Zingam Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Чудя се тоя дебелак, който е чел текста, колко хамбургера е изял, докато го е правил, седейки в кожения си стол? VeGor, изгледай го целия. Струва си На едно място един слон правеше хората на кайма. Не че е весело... ама the Empire strikes back Иначе с едно нещо съм съгласен - супер тъпо е животните да се държат и използват за забавление! Това е тотално безмислено! А колко от животнолюбците си държат някое домашно животно, а? Всичко друго са общо взето - глупости, поне начинът, по който е представен е глупост! afx, в момента чета една книга на Робер Мерл - Величието на Франция, там е описано, как овощната градина на имението била заоградена с висока ограда и капани и често в капаните падал някой скитник, който ако все още бил жив го обесвали. Толкова много бедняци, които се опитвали да крадат, били избесили, че стигали за цяло гробище. Та тъй! Всички искат да ядат! При 6 000 000 000 население - за да има за всички и за да могат да си го позволят всички, как ще стане по друг начин? А това дето американците били дебели и болни е не щото ядат месо, а защото единствените движения, които правят е да въртят геврека на колата и да поднасят скапана храна до устата си! В тоя филм - ама никакъв намек за решение не предлагат, само критикуват и то в повечето случаи - глупости. И кво предлагат? Хората да тръгнат по горите и да събират боровинки, за да не пречиняват болки на телетата? Ами мечките няма ли да измрат от глад тогава? Пък и колко хора ще се нахранят с боровинките? Дрън-мрън! В крайна сметка всички ги ядат червеите накрая! Истинското зло това са червеите, защото те ни отглеждат за храна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Мхм.. разбрах ти идеята сега. И все пак.. лошо ли е ако е основано на егоизъм? Ако резултата от него е за доброто на планетата ни тогава той не е задължително нещо отрицателно. Наистина съзнавам че нищо няма да се промени. Тънката разлика е аз изпитвам някаква ярост не до толкова че все пак съществуват жестоки хора, ами защото се чувствам безсилен че не съм в състояние да променя сам нещата. Ти, от друга страна просто се примиряваш. @zingam - това за червеите беше добро. worms rlz Аз затова още в първия post посочих причината за увеличената консумация: факта че всички се плющят като невидели. За справка - мангалите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Zingam, наистина нямам време, желание, а и нерви да гледам как няк'ви хора се вайкат... И да не е лошо, пак няма всички да тръгнат по тоя път, това е. Ако толкова искаме да направим добро на планетата - от 6 000 000 000, трябва да станем 1 000 000 000 Относно тая "ярост", която ти изпитваш, афексе... имаше една много хубава китайска поговорка, която не мога да цитирам точно, но пък помня, че беше нещо от сорта на "глупак е този, който се ядосва заради чуждите грешки". Не знам защо реши, че аз съм "за" безразборното избиване и т.н. на животните, или пък че изпитвам няк'во удоволствие.. Да се вайкаш няма да помогне. Аз съм против зоологическите градини, ако щеш. А пък тия хора, вместо да дадат пари за тоя филм, по-хубаво да бяха спонсорирали някой резерват за диви животни, а не да се вайкат, че хората са жестоки... Т'ва е. Предпазвайте дивите животни, а тия по кланниците са нужуни, както и да го мислим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Всъщност колко от вас прегледаха филма, към който Иво беше дал линк? Или вече сте претръпнали от спам призивите за спасяване на делфини, тюлени и прочие, та съвсем не ви пука... Никой не ви принуждава да ставате вегани, нито да прегръщате дървета. То е въпрос на светоусещане. Дали си егоцентрично настроен консуматор, който се поставя на върха на хранителната верига и от тази своя позиция оправдава жестокото отношение към животните (забележете, не използвам думата нехуманно). Или пък лично ти поемаш някаква... 'отговорност' да го наречем за действията си. Не трябва да се пропуска огромния брой гладуващи, но в случая говорим за презадоволено общество, което постоянно се нуждае от себедоказване от типа 'Вижте какъв ловец/дресьор/чревоугодник за чудо и приказ съм, пък и излишни пари имам за харчене' Въпросът отдавна не засяга само избиването на животни, но не смятам да повтарям безконечено за методичното унищожаване на планетата. Светът трябва да се докосва пестеливо. Нужно е без излишни разточителства и разумно да се предприема всяко едно начинание. Каква беше онази клетва, дето даваха медиците? 'Ако не можеш да помогнеш, поне не вреди' Със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Проблемът на тоя филм е, че е твърде плитък. И едва ли е струвал много да се направи. Някой хипи режисьор с достъп до филмов архив го е скалъпил на две на три. Не видях никъде авторски снимки! И какви подходи използва - сравняват човечеството с нацистите, защото дали избиваш животни или евреи било все едно. Филм за задоволени преяли вегитарианци, който едва ли би впечатлил децата в Сомалия. Иначе да - съгласен съм - показват грозни картини. Много от насилието срещу животни е излищно - като зоологическите градини и родеотата. И делфините едва ли са най-добрата храна, която може да се измисли. Ама това че на 40тата минута горе долу казаха, че серем твърде много, защото ядем месо... си беше направо майтап! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 ... със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Ха, наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted May 27, 2007 Author Share Posted May 27, 2007 Аз се извинявам, за коментарите си, може би не бях прав, че го постнах, сега като гледам някво месо и и се повръща. Може би не трябваше да правя тема, извинете ме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 еее, 'айде с'я, давай го малко по-смело ... нали каза, че се опитваш, пък не можеш да повърнеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted May 27, 2007 Author Share Posted May 27, 2007 Насилих се, олекна ми. И все пак си спомням сцената от филма, в която китаец свали кожата от живо куче. И искам да ви поясня, че във филма не става дума за избиването на животни(защото то те за това ги развъждат), а за начина по който се прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Не е нужно да се извиняваш или да оправдаваш вижданията си. Просто подходи по малко странен за този форум начин; това че много хора няма да се трогнат особено, не бива да те притеснява по никакъв начин. Критиката не е насочена лично срещу теб, просто дискутираме филма и проблемите, които разглежда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 @Midex, поста ти е по-дълъг от филма , но няма да ме откаже от мръвките. Иначе също съм против безцелното убиване на животни- просто за удоволствие. Но никой не може да ме убеди, че една свиня тряба да се отглежда за нещо друго освен за барбекю. Не гледах филма (както казах по-горе....а и сега нямам време да го гледам...) и бях останал с впечатление, че става дума за безсмисленото избиване на диви животни. Ако в него иде реч и за кравите, прасетата и бройлерите....по този въпрос имам малко по-друго мнение. Човекът открай време е свикнал с месото и именно поради тази причина е завъдил домашните животни с цел ползването на месото им (и производните продукти). В днешно време за тази цел си има цяла индустрия, а и дори да дадем за пример бройлерите - те вече са видоизменени дори на генетично ниво. През целия си живот още от излюпването в инкубатора един бройлер не знае друго освен конвейра с храната и водата. По тази причина и "интелектуалните" му способности за "мислене" (доколкото изобщо мога да ги нарека така) практически липсват. Питомните домашни животни от хилядолетия са предназначени само за това - да обслужват нуждите на човека. По въпроса за убиването им....има доста бързи и "хуманни" начини за това...нямам предвид, че на Коледа прасето трябва да бъде клано половин час с джобното ножче. Но що се отнася до безсмислените убийства на диви животни - никой не може да ми мръдне мнението и на сантиметър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Щом ви харесва да не виждате това, което ви показват, о.к. Само не излизайте с тъпия номер, че човекът си е хищник и се нуждае от месо, че в джунглите лъвовете ядяли антилопи... Да, винаги е било така. Който желае да яде месо, неко си яде, но да се замисли малко. Нямало хуманно убийство. Няма, да, но тук нещо ми убягва. Преди сто години хората също са убивали животни, за да се хранят и обличат с кожите им и бъдете сигурни, почти не е имало убити ей така животни. Как са били отглеждани животните, които са служили за храна? Да ви кажа - било от книги, било от възрастни хора, които съм срещала - всеки един животновъд обича животните! Филмът поставя много проблеми, които са породени от нехайство. Отивате в магазина, купувате си храната и не ви е грижа как тя е дошла до вас, какъв път е изминала. Какво ви пука всъщност? Животните се отглеждат, за да бъдат изядени. Аз искам да попитам нещо друго. Каква е разликата между онзи, който млати с гайчен ключ животно по главата и този, който млати с гайчен ключ човек по главата? За мен разлика няма. Следващия път, когато някой ви пробута двайсетгодишно месо в кренвиршите, няма какво да му мислите. То просто е следствие на проявеното вече нехайство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Какво да кажа? Явно наистина има неспасяеми случаи или някои просто се правят на отворковци по форумите и търсят да шокират някой или просто някой да им обърне вниманието, което им липсва. Един лъв няма да избие цяло стадо антилопи, както и преди 500 години хората не са избивали милярди животни. Поне да убивахме само толкова от колкото имаме нужда. Това би било огромен скок в човешкото мислене. Дали ще умре от инжекция или бухалка нямало разлика ли? Поставете си въпроса така: как бихте предпочели да умрете- като ви пребиват, кълцат, съдират докато сте живи или да заспите и да умрете спокойно в съня си? Поставете се на мястото на всяко едно от тези животни- ще ви хареса ли някой да ви третира така? А после на някой журналист му отрязали главата и целия свят е в шок и оревавате всичко. Може би лицемерие е една от думите, която адски добре описва човечеството. Ето такива филми трябва да изпращаме в космоса, за да дойде някой и да ни заличи, че както сме тръгнали... Една птичка пролет не прави, но ако птичките са достатъчно току виж пролетта дошла... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Насилих се, олекна ми. И все пак си спомням сцената от филма, в която китаец свали кожата от живо куче. И искам да ви поясня, че във филма не става дума за избиването на животни(защото то те за това ги развъждат), а за начина по който се прави. Извинявай,но ти гледал ли си Late Night по Viasat Explorer.Там показваха как ядът зародиши на патета,живи малки октоподи и кфи ли не гадости.Китайците са ненормална раса със странни схващания за това кое е вкусно и въобще кое става за ядене(пак по Viasat съм наблюдавал как на пазарите има цели сергии с пържени хлебарки,скакалци и кфи ли не други гадинки).Тук в България животните не се убиват така(поне в по-големите и сигурни предприятия-Деликатес 2,Братя Къртеви за Пловдивско за другите не се сещам).Просто животните ги вкарват в една площ заградена с ограда,праскат им тока и докато се усетят вече са на салам .Тфа мога да го кажа със сигурност понеже майка ми е ветеринарен лекар и работи в такива предприятия,така че моля не се опитвайте да спорите с мен за това А и аз едва ли някога ше зема да ям кучешко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Щом ви харесва да не виждате това, което ви показват, о.к. Само не излизайте с тъпия номер, че човекът си е хищник и се нуждае от месо, че в джунглите лъ Juji, следващият път като "колиш карпуза", помисли си добре, дали не я боли, още повече, че пуска червено. Аз се извинявам, за коментарите си, може би не бях прав, че го постнах, сега като гледам някво месо и и се повръща. Може би не трябваше да правя тема, извинете ме. Хай сега, какъв си EvilDemon, като ти призлява от някакво си кърваво месо? Не гледах филма (както казах по-горе....а и сега нямам време да го гледам...) и бях останал с впечатление, че става дума за безсмисленото избиване на диви животни. Ако в него иде реч и за кравите, прасетата и бройлерите....по този въпрос имам малко по-друго мнение. Човекът открай време е свикнал с месото и именно поради тази причина е завъдил домашните животни с цел ползването на Всъщност филмът засяга всички страни на проблема, макар, както казах, изключително повърхностно, за да бъде взет на сериозно. Става въпрос и за бройлерите и за телетата и за прасетата, но става въпрос и за безмисления лов, както и за използването на животни за медицински цели и забавления. .Тук в България животните не се убиват така(поне в по-големите и сигурни предприятия-Деликатес 2,Братя Къртеви за Пловдивско за другите не се сещам). А тия дето мелят на салами умрели коне А и аз едва ли някога ше зема да ям кучешко Яденето на хищници май не е много препоръчително, освен може би, ако не храниш кучето с просо Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Онея дето мелят на салами умрели коне просто не ги купувайте бе.Като толкова държите да ядете конски салам купете си от сигурно,голямо предприятие,а не от някфа случайна новоизлязла марка дет комшийката Гина я е похвалила на пейката пред блока колко е евтино и вкусно . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Един лъв няма да избие цяло стадо антилопи, както и преди 500 години хората не са избивали милярди животни. Поне да убивахме само толкова от колкото имаме нужда. Това би било огромен скок в човешкото мислене. Преди 500 години човешкият живот е бил 35-40 години, а хората са били доста под 1 000 000 000. Били са много по примитивни и много по брутални от сега. Изобщо няма смисъл да правиш такива сравнения. В животинския свят също има жестокост, несвързана с изхранването, включително "безмислена" жестокост. Дали ще умре от инжекция или бухалка нямало разлика ли? Поставете си въпроса така: как бихте предпочели да умрете- като ви пребиват, кълцат, съдират докато сте живи или да заспите и да умрете спокойно в съня си? Поставете се на мястото на всяко едно от тези животни- ще ви хареса ли някой да ви третира така? А после на някой журналист му отрязали главата и целия свят е в шок и оревавате всичко. Може би лицемерие е една от думите, която адски добре описва човечеството.Ето такива филми трябва да изпращаме в космоса, за да дойде някой и да ни заличи, че както сме тръгнали... Последните ти думи са си баш лицемерие ...който критикува да предложи поне на думи решение, но да е смислено и разумно! А пък ако толкова много знае и разбира - да направи ферма и да гледа животни и да ги убива хуманно. Разбира се, че предпочитам екологично чиста храна!!! Предполагам, че всички биха я предпочели. Въпросът е, колко от нас биха могли да си я позволят?!?!? Днес в магазина гледам една съседка търси да купи салам, но се отказа от един, защото бил 3 лева бил скъп!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Zingam, кажи ми къде точно трябва да бия на динята обезболяващо и вече ще го правя. Конкретни решения - ами те се регламентират със закони. Като отглеждаш животни, ще ти е необходимо да се съобразяваш с регламентираните изисквания и да осигуряваш съответниет условия на живот. Всеки има право на избор. Аз не ям месо, но тези, които го обичат обикновено реагират твърде тенденциозно. Да се храниш с месо или без тук няма кой знае какво значение. Винаги ще има хора, които ще продължават да се хранят с месо и това ще продължава. Да, избиваните животни ще бъдат по-малко, но показваните неща няма да бъдат променени. Замисляш ли се как е била убита вечерята ти? Не. Чудесно. Филмът може да разглежда по-повърхностно проблемите, но ако го правеше по-задълбочено, дали щеше да се вмести в този обем и дали щеше да обхване повечето проблеми? Аз се надявам, че повечето, които са го гледали поне ще започнат да подбират производителите на месо и месни продукти. Това все пак е нещо. Потребителите могат да се интересуват какви са производителите на продуктите, които купуват. Защото в крайна сметка потребителят е този, който е решаващия фактор. Всички го знаем. Какъв е смисълът да убиеш крава само заради кожата й? Какъв е смисълът от целия този садизъм? Защо трябва да го поддържаме и да се заблуждаваме, че така е било винаги и така трябва да е? Цитирам по памет: Докато има кланици, ще има и войни. Потресаващо вярно, мамка му! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Бе не знам за вас, ама аз днес си похапнах една крехка пилешка пържолка, по-късно пък и картофки с пилешки бутчета. И всичките бяха от обезглавени по брутален начин пилета. Убеден съм, мамицата им и касапи! Имаше и едни кебапчета, ужким от щастливи пресно закални прасенца и теленца, ама наскоро като гледах от какво всъщност ги правят и че няма грам свинско в тях, нещо се поотказах. Не се връзвайте толкова на глупостите на вегетарианците, че накрая даже и прясно мляко няма да искате да пиете! На вас като не можете да понесете гледката на убийство на животно, има хора, които срещу заплащане биха го направили, за да ядете месо после и да можете да носите кожени якета обувки и дрехи. Хора има за всичко. А да ми сравнявате убийството на животно с убийството на човек е малко не детинско ми направо глупаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Е тук вече не се сдържах: А да ми сравнявате убийството на животно с убийството на човек е малко не детинско ми направо глупаво.защо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Хора има за всичко. А да ми сравнявате убийството на животно с убийството на човек е малко не детинско ми направо глупаво. Колко удобно, нали? Щом друг ги убива, да ги убива както си ще. Нали не съм аз. Би ли ми обяснил каква е разликата? Кое може да спре садизмът? Някаква форма на разум, някакво разграничение между човек и животно? То е животно и затова мога да го убия с шутове в главата, мога да му пъхам метални тръби в ректума или да го одера живо. Замисли се какъв човек е способен да направи това и се замисли какво може да го възпре да стори същото с тебе? Но ти си човек, нали. Е и? Винаги би могъл да бъдеш една жалка твар в съзнанието му. Вегетарианците пълнели главите на порядъчните хора... Хм... Аз защо никъде не видях да се казва, че не трябва да се яде месо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 То това е целта, да се откажат всички от месото. А и може би малко не както трябва ме разбрахте. Животните се гледат, за да бъдат изядени след това нали така? Те са създадени за това. В дивата природа да не би да ги убиват по-цивилизовано, първо с рязък удар с чук по главата или с едно мушване в гръкляна, за да умрат по-бързо. Ми не! Даже започват да ги ядат още живи. Те нямат семейства, имат ниско чувство за привързаност, нисък интелект, изобщо нищо с което да са по-полезни, от това да бъдат изядени, а кожите им да се направи една готина обувчица например. Ето там е разликата в убийствата. А за гаврата при убийството, за това вече си има закон за защита на животните и политиците трябва да мислят единствено как да го доусъвършенстват. На няколко пъти във форума са показвани подобни снимки и винаги съм бил твърдо против да се заснема насилието и най-вече да се показва (дори и върху животни). Нещо което админите още не са сложили това в правилата на форума, явно защото са ЗА идеята да се слагат такива снимки и клипове. И по-скоро моята логика е: Удобно ми е някой друг да ги убива, за да мога после да ги изям или да си ги нося. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 А защо да не се покзава? едит: Извини ме, breakneck, но единственото, което разбрах от думите ти е, че ти просто не желаеш да се ангажираш по никакъв начин с това, което се случва. Това си е ок, защото си е твое решение и ти имаш право на него, но е просто тъпо да се опитваш да изкараш нещата розови и от онези, които са част от живота. Помията може да не бъде част от живота ни и това си зависи само от нас и нашия избор на продукти. И все пак ми е странно защо оставаш с впечатлението, че някой се опитва да те накара да не ядеш месо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 A защо да се показва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.