kamen Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 NO COMMENT колко прости хора има направо ме е яд. Много бързо се забрави случаят с ония тюленчета, когато всъщност се оказа, че тюленското месо е много по-евтино и хубаво от другите конкурентни и пропагандата имала съвсем други цели. Сега поредните платени манипулации, този път с българско участие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 И аз това имах предвид всичко е само пропаганда и икономически интереси скрити зад иначе толкова удобните природазащитнически каузи. Или пък случайно се появяват точно сега когато е най-голямото потребление на продукти на белла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Аз доколкото разбрах PR-ът на Белла България е пуснал тази снимка с цел реклама и по-голямо популяризиране. Няма никакви интереси на конкурентни компании Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 м-да, после що в България нямало качествен PR Щом няма да ядем баници и баклавички, предлагам да ядем банани и боровинки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Не ме интересуват никакви "пи ар"-и, разни новобогаташчета и тем подобни - за мен една безсмислено убита бяла мечка, си е пълна простотия и избиване на комплекси...още повече, че днес научих как точно се е издигнал до сегашното си положение въпросният "ловец". Това, че канадците са отпуснали квота за такива като него с цел да им кихат мангизи също не ме е*е - достатъчно малко са белите мечки дори и сега, а с глобалното затопляне в близко време се очаква броят им още и драстично да намалее, а който не знае когато се топят ледниците какво става с начина на прехранването им...мога да го открехна и да напиша 2 страници по темата...за мен снимката на ухилен дебил до убита с пушка бяла мечка си остава признак на....всъщност какво ли съм тръгнал да пиша изобщо в тази тема...изразих мнението си достатъчно ясно още на предните страници и смятам да приключа с този си пост. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Въпрос на принципи. Или в случая с г-н Венцислав Георгиев - на тяхната липса. И ето, аз като личност решавам да гласувам кое е правилно с портфейла си. Дали това ще засегне пряко горепосочения господин? Едва ли. Приходите му едва ли ще намалеят толкова значително, че да не може да си позволи безсмисленото убиване на анаконди. Но това е моята позиция и моят начин да я защитя... При некоректна политика на дадена фирма, предлгаща продукт или услуга, просто преустановявам използването им. Просто е... То си е до светоусещане... До отговорност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 всичко е само пропаганда и икономически интереси скрити зад иначе толкова удобните природазащитнически каузи. Ще ми го обясниш ли това, че нещо не го сванах... Г-н Георгиев никога не е ходил на лов и не е убивал застрашен от изчезване вид и въпросната снимка е монтаж? second.life.syndrome, ще го засегне пряко, няма начин... Чистят го Елементарна сметчица. Слагам по 20лв. на месец за консумация на продукти на Белла. За една година се събират 240лв. До момента във фейсбук има регистрирани 893 човека, които биха реализирали 214 320лв оборот на Белла. Няма да навлизам в подробности за прилагани търговски отстъпки, разходи на фирмата и т.н. Дотук със сигурност има наложена гражданска глоба поне в размен на $60 000. Това е едно добро начало. Ако мислим като отговорни потребители, бихме могли да променим много неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Ами ще го кажа по-просто, защото ми писна. Лицемери сте си повечето природозащитници и това е. Убил някаква мечка чудо голямо ако утре обаче да кажем накой се окаже педофил, измамник или нещо друго ще говорите месец два и толкоз нито ще спрете да копувате нито нищо. В крайна сметка нищо кой знае какво не е сторил нищо незаконно напротив никаде не видях деянието да е незаконно. Не съм му някакав защитник но ми става болно, че за човек толкова няма да ви е грижа обаче за някаква въшлясала мечка /макар и застрашена/ сте готови на всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Напротив, напротив. Мисля си, че у всеки природозащитник има голяма доза човечност. Ти замислял ли си се за въглеродните емисии и какво ще бъде след 40 години, ако темпът им на нарастване продължи да е същият? Замислял ли си се за петролните разливи, за безогледното изсичане на горите, за стотиците изчезващи животински видове? Или като същество, поставящо се на върха на хранителната верига, не те ебе? Тук става въпрос за отговорност, не само към някакви си 'въшлясали' мечки. Отговорност към света около теб, към идните поколения. За да ги има тея идни поколения. Не, не лицемернича. Пука ми. И ще ти кажа едно, не намирам никаква разлика между човек, който е способен да извади окото на улична котка и такъв, който би убил съседското дете. Ама никаква. Всяко едно убийство е безсмислено похабяване на живот. И преди да си опонирал, ще ти кажа - не ям месо. Не те зная на колко си години, не ме и интересува, но трябва да си наясно, че има закони, но много от тези закони си имат вратички. 'Незаконно' е едно доста разтегливо понятие в наши дни. Хайде, със здраве. (и една бърза препратка: Ако сте рибар в южнокорейската част на Японско море и в мрежите ви се заплете остроглав ивичест кит и умре, можете законно да продадете месото му, стига да уведомите правителството. От 1999 до 2003 г. рибарите са докладвали за 458 случая на случайно хванати кита. Чрез генетичен анализ на продаденото месо обаче било установено, че са били продадени над 800. Тъй като един кит носи печалба до 100 000 долара, учените подозират, че съвсем не всички мъртви китове на пазара са от случаен улов. "Дали това е друга форма на лов на китове с търговска цел? - пита биологът Скот Бейкър, ръководител на проучването. - В случай че е така, ще трябва да се въведе контрол." Иначе остроглавите ивичести китове в Японско море скоро ще изчезнат. Хелън Фийдс, National Geographic, декември 2007) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 И ще ти кажа едно, не намирам никаква разлика между човек, който е способен да извади окото на улична котка и такъв, който би убил съседското дете. Ама никаква. Това изказване само затвърждава думите ми. След като мислиш така не мога да ти помогна по никакъв начин явно наистина вредната околно среда ти влиае зле... на мисленето. Искрено ти пожелавам ако имаш деца да срещат повече хора от първия тип и по-малко от втория. Или може би ако имаш котка ще ти пука повече за нея отколкото за детето ти, защото изкара цената на живата им равен. Аз лично не си представям, че човек може да тъжи повече за куче или котка отколкото за дете. Ако при теб е така потърси помощ от някой специалист докато можеш ако вече не ти е късно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Това изказване само затвърждава думите ми.След като мислиш така не мога да ти помогна по никакъв начин явно наистина вредната околно среда ти влиае зле... на мисленето. Искрено ти пожелавам ако имаш деца да срещат повече хора от първия тип и по-малко от втория. Или може би ако имаш котка ще ти пука повече за нея отколкото за детето ти, защото изкара цената на живата им равен. Аз лично не си представям, че човек може да тъжи повече за куче или котка отколкото за дете. Ако при теб е така потърси помощ от някой специалист докато можеш ако вече не ти е късно. Не мога да разбера откъде е тази жестокост и безразличие в толкова много хора...може би така са си родени или пък животът ги е направил такива... Иаобщо не става дума за сравнение между двете неща...само ще помоля Aquila да сподели как се е почувствал оня ден, когато погребваше немската си овчарка... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Не ми преиначавай думите, дорогой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Не мога да разбера откъде е тази жестокост и безразличие в толкова много хора...може би така са си родени или пък животът ги е направил такива... Иаобщо не става дума за сравнение между двете неща...само ще помоля Aquila да сподели как се е почувствал оня ден, когато погребваше немската си овчарка... :ph34r: Първо погребвал съм и близък погрегвал съм и домашен любимец. Не може да се сравняват едното с другото по никакъв начин ама по никакъв. Колкото и да ми е мъчно за дадено животно въпреки че мъката не може да се измери ми беше хиляди пъти по-мъчно когато погречах близък. Дори не смея да ги сравнявам като чувство. Каквото и да е изпитал някой съфорумец може да го попиташ какво би изпитал в другия случай, че почине някой на когото истински държи. Дали живата ме е направил жесток или не мога да кажа хората са създадени за да се променят независимо дали го оценяват или не. Не ми преиначавай думите, дорогой. Не прииначавам нищо с цялато ми уважение. Не съм ти изкарал думите от контекст нито са показал половин изречение нито част от твоя мисъл, ако съжаляваш за думите си го признай няма лошо. Преди някой да ме изкарал най-големия злодей тук искам да кажа, че за запазването на околната среда нямам нищо против даже точно обратното и аз искам да има гори и да не дишам пари на заводи и коли, но исрено не разбирам как може една тълпа да се събере да защитава живата на някакъв пор или птица или каквото и да било при условие, че популцията им е принебрежимо малка и явно щом изчезва така му е писано. Ако бяхме се появили като раса преди няколко хиляди години сигурно някой щеше да излезне да пази динозаврите сакън да не се затрият животинките. Освен това примерно мога да кажа, че доколкото си спомням белите мечки ядяха моски бозайници белуги мисля се казваха които също май бяха застрашени така, че нищо не е добро или лошо черно или бяло. Може би сме разлини хора за мен живатните са повече част от околната среда или по скоро предмет отколкото живи същества равни на хората затова не можем да се разберем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Ами ще го кажа по-просто, защото ми писна. Лицемери сте си повечето природозащитници и това е. Убил някаква мечка чудо голямо ако утре обаче да кажем накой се окаже педофил, измамник или нещо друго ще говорите месец два и толкоз нито ще спрете да копувате нито нищо. В крайна сметка нищо кой знае какво не е сторил нищо незаконно напротив никаде не видях деянието да е незаконно. Не съм му някакав защитник но ми става болно, че за човек толкова няма да ви е грижа обаче за някаква въшлясала мечка /макар и застрашена/ сте готови на всичко. Знаеш ли, много си ми странен, наистина. Боравиш с клишета и не мислиш. Обвиняваш в лицемерие и изтъкваш някакви си примери, в които може би искаш да вярваш. Толкова ли е трудно да приемеш, че има и такива, които живеят според принципите си. Лицемерни ли са хората, които имат някакви убеждения и живеят според тях? Не ми харесва постъпката му - спирам да купувам продукти на Белла. Не ми харесва как някоя фирма се държи с работниците си, спирам да купувам неща, излезнали от тази фирма и т.н. Защо трябва да подкрепям тъпаците, които са свикнали да я карат през просото? Ако 20 - 30% от потребителите започнат да правят избора си на продукти и услуги по този принцип, всички тези "бизнесмени" ще се научат много бързо как трябва да работят и да се държат пред обществото. А това трябва да се превърне в практика. Този случай не трябва да остане изолиран. Отговорното ни гражданско общество все още прохожда. Поне не го спъвай и не му поставяй диагнози за инвалидност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 аз пък съм абсолютно сигурен че никой няма да го спазва дълго време това избирателно купуване на продукти , може и да утре да ме убеждавате ти и хората които са се застъпили за мечките аз все пак не вярвам..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Сигурно като убиеш бяла мечка пишката ти пораства с 2 см... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 По-скоро забравяш, че пишката ти е 2см. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Сигурно като убиеш бяла мечка пишката ти пораства с 2 см... Хммм...защо си мисля, че една пластична операция върши повече работа...с парите, дето си дал да отстреляш мечката такава ще ти спретнат, че ще заприличаш на Джон Холмс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Смешна работа... а ако не беше пресата, щяхте да си пукате кайма "Народна" и бутер банички... ама - на. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Смешна работа... а ако не беше пресата, щяхте да си пукате кайма "Народна" и бутер банички... ама - на. @VeGor, може би оглупявам от възрастта, но я ми обясни смисъла на твоя пост, тъй като аз и сега си "пукам кайма "Народна" и бутер банички"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahioni Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 @VeGor, може би оглупявам от възрастта, но я ми обясни смисъла на твоя пост, тъй като аз и сега си "пукам кайма "Народна" и бутер банички"... Ами май това че производителя им е един и същ. Ако съм разбрал какво иска да каже колегата. Всмисъл, че ако не беше разпространено в пресата, нямаше да я има тая кампания да спирате да купувате продукти на Бела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluedog Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 problemut s izbivaneto na jivotnite e mnogo protivore4iv i dvete strani (koito i da sa te ) si imat svoi pri4ini da stoqt zad svoeto mnenie az su6to imam svoe ,a to e 4e vse pove4e i pove4e se ubivat prirodnite hi6tnici ( luvove,akuli,tigri, i t.n. i t.n) s lipsata na tezi hi6tnici 4ove6koto naselenie stava pove4e a tezi hora iziskvat da qdat ne6to (ako to ne moje da im se osiguri vinovna e durjavata est) s koeto pak se vru6tame do izbivaneto na jivotnite ob6to vzeto sme v krug koito 6te svur6i skoro taka mislq pone az mnogo otgovori mogat da dadat klipovete na Evolution i What I've done a ina4e za filmut Earthlings ... dobur e ,kazani sa mnogo neudobni istini i trqbva v globalen ma6tab da se pomisli za izsi4aneto na gorite i globalnoto zatoplqne mnogo e vuzmojno do 50-60 godini decata da gledat snqg i tuleni samo na snimki ili na dokumentalni filmi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 raptor2721, в случая визирах жестокостта, без значение дали тя е насочена към друг човек или към някое животинче. Това е нещото, което трябва да се изкорени... Не съжалявам за нищо написано от мен, защото искрено вярвам в правотата на думите си. И съм вътрешно убедена, че безхаберието не води към нищо добро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Случаят на този мамин златен бизнесмен е болезнено показателен. Даже да оставим настрана убийството на белото мече, макар че изобщо не е маловажен, мамка му, пак си остава простащината. Пази, Боже, сляпо да прогледа и беден тарикат да забогатее. Я ще си турне син буркан на колата, я ще пуцне някое животно, ама по-така, дето само на картинка го е виждал, преди да се види с пари, я по друг начин ще се опита да покаже, че родителите му са от Долно Горно, ама той е големец. Аман. Как си личи откъде му е дошъл първият милион и колко книжки е прочел през живота си... И кои политици си е напазарувал. - Министър - председателят откри най-новото предприятие на холдинг БЕЛЛА България Бах това събитие със сериозно обществено отражение, заслужаващо ангажимента на МП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Въобще не можете да ме убедите, че мястото, от което се е пръкнал някой определя какъв е. Копче, май си прихванала от софийските снобизъм и ксенофобия... Просто хората се опитват по какви ли не начини да скрият вътрешната си празнота... Някой им се прекланят пред парите, други ги плюят - кучетата си лаят, кервана си върви. Докато парите и човешката алчност командват света, докато хората, за които живота не е пари и власт свеждат глава и не правят нищо - нищо няма да се промени. Не помня в чий подпис фигурираше това: "единственото нещо, необходимо за триумфа на злото, е пасивността на добрите хора" Аз също не правя нищо. Критикувам и себе си с този пост. Просто и аз съм поредната куха тухла в стената... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.