Jump to content
BulForum.com

Насилието към животните

EvilDemon

Recommended Posts

ЗЕМЛЯНИ(EARTHLINGS) така са нарекли филма направен за всичките неща, които не сте и подозирали, че стават.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6...mp;q=earthlings

Промених си мнението, животните не трябва да се избиват просто за удоволствие. А добитъка е друго, той е отгледан за да умре, колкото и брутално да звучи.

> този филм наполовина е хубав, наполовина не.

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

:( Мммда... People = Shit.

Значи според мен за религия изобщо няма смисъл да говорим. Мнението ми е че проблема е във факта че всичко живо се плющи неконтролируемо .. съответно населението на планетата нараства.. а това съответно измества баланса който съществува в една затворена система каквото е нашето островече - Земята.

Религия... опредеделено не. Аз лично вярвам в силата на Природата и в нейния баланс... и в нищо друго. Безкрайно любящ всички ни Господ - няма.

Цялата работа е че поради постоянно нарастващото потребление... и желание за лукс и лакомия... започваме да консумираме безрасъдно много.. тоест.. това което води до всички тези жестокости.. и съответно нарушаваме баланса в Природата. Забравили сме че ни е нужно много по малко от колкото в момента изразходваме, а това вярване ни превръща в същества които паразитират от Природата, а не като съставна част от нея.

Ще си позволя да се отклоня малко от темата в една друга посока.. по която разсъждавам от известно време. Най голямото престъпление на човека е алчността му. Преди около 100 години при развитието на нефтената и дървопреработвателната индустрии... хората които са поставяли основите им.. са разбрали че най-големия им враг е индустриалния коноп... Можете да прочетете ето тази хубава статиика:

http://www.hemuz.org/planetary/marihuana-i...ia-konop-3.html

Всичко това успя доста сериозно да ме убеди че именно отдалечаването ни от природата с цел печалба.. тоест създаване на фалшиви ценности води до потребление на луксозни (разбирай напълно излишни) стоки като например... кожени палта от норка..

Мисля че схванахте идеята ми.... лошо е положението. :(

дам, човекът е безмилостно жесток, но нито ти нито аз можем нещо да направим.

Отново отрицателни мнения. Неможеш ли да го копнеш и да го пуснеш някъде. Друго не моля. Може би съм прост и нищо няма да стане, само излишен флууд. Но моля за такова малко нещо. Нито съм казал, че ако не го направите ще ви смаже гигантски гущер или майка ви ще умре, но малка молба.

EvilDemon те и растенията са живи, и тях не ги избиват хуманно, що направо не спреш да ядеш изобщо ? Утре ще ти се прияде свинско и ще забравиш за филмчето ;)

EvilDemon те и растенията са живи, и тях не ги избиват хуманно, що направо не спреш да ядеш изобщо ? Утре ще ти се прияде свинско и ще забравиш за филмчето ;)

:blink:

Е да наистина бързо се забравя. След алчността, това е втория минус на човека. Третия е прословутото му твърдоглавие... до толкова че дразни! За пореден път се чувствам отвратително от факта че и аз съм бил потребител не веднъж на месото... и се мразя от факта че и аз като малък и глупав съм проявявал насилие към животните... и не се успокоявам ни най-малко виждайки мащабите на насилието по света... :sick

Да не говорим че червеното месо във всякаква форма е вредна за организма :sick

И нека да ви помоля... изгледайте филмчето преди да пишете в темата. По-добре по-малко, но смислени posts :)

Може и да си прав, ще видим. Иначе от религията си наистина се отказвам, живи простотии според мен.

Ето и филма:

Earthlings%20(2003).jpg

филмът link.gif

субтитри link.gif

Филмът е предоставен от

baner3.gif

цък.

Аз не съм виновен, че съм по-високо от тези животни в хранителната верига. Разсъждавам по най- елементарния начин: ако попадна в саваната надали някой хищник ще има скрупули по отношение на мен. Дали някой лъв ще ме подмине, оставяйки гладен? Ма ще кажете, че те (хищниците) са животни. Човекът си е най- чиста проба хищник!

А пък църквата не ме интересува изобщо. НЯМА гОСПОД! Космонавтите го доказаха.

Ами всяка религия е един вид учение как да живеем правилно.Но естествено повечето религии са прекалено стари и техните закони и ценности са непосилни за спазване в нашия модерен свят.Я ми кажете колко момичета се пазят за своя бъдещ съпруг.В днешно време да си на 16 и да си девствена се счита за срамно.Да се напиеш/надрусаш като "мотика" се счита за готино.Да се сбиеш също се счита за готино.Изобщо нашвто общество е до толкова скапано и прогнило че ще минат години докато се оправим.Но както изглежда човечеството не прави нищо по въпроса.Сигорно сте гледали клипа на Линкин Парк-What I've Done.Споре мен този клип казва доста истини.Някои хора се тъпчат до пръсване в Мак Доналдс а други ядат бръмбари от глад.Някои не могат да намерят вода с дни а други я изливат безцелно.Нашите характери са също прогнили до такава степен че оправия трудно може да има.Но все пак се опитвайте да живеете малко по правилно.Да речем не хвърлайте боклуци на земята.

И все пак съм само на 16 и имам още да живея следователно да се уча.Така че след 10години пак ме попитайте какво мисля.Може да съм станал по мъдър а може да съм изпростял още повече.

Аз не съм виновен, че съм по-високо от тези животни в хранителната верига. Разсъждавам по най- елементарния начин: ако попадна в саваната надали някой хищник ще има скрупули по отношение на мен. Дали някой лъв ще ме подмине, оставяйки гладен? Ма ще кажете, че те (хищниците) са животни. Човекът си е най- чиста проба хищник!

А пък църквата не ме интересува изобщо. НЯМА гОСПОД! Космонавтите го доказаха.

забравяш, че в джунглата нямат друг избор. ядеш, или ще те изядат. а тук - тук имаш изобр какво да ядеш.

за тези, които се примиряват с факта, че нищо не могат да променят, защото другите хора са такива и такива.., ми започнете промяната от там, където можете - от себе си.

Уау, каква пропаганда :D Въпреки, че имат някои интересни приказки, това си е очебийно манипулативен филм! Щото като идеш в средата на Африка и лъвът няма да те изяде или щото котките не си играят с мишките, преди да ги изядат или щото маймуните не пребиват другите маймуни, защото им прецат и не ги ядат, защото нямат нужда от храна.

Като онова тъпо момиченце в Канада, което си карало колело и видяло мечка гризли и отишло да я погали. И познайте, какво станало с момиченцето.

Всичко живо е трева... тоест храна! Или ядеш или те ядат!

А между другото тия дето са правили филма, дали никога не са убивали хлебарки, мухи и комари, хмм?

Тъй като съм 'нощна птица' мернах още снощи темата, но умишлено не изгледах целия филм, понеже точно снощи нямах намерение отново да си развалям настроението. ;) Това не ми пречи да имам мнение по въпроса, още повече че съм изгледал десетки други филми подобни на този, в които тотално съм се отвратил от човешката раса като цяло. За съжаление човекът е велико същество с еволюцията си (поне за еволюцията на Земята), но само като отделен индивид - дори имам предвид индивиди в много малък процент от общата маса ; като съвкупност...човечеството е плевел за Земята, която съвкупност твърде скоро (в рамките на 200-300 години, които са миг за историята на Земята) ще се е размножило до такава степен и ще експлоатира ресурсите така, че вече ще са на привършване.

1. Аз не съм виновен, че съм по-високо от тези животни в хранителната верига.

2. Разсъждавам по най- елементарния начин: ако попадна в саваната надали някой хищник ще има скрупули по отношение на мен. Дали някой лъв ще ме подмине, оставяйки гладен? Ма ще кажете, че те (хищниците) са животни.

3. Човекът си е най- чиста проба хищник!

4. А пък църквата не ме интересува изобщо. НЯМА гОСПОД! Космонавтите го доказаха.

Доста елементарно изказване....карам по точките:

1. Да...наистина точно ти надали си виновен за това....тука няма да коментирам...а може и да си виновен, дори само защото разсъждаваш така.

2. Както сам казваш...наистина доста елементарно...Ако не е гладен и не му се качиш на гърба да му дърпаш опашката със сигурност ще те пропусне ; ако е гладен - може и да закуси с теб, въпреки че определено би предпочел някоя зебра, понеже има повече месо и е по-вкусна от тебе. Обратното - безброй са примерите в които хората си ходят на сафари само за да си направят снимка върху убития лъв - един вид..."глей'ш ли к'ъв страшен ловец съм....сега и кожата му ще си просна пред камината....щях и с голи ръце да го просна, ама с пушката ми беше по-интересно." Да не говорим за безбройните случаи на убити носорози, слонове, акули и т.н., които после просто се изхвърлят след като им се отрежат съответно бивните, роговете или перките - гледал ли си ги тия филми? Ловне акулата, отреже й перките докато е жива и я пусне в океана да се развива....или за масовия лов на делфини - заграждат ги с лодки и мрежи, изтикват ги в плитчините и започват масова сеч на плиткото....и знаеш ли защо? Защото там си имали такава традиция - да трепят делфини за кеф...дори не ги ядат. За китовете пък изобщо няма да отварям въпрос...

3. Човекът не е никакъв хищник - за мен човекът е паразит на тази земя. Експлоатира без контрол ресурсите...пали и сече горите, за да продава дървения материал или да си освободи земя, а какво става с животните, които без тези гори просто няма да ги има....ааа...ама ние сме толкова самовлюбени, ние сме центъра на Вселената, к'во ни пука за всичко останало около нас...да мре, нали днеска има...утре да му мислят другите. А за това, че човекът просто има неестествено развитие, ще дам само един пример - в природата ако се родят няколко индивида, а няма храна за всичките - остават 1-2...останалите просто умират или ги изяждат. При нас има социални (или международни) помощи, благодарение на които 1 човешки индивид може да има поколение от 10+ бр., които да оцелеят, после всеки от тях да има нови 10 и т.н.....и най-често точно това са индивидите, от които нито Земята, нито "нормалното" човечество има някаква полза - те най-често са се родили да само да дишат и да наторяват земята. Болните и слаби животни се изяждат първи, при нас вече почти всичко се лекува...както и да е, нямам предвид, че като ни хване шарката трябва да мрем, но просто в много аспекти не вървим по естествения път.

4. Я кажи какво точно са доказали космонавтите, че ми стана интересно? Кога стана тая работа...като отидоха на 384 000 км. до Луната ли? Че аз толкова км. с колата си съм изминал...няма да споря има или няма Господ, ама в момента точно затова сме на това диридже, защото никой не вярва в нищо...

т'ва е чиста проба хипарщина...

да убиваш хуманно или не хуманно :D

ей такива филми правят хората, които не знаят що е глад и които, очевидно, си нямат по-интересни занимания, та са решили сами да се правят на интересни..

Ми изгледах филма...Направен е да те трогне до няква степен,но с кво?Че кравите ги избивали като им режат гърлата...Ся дали я убиеш по най-хуманния начин или и прережеш гърлото все същата работа,нали умира.Преди също са се правили тия работи,просто сега хората са повече,живеят по градове и не могат да си заколят кравата, която са си отгледали на двора например...Тва вършат кланиците.

А пък ако всички станем вегитарианци кво ще стане?Ще стане пренаселено с животни и няма да има място за нас.Абе объркана работа...

Какво е - хуманно убиване ;) А между другото вегитарианците - да идат да видят, какво се прави с овощните дръвчета, за да дават изобщо някакви годни плодове - няма разлика, с това, с което се прави с животните, само че растенията нямат уста, за да пищят!

На 40-тата минута от филма това, което basically казват е don't shit!

И едните и другите сте прави. Но истината е някъде по средата.

Това е заложено в живата материя...да оцелява без значение по какъв начин. Темата е прекалено комплексна. На първо време какво точно е жестокост ? Определението което ще ми дадете се гради на ваши представи и виждания на нещата. Но няма такова нещо като абсолютна истина.

Кой решава кой е прав и кой не ? Кервана си върви кучетата си лаят.

Не можеш да кажеш че човечеството е плевел. Човекът е просто животно с определени умения който му позволяват да прави това което прави.

Според мен, дори е интересен фактът че някои хора (не всички) мислят за природата и имат изградена представа за добро и зло.

Един лъв например (понеже някой по горе го спомена) отива и убива малките на друг прайд. Това какво е ? Не е ли жестокост ? А може би не. Животните действат по инстинкт, те не могат да разграничават нещата така.

От всички живи същества само човекът може да донякъде обективно да разграничи кое е добро и зло и в известна степен да предприеме нещо против това.

Интересното е че ако хората ги избиваха така...щеше да падне реване и олелия до небето. Ама кой ти гледа в тая жега... :)

@Midex, поста ти е по-дълъг от филма :D , но няма да ме откаже от мръвките. Иначе също съм против безцелното убиване на животни- просто за удоволствие. Но никой не може да ме убеди, че една свиня тряба да се отглежда за нещо друго освен за барбекю.

Не е инстина колко ограничени хора ме заобикалят.... включително и във форума :angry: Не искам да споменявам поименно.. то си личи кой не се е трогнал от филма.

Не знам какъв трябва да си че да сравняваш животинските видове към които принадлежим и ние... с тревата?! То бива твърдоглавие...

Няма сили дори да защитавам тезата която... не сте усвоили дори от филма. Или по-скоро не сте го гледали изобщо защото ви е страх да се изправите срещу собствените си тъмни страни. Много ме е яд за вас.

Аз го погледах малко ;) И не ме трогна. И не, не защото ме е "страх да се изправя срещу собствените си тъмни страни". Гледал съм много подобни филми, които също не ме трогват. Такъв е живота и трябва да го приемеш, афексе.. а с говорене на глупости по форумите и бесни емотикони - нищо няма да промениш.

Не съм съгласен с jojo, че сме "по-високо в хранителната верига", понеже хората са най-обикновени консуматори... И докато животните могат да разчитат на дадени инстинкти, то хората просто умират от глад, когато попаднат в една дива обстановка. Бла бла бла.

Дано, афексе, не ти се случи някой ден да не си ял с дни... и да има само месо да ядеш - тогава ще те питам интересува ли те колко "хуманно" е убито животното, с което ще се нахраниш...

Е защо не те трогна? Удоволствие ли изпита в такъв случай?!

Аз го рабирам така - то е като да си хвърлиш хартииката от дъвката в кошчето или на земята. Няма да направя града по-чист ... но ще се изправя пред съвеста си и ще съм спокоен защото знам че съм направил дома в който живея малко по-чист. Говоря за моя дом Земята.

Е да.. колкото и да нареждам останалите които не го правят... дори и да използвам злобни емотинконки по форумите.. няма да променя нищо. Идеята е че промяната трябва да започне вътре в тебе. Затова просто казвам че мноо ме е яд за вас, не че се опитвам да променя живота ви. Тровете се колкото си искате.

Принципно до някъде си прав. Ако има масов глад... последната стъпка е канибализма дори...

Нооо ситуацията е друга. Говорим за хора които са до толкова заситени че се осират. Буквално.

но ще се изправя пред съвеста си

В крайна сметка, това е причината, така ли? Чисто и просто егоизъм :)

Не съм изпитал удоволствие. Приел съм, че някои хора са такива и такива, а други - не. Това е. Именно заситените хора се "осират", но именно също толкова заситените хора правят такива филми и то точно, за да "изправят пред съвестта си и ще са спокоийни", разбираш ли? Това е моята гледна точка. И целият свят да се трогне от този или пък от друг подобен филм, нещата няма да се променят. Просто защото винаги ще има жестоки хора, както ще има и такива, за които това е непростимо зверство. Това е част от живота и толкоз.

Все едно утре да решиш, че слънцето трябва да спре да изгрява, защото нехуманно изсушава пустинята Сахара...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...