Aquila Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 Софтуера ако върви под Windows Mobile мога и аз да помогна с тестовете? Следващата седмица ще имам доста време в България.И мен ме интересува под WM кога ще проработи. Напоследък много изходящи и входящи разговори навъртам с щатите, а съм си доволен от телефона и със сигурност не искам да го сменям в близко време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 18, 2007 Author Share Posted June 18, 2007 В Унгария планирате ли да го пуснете скоро? Също и в Босна? За съжаление и двете държави не са включени във втората фаза, но поне Унгария трябва със сигурност да е включена в следващата група държави (предполагам към края на следващия месец). И мен ме интересува под WM кога ще проработи. Напоследък много изходящи и входящи разговори навъртам с щатите, а съм си доволен от телефона и със сигурност не искам да го сменям в близко време. Скоро трябва да е готова и WinMo версията, но дотогава спокойно може да се ползва и Java варианта, например при регистрацията избираш "Nokia 6133". Когато излезе официално WinMo версията, просто отиваш в товя акаунт на сайта и си сменяш типа на телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 23, 2007 Author Share Posted June 23, 2007 България вече е официално в списъка на поддържаните държави. Благодаря на всички, които тестваха продукта! ПП. EQO Mobile вече присъства в сайтовете на Nokia и S60 като приложение на седмицата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logistics Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 България вече е официално в списъка на поддържаните държави. Благодаря на всички, които тестваха продукта! ПП. EQO Mobile вече присъства в сайтовете на Nokia и S60 като приложение на седмицата. Здравей приятелю! Честито на всички Българи, поздравления Godfather, искам също така да благодаря за специалното внимание на ЛС. В момента, в който видях официалния сайт ми стана ясно, че това ще бъде програмата на годината. Преди малко инсталирах EQO Mobile на телефона си, върви учудващо добре на моя SE P990i, проведох разговор с Украйна, качеството ме устройва, но съм сигурен, че с времето връзката ще става все по-добра! Сега имам няколко въпроса, Разбирам, че докато провеждам разговор от телефона плащам за 3 неща: 1. Националния разговор, в случая някакъв софийски номер, това сигурно се таксува по тарифа разговор с БТК, прав ли съм ? 2. За интернет трафик, предполагам, че по време на разговора, той не играе финансова роля, по-скоро за чатовете и при самото логване, нали ? 3. Плащам EQO кредити за разговор с чужд мобилен оператор, според тарифния план на EQO, да ? Благодаря P.S. Може би ще бъде добре да очакваме от EQO Mobile да направят така, че моста м-у България и съответната чужда страна да не бъде БТК, а да е съответния Български мобилен оператор на който е абонат съответния EQO потребител. Защото примерно аз съм потребител на Мтел и Вивател. В единия случай имам 500 минути безплатни към Вивател, а в другия разговорите ми с Мтел са 20 ст./мин. Но и в двата случая разговорите ми към БТК са по-скъпи и провеждайки разговори чрез EQO ще плащам като за разговор към БТК. (освен ако не съм разбрал нещо както трябва?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 24, 2007 Author Share Posted June 24, 2007 Здравей приятелю! Честито на всички Българи, поздравления Godfather, искам също така да благодаря за специалното внимание на ЛС. В момента, в който видях официалния сайт ми стана ясно, че това ще бъде програмата на годината. Преди малко инсталирах EQO Mobile на телефона си, върви учудващо добре на моя SE P990i, проведох разговор с Украйна, качеството ме устройва, но съм сигурен, че с времето връзката ще става все по-добра! Сега имам няколко въпроса, Разбирам, че докато провеждам разговор от телефона плащам за 3 неща: 1. Националния разговор, в случая някакъв софийски номер, това сигурно се таксува по тарифа разговор с БТК, прав ли съм ? 2. За интернет трафик, предполагам, че по време на разговора, той не играе финансова роля, по-скоро за чатовете и при самото логване, нали ? 3. Плащам EQO кредити за разговор с чужд мобилен оператор, според тарифния план на EQO, да ? Благодаря P.S. Може би ще бъде добре да очакваме от EQO Mobile да направят така, че моста м-у България и съответната чужда страна да не бъде БТК, а да е съответния Български мобилен оператор на който е абонат съответния EQO потребител. Защото примерно аз съм потребител на Мтел и Вивател. В единия случай имам 500 минути безплатни към Вивател, а в другия разговорите ми с Мтел са 20 ст./мин. Но и в двата случая разговорите ми към БТК са по-скъпи и провеждайки разговори чрез EQO ще плащам като за разговор към БТК. (освен ако не съм разбрал нещо както трябва?) Благодаря. Качеството и поддръжката тепърва ще се подобряват значително, защото все пак всичко е още Beta 1.0. Предстои изграждане на POP център и в Европа, което ще подобри значително качеството на разговорите (т.е. ще премахне основно закъснението). Относно въпросите: 1. Да, винаги имаш резговор към точно определен телефон (това е софийска входна точка) и съответно играе тарифата на мобилния ти оператор към БТК. 2. Интернет трафика е само за обмен на служебна информация на приложението с дейта-центъра на системата, например за автентикация, информация за онлайн контакти, текущ кредит и т.н. Както и необходимите данни за провеждането на конкретния разговор. Когато се провежда разговор, приложението отива в бекграунд режим и не се обменят никакви данни. 3. Когато провеждаш резговор към произволен номер в чужбина, ползваш тарифния план на EQO, който е подробно изложен на сайта в частта Rates. Разговорът с регистриран EQO потребител е безплатен. За съжаление в момента не е възможно прилагането на различни DID номера, които да са част от мрежите на мобилните оператори, т.е. ако си абонат на М-тел, системата да ти подава за набиране номер от типа 088 ххх хххх. За максимална "далавера" винаги е добре да се ползва EQO-to-EQO разговор, който освен че е безплатен, предлага и най-добро качество на връзката. В повечето случаи почти няма разлика в качеството от обикновен разговор между мобилни абонати от една мрежа. На практика най-изгодо е провеждането на разговори със САЩ и Канада. Дори да не се използва безплатния EQO-to-EQO вариант, тарифата за произволен номер е 1.7 евроцента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logistics Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 @Godfather Също така използвам PCMCI-GSM устройство, което фактически превръща лаптопа ми в телефон, има ли начин да се намери версия на програмата EQO Mobile за Windows XP, това би било един комфортен начин да поддържам връзка с други EQO потребители в чужбина говорейки директно от лаптопа, + това ще даде възможност скромния data трафик да минава през нормалния интернет, вместо gprs-интернета. М-у другото току що направих един тест на моя P990i, който поддържа Wi-Fi и вкъщи винаги телефона е свързан към изградената домашна Wi-Fi мрежа. Току що се логнах в EQO от телефона използвайки Wi-Fi профила, което значи че има възможност при определени обстоятелства съвсем да отпадне разхода - интернет трафик. P.S. Сещам се за един интересен въпрос - виждам, че мога чрез EQO да изпращам смс-и към всички оператори по цял всят, как да си калкулирам цената за изпратен смс в чужбина, цена по абонаментен план към оператора + цена EQO или се таксува само по EQO тарифен план ? Не на последно място, има ли начин да се използват някакви по-намалени цени примерно ако се закупят повече EQO credits наведнъж итн .. @Godfather имаме проблем ... 1. Преди малко направих регистрация и за телефона на майка ми, получи съобщението с линка за сваляне на програмата. Тя се свали успешно, инсталира се на телефона, но EQO не иска да се свърже! Нейния телефон е SonyEricsson P910 и в момента има свободен достъп до интернет т.е. няма как проблема да е от липса на интернет връзка. От нещо друго ще да е ... 2. Изпратих покана на роднините си в Русия и се оказа, че EQO още не поддържа федерацийката им, имате ли яснота дали и Русия ще бъде вкарана в играта ? Thanks in advance. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 Свалих го и аз за проба, но симбиана на телефона ми е омазан и не може да се свърже с интернет по никакъв начин, жалко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logistics Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 Свалих го и аз за проба, но симбиана на телефона ми е омазан и не може да се свърже с интернет по никакъв начин, жалко. Какъв ти е телефона Камене ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Какъв ти е телефона Камене ? Sony Ericsson P900 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 25, 2007 Author Share Posted June 25, 2007 @Logistics, ако проблема при свързване на EQO Mobile продължава и при рестартиране на приложението и в същото време си сигурен, че няма проблеми с GPRS-a, тогава опиши ситуацията на съпорта в сайта. Тук е мястото да спомена нещо много важно: EQO Mobile няма да работи при смяна на SIM картата на апарата с друга, т.е. за да се използва друг номер, трябва да се мине през отделна регистрация в сайта и сваляне и инсталиране на приложението за тази конкретна регистрация. Иначе на въпроса за използването на GSM картата на PC-то, възможно е, стига да намериш Java емулатор, който да поддържа тази карта (т.е. да работи с драйвера й). Sony Ericsson имат подобен софтуер, който трябва да се види дали поддържа въпросния хардуер. Цените за изпращане на SMS в чужбина са публикувани в Rates. Тук няма цена на оператора, освен байтовете служебна информация, обменени като данни със системата. Иначе изпращането на EQO Messages между потребители е безплатно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 1, 2007 Author Share Posted September 1, 2007 В момента има промоция за регистрация на нови потребители с предоставяне на кредит от EUR4.00 чрез използване на промоционални кодове на служители на фирмата. Това се равнява грубо на около 230 минути разговори с наземни линии в Европа и около 290 минути към произволни телефони в Северна Америка. При регистрация на сайта http://www.eqo.com или на WAP варианта http://m.eqo.com в полето "Promotion Code" въвеждате mkarov и след сваляне и стартиране на приложението трябва да покаже кредита, който може веднага да почне да се използва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Момчиле с нетърпение очаквам да пуснете услугата и за близката ни съседка Ελλάδα (гръцко), за да вземат най-накрая да ми паднат малко разходите и Кийлъра да спре да ме хока непрекъснато Ще съм благодарен, ако можеш да ми дадеш някакво инфо - стига да е възможно разбира се! Остани със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 1, 2007 Author Share Posted September 1, 2007 Любо, имаше някакво зацикляне на преговорите за включване на Гърция, но май има надежда да стане скоро. Във вторник ще говоря с колегите и ще ти дам последна информация. Между другото, днес пуснахме нов рилийз с доста нови неща, най-забележимото от които е включването на всички страни в регистрацията. На практика вече всеки може да се регистрира и да свали приложението на телефона си. Ако си обаче в държава, която все още не се поддържа за разговори, тогава можеш да ползваш основно само IM функциите (свързване към MSN, ICQ, Yahoo и прочее месинджъри). В момента, в който съответната държава се включи в групата на поддръжаните, приложението автоматично отключва съответните функции за провеждане на разговори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Много по-изгодно е обаче ползването на безплатния EQO-to-EQO разговор между мобилните абонати. Затова си струва инсталирането на приложението от съответните хора в БГ, на които смяташ да звъниш (ако го правиш от чужбина), защото в този случай разходите са само за локални разговори. И колко ще струва ако от Плд звъна в Сф като и 2мата имаме активирана услугата? Edit: Активирах си услугата. Пратих 1 смс тестов и още не е получен /на БГ номер/. също като си активирвах услугата и аз самия не получих смс с линк за сваляне на приложението. За това си го свалих от сайта на ПЦ-то и си го трансфернах на гсм-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 2, 2007 Author Share Posted September 2, 2007 И колко ще струва ако от Плд звъна в Сф като и 2мата имаме активирана услугата?Edit: Активирах си услугата. Пратих 1 смс тестов и още не е получен /на БГ номер/. също като си активирвах услугата и аз самия не получих смс с линк за сваляне на приложението. За това си го свалих от сайта на ПЦ-то и си го трансфернах на гсм-а. Няколко пъти вече писах, че системата няма смисъл да се използва в рамките на България, защото е набутване. Няма как с VoIP да свалиш цената на локалните разговори. Целта на на системата е драсточното намаляване на международните разговори. Ползва този, който иска да говори с чужбина. На практика в идеалния случай, когато звъниш на регистриран потребител в Германия, Мексико или Канада е, че плащаш само локален разговор. Това е основното предимство. Не използвайте приложението за да звъните на приятелите си из България, защото е безсмислено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Благодаря ти Момчиле - ще кажа на милейди да си свали приложението, а пък то когато стане - тогава. Както ти сам казваш, приложението ще й се отключи в момента, в който Гърция се включи в групата на поддържани страни. Благодаря ти още веднъж, остани със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 28, 2007 Author Share Posted November 28, 2007 Любо, най-сетне добри новини относно твоя (пък и на хиляди други мераклии) проблем - поддържаните държави. Подготвя се за пускане в началото на декември изцяло нова версия, която ще направи възможно пълното използване функциите на EQO Mobile в цял свят. Другият интересен момент е, че технологията се променя с използване на call-back, т.е. на практика услугата става още по-евтина, особено за тези, които приемат обаждането. Скоро ще пусна подробна информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted November 29, 2007 Share Posted November 29, 2007 Това наистина са много добри новини за мен. Благодаря ти Момчиле - очаквам с нетърпение новините Остани със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 15, 2008 Author Share Posted January 15, 2008 Ами новините са вече факт. Вие сте едни от първите, които научават, защото още официалния рилийз не е пуснат, но системата вече поддържа разговори в повече от 180 страни. Новите държави, включени в поддръжката са на принципа на т.нар. call-back (получават позвъняване, вместо потребителя да инициира такова). Това е сериозна стъпка към глобализирането на EQO Mobile. Любо, време е да пробваш как стои въпроса с осъществяване на повикванията от Гърция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Ами новините са вече факт. Вие сте едни от първите, които научават, защото още официалния рилийз не е пуснат, но системата вече поддържа разговори в повече от 180 страни. Новите държави, включени в поддръжката са на принципа на т.нар. call-back (получават позвъняване, вместо потребителя да инициира такова). Това е сериозна стъпка към глобализирането на EQO Mobile. Любо, време е да пробваш как стои въпроса с осъществяване на повикванията от Гърция. Супер , благодаря ти Момчиле за добрите новини. Сега точно й писах, довечера ще пробваме, за да видим какъв е резултата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.