vasilb Posted May 24, 2007 Share Posted May 24, 2007 Здравейте ! Тъй като не открих такава тема, а имам проблем, започвам тази. Забравих монитора си - LCD TFT SONY SDM-HS75 - включен с отворена страница от интернет и като се върнах и затворих страницата, останаха сенки по екрана. Оставих го да се охлади, сменях картинките - нищо, то си седи по целия екран като паяжина - бледо, но дразнещо. Моля, ако някой знае нещо по този въпрос, да помага! Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 24, 2007 Share Posted May 24, 2007 за колко време го остави? да не си отишъл на почивка и да си се върнал след седмица? аз имах лек проблем със един стар монитор защото icq-то стоеше на екрана нон-стоп и все на 1 и също място, но като го оставех ден-два и избледняваше. остави го изключен монитора за 1 денонощие и ще се оправи, ако не - виж гаранционен ли е и ако да - ходи го сменяй - от няколко часа не би трябвало да има последствия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted May 24, 2007 Author Share Posted May 24, 2007 Благодаря! Все пак е някакво успокоение. Оставил съм го за около 5-6 часа. В гаранция е! Ще пробвам ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 нищо не разбирам от такива неща,но имам що-годе сходен проблем.Докато ме е нямало в Плдто,имало буря нещо разбрах и пц-то мисля е било пуснато замалко,и после изключено.И като го е включила после сестрата,и наполовината екран му няма истинския цвят!Отгоре е с едни странни цветове,изхабени такива...а от средата надолу е нормално.Завинаги ли е заболял монитора? Няма оправяне,нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 нищо не разбирам от такива неща,но имам що-годе сходен проблем.Докато ме е нямало в Плдто,имало буря нещо разбрах и пц-то мисля е било пуснато замалко,и после изключено.И като го е включила после сестрата,и наполовината екран му няма истинския цвят!Отгоре е с едни странни цветове,изхабени такива...а от средата надолу е нормално.Завинаги ли е заболял монитора? Няма оправяне,нали? Какъв ти е монитора не каза....предполагам CRT - дай му degauss от менюто на самия монитор и би трябвало да се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Какъв ти е монитора не каза....предполагам CRT - дай му degauss от менюто на самия монитор и би трябвало да се оправи. Не стана с това дегаусс Какъв ми е монитра... ами... марка Филипс ... 107 Т6 хаха,ако това помага... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Не стана с това дегаусс Какъв ми е монитра... ами... марка Филипс ... 107 Т6 хаха,ако това помага... Пусни му един DOS или зареди в Safe Mode или някой Live CD, да видиш дали не е от драйвера нещо. Не пречи да разбуташ и провериш кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Не стана с това дегаусс Какъв ми е монитра... ами... марка Филипс ... 107 Т6 хаха,ако това помага... Да не би освен бурята по това време да е съвпаднало слагането до него на някоя тонколона или друг тип магнит (втори монитор, телевизор и др.)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Да не би освен бурята по това време да е съвпаднало слагането до него на някоя тонколона или друг тип магнит (стори монитор, телевизор и др.)? Да,тонколона!Две даже! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Да,тонколона!Две даже! :ph34r: Ами махни ги поне на метър от монитора, дай пак degauss и ако всичко се оправи, търси им по-отдалечено място от екрана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Да,тонколона!Две даже! :ph34r: *ах тия колони, или са на 5 см от монитора, или са по 200W някви . Че и само горната половина да магнитят. Ей затва хората си купуват LCD-та, за да могат да се наврат заедно с колоните в малко пространство Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 *ах тия колони, или са на 5 см от монитора, или са по 200W някви . Че и само горната половина да магнитят.Ей затва хората си купуват LCD-та, за да могат да се наврат заедно с колоните в малко пространство Еми сложих ги пак колкото може по-далече,ама увииииииии Какво е това ЛЦД неука съм,сори Искам още предложения,плийз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 как какво - тънките монитори Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted May 29, 2007 Author Share Posted May 29, 2007 Хора, здравейте! Мониторът ми се оправи! Не се стягайте като мен, ако имате такъв проблем. За около седмица се оправят всички "паяжини" и т.н. Урррааа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Еми сложих ги пак колкото може по-далече,ама увииииииии ... След като ги премести "колкото може по-далече" направи ли отново degauss? Ако си - като последен вариант тази нощ преди да си легнеш, изключи монитора, но не от копчето, а от контакта....на сутринта го включи, пусни компютъра, дай пак degauss на монитора и през цялата тази процедура колоните да са далече (ама наистина далече) от монитора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 "Паяжини" при течнокристалните монитори се "трият" с някакъв много шарен скриинсейвър с ярки и наситени цветове, оставен да се върти с часове. При CRT мониторите въпросните сенки не се трият -при тях просто изгаря павърхностният слой на отделни места повече, отколкото на другите и няма начин да се изравнят. Останалото е намагнетизирване, което може да семахне по споменатите методи или чрез настройки от монитора. В краен случай има "професионални" методи, които се прилагат в сервиз (за телевизори). Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 Еми сложих ги пак колкото може по-далече,ама увииииииии Какво е това ЛЦД неука съм,сори Искам още предложения,плийз. "колкото може по-далече" какво означаваше? я хептен ги разкарай на не по-малко от 2 метра разстояние както и всякакви други такива магнитни неща, кабели за 220волта и други подобни неща и най-вече разкарай всичко което сте сложили върху монитора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 Slusham i izpulnqvam,ama kabelite sa super kusi...6te go izpulnq de, Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 Пробвай да го изключиш от мрежата и от компа за 1 час, като през това време разкараш от него всички колони, кабели etc. Би трябвало да се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Моят монитор пък е LG L1953TR 19" Взел съм го наскоро, но сега като се загледам малко повече в монитора, при по-светъл фон, яркостта започва да играе. Не е толкова чувствително, но като се загледаш се усеща. Това нормално ли е при тези монитори? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAGITARIUS Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 По принцип да се появяват петна е нормално ако температурата в стащата е над 26 градуса. Те би трябвало да изчезват след акто се изключи за малко монитора да се охлади, ако не изчезнат след това значи си има фабричен дефект. При LG мисля че технолигията е таква , т.е. това е нормално. На кава разделителна спосбност ти е монитора в момента ? На всички разделителни спосбности ли ти прави така ? По принцип при проблем се появяват следните симптоми: размазване на цялата картина или определен цвят, примигване на екрана за по продължително време и често, при игри се забелязва забавяне на картината. Това са най често срещаните дефекти, май всичко друго щом монитора работи е нормално. За да се избегнат проблеми, петна и "починали пиксели" не надвишавайте температура от 25 градуса в помешението което се намира монитора и ако имате финасовата възможност си поставете UPS ( стабилизатор на напрежение ) но да не е от ефтините модели ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Ами монитора ми го държа на 1024х768 на 60Hz, въпреки че може да поддържа и 1280х1024. Но много малки ми стават буквите и за това го държа така. Сега го превключих на по-високата резолюция и за сега не усещам да е като преди малко. Само в началото, когато се прехвърлям от по-тъмен на по-светъл фон се вижда как яркостта изведнъж намаля малко. След това пак превключих на по-ниска резолюция и за сега не се усеща нещо подобно. Възможно ли е проблема да е от резолюцията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAGITARIUS Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Аз затова и те попитах, защото при ниска резолюция LCD екраните предават малко странно и леко размазано. При тях е по добре да са на най високата възможна резоляция но не е проблем да си го гледаш и на по малка щом не ти е удобно на висока. Май като цчло това ти е бил проблема но все пак можеш да пробваш, пусни си го на най високата и го разгледай дали пак ти прави така картината, и го подръж извесно време така на тази резолчция. P.S. Има възможност да се уголемят иконките и сшрифта при голямата резолюция ако ти пречи това размазване при малка резолюция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Ами монитора ми го държа на 1024х768 на 60Hz, въпреки че може да поддържа и 1280х1024. Но много малки ми стават буквите и за това го държа така. Сега го превключих на по-високата резолюция и за сега не усещам да е като преди малко. Само в началото, когато се прехвърлям от по-тъмен на по-светъл фон се вижда как яркостта изведнъж намаля малко. След това пак превключих на по-ниска резолюция и за сега не се усеща нещо подобно. Възможно ли е проблема да е от резолюцията? да кажа че не съм чел цялата тема а само последните 2 мнения Когато едно LCD не е на оптималната си резолюция /1280х1024 кокто е при теб/ монитора започва да ти смята точките които трябва да изобрази с интерполации и се намаля качеството на изображението, както и започва да изкривява образите. От личен опит - когато начертя идеална окръжност на Corel Draw и монитора ми е на 1024х768 окръжността изглежда като елипса, но когато го вдигна на 1280х1024 - всичко е нормално!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.