Jump to content
BulForum.com

Насилието към животните

EvilDemon

Recommended Posts

ами някой гледал ли е серията по Дискавъри за италянските фамилии в САЩ,за коридора на смъртта,където са пускали провинилите се членове на дадена фамилия,където те чакат скрити за да някоя врата убиец с нож и за по сигурно втори с пищов със заглушител,за тези двамата говориха поне 10 мин,че им доставяло перверзно удоволствие да убиват,дори единия с ножа бил всеки път по бельо,за да не си цапа костюмите,ами съдейки по това,ние хората сме по висши от животните,а какво правим,ами нищо чудно и животните да го правят

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Говорите за жестоки кучета, но пропускате една дрееееебна подробност:

Въпросните кучета са ОБУЧЕНИ да са такива. Да спомена ли от кого? Айде, за хората леещи интелект - от хора. Лоши кучета няма - има лоши стопани. Ти ако го държиш гладно и го храниш с малки късчета сурово месо, и с обучението му показваш, че е добро да е агресивно и злобно, разбира се, че ще стане чудовище. Кучетата стават подобие на стопаните си и болните им амбиции, отражение на чудовището в самите нас.

Това е още една причина да зачеркна месото в менюто си. Да, растенията също са живи, да, те са причината да има живот във вида, в който е на тази планета, но храненето с растителни и безмесни храни е по-малкото зло. И е по-здравословно :]

П.П. Последното си е мое (и май не само) мнение и моля ви, не се опитвайте да спорите с мен по темата - няма смисъл (освен в името на спама) - няма да ме разубедите, както и аз няма да се опитвам да ви убедя да спрете да се храните с месо. Няма и да се опитам :]

Човека е най-висшия организъм на тая планета, и другите същества за него са любимци, храна, стока, паразити или неитересуващи го. Като такива те нямат права. Защото правото е на силния, и винаги ще бъде - това в пълна сила важи и за отношенията между расите в човешкия род.

По твоята логика друго е най-висшето животно на планетата. Защото хората са храна за лъвовете B)

А и забравих да те попитам: Коя точно раса е най-висшата?

Ок. Допускаме че естествения подбор си работи безотказно и че той е един от най-естествените процеси. Но не бих казал че нямат права. Точно човека като най разумен от всички би трябвало да е най-добре наясно с факта че за да може да съществува на върха на еволюционната пирамида, то трябва да поддържа основите здрави... тоест - като се стреми да запазва баланса в природата, като черпи от ресурсите и разумно... а не.. да я консумира алчно (както и става тъй като за съжаление доста хора разсъждават по този начин)

Ето ти друг не чак толкова глобален пример - дадена фирма и нейната пирамидална.. йерархична структура. Ако работниците на по-ниските етажи са задоволени .. те работят с удоволствие и по този начин основата на фирмата е здрава.. то затова са мениджърите всъщност нали :)

Шефа.. като такъв .. ако е достатъчно глупав да пилее ресурсите на фирмата за второстепенни неща.. като например за новия парапет на вилата си.. то тогава цялата структура се разклаща тъй като той с алчността си нарушава баланса. Ако е разумен той ще помисли как първо да разшири основите ... тъй като това на практика ще стабилизира и неговия връх.

Мда.. според мен всичко е така просто както съм го описал. Всеки има някакви права. Ако ти се опитваш да наложиш своите права насилствено над някой друг.. това е нарушаване на правата на другия. Било то... сексуални права, право на по-висок стандарт на живот. Правото да можеш да кажеш това което мислиш.. и да правиш каквото искаш без да пречиш на другите. Ако се отвръща на насилието с насилие - ставаш един от многото и директно слизаш от стълбчката на еволюцията. Човека е достатъчно разумно същество наистина и е нормално да не може абсолютно всички да прескочат така високо вдигната летва.

Колкото до расите, мисля че няма какво да коментирам тъй като си е повече от малоумно да съдиш за хората по цвета на кожата им. Няма нищо общо пипето с това в коя част на земята са живели дедите ти - демек... колко е било силно слънцето там - тоест... по какъв начин пигментацията на кожата ти ще еволюира за да се съобрази с условията. Иначе някак си е прекалено елементарно и повърностно да се разсъждава така :)

Правото е на силния - да така е съгласен съм. Но какво значи да си "силен"? Според мен е малко двусмислено понятие.. "силен" като да си в състояние да упражняваш насилие над по-слабите или в смисъла на човешко същество - да си "силен" като да можеш да използваш разума си на максимум и да отговаряш съответно за действията си като такъв.

Мдам. :)

Като го четох горното и ми се приядоха наденички :)

Но си прав щото този който е на върха - той управлява. Нещастието на човечеството е, че има различно разумни хора - такива които измислят "разума" и такива които употребяват "разума". В крайна сметка тези които употребяват "разума" злоупотребяват с него от комплексарщина, че не могат да измислят "разума". В резултат цели животински видове са изтрепани само за задоволяване егото на отделни човешки индивиди да демонстрират факта, че са на върха на пирамидата.

Та в резултат на този "разум", човека е единственото животно, което измъчва и убива за удоволствие.

Че защо да е гавра?Както има дебели хора така има и дебели животни.Аз лично предпочитам да съм дебел и наяден от колкото като евреин от втората световна война и да умирам от глад.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
Но си прав щото този който е на върха - той управлява. Нещастието на човечеството е, че има различно разумни хора - такива които измислят "разума" и такива които употребяват "разума". В крайна сметка тези които употребяват "разума" злоупотребяват с него от комплексарщина, че не могат да измислят "разума". В резултат цели животински видове са изтрепани само за задоволяване егото на отделни човешки индивиди да демонстрират факта, че са на върха на пирамидата.

Та в резултат на този "разум", човека е единственото животно, което измъчва и убива за удоволствие.

Вдигам темата заради една случка, която се развихри тези дни, а и тя ми се стори най-подходяща.

Става въпрос за една кампания, придобила спонтанно името "Бойкот на Белла България".

Всичко започна с една PR публикация във в. Стандарт и Монитор - статия 1

Започна вълна на възмущение.

Lifestyle.bg

Dnevnik.bg

Gorichka.bg

Крайно време е да покажем, че имаме позиция по определени въпроси като изпълним само едно единствено нещо - не купуваме от продуктите на фирми, чието поведение не харесваме.

n4805389316426274704cm4.jpg

*Забележка: Изображението е монтаж и аз не съм негов автор.

Тук са всичките търговски малки на Белла България.

Който не може да се примири с "хвалебствения повод" и аморалното поведение на обявеният за собственик на Белла България, може да му пусне един мейл, както и да се присъедни към групата във фейсбук .

Оххх на батко... да е "жив" и "здрав". Пожелавам плодотворен пролетен лов... на анакондите...

Като се замисля и аз да имах толкова пари и аз бих си намерил накаква подобна занимавка. Само, че тоя студ... Друго си е да праснеш некой едвам едвам движещ се слон от 1 километър между цайсите.

Като се замисля и аз да имах толкова пари и аз бих си намерил накаква подобна занимавка. Само, че тоя студ... Друго си е да праснеш некой едвам едвам движещ се слон от 1 километър между цайсите.

Аз пък ако имах толкова пари, също бих си намерил подобна занимавка, но малко по-екстремна...Друго си е да праснеш между очите шефа на Белла, без значение къдет' го свариш...071.gif....мама им да ***...като натрупат парички и се чудят за к'ва простотия да ги изхарчат...а има толкова много по-разумни алтернативи...а като иска да му е екстремно - да играе на руска рулетка или да скочи с бънджи от някой мост...ама с дължина на въжето - с 1 метър повече от разстоянието до долу. :bgrin:

И кво ся да не ям сух шпек Перелик? :cry

Ами ако досега си ял сух шпек от бяла мечка, тигър, панда и др. подобни - май е време да прекратиш... ;)

П.П. И ако си мислиш, че оня е изял мечката след като я е гръмнал...леко се заблуждаваш...

Не мога да разбера на глупави ли се правите или просто такива сте си родени, че не може да схванете разликата между бяла мечка и крава... както и в това да изядеш като продукт специално отгледаната за тази цел и присъстваща в предостатъчно количество екземпляри като домашно животно въпросна крава...и да застреляш ей така за кеф някой тигър от чийто вид са останали 1000 бройки по цялата земя...:ph34r:

Ами ако примерно утрепа някво рядко животно за да го изям защото е някакъв вид деликатес? Лошо няма убивам го изяждам го права си от кожата палтенце (само като си помислих и ми стана топло).

...за да го изям защото е някакъв вид деликатес...
Лошо няма, просто ще докажеш, че си същия @#$%$#@(Българско Овчарско Куче с растение от род Allium), като въпросния човечец ;)

Искам само да кажа, че му пука на калинката на него, че няколко мухловци са се разприказвали нито ще фалира нито нищо след 2 дена даже няма да се помни кво е станало. Освен това не е станало кой знае какво всеки с пари прави нещо защото се е пренаситил на всичко убил 1 мечка и вече чудо голямо нито вида ще се сварши нито нищо не е тръгна да прави някакъв масов бизнес с избиване на мечки нито нищо. Освен това по-богати от него хора всяка година избиват някакви бизони, носорози, слонове и други тем подобни защитени животни ако ги хванат хванат плящат си защото муха ги захапала за г*за. Цялата работа е че покрай коледа бизнеса е голям и онази снимка с одраната не я е направил някой правозащитник а конкурент и всички "природозащитници" веднага скачат като ужилени без да се усещат колко са използвани и за тва ми става тъпо.

Искам само да кажа, че му пука на калинката на него, че няколко мухловци са се разприказвали нито ще фалира нито нищо след 2 дена даже няма да се помни кво е станало. Освен това не е станало кой знае какво всеки с пари прави нещо защото се е пренаситил на всичко убил 1 мечка и вече чудо голямо нито вида ще се сварши нито нищо не е тръгна да прави някакъв масов бизнес с избиване на мечки нито нищо. Освен това по-богати от него хора всяка година избиват някакви бизони, носорози, слонове и други тем подобни защитени животни ако ги хванат хванат плящат си защото муха ги захапала за г*за. Цялата работа е че покрай коледа бизнеса е голям и онази снимка с одраната не я е направил някой правозащитник а конкурент и всички "природозащитници" веднага скачат като ужилени без да се усещат колко са използвани и за тва ми става тъпо.
просто ще докажеш, че си същия @#$%$#@(Българско Овчарско Куче с растение от род Allium), като въпросния човечец ;)
Браво, доказа го.

Интересно ми е на колко години си, че имаш толкова елементарно мислене.

...

на всичко убил 1 мечка и вече чудо голямо нито вида ще се сварши нито нищо не е тръгна да прави някакъв масов бизнес с избиване на мечки нито нищо...

Ето само до тук изчезва 10% от световната популация на най-големия сухоземен хищник. А ако хванем комплексираните милионерчета, като онова човече от предната страница, ето ти изчезнал вид... изчезнал при това няколко пъти. Не е нужно да го прави масов бизнес, достатъчно е да стане масово "хоби".

Какво ви е виновен шефът на Белла :)

Има пари, ще си стреля!

И все пак го е направил напълно законно!

Ако имате възражения, най-близкото консулство на Канада е в Румъния.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...