищо за Македония, когато види подобно нещо? Създава се единствено елементарната конструкция, че България и Македония са два враждуващи отбора, които постоянно си разменят взаимни обиди.

В същото време никой не си дава сметка, че подобни случаи като ”Vasiot sosed” са крайно екстремни и в никакъв случай не са общо мнение в Македония. Никой не се запитва и как се е породила такава омраза в хора като създателят на блога. Само Сърбия ли е виновна или пък Коминтерна, с чието главно участие се създава политическата македонска нация след Втората световна война? Не беше ли и България, която осъди последния лидер на ВМРО Иван Михайлов на смърт? Не бяха ли българските комунисти, които на драго сърце приеха доктрината на македонизма и даже започнаха да македонизират собственото си население в Пиринския край? Не е ли България тази, която днес не прави нищо по македонския въпрос и по този начин толерира антибългарските прояви?

От Би Ти Ви прибързаха да обявят и автора на блога – според тях параолимпиецът Миле Стойковски. Връзката беше изключително хлабава – само, защото ”Vasiot sosed” насочва към сайт, набиращ средства за Стойковски да участва на параолимпиядата в Пекин. Набеденият македонец категорично отрече пред Агенция ”Фокус” да има нещо общо с блога. ''Нямам никаква връзка с това, не съм виждал този блог. Моята мисия - пътуването ми до Пекин с инвалидна количка, е съвсем противоположна на онова, за което ми говорите, че пише в блога, моята мисия е положителна'', изтъкна Стойковски.

Запознати с темата, коментираха пред e-vestnik, че доста по-логичен автор на блога може да е Александър Донски, автор на псевдонаучната книга "Етногенетичните разлики между македонците и българите". Донски е историк, който поддържа абсурдните тези за връзки на сегашната македонска държава с античните македонци на Александър Велики.

Търсейки евтини сензации, българските медии почти напълно игнорираха един много по-положителен пример за българо-македонски отношения. На 29 май се възстанови традицията отпреди Втората световна война да се чества Св. Дух-Ден на Македония. От Македонския научен институт беше проведена конференция, на която се обсъдиха много наболели въпроси. Присъстваха и гости от Македония, включително Зоран Тодоровски, директор на Архива на Република Македония. Явно обаче, когато се работи конструктивно по българо-македонските работи, никой не забелязва.

Mila, специално от теб бих очаквал адекватна реакция относно твърденията ти за това кой е автора на "маймунския" блог... За бТВ е повече от нормално търсейки сензация, да пооплетат конците и да набедят не когото трябва - те са журналисти, при това български, при това работят за чужда медия - от тях друго не може да се очаква. Но тези които са им повярвали... Като теб, като DELUXe по-горе... На края да не се окаже, че целия тоя антибългарски блог изобщо не е македонски, а, примерно, сръбски... или албански - поддържан с цел да се развалят отношенията между българите?!

Освен да благодаря за високите очаквания за моята адекватност, не знам друго какво да ти отговоря, ov3rm4n. За първи път в този постинг ще направя собствено твърдение за това, кой е авторът - досега само съм се позовавала на чужди източници, а и съм ги цитирала, доколкото си спомням. Във всички тях досега, преди това, което ти пускаш сега, името на Миле беше недвусмислено свързвано с блога. Четох десетки коментари на македонски, в които самите македонци му казват - Миле, осъзнай се! Само на едно място (не в сайта на БТВ) имаше крехко напомняне, че не бил пожелал да коментира случая, но не отрекъл авторството. Видя ми се странно, че някой, комуто се приписва авторство на нещо гнусно и е публична личност, 4 месеца си мълчи. Аз не бих си мълчала нито ден, ако това много противоречи на моите възгледи - бих отговорила на първия въпрос по този повод, вместо да се правя на дипломат и да оставям съмнения. При липса на отговор от него 4 месеца, фактът, че ”Vasiot sosed” насочва към сайт, набиращ средства той да участва на параолимпиядата в Пекин говореше достатъчно.... т.е. - нямам нищо против евентуалните анти-българисти в Македония да ме спонсорират...

Сега, след 4 месеца, Миле, изведнъж казва, че това нямало нищо общо с него. Малко е късничко, за да е съвсем убедителен в моите очи, но да се надяваме, че е искрен, в името на вярата в доброто у човека... Ето повече от интервюто.

Цитирала си... добре. Така да е - и коменатрите ти по негов адрес и по адрес на физическото и психическото му състояние освен да приемем за цитати, което си е вярно де - ти цитира твоя позната, нали така... но и за това няма проблеми - кой съм аз, та да държа сметка на хората за поведението им. Игнорирай моите очаквания и си остани със здраве. Очевидно за всяко едно свое действие имаш "бекъп" да поеме отговорност. Ти само цитираш, преписваш, преснимаш и така... Накрая влизаш цялата в бяло :) Няма проблеми, щом се чувстваш добре със себе си и не изпитваш дискомфорт.

Цитирала си... добре. Така да е - и коменатрите ти по негов адрес и по адрес на физическото и психическото му състояние освен да приемем за цитати, което си е вярно де - ти цитира твоя позната, нали така... но и за това няма проблеми - кой съм аз, та да държа сметка на хората за поведението им. Игнорирай моите очаквания и си остани със здраве. Очевидно за всяко едно свое действие имаш "бекъп" да поеме отговорност. Ти само цитираш, преписваш, преснимаш и така... Накрая влизаш цялата в бяло :) Няма проблеми, щом се чувстваш добре със себе си и не изпитваш дискомфорт.

Съжалявам, че ти се струва, че не съм изразила мнение и се крия зад чужди гърбове. Напротив, направих го достатъчно ясно - дори с факта, че съм пуснала цяла тема тука, а и с всичките коментари, които съм написала. Нито виждам смисъл да отричам това, нито ми е в стила. Но не съм правила собствени изявления ЗА АВТОРСТВОТО на блога (само това казах в предишния пост) - защото не мога да имам собствена информация по въпроса.

Чувствам се комфортно със себе си, така е - защото правя това, което чувствам, и ако съм сгрешила, нямам нищо против да си призная това. Все още не съм убедена, че Миле е чист като сълза, макар че много ми се иска да повярвам... Коментарите ми по повод на всеки, който публикува такива неща, биха били абсолютно същите, независимо от физическото му състояние. Намирам, че хората, които получават дълбоко удовлетворение от съзерцаването на чуждата трагедия, имат сериозни отклонения в начина на мислене.

Относно инвалидността и отклоненията - наистина споделих мнение на моя позната, което е стряскащо и оттогава правя наблюдения по тоя въпрос. Миле, ако е свързан с блога, потвърждава нейната теория. Познавам други инвалиди лично, дори работя с такива - някои отричат нейната теория изцяло. Не всички, за съжаление. Не виждам защо се стряскаме толкова, когато се спомене думата "инвалид". Самите те най-много от всичко искат да бъдат третирани като всички останали хора. И както между другите хора има и такива, които няма да заслужат моето уважение - така и между тях. Все още не мога да кажа окончателно къде тук стои Миле, докато не се убедя дали наистина няма нищо общо с тази история.

А за очакванията от мен - твоите и на другите - наистина съжалявам, че съм те разочаровала, защото обикновено харесвам това, което пишеш, но от друга страна, човек не може да живее според очакванията на другите. Срамувала съм се, когато постъпките ми не успеят да отговорят на собствените ми очаквания към самата себе си, а те са високи, мога да те уверя. В този случай не откривам от какво да се срамувам - дали ти виждаш нещо такова? Може би форумът не е място да споделям всички мисли, които ме вълнуват... някои са твърде шокиращи, явно. Възможно е да е по-добре да задържам подобни теми за приятелите си. Ще помисля върху това.

За какво да го ринеш? ov3rm4n е прав в случая.

А за мен истината от цялата работа е ето тази:

Явно обаче, когато се работи конструктивно по българо-македонските работи, никой не забелязва.

За какво да го ринеш? ov3rm4n е прав в случая.

А за мен истината от цялата работа е ето тази:...

afx, истините понякога са повече от една... ;)

Никой не говори за българо-македонските отношения и "македонците" като цяло, а идеше реч за оня боклук, който на гърба на хора, прекарали голяма част от живота си в либийския зандан, осъдени на смърт за нещо дето хал хабер си нямат, се гаври по най-долния начин не само с тях, а ако си успял да разгледаш всичките линкове из блога му сигурно си забелязал гаврата и с националните ни символи и личности. По същия начин щях да реагирам ако някой от тук беше постъпил в сходна ситуация с техните символи и личности.

А на овърмен (по начина по който си е оформил ника ще го пиша както си искам) ще кажа, че в предишния си пост умишлено изпуснах кавичките на думата "компетентно", а и прекрасно знам смисъла на думите "опортюнистично", "заядливо" и др., както и смисъла на поговорки от рода на "На всяка манджа - мерудия". :ph34r:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...