Jump to content
BulForum.com

World Of WarCraft

smurphet

Recommended Posts

Значи и 2та класа са много добри.Разбира се с уарлока ще дигаш по-бързо има минион(нещо като пета на хънтъра) така че ще си имаш танк и ще брулиш доста бързо.Още 1 добро нещо е че ако го развиеш за правилните таланти никога не сядаш да пиеш и ядеш :)

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Вече съм в гилдия, в която ни вкара TAZ. Любо, мерси за розходката отново, беше важно да разкрия тия локации и дропа из дънджъните не е зле. laughing.gif

/Миро, пратил съм ти една камара стоки/

Дайте накратко каква е точно идеята на гилдията, освен, че сме на едно място и засега, удобството е чата вътре, та да се различаваме какво си пишем.

От къде да ги взема? - намерих някакви пощи в Дарнасус, да не е от тях.

Като умра губя ли експ, някой може ли да ми вземе предметите от трупа? Че вчера като ме налазиха едни жУвотни с моя левел по 2-3, и не мога да ги изтрепа. И докато си стигна до трупа после....

Ако се запиша за битки на арената в Дарнасус с играчи моя клас ли ще ме пусне, или квото дойде?

Като умреш нищо не дропиш, няма като някой азиатски игри да ти изпаднат гащите, сутиена, тирантите, шлифера и другите там дрешки на Кабелия и най-важното - никой няма да я насили по един или друг начин. Експ не се губи, само ставаш под формата на дух и трябва да си отидеш до тялото, за да си го вземеш. Губиш единствано 10% durability (не мога да си изкрива езика, да го кажа на български) от предметите, но после се поправяш и си пълна пушка ;)

За арена няма да те пусне, ако не си лвл 80. В Дарнасус можеш да се запишеш в Батълграунд - хубаво е да отидеш там като си лвл 19, 29, 39, 49 и така, за да не се гаврят много с теб.

Идеята на гилдията е да сте с хората, които се знаете на едно място - тъй като бяхте такива бездомни - поканих ви в алт гилдията, хем и Весо ако се появи - ще му е по-удобно и на него, че той с всичките си герои е там. В Катаклизма идеята да си в гилдия е много сериозно застъпана. Там като вдигаш левъл - вдигаш репутация и левъли и на гилдията. От там почват и бонусите - левъл 1 гилдия има 5% увеличен експириънс като правиш куестове и требеш буби, лвл 2 - по-бързо яздиш и т.н., може една гилдия да стигне до лвл 25, ако те интересува - тук можеш да видиш всички бонуси.

Както бях писал по-горе някъде - поща има във всеки един град, селце. Намира се най-често до хана, ако ви е трудно налирането на пощата - питайте някой гард. Само банката е в столиците на различните раси и за да я използвате, трябва да се разходите до там.

На висок левъл с гилдията ходиш по райдове, помагате си взаимно, ходите на инстанси и т.н.

Antares ти каза, че предпочиташ чистия нюкър - мейдж или уарлок както kotora ти писа, зависи от начина ти на игра. Единия както ти казаха има пет като на хънтъра и малко по-бавно нюква, мейджа си е чистия spell dmg class. Виж ги тези сайтове и се ориентирай малко - клик, клик и клик. Успех в избора. Най-лесно ще ти е да направиш и двата герои и да ги вдигнеш до 10-ти лвл и сам да решиш с кое да продължиш, ако не си се спрял на клас разбира се.

Видене - каза, че нямало точка по точка къде да слагаш - ето ти един подробен гайд тук. Ето ти и един не-лош билд

Beast Mastery

51/20/0 Beast mastery leveling build

5 points in Improved Aspect of the Hawk

2 in Focused Fire

3 in Endurance Training (3/5)

Aspect Mastery

5 in Unleashed Fury

5 in Ferocity

Intimidation

2 in Bestial Discipline

1 in Improved Mend Pet (1/2)

5 in Frenzy

Bestial Wrath

Animal Handler

2 in Catlike Reflexes (2/3)

5 in Serpent's Swiftness

The Beast Within

3 in Cobra Strikes

1 in Longevity

5 in Kindrid Spirits

Beast Mastery

Marksmanship tree

5 in Lethal Shots

3 in Focused Aim

3 in Careful Aim

3 in Improved Hunter's Mark

5 in Mortal Shots

Aimed Shot

Glyphs: Bestial Wrath, Freezing Trap, Hunter's Mark. Minor Glyphs: Feign Death, Mend Pet, Revive Pet.

Ако нещо не е правилно - Машината винаги може да ме поправи, защото той е мастър хънтъра тук. А колкото до разходката - радвам се, че имаше дроп и за теб.

Като умреш нищо не дропиш, няма като някой азиатски игри да ти изпаднат гащите, сутиена, тирантите, шлифера и другите там дрешки на Кабелия и най-важното - никой няма да я насили по един или друг начин. Експ не се губи, само ставаш под формата на дух и трябва да си отидеш до тялото, за да си го вземеш. Губиш единствано 10% durability (не мога да си изкрива езика, да го кажа на български) от предметите, но после се поправяш и си пълна пушка wink.gif

Винаги може да я насилим Кабелия! И Пагането може да участва с някой страп изотзад!!!! АХАХАХАХАХАХ

Любо, една корекция само в цифрата - 25% е. Поне на мен толкоз ми слага.

Миро, обявили сме те за топ слакъра на групата! Снощи ти пиша, викам - никой не ебава да отговори, а си онлайн. Какво правиш - не те знам. Пощенска кутия има пред всяка кръчма. Когато имаш нова поща на кръга с радара отдясно се появява писъмце. Отиди си прибери стоката, може и занапред да ти трябва. Пратил съм ти неща и от рейдовете снощи с Любо с +strength като за тебе. Брадвата е отлична.

Нама никаква корекция в цифрите и няма и как да ти слага на теб повече, ако освен не правиш нещо грешно и то нещото е едно.

Можеш да си издействаш 25% допълнителни върху всичко що имаш по теб и в торбите като допълнение към 10% като умреш и това става, ако говориш с духа на гробищата, а не отидеш до мястото където си умрял, за да си го вземеш тялото сам. Рядко може да ти се случи това - ако си паднал някъде и не можеш да си стигнеш до трупа или нещо подобно. Или другото е - ако просто не знаеш какво правиш и всеки път си взимаш тялото от гробището и духа там. Получаваш и "бонус" 75% редюс на всичко. Та Видене - неуките питат, ама ти не обичаш да четеш, не искаш и да питаш и за това ще ти взимат 25% върху 10% като си умреш - явно те кефи да плащаш ДДС и да си 10 минути неактивен. :rolleyes: :laughing:

Ето и извадка от wowwiki:

Durability loss

The following situations can reduce an item's durability:

Being in combat at all will cause all equipped items to gradually lose durability, regardless of whether any damage is taken or dealt.

There is a small chance with each hit by your weapon that it will lose 1 durability point.

There is a small chance with each spell cast that you will lose 1 durability point to your weapon.

There is a small chance with each hit absorbed by your armor that it will lose 1 durability point.

When you die, 10% durability is lost on all equipped items (that have a durability rating). This is 10% of maximum durability, not remaining durability. You will not lose 10% durability on death if you are killed in PvP combat by another player (if a PvP flagged guard or other NPC kills you, you still lose durability) or if your death is suicide through using an item or spell that kills you (this excludes environmental damage, such as falling) or if the death is due to an encounter's mechanic (like tanking Steelbreaker with him dying as the last member - Meltdown).

When you use the services of a Spirit Healer, you lose 25% durability on all equipped items and items in your bags, on top of the 10% durability loss on your equipped items you already lost when you died.

По едно време вечерях и се къпах. Не бях излязъл. ама и вчера Любо - гледайте как се пише в гилдията. И аз почвам да пиша в гилдията - гледам го ти и той ме питате нещо, аз отговарям, и чак когато той написа "що не пише, да не е АФК", и казахте "бе тука е скача нещо значи е на компа" :) и се усетих, че не ми виждате отговорите. :) :)

А и аз като почна да се бъхтя нещо сериозно, не успявам да видя, че в чата се е появило и заминало нещо. Не мога да следя много работи още - малко ми е АПМ-то :) Имам стаж в такива игри 20 часа. Затова питах, има ли начин да изолирам чата с вас на отделно място. Ама май го писах в гилд чата и не сте го видели. Поне Любо. Че като влезнах в града и се нафлудих със спам в лога. Не мога да прочета нещо дето сте писали - то хвърчат съобщения по 100 в минута. Върна назад да прочета какво става, вие в това време помпите някви разговори и докато смогна да прочета какво става и вие вече с те някъде си. Пък трябва и да успея да отговоря.

ПП Някой хубав билд за warrior подходящ за мен? Ориентиран към меле с 2h sword? Че гелдам някви за Арена, някви за DPS, ама с Fury или Arms и не мога да се ориентирам.

Кое е по-добре да ръчкам с двуръчен меч, или с 2, с по 1 във всяка ръка?

Edited by mIRCata

Миро и теб ще те препратя да четеш от gotwarcraft.com - клик. Разгледай се тук какви ги пишат, а после като влезнат Весо или Машината - могат да ти дадат повече инфо

Всеки чат можеш да си го направиш в отделен прозорец и да ти е независим от спама, който те залива в основните градове. Другото решение е да се махнеш от спам канала с /leave номера-на-канала, като Trade-а е винаги 2. Ако после искаш да се върнеш пак - /join 2 и така. Но аз бих ти препоръчал да си направиш гилд чата да ти е в отделен прозорец. Можеш дори да си го местиш и да си го направиш активен.

2 handed нещата са бавни, колкото е по-бавно едно оръжие - толкова по-силно ще удари. с one hand оръжия са роуговете, хънтърите - на теб ти трябва някоя по-сериозна лопата, ама такава ще ти вземем от RFK на 25 лвл. Сега е точно без значение на този нисък левъл, който си

на TAZ инфото е вярно само искам да добавя две доуточнения. В батълграунд можеш да влезнеш от всякъде, не е нужно да ходиш до градовете - имаш таб долу в дясно до системата за LFG (looking for group). Пощите можеш да ги откриваш лесно, като зададеш на минимап-а ти горе да ти показва всички пощи на картата :)

В арена можеш да влезнеш и малък левел, не си спомням от кой левел започват точно. В батълграунди е най-добре да влизаш на края на 10-тките както вече казаха 19,29,39,49,59,69,79 и ако има (call of arms) бъди сигурен че си бил в този батълграунд и си го спечелил, ако не от първият път, влизай докато го спечели вашият отбор - ехп който дава не е за подценяваме ама изобщо. Веднъж взех окло 200 000 хп от подобен ама тогава размазахме тоталн алианса (както винаги, разбира се).

За въпроса майдж или лок - локът може да нюква също много бързо на дестръкшън. И двата героя са добри за ПВП и за ПВЕ - въпрос на личен избор :) От пач 4.0.1 (който ще дойде след 2-3 седмици) мейджа има воден елементал на 10 левел (който можеш да го направиш перманентен пет) така че...

С хънтър по-добре играйте сега и се радвайте, защото в новия пач е толкова силен, че направо ти става досадно да мажеш чак толкова мощно. (Пробвах PTR). Направо минавам през всичко ... като вятъра :D За това радвайте се на стария хънтър, че новия е мега нагрухан.

Миро и теб ще те препратя да четеш от gotwarcraft.com - клик. Разгледай се тук какви ги пишат, а после като влезнат Весо или Машината - могат да ти дадат повече инфо

Всеки чат можеш да си го направиш в отделен прозорец и да ти е независим от спама, който те залива в основните градове. Другото решение е да се махнеш от спам канала с /leave номера-на-канала, като Trade-а е винаги 2. Ако после искаш да се върнеш пак - /join 2 и така. Но аз бих ти препоръчал да си направиш гилд чата да ти е в отделен прозорец. Можеш дори да си го местиш и да си го направиш активен.

2 handed нещата са бавни, колкото е по-бавно едно оръжие - толкова по-силно ще удари. с one hand оръжия са роуговете, хънтърите - на теб ти трябва някоя по-сериозна лопата, ама такава ще ти вземем от RFK на 25 лвл. Сега е точно без значение на този нисък левъл, който си

Аз точно тук гледам от линка дето даде на Виден, намерих и warrior-a Но понеже не съм и много запознат с термините и гледам из нета и буилдове за PvP, Raid, Arena, някъв дето е подходящ като са те налазили много мобове( вчера така ми видяха сметката няколко пъти) и се чудя кое е за мен точно. PvP - ясно пригодено да трепем други играчи :), Raid- гледам, че предполага да ходим няколко маймуни заедно и примерно да има лечител да лекува. Ама колко често ще се случва това? За момента оновно сам си ходя насам натам. Само веднъж в една пещера за един куест се появи магьосник и направихме парти да обиколим пещерата.

А как да няма значени с какво съм с един и два меча скиловете сами различни и в момента трупам на 2 ръце. Ако трябва да намеря някое 1 ръка, та да вдигна точки и там? Че сега изостава доста от тези събрани за 2.

Нама никаква корекция в цифрите и няма и как да ти слага на теб повече, ако освен не правиш нещо грешно и то нещото е едно.

Можеш да си издействаш 25% допълнителни върху всичко що имаш по теб и в торбите като допълнение към 10% като умреш и това става, ако говориш с духа на гробищата, а не отидеш до мястото където си умрял, за да си го вземеш тялото сам. Рядко може да ти се случи това - ако си паднал някъде и не можеш да си стигнеш до трупа или нещо подобно. Или другото е - ако просто не знаеш какво правиш и всеки път си взимаш тялото от гробището и духа там. Получаваш и "бонус" 75% редюс на всичко. Та Видене - неуките питат, ама ти не обичаш да четеш, не искаш и да питаш и за това ще ти взимат 25% върху 10% като си умреш - явно те кефи да плащаш ДДС и да си 10 минути неактивен. rolleyes.gif laughing.gif

Абе ще те пребия бе! Много ясно че не плащам нищо, но не знаех, че губиш 10% като паднеш така или иначе. Дори и това е обаче песен в сравнение с това да губиш ХР. Току що се ядосах, защото загубих битка с един от хордата 2 левъла под мене поради разсеяност...pirate.gif

Току що се ядосах, защото загубих битка с един от хордата 2 левъла под мене поради разсеяност...pirate.gif

Започвай да свикваш :) Докато не се научите коя е по-добрата фракция, така ще е :D :D :D и ся особенно като се наводните с малолетни заради върколаците, голям смях ще е :) :) :)

mortimus трябва да го видиш на бетата хънтъра. Малко трябва да се свикне с новия начин на кликане, ама след това става машина голяма. Тук таме има бъгчета, които са неприятни като например, ако си на маунт и се дисмаунтнеш, за да си правиш даден куест - пета ти се появява с 5900 кръв. Аз сегя куестя в Twilight Highlands и таб мобовете са 84 - 85 левъл = 77К + кръв и само се обръщат, поглеждат пета и той умира, ама ако всичко си е наред - онова куче си ги дъвче и аз отстрани си стрелям, по едно време aimed shot-а вземе та прокне и хайде... моба е умрял. Ходя на 83-ти лвл да помагам на един от нашите паламуди, който е 85 - че мобовете и на танкинг спек си го ганкват много.

Вече пуснаха първата част от пач 4.01 за background downloader-а, скромните 1,74 GB

Миро като се появи Весо - той ще ти каже тънкостите на "щита от месо" и как да левълваш.

И аз казах че е машина и то огромна, чак ще си направя нов, undead разбира се :) А това с петовете го има от край време при уаруока - пуска го с базовата кръв която е примерно 10% от реалната му като слезнеш от маунт (не винаги но 70% от времето). Не знам защо не го оправят, но явно са прецали нещата и при хънтърите по същия начин. Хънтъра отново ще е "Тhe Животното" в рейтед БГ-тата. Много обещаващ експанжън е това, да видим какво ще излезе на края.

Супер ме дразни, че ще трябва да играя в алианса, ама сам не ми се играе, за мен тия игри се осмислят от хората, с които играеш. Принципно симпатизирам на undead / blood elf като раси.

Ще видим дали ще играя въобще де - до довечера ще почета още за mage/warlock и най-много да хвърлям ези/тура :D

btw, доколкото разбирам, mage си е чист glass cannon, нещо като Spellhowler от L2. Доста dmg, кекав, разчитащ да убие гадовете, преди да са го стигнали, a Warlock-а - май за него ще трябва да съм пианист по клавиатурата - много скилове и необходимост от доброто им комбиниране, което не съм сигурен доколко е добра идея за човек, сядащ за почти първи път на WoW.

Иначе за PvP, PvE, party, raid, какви са им плюсове/минуси? Търся впечатления от играещи, тоест имащи досег и опит с играта, не като мен с документацията :D

Снощи почнах да вдигам археологията - голямо копане и циклене ще е, ама е весело. Повечето е обикалянето из картата, но пък си заслужава, ако си lore lover като мен, защото се запознаваш с расите. Много добре са го замислили, лошото е, че докато се вдигне до мах - ще ти писне да обикаляш. Lifeblood на хербализма дава вече 250 haste за 20 секунди и хийлва малко ;) вдигнах си на мах и миньорството на хънтъра. Доволно фармене падна снощи.

Antares и двата класа в PvP са много силни. Мейджа има много крауд контрол - може да те разкарва из цялата карта. Лока и той не може да се оплаче от липса на СС и като бонус - ще вземе да ти лийчва животеца, за да се хийлне него си. Пета си е гад по рождение, а ако е с мръсницата - онази пък ще те влюбва докато дотовете не ти стопят живота. В комбинация двата класа са много трудни в арени. За PvE - отново много важни класове и е хубаво да ги имаш в райда. При нас има 2 лока, които са винаги в челото по дмж. Но както и ти си го разбрал - пианист, че и отгоре си с лока. Мейджа е с по-лесна ротация, по-лесно се играе, лошото е като стигнат до него - има един айс блок и това е, после си умира.

Добре. Влезнах си с трайълския ак. Сега остава да реша какво да играя. Колебая се между warlock/mage. Някой да ме светне за плюсове/минуси? Подходяща раса?

Human, Human, Human! :D Има си every man for himself (освобождава те от всякакъв lose control на всеки 2 минути) и diplomacy (+10% репутация взимаш отгоре).

Относно мейдж или уарлок... аз съм за мейдж, понеже е "добрият магьосник" :D . Но пък уарлоците имат повечко сървайвъл абилитис от мейджовете и повече "педерастии", ако мога така да се изразя. Всякакъв фиър и седюс, което им дава нужното време да си наспамат кърсовете и прочее. Имат си пет (демон), най-различни от голям и масивен танк до малък Имп. Вдигането на лвл ще ти е много по-лесно с уарлок, отколкото с мейдж. Но пък на голям лвл аз лично уважавам повече мейджовете, за това и мейна ми е такъв :д . А и ако го умееш добре класа, няма да има какво да те барне... освен уариор танк разбира се ><, тези прасета падат трудно. Виж в www.wowiki.com/mage или warlock, прочети и ще видиш кое ще ти допадне повече.

Абе... ако я заиграя - ясно е, че няма да се размина само с един герой. Ама без да имам грам background knowledge - май е безсмислено да играя лок. И въпреки, че чета, че по-лесно се дига с лок, проблема на мага май е по-скоро с контрола, какъвто от шутърите все си мисля, че имам, докато при лока май по-сложното е build-а и skill choice. Та май по-мъдрото ще е mage...

Ще видим довечера...

Пробвай и 2та класа, изобщо не е труден лока по мое мнение и аз съм вдигал един. Но щом не знаеш почти нищо, започни с мейдж, по-лесно ще ти е. Имаш телепорти из големите градове и можеш сам да си правиш храната и пиенето, което е огромен плюс за вдигане на лвл. После като навлезеш малко в играта, направи си лок и го виж и него. Според мен няма труден клас, стига да имаш сиво разбира се :д

Мамка му, седя си на чукарите над Death Fall Canyon и отдолу ми минават разни говеда от хордата, които не могат да ме видят. Поне 5-6 човека 80 минаха. Явно пак са атакували и разбили селото... Мисля си, че ако и аз съм 80 отгоре мога така да ги причаквам и запуквам, че точно като по филмите ще стане ph34r.gif

Играя и лок и мейдж (играя само ПВП) въобще не райдвам. Само хероици. В ПВЕ и двата героя са много подобни в зависимост от талантите. Лок-а обаче ти дава възможност за 3 вида игра и всяки от тях е уникален !!! Докато мейджа в който и спец да си - винаги играеш по един и същи начин. Различават се само от проксовете и бърст дмг-а който могат да правят, но като начин на игра са еднакви.

Лок-а можеш да играеш с дотове и драйн (хийлваш се като ненормален през цялото време !!!! и правиш тонове дмг същевременни, прехвърляш си кръвта за мана и никога не ти свършва маната практически "да му мислят хийлърите тук" )

Можеш да играеш с пет като хънтър - изцяло нова игра.

Можеш да играеш като мейдж - само че гориш всичко наоколо :) И трите таланта ти дават различен гемплей. В ПВП си машина с малко повече броня. Дали умираш лесно ? да бе - пробвай да убиеш лок с 30к кръв. Почти невъзможно. Сега ще стане още по лош с новите ъпдейти дето му правят.

Мейджа от своя страна е най-досадния опонент който някой може да срещне :) Особенно ако си меле герой - ще ти се реве всеки път като срещнеш фрост мейдж срещу теб. (Единствено с ферал друида ми ги мажа тея мейджове като стой та гледай, ама другите меле герои са обречени)

Най-добре ги пробвай всичките герои до 20 левел и ще разбереш как всеки играе. Ние почнахме цяло парти в нов сървър хорда, ако искаш идвай при нас ;) Има българи, пък може да познаваш някой от тях. Те бяха алианс на бърнинг ама се преместиха хорда в тоя сървър (не му помня точно името, но довечера мога да ти го дам ако ти се цъка с лошите)

Едит: Лока изобщо не е труден за игра с правилният аддона (powerauras) :D и мейджа в ПВП е доста по труден от лок-а със сигурност. Мейджа трябва да си много добър играч, за да си добър в ПВП :) Докато при лок-а скилл левела е по нисък (лично мое наблюдение)

Edited by mortimus

Хайде подминах и 29, след като се освободих от куп досадни куестове. Остават ми още няколко и хуквам към Stormwind. laughing.gif

Тия нахалници от хордата какво съм им намислил, не е истина. Едно е да се бием в бетълграунда ама тия причаквания по пътеките и то като са доста по-висок лвл стаат досадни. Нищо, ще дойде време ще им се върне. ph34r.gif

Миро, имам нова стока за тебе, довечера ще обсъдим.

Бахти - покрай тоя моя фрийтрайъл взривихме отново темата за УОУ. Хахахах

Влизайте всички и да ходим заедно! beer.gif

Влизайте всички и да ходим заедно! beer.gif

Да бе, с моя 13л само заедно може да тръгнем, Ти си на другия край на света. Аз довършвам 3-4 куеста в първия остров и се връщам на крайбрежието да довършва другите, че и там ми останаха няколко. Шанс да те настигна, ти да идеш на почивка за 2-3 дена през уикенда, а аз да зацикля да дигам л.

Изобщо не си далече, аз съм близо и имам още куестове да правя. Уикенда ме няма винаги, така че давай смело. По крайбрежието на Darkshore има много останки от морски същества - тоя куест като го вземеш направо ги събирай всичките. Там ще гледам да дойда да ти помагам, че и без това ми трябват нисък лвл мобс да си вдигна нЕкои скилове от дъното. Има и за копане там за профвесийката - чудно. Ех как се нареждат нещата бее - обичам така :beer:

Изобщо не си далече, аз съм близо и имам още куестове да правя. Уикенда ме няма винаги, така че давай смело. По крайбрежието на Darkshore има много останки от морски същества - тоя куест като го вземеш направо ги събирай всичките. Там ще гледам да дойда да ти помагам, че и без това ми трябват нисък лвл мобс да си вдигна нЕкои скилове от дъното. Има и за копане там за профвесийката - чудно. Ех как се нареждат нещата бее - обичам така :beer:

Някъде по нета четох, че миньор и инженер се взимат точно от Darkshore. Ама в града нито един пазач не ще да ме погледне да даде инфо къде да ги търся тия "учители" да взема професиите. Довечера смятам да мина острова и се връщам на крайбрежието.

Иначе от морските същества минах 2 части - костенурката на дъното и онова изхвърленото на брега.

Edited by mIRCata

В Дарнасус няма как да не те погледнат гардовете, питаш за професии и ще ти кажат. Като натиснеш М за картата, ще ти е обозначено с червено знаменце.