Jump to content
BulForum.com

World Of WarCraft

smurphet

Recommended Posts

На кривия звездолет - космоса му крив. То си пише бре, това беше от първите неща, които забелязах в играта - Mail from kichkabodurova - 29 days remaining. Логично е да се сети човек, че след тези 29 дни туй нЯщо ше позачезне...

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Баси драмата ;) Като знаеш, че няма да играеш повече от месец - махаш всичко от AH и пощата на всичките герои. Ако ти е за сефте сега - човек се учи от грешките.

И да, след 30 дни пощата се трие

На кривия звездолет - космоса му крив. То си пише бре, това беше от първите неща, които забелязах в играта - Mail from kichkabodurova - 29 days remaining. Логично е да се сети човек, че след тези 29 дни туй нЯщо ше позачезне...

Аз не стоя с хронометър в ръката да дебна кога ще ми изтече времето. Иначе по принцип съм видял, че има срочност, надявах се че ако изтече (колкото и тъпо да е това, защото това е моята поща и не виждам кому пречи) нещата се връщат в инвенторито, което е логично. Което е чиста проба изнудване на играча да подновява акаунт без никакво съобразяване с неговите нужди и намерения. За мен това е най-голямото лайно, изсрано от авторите, редом с грозните им графични изпълнения. Лично аз не съм виждал никога друга игра от този тип, в която да се процедира по този просташки начин. И след година да влезеш в акаунта си, ще намериш всичко както си го оставил. По тая логика да ми изпразнят и банката и инвенторито след 60 дни примерно. Отвратен съм от тази простащина. Засега ще преглътна загубата на всичките си материали и оръжия, които бяха в продажба и вероятно бяха към 500 злато поне... Просто оттук нататък ще си имам обеца, че и без това некадърната система на търговия в УОУ е с гарнитура от допълнителна простотия... Ай сиктир.

Оле и същото това мрънкало има наглостта да ме критикува мен, че се оплаквам :lol: Ужас! Да беше питал. Отнема 5 минути да влезнеш и да си изпразниш пощата. Примерно някой път вместо подробните описания на изпитото количество и качество алкохол, ако си беше влезнал в акаунта - можеше да избегнеш това. И да, наистина, много тъпо, че са решили да слижат AH, пощи и други такива гадости, които например отсъстват в повечето останали MMO-та ^^

Бахти и драмата :D Ако искаш - с волни пожертвования ше ти съберем 500 злато, ако обещаваш да спреш да мрънкаш :lol:

Edited by Antares

Оле и същото това мрънкало има наглостта да ме критикува мен, че се оплаквам :lol: Ужас! Да беше питал. Отнема 5 минути да влезнеш и да си изпразниш пощата. Примерно някой път вместо подробните описания на изпитото количество и качество алкохол, ако си беше влезнал в акаунта - можеше да избегнеш това. И да, наистина, много тъпо, че са решили да слижат AH, пощи и други такива гадости, които например отсъстват в повечето останали MMO-та ^^

Бахти и драмата :D Ако искаш - с волни пожертвования ше ти съберем 500 злато, ако обещаваш да спреш да мрънкаш :lol:

Осъзнаваш ли изобщо какви тъпотии пишеш? Какво общо има моето недоволство с това, че теб те е срам да се показваш пред хората? Боли ме фара по принцип, а това не е оплакване или мрънкане, а констатация на една очевадна простотия. Аз (или който и да е друг) не съм длъжен при положение, че не смятам да играя да си купувам гейм тайм карта, за да си изпразня скапаната пощенска кутия, сега ясно ли ти е? Това е простата логика. Ама ти не я схаващаш, което не ме изненадва (звучи ли ти познато?). Нищо не искам от тебе или от другите, а ти се съобразявай какво пишеш.

Което ме подсеща - Любо, като се засечем в играта моля те ми пиши, искам да си ти върна стартовото злато. Имам и някои други игрални въпросчета към тебе. tounge.gif

Очевидните неща са очевидни само за теб ;) Колкото и реда rage да излееш. Логиката наистина бих я определил като "проста" но в малко по-различен аспект :lol: Но си е твоята и уважавам правото ти на лично мнение. Тъжното е, когато се опитваш да го изкараш сякаш е всеобщо.

И не знам за какво съобразяване говориш, след като ти си човека, изливайки безспирен поток от обидни епитети ;)

Edited by Antares

Очевидните неща са очевидни само за теб ;) Колкото и реда rage да излееш. Логиката наистина бих я определил като "проста" но в малко по-различен аспект :lol: Но си е твоята и уважавам правото ти на лично мнение. Тъжното е, когато се опитваш да го изкараш сякаш е всеобщо.

И не знам за какво съобразяване говориш, след като ти си човека, изливайки безспирен поток от обидни епитети ;)

Нищо не изкарвам всеобщо, казвам какво мисля аз. А ти някакъв адвокат на Близард ли си та ми се засягаш тука? Защото не съм забелязал теб да съм обидил по някакъв начин. А по отношение на някаква си игра както мога да я хваля, така мога и да я псувам. Не те задължавам да се съгласяваш с мен.

Както и да е, каквото било - било. Няма да се върне. Излишно е повече да се приказва. Я да влезна да мина някой куест аз...

Добър вечер уважаеми съфорумници. Чета си темата и рядко пиша, защото не ви познавам, нито като хора, нито като играчи. Но конкретната игра, я познавам от 2005 още, което някак си ме провокира, да се включа и аз, за да споделя мнението си по темата.

На мнение съм че, системата със АН и пощата е нещо чудесно. Това е начин да се отървеш от ненужните си неща по един, много добър начин, при това в отделни случаи с тлъсти печалби. Също така е и голямо удобство да си купиш нешо което трудно се събира или намира. това че в пощата се изтриват предмети наистина е дразнещо, но реално това са инцидентни случаи и за тях близард едва ли ще тръгнат да правяп промени.

Не смятам, че е ход чрез, който фирмата ще държи играчите в играта. Защото е глупаво и несериозно да си заредиш акаунта само за да си събереш пощата, без да планираш да играеш. 500 злато в случая са жълти стотинки. Тези пари се правят за 2-3 часа куестване с герой от 80 левел нагоре. Аз например играя в момента в рагнарос, там 500 злато струва една 22 слотова чантичка 1000 злато грубо да кажа давам само за да си сложа glyph-овете. и други подобни примери мога да дам. идеята ми е, че златото в тази игра, точно в този момент се прави, в буквалнят смисъл без да искаш. И за да не си помислите че зомбясвам пред компютъра, бързам да се застраховам, като кажа че на седмица ми се събират има няма към 10 тина часа игра. за по зарибените аз съм си чиста проба слакер :lol:. Та във връзка с това Раптор искам да те успокоя, че ако дадеш шанс на играта.

Тоест да играеш без да изпитваш такава явна неприязън към нея може, би тези 500 злато ще са последното нещо за което да те е яд.

Другото, с което не съм съгласен с теб, е непрекъснатите ти нападки към графиката на играта.

Значи човек тази графика си е просто такъв стил. Верно е контраста е силен, цветовете са съчетани различно и пропорциите са закривени, но самият арт стил си е такъв. То е като все едно да сравняваме 2 анимациони филма примерно "шрек" със "коледна песен" и да спорим, коя анимация е по-добра. Та това са 2 различни атмосфери 2 различни истории, дефакто всичко си е различно, и никой не изисква единият филм да прилича на другия.

Същото е и със света на ларкрафт, ключовото в това заглавие е думата "света".

Тоест ти сепотапяш в тизи свят който е различен от този на ланейч примерно. (държа да отбележа че там графиката също е впечатляваща).

Визията на wow съвсем не е лоша нито слаба, дори напротив това е една от малкото игри които не се стремят да приличат на някоя друга. аз не виждам замазани дитайли, нито квадратни очи или пръсти. Няма наподобяващи на нещо си ефекти или , пък претупани сцени. Точно обратното играта си е доста детайлна.

Вземи например Пикасо, който е рисувал криви неща и приживе никой не го е признал за художник. Едва след смърта си сеоказва, че неговите, тогава наричани цапаници всъщност са един съвсем нов стил и един нов поглед на света.

Така че според мен, що се отнася до графиката, грешиш. Тя е перфектна и нищо не и липсва. Казва ти го човек

който се занимара с рисуване.

За много други неща обаче съм съгласен.

Близард някак си омаловажават потребителя или геймъра като индивидуална личност.

Първо се държат като монополисти никакви бонуси във игрово време , никакви безплатни екстри.

Сори но това половиндневно спиране на сърварите и то в дневната част на денонощието си е направо обир. Аз съм си платил да играя, и да речем точно в сряда сутрин съм свободен или пък ми е кеф да играя.

времето ми за игра тече, парите които съм дал текът докъто някой програмист си чопли носа.

Винаги и всяка сряда минава от мен тоест на 1 месец аз губя 2 дни за които съм платил. А когато платеното рвеме изттече, те стриктно ме спират защото дебелите им гуши искат още. Какво ли ще им стане ако например ми пуснат 1 ден аванта или да ме таксуват напринципа на електромера. колкото съм платил толкова да играя.

тоест когато съм офлайн да не ми върви време. Така ще избегнат и многобройните афк-та и претоварените сървари но не парите са над всичко и те приятелски ни поебават със клешираното мерси за разбирането.

Както и да е не са само те. Другото което ме дразни е че много ама наистина много искат да ме вкарат в някакво матрица и да наравя всичко задължително. За да съм нормален играч и да играя пълноцено.

А имено гиъра. длъжен съм да бъда контактен и да завися от някого за да събера гиър.

Значи за ролевата част аз трябва да будувам до късни нощи и да се моля някой идиот да не обърка татктиката за да свалим даден бос. и ако го свалим започвам да се моля същият този идиот да не ми вземе така чаканият предмет който вече 8 път примерно не е паднал. Хубаво де и да кажем събрал съм целият сет и какво, докъто това се случи сигурно ще мине толкова време че до новите райдове да остане приблизително месец.И после пак Юруш и всичко което трудно съм събирал, заминава за дезенчант. Или пък докъто си копая мина или късам някоя билка по картата, облякан с най доброто за РП, от небето ми се спуска някой побойник и ме приспива със 2 шамара, защото нямам ресайлънс. И б..и и майтапа.

За побойниците също не е лесно и там си длъжен едва ли не да играеш арени, защото наградите с онор са далеч по-слаби. Майстори на арената пък колкото щеш. И тук пак се започва търсенето на партньри и кораниците с тях кой е крив и кои прав, кой е напуснал тима заради рейтинга и други подобни.И винаги всичко пак опира до омразният гиър и все по-малко до уменията на героя.

Чудя се, защо Меандро през 2004-та сваля с 2 ножки и малко сини предмети хай ларлорд. или пък защо Дрейкдок

в арати башин може да се гаври с 5 човека едновремено. Ами просто е защото са скилови играчи. Сега това почти е без значение.Близард се погрижиха всички да са еднакво облякани и да правят 1 и също като скилове.

Боят вече е толкова продсказуем, че не се налага да го мислиш много много, само го чакаш да пусне това което трябва да пусне и се радваш да е с по малко кръв и ресайланс.

Та обобщено казано скучно ми става в един момент.А можеше да бъде много по просто и да има арена 1в1.

иска ми се да мога аз да си решавам кога да бия даден бос със група от 5 човека примерно в 9 и30 сутринта. Не да чакам Бат Кольо който е мейн танк, да отиде да вземе жена си в 22:00 от работа. Или да пропусна някой филм например защото точно по това време е и райда. А иначе цал ден съм се мотал с 30 левел герой щото няма никой с който да играя тогава. Това е тънкият психологичен тормоз наложен от Близард да те заставят да седнеш в определин момент пред компа и да си платиш пак и пак картата за игра , защото иначе може в гилда да ти истине местото или пък да ти се разпадне арена тима. Крива работа. Не че не разбирам идеята на масовата онлайн ролева игра но някак си ми се иска да може човек да изпъкне като самостоятелна личност, все пак оправляваме герои а не служители.За това и вече влизам по- рядко и не членувам в гилдия. нямам арена тим.

И ми е тъпо в играта защото не влизам в никоя от начертаните от близард групи. Ето това ме дразни в играта в момента.

Аз тук изписах много. НО да кажа нямам за цел да критикувам никой и нищо,а още по-малко игра със милиони почитатели, влязах да чета стана ми интересно и реших да си споделя мненията за играта и за този миниспор който вървеше по-горе. Нищо лично към никой, сигурен съм че всеки има своите аргументи за себе си.

Моят филм се свали и сега мисла да го гледам. от мен лека. на играещите и райдващите пожелавам щедър дроп и приятни емоции. :))

Тук нещо като сапунка стана...

И тъй като аз се чувствам обиден, защото Раптора нарече Пешо - адвокат на Близз, а това си е мое задължение :laughing:, реших и аз да драсна 2 - 3 реда. Вяро - не толкова - колкото P_M_P, ама пак нещичко.

Видене, както ти споменах, ти не си длъжен да си седиш нон стоп в акаунта, не си и длъжен да си проверяваш и пощата, не си длъжен и да им плащаш на Близз, но има неща, с които ние сме се съгласили - когато сме почнали да я играем тази пуста игра. EULA съм ги чел, хубаво е поне веднъж да си ги прочете всеки. С дисковете на играта пък има и книжка, която бе хубаво да се поразгледа, защото вътре има ей такива тънкости. Отново казвам, че това е препоръчително, но не и задължително. Но доколкото знам - пощата ти е много важно нещо, защото и да искаш да си преместиш героя от един на друг сървър - ако пощата ти е пълна, дори и 1 писъмце да има - няма да може да стане миграцията.

Онези стартовите пък пари - не ти ги искам човек, не съм Ви ги дал, за да ми ги връщате тях. Просто знам какво е - да се почне от 0 и да нямаш никакви торби или голд. Така че не се притеснявай за тях.

Колкото до графиката... графиката бе нещо, което се промени доста с течение на времето. Всеки от нас, хората които играем още от 2005, помним какво беше преди. Знаем колко много се промени през първия експанжън, каква промяна претърпя и сега. Нещата са съвсем различни вече. Вярно е, че не е като онези корейските, но това си е енджина на Близз, има си своите недостатъци, ние просто явно сме си свикнали и си ни харесва. Ако нещо на някой не му харесва, не виждам защо трябва да се измъчва и даже и да си плаща за измъчването. За мен на Ултра графични настройки - нещата са си доста красиво направени, ефектите и детайлите дори в бъфовете са невероятни. Да не отваряме темата за красотата на Ring of Frost - ice.jpg, детайлите на руните, белият дим. И това е само 1 магия.

Но както всички ние знаем: на вкус и цвят - няма приятели.

Колко пък сега P_M_P ;) ти като почна да играеш - имаше ли спиране на сървърите в Сряда, имаше. Винаги ли е било това - винаги. Хубаво ли е да има профилактика на сървърите - ХУБАВО Е! Кога предлагаш тази профилактика да стане? Когато на теб ти е удобно ли? Примерно една петъчно-вечерна такава, по-добре май ще е, а? Или още по-добре - събота през дена?!

За бонуси - Близз са давали бонуси, преди - когато в Бърнинг легиона не можеше да се играе и ние не можеше да райдваме 1 седмица - получихме всички бонуси, така че не си прав. Да не говорим за политиката им - recruit a friend - има ли бонуси както за бев, така и за приятеля, който си вербувал. Да не отварям дума за линкнатите акаунти, където сигурно за 5 часа може да станеш 60 + левъл.

А пък за това, че не си намираш мястото в дадена ниша - имам трибуквено съчетание за теб - PUG, съгласен съм, че можеш да попаднеш и на кретени - в повечето случай, но има и хора, които знаят какво да правят. На нашият сървър се PUG-ват райдове, рейтед БГ-та, а Looking for Group менюто е нещо, с което Близз наистина трябва да се гордеят много. Клик, чакаш и влизаш след известно време. Но това си го знаеш и ти - доста добре при това. Близз винаги са казвали, че искат всички потребители, всеки, който я играе тази игра, да види енд гейм босовете, инстансите, да има шанс да вземе предмети. За това ти е станало и всичко еднакво може би.

Тъй като и аз взех та изписах един wall of text, викам да поприключвам вече. Нищо лично към никой, успехи с играта и помнете, че винаги има решение - не само Близз правят игри, но на този етап - това е най-доброто. ;)

Прав си за всичко. За спирането обаче май не се разбрахме. Аз не съм против спирането

нито против времето, кога да се случи то. Дори напротив тези неща са повече от наложителни.

То е ясно че когато и да го спрат винаги ще има кой да играе и да го прекъснат на най интересното.

Далеч съм и от идеята някой да се съобразява смен. Просто споделям с вас мисли които ми минават рез главата, както и идeята да ни компенсират загубеното време заради профилактиката, което и без друго сме си платили.

Но това си е само мохабет така да се каже и в него не виждам нищо лошо. Нали си говорим и обсъждаме играта.

В крайна сметка въпреки недостатъците, които снощи изброих аз продължавам да си зареждам акаунта и да приемам всички техни условия, защото споделям твоето мнение, че това е наистина добра игра.

Иначе за райдването, не съм решил не съм зарайдвал. Играл съм и хилър и танк и ДПС.

Знам кои саБяха Арайс през 2005 и съм цъкъл с език когато съм инспектвал Пагане

във айрънфордж. Но тогова по онова време, предполагам и те ще се съгласиш, че дори и със Т1

Би могъл да понесеш бойт от хай ларлорд. Даже и да го свалиш.

А сега ще можеш ли?

Това ми беше идията общо взето. Не съдя никой за нищо, само маркирам точките, които смятам, че може да бъдат и по- добре.

Далеч съм от мисълта за драстични промени, има милиони хора които харесват именно това сега.

И за това играят , а аз влизам от време на време . :)

хехе, поласкан ;)

Преди играта беше така - имаш ли тиър 2 и си БОГ в PvE и PvP. Аз бях хийлър на един от нашите гном уориъри - българин е - Ниекос, та той като циклеше за Гранд Маршал - аз го хийлвах 1 седмица, но после пак райдове и всичко замина. Та с Ниекос отиваме към гробището в Aрати и там ги чака. През това време останалите взимат и петте бази. Хордата се ресват и той ги започва - не им даваше време да се оправят, аз си го хийлвам отзад, никой не ме притеснява и той с Ашкандито маже. Сега аз съм със скромните 1,4к резайлънс, правя си дейлитата и съм нон-стоп ганкван, нищо че бъфнат съм 120к кръв. Разграничиха ги двете неща, от една страна това си е правилно, защото има хора, които я играят играта, не за да бият босове, а да се изпавят срещу други играчи. Но определено Близз улесняват и събирането на Конкуст точките - вече с 5 победи и си капнат от към точки, за 2 седмици си взимаш оръжие, което отговаря на оръжие от райд инстанс. Не разчиташ на още 9 човека, а само на още 1. За още 2 седмици си взимаш и от сета 1 - 2 части и така докато си събереш целия PvP сет.

Но в крайна сметка - в тази игра има за всеки по нещо ш това си е хубавото.

Страх ме е да си пусна WoW, че предишния път орезилих манджата :D

Днес до мен седи един egg timer заради една игра от фейса (добре съм, да tounge.gif) и на 30 мин ми звъни. 3 път ми звъни, аз го гася, продължавам си УОУ и се сещам след час, че е звънял laughing.gif

Страх ме е да си пусна WoW, че предишния път орезилих манджата :D

Не го пускай.Аз така щях да запаля къщата... В крайна сметка само трябваше да стържа една тенджера.

Надявам се към средата на другият месец да се включа пак и този път ще гледам да дигам максимално бързо.Без BG-та и инстанси :)

Здравейте на всички.

Искам да ви попитам тъй като реших да поразнообразя и в момента отново играя Horde.... таа ... на Бърнинг Легион сам и ме интересува има ли там български гилдий(хорде) и ако да кой по точно са те някакви имена да ми кажете.

Мерси предварително. :)

Искам публично да благодаря на Лудия хамстер, за неговото доверие, благодарение на което вече съм Катаклизматик beer.gif

Любо, ако Близард тийм бяха вкарали и 50% от корейската красота - верно - и аз щях да припадам пред монитора. Представял съм си комбинация на онази феереия с този енджин - не 11кк, all in щеше да има...

Пеше, не помня в кой гей фрий сървър беше, но да видиш 700-800 калъфа готови за бой не си имал честта - 2х5 клана, всеки с по 150+ члена - те така се праи обсада. Ти обърса малко покрай пиратските шитни, но така и не си имал възможността да видиш GLORY GLORY - около1000 души в бой, което като събитие не можем а видим в УОУ ph34r.gif

Видене, не отричам, че масовките на Lineage бяха нещо велико. Участвал съм в около 150 v 150 CS и да ти кажа моята машинка не го понесе леко.

Lineage ми се струваше много претрупана. Извинявай, ония ше се почеше по главата и блясъци, искри, светлинни ефекти все едно се дуелират с лазерни мечове в склад за боеприпаси. Освен това нееднократно съм го казвал - manga шитните са ми противни. Педалските звуци просто не искам да ги коментирам, L2 беше от малкото игри, които играя без звук, защото ме дразни. Но най-големия проблем с онази игра ми беше ферменето. Като знам на х4 сървър (най-ниския rate, на който съм играл) какъв ужас беше само да качиш 79, и от там какво фермене на босове, спойл партита и простотии беше, за да натрупа клана ти gear - е, не!

Единственото нещо, което прави онази игра по-интересна от тази за мен са castle siege и масовките преди големите raid boss-ове. А, да и съб класовете и съопътстващите ги бонуси.

Видене, не отричам, че масовките на Lineage бяха нещо велико. Участвал съм в около 150 v 150 CS и да ти кажа моята машинка не го понесе леко.

Lineage ми се струваше много претрупана. Извинявай, ония ше се почеше по главата и блясъци, искри, светлинни ефекти все едно се дуелират с лазерни мечове в склад за боеприпаси. Освен това нееднократно съм го казвал - manga шитните са ми противни. Педалските звуци просто не искам да ги коментирам, L2 беше от малкото игри, които играя без звук, защото ме дразни. Но най-големия проблем с онази игра ми беше ферменето. Като знам на х4 сървър (най-ниския rate, на който съм играл) какъв ужас беше само да качиш 79, и от там какво фермене на босове, спойл партита и простотии беше, за да натрупа клана ти gear - е, не!

Единственото нещо, което прави онази игра по-интересна от тази за мен са castle siege и масовките преди големите raid boss-ове. А, да и съб класовете и съопътстващите ги бонуси.

Пешо, ти просто никога не си бил 80+ в официален сървър Линеажа... Как да ти обясня, че НЕ го познаваш. Иначе най-слабото му място е факта, че освен че трябва да пребориш ботовете, ти трябват около 3-4 години да станеш човек...

Една защита на Глудио, камо ли пьк на Аден ще ти вземе акъла ако я видиш в официалка. В УОУ този екшън липсва, не знам защо са решили, че да събереш 1000 келеша на едно място е грешно...

Щото уменията рядко са фактор в толкова масова битка. Едва ли може да се говори за някаква стратегия, едва ли някой може да прецени какво аджеба става, че да даде някакви тактически наставления. И отново ще отбележа - за манга стила, прекомерните светлинни и ужасни звукови ефекти при всеки удар и ботенето - не ми трябва да играя на официален сървър.

И най-дразнещото в Lineage откъм gameplay си остава това, че единственото, по което твоя герой се различава от друг от същия клас е екипировката. Абсолютно никакъв character customisation. Единствено събкласовете и skill OE. Което пак си опира до чисто фермене.

Но както и да е, да не превръщаме темата в WoW vs Lineage.

Edited by Antares

Щото уменията рядко са фактор в толкова масова битка. Едва ли може да се говори за някаква стратегия, едва ли някой може да прецени какво аджеба става, че да даде някакви тактически наставления. И отново ще отбележа - за манга стила, прекомерните светлинни и ужасни звукови ефекти при всеки удар и ботенето - не ми трябва да играя на официален сървър.

И най-дразнещото в Lineage откъм gameplay си остава това, че единственото, по което твоя герой се различава от друг от същия клас е екипировката. Абсолютно никакъв character customisation. Единствено събкласовете и skill OE. Което пак си опира до чисто фермене.

Но както и да е, да не превръщаме темата в WoW vs Lineage.

Aу, бау, мяу миличък, именно там WOW бие с големите шамари - няма ботове! Това ти осмисля присъствието. и разхода на време...

Aу, бау, мяу миличък, именно там WOW бие с големите шамари - няма ботове! Това ти осмиля присъствието. и разхода на време...

Защо си останал с тази заблуда.От тия 18 милиона играещи поне 1 милион употребяват бот за фармене.Общо взето задават се координатите и героя си цикли в кръг.Близард си затварят очите за тези работи.

Edited by kotora