Jump to content
BulForum.com

World Of WarCraft

smurphet

Recommended Posts

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Мога, но няма ;)

Тежкарей колкото желаеш. Хубаво е, че си постигнал някакъв успех в някаква среда. Вероятно усилията, които си положил не са малко и това само по себе си вероятно е достойно за уважение. И все пак чест прави на Любо, който въпреки, че е доста напред с материала, не се прави на велик пред новаците, а помага.

btw, Любо, забравих да ти благодаря за дисагите - мерси :)

Мога, но няма ;)

Тежкарей колкото желаеш. Хубаво е, че си постигнал някакъв успех в някаква среда. Вероятно усилията, които си положил не са малко и това само по себе си вероятно е достойно за уважение. И все пак чест прави на Любо, който въпреки, че е доста напред с материала, не се прави на велик пред новаците, а помага.

btw, Любо, забравих да ти благодаря за дисагите - мерси :)

Ах, направо ме разби. Влез в инстанс с Любо, таман той е ти обясни кое как е в играта. Ще ти помогне дето се вика. Ма няма да се депресираш само. И наблягай на ръкоделието, че ти се отразява на чуството за хумор най-малкото. Не искам да си представям на какво друго ти се отразява :)

Ъъъ... ти май наистина си вярваш confused.gif Тъжно, тъжно...

Добре поне, че по модераторски не засра темата с offtopic ;)

12. Писането на кратки и безсъдържателни мнения просто "за лаф" е особено нежелателно. Форумът не е чат канал!

За моето участие в офтопика се извинявам. Айде г-н модератора да казва тежката си дума, да ме затапи за пореден път, да задоволи e-егото си и да се върнем на темата.

Любо, можеш ли да препоръчаш източник на информация за Cataclysm? В wowhead попрочетох вече.

Edited by Antares

Вие нормални ли сте да се разправяте баш пък тука??? laughing.gif

Пешо, вземи куеста, който ти казах. Точно сега ти е времето. Става въпрос за едни тиквеници в близката крепост. На трима от тях им се искат главите. На мен ми е останал един само. С другото се справих сам. Дай да влезем двамата там да ги изкъртим - ще вдигнем по левъл...

Antares, за катаклизма можеш да прочетеш и в wowwiki.com или в официалния сайт на близард най-добре.

KILLERINCHO, братко, играта я направиха толкова проста, че и 12 годишните хлапаци биха станали майстори, ако поискат... за съжаление.

може ли пак малко хелп. харесах си една животинка за моя хънтър, ама като се опитам да я кротна ми изписва "u are unable to control exotic creatures". знам какво означава, ама се чудя дали няма някъде да се учи скил та да можеш да си хванеш подобна животинка

Трабва да си Бийстмастър, като обърни внимание в дървото с талантите последният какво ти позволява laughing.gif

Иначе може само да си го гледкаш отстрани подобен пет...

Не е баш така защото баш майсторите каквото правят 12 годишните хлапаци даже не знаят че е възможно ;)

Казваш, че няма 12 годишен хлапак, който може да бъде майстор на WoW? :Р Има 12 годишни, които са академици по света :D

Идеята е, че играта е много проста в момента и с катаклизма се очаква да стане още по-проста. Първият WoW си беше класиката и по мои наблюдения, колкото и експанжани да изкарат няма да се доближат до това, което беше. Тааа, така... не казвам, че всички 12 годишни са майстори, но с малко желание не е никак трудно да станеш :D , с оглед на факта, че WoW не е това, което беше.

12 годишни майстори с дпс класове ?? Кога намериш 12 годишен дето да играе от един месец и да танква или да лекува по-добре от мене, ела ми се обади да му направя свирка. Нищо че не играя вече 3-4 месеца. Даже може и 38 годишен да си харесаш. Даже може и половин година да е поиграл :) А за лекуване даже не ми се иска да го сравнявам с Любо, че наистина ще стане смешно. Тя че лесна играта лесна е, ама айде да не е толкова лесна, а :)

Спор няма, че ти и Любо сте най-вещи в играта от тук, но е смешно изказването ти ( ако не е било базик де), че примерно Antares и "новите играчи" никога няма да станат майстори :Р А и самите класове си имат граници, така че майсторлъкът не е нещо недостижимо в даден момент.

Бъзик беше ама Антарес се взима насериозно. Той като види модератор и бърза да му покаже, че е по-голям от модератора. Ама аз съм му свикнал, няма проблем. Колкото до майсторлъка, не че няма да станат майстори, но няма да е толкова бързо и лесно. Ако бумкат дпс няма проблем, за нула време са майстори. И ще има да ги псуват, че обръщат босове или че излизат от рейнджа на хийлърите :)

За приемането насериозно - вчера го казах на Любо - подозирам, че двамата с Весо имаме сходно мнение един за друг и двамата сме твърдо убедени, че отсрещния приема насериозно провокациите :lol:

А майстор няма да стана. Играта е достатъчно необятна, има адски много променливи и за да мога да я играя адекватно - трябва да знам, или поне да имам елементарна представа какво могат да правят другите класове. Аз моя клас не знам какво и как може да прави, с билда, който съм избрал, та какво да кажем за още едисиколко класа умножени по едисиколко раси със по ненамсиколко билда всеки...

А'е се уважаваме - да ме псуват по инстансите като щат, да ме мажат прийстове с по пет левела по-ниски от мен - голЕм праз :] Аз няма с WoW да се изхранвам я :D

Edited by Antares

Не се смятам за вещ в играта, а и няма никога да бъда, защото за да си вещ в играта - трябва да познаваш всеки клас перфектно, да се ориентираш с всеки един клас в дадена ситуация възможно по най-добрия начин. Аз не съм такъв играч определено. Аз съм човек, който има понятие от прийстове, малко - ама мъничко от хънтъри, дудута и роугове. Останалото ми е от това, което съм чел из интернета и от обща култура. Благодарско Кийл за похвалата ;) ./bow ./blush

Но Naman позволи ми да поспоря само за едно с теб - играта в Катаклизма е тотално променена. Не е много точно изказването ти, че е станала по-лесна. От гледна точка на прийстовете ще ти говоря. В момента на бета сървърите ние имаме голям проблем с нашите аое хийлове - не са чак толкова ефективни. Да, хората са с много кръв и на 85 лвл повечето в партито са с над 80К и да, както твърдят Близз - ти имаш някакво време, за да решиш с какво - кой да хийлнеш и да, не трябва всички да са топнати до горе, за да си спокоен - може някой да му хвърлиш едно реню, на друг мендинг и да хийлнем по-сериозно танка, но на този етап - с тотално новият начин на хийлване и мана проблема - играта не напомня дори Vanilla WoW - по никакъв начин. И там прийстовете използвахме флашка и грейтър хийл както сега - в Катаклизна грейтър хийла ти е 29% от бейс маната - нали се сещаш, че няма как да се хийлва само с това. А повярвай ми - то и ти ще го видиш - има такива босове, че гледаш как цялото ти парти взима всяка секунда по 4к, ти си си свършил маната и си точно в някой от кръговете на ада и си мислиш - дали ще оцелеят, ако използвам ли фенда заедно с химна, за да може да извлеча максимума от и без това слабия мана реген, коъто Близз ми е дал и защо по дяволите никой не ми използва Кладенчето, което е там, за да ми бъде поне малко от помощ. И ние може да се каже, че като клас сме добре ;) виж паладините са..... няма дума за тяхното нещастие.

Но пък в същия момент имаме класове като хънтъра например, да ти споделя какво прави той (определено хич не му е трудно) - разбира се започва с серпант стинг, след това аркейн (пета вече е до моба) - кийл команд - стеди шот, кобра и пак кийл команд и отново.... аркейн, стеди, кийл, кобра, стеди. Може и кобрата да я игнорираш, но пък стинга го губиш тогава. Това в цифри е - стинг - 10к аркейн - 27к кийл - 7к стеди - 9к кобра - 40к кийл и т.н. Определено хънтъра няма чак толкова голяма промяна в начина на игра - следи си куулдауните, внимава с агрото и хапва солетки и бадеми.

Вярно е всичко да се промени, докато Катаклизма се появи на live сървърите, но играта за дадени класове е тотално променена и аз лично се радвам за това. Ще поживеем и ще видим в крайна сметка ;) А колкото до това за 12 годишните - може да има и гении някъде из тези 6 милиарда души... само Бог обаче ще знае.

Taz как стои въпросът с "I win" бутоните в катаклизма? Направили ли са нещо относно тях или още ги има? Така като гледам (от това което чувам и чета) катаклизма може да върне някакъв интерес в играта, но предполагам пак е на лице безкрайния grind на пари/репутация/марки и т.н.?

В играта винаги ще има ОР класове ;) елементал шаманите и бийст мастър хънтърите са в момента голяма мъка за останалите. Аз играх и шадоу - гад е и много бие също - но за жалост PvP-то при нас е слабо и разбира се, хордата размазват отново :laughing: като пример ти давам аз и още 3-ма сме в Тол Барад, хордата са си 10+ души. Ако щеш и 2 I win бутона да имаш - изчезнал си за секунди. От днес пуснаха рейтед БГ-та, но май PvP-то ще си го оставя като излезне Катаклизма, защото сега на този Normal сървър - какъвто е европейския бета сървър - само с един шаман се бих, ама то преди доста време беше и в Тол Барад - но там както ти писах, няма желаещи алианси да влизат.

Репутации за гриндене има (радост за мен), има и табарди както е на WotLK. Има една фракция в Deepholm, която е като Ходир - с 8 дейли куеста е, но те се правят доста бързо. Купуваш си гийра с емблеми - както сега, има 1 вид, а не както сега 4 преди и 2 сега и така. На мен този начин да си взимаш предметите ми харесва много. От репутациите има също много хубави неща - както беше преди 1 година. Докато левълваш и си правиш репутация и си взимаш предметите, за да може да започне играта да те пуска по рандъми ;) от Honored нещата са сини, но пък Близз връщат идеята - епика да си е епик - както беше много отдавна. Не знам какво е на хероиците - няма как да отида на такова нещо, немислимо е, а и нямам гиъра за там, но лилавите поне в началото няма да се раздават толкова лесно, което е супер, защото не може сега един герой на 3 часа от лвл 80 да се появи целия епичен... не е правилно това.

BTW Весо ти шамана как го дига - елементал или енхансмент, че много се мъча с този сложен избор? Аз гледач, че Чефо се е зачел ;) и той скоро ще вземе да врътне една джуджарка шаманка, знам го аз него. Чефо - Тончев се върна на сървъра, в Дисциплин при Огито е :laughing:

Шамана го играх първо на енхансмънт ама не ме изкефи. Бавно бие. После пуснах на елементал и си дойдохме на думата. Енхансмънт важи ама на 40+ левъл. Поне това беше докато играех, може сега да е променено нещо. Честно казано аз докрая цъках на елементал и беше овър. Особено с тоя чейн, направо отпаряше. Бях и едно комбо измислил да пести мана, ама не помня вече.

Да де - потвърди ми мнението, че кастъра си е по-добре ;) а и това е начина, по който аз обичам да играя. От хънтъра ми бяха останали BoA неща, които можех да ги ползвам на енхенсмънт, ама явно ще се взимат другите - със SP и мана на 5 сек. Та точно заради тези BoA неща, дето ги имам се чудех какво да правя. Ама то не ми пречи да ги пробвам и двата спека де. Крайната цел ми е хийлър де ;) то едва ли ще те изненадам с това мое решение :laughing: . Мерси за съвета.

А съвети за начинаещ Feral друид за танкване? Любо вчера вече взех за мечката скил, който привиква повече от 1 моб към мен. Че до преди това можех да "ръмжа" само по на 1. Дето ти виках, че ставам разногледа да кликам и да гледам кой кого напада, за да мога да го привикам към мен.

Edited by mIRCata