KraSeZa Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 a we na4i kat si rabotq normalno bez da go natovarvam kompa nqmam problemi.ama kato si pusna Skype,posle FlashGet da mi seed-va i posle pusna muzi4ka s Winampa i sviri si pesenta i po sredata i se resne kato v4era mi dade "sin ekran" a dnes (predi malko) samo 4eren ekran dade,izgubi vsqkakva kartina i se resna sam! na4i kompa mi e Intel Pentium III, 450 MHz (4.5 x 100);256 MB SDRAM PC100,dunoto e QDI BrillianX IS (3 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM);chipset Intel 82440BX;VC-Matrox Graphics Millennium G200 AGP (8 MB). kato si go kupix,kompa mi be6e s 128 MB SDRAM PC100 (2x64 MB SDRAM;ednata RAM e DIMM1: NEC 458CB646F-A10: latentnost na pametta - @ 100 MHz 3.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS) i @ 76 MHz 2.0-2-2-4 (CL-RCD-RP-RAS);drugata RAM e DIMM2: Infineon HYS64V8300GU-8: latentnost na pametta - @ 100 MHz 3.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS) i @ 100 MHz 2.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS) ), a sega sam s 256 MB SDRAM,v posledstvie si slojix o6te edna platka 128 MB SDRAM PC100,koqto ima slednite xarakteristiki: DIMM3: Mitsubishi MH16S72BAMD-8, latentnost na pametta - @ 100 MHz 3.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS) i @ 76 MHz 2.0-2-2-4 (CL-RCD-RP-RAS). ta sega sam s 2x64 MB + 1x128 MB SDRAM i ne iskam da nalagam mnenie ama misalta mi e 4e problema mi se poqvi sled kato napravix raznite bazikni s RAM platkite!predi da sloja tazi 128 MB, bqx probval s 2 platki po 32 MB SDRAM i razmenqx mestata im kakto mi padne!nz dali sam oburkal ne6to ot tova,ama se sumnqvam da e ot tova za6toto sled kato slojix novata platka 128 MB nqma problem 1 sedmica i izvednuj mi dade sin ekran i mi se resna!pritesnix se mn 4e sam si razvalil kompa...ta sega molq za suvet ili nqkakva ideq za6to se polu4ava taka,nz dali e ot RAM-a ama samo predpolagam.kajete si mnenieto po vuprosa horica,6toto iskam da se otturva ot toq dosaden problem ako ne6to e neqsno,pitaite,6te vi otgovorq eyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 потърси с търсачката из форума,мосля,че имаше такава тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSeZa Posted May 23, 2007 Author Share Posted May 23, 2007 aaa merss,6te potursq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 казвам ти да знаеш,не че нещо да те дразня,ама да не ти кажат модераторите нещо,а ще получиш повече информация,знай,че става така от слаб ток в мрежата или от токовите удари Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 i se resne kato v4era mi dade "sin ekran" е добре де, какво пишеше на тоя син екран? там има един ред където пише какво точно не му е харесало и къде потенциално може да е проблема... sled kato slojix novata platka 128 MB nqma problem 1 sedmica i izvednuj mi dade sin ekran i mi se resna! таман таман... поработило е малко и е сдало багажа... аз имах такъв случай с една DDR памет дето беше на 400 вместо на 266 - поработи към 2 седмици, тъкмо се успокоих и продадох старата и то взе че почна да дава сини екрани - първоначално 1 път на ден-два, после по-често и като ми се случи 2 пъти за 1 и същи ден и на следващия имах нов компютър (ама това ми е работата та хем мога да си го позволя хем трябва да е стабилно това с което работя).... може да пробваш да намалиш "оборотите" на рама - виж настройките и ги нагласи на по-бавни и виж ще тръгне ли стабилно. при всички положения пусни за една нощ мемтест и виж какво ще даде. друго като идея не се сещам, освен да си успял да си качиш вирус нещо или да си разместил някаква друга платка... едно добро почистване на слотовете и обезпрашаване винаги е добра идея. провери си и вентилаторите на чипсета и дъното... такива работи... но първо мемтест и евентуално настройките на скоростта на паметта от биоса, а преди това - следващият път като се рестартира гледай да забележиш какво пише и къде според windows е проблема между другото: КОЛКО ЧЕСТО на ден/час става това? казвам ти да знаеш,не че нещо да те дразня,ама да не ти кажат модераторите нещо,а ще получиш повече информация,знай,че става така от слаб ток в мрежата или от токовите удари при слаб ток може да се рестартира но много малко вероятно да даде син екран... не невъзможно ама все пак... а и човека е доста конкретен с това обяснение за паметта, че да има още 50 други случая като неговия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSeZa Posted May 23, 2007 Author Share Posted May 23, 2007 na4i horrca,kato mi dade posledniq put siniq ekran,tolkova burzo mi go smeni 4e ni6to ne mojax da razbera,za tova i malko se draznq 4e nz ot kade da razbera kakvo mi izpisva sumnqvam se da e ot zahranvaneto,ama sam po-sklonen da mislq 4e e ot RAM-a,za tova 6te se zaema s Memtesta i posle 6te si otvorq kompa da vidq da po4istq malko komponentite!6te probvam da ostavq samo ednata RAM deto mi e cqla platka 128 MB SDRAM PC100 i togava 6te vidq dali 6te imam takuv problem!ako nqmam,6te si maxna 2x64 MB SDRAM i 6te si kupq o6te edna su6tatat 128 MB SDRAM PC100 i togava predpolagam 4e nqma da imam problemi,ama 6te vidq... a kolkoto do BIOS-a,tam se barnikax mn i gi znam ot kade se pravqt nastroikte za RAM-a i sq sam gi ostavil na nai-slaboto - 100 MHz,a ina4e moga i na 103,112,133 ama probvax na 112 i 133 i e po-zle zatova se uverix 4e na nai-slaboto,kompa mi vurvi nai-dobre! blagodarq mn za suvetite,sega podozreniqta za RAM-a mi se potvurdixa ama 6te se vidi kakvo 6te e sled opiti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 24, 2007 Share Posted May 24, 2007 na4i horrca,kato mi dade posledniq put siniq ekran,tolkova burzo mi go smeni 4e ni6to ne mojax da razbera,za tova i malko se draznq 4e nz ot kade da razbera kakvo mi izpisva sumnqvam se da e ot zahranvaneto,ama sam po-sklonen da mislq 4e e ot RAM-a,za tova 6te se zaema s Memtesta i posle 6te si otvorq kompa da vidq da po4istq malko komponentite!6te probvam da ostavq samo ednata RAM deto mi e cqla platka 128 MB SDRAM PC100 i togava 6te vidq dali 6te imam takuv problem!ako nqmam,6te si maxna 2x64 MB SDRAM i 6te si kupq o6te edna su6tatat 128 MB SDRAM PC100 i togava predpolagam 4e nqma da imam problemi,ama 6te vidq... a kolkoto do BIOS-a,tam se barnikax mn i gi znam ot kade se pravqt nastroikte za RAM-a i sq sam gi ostavil na nai-slaboto - 100 MHz,a ina4e moga i na 103,112,133 ama probvax na 112 i 133 i e po-zle zatova se uverix 4e na nai-slaboto,kompa mi vurvi nai-dobre! blagodarq mn za suvetite,sega podozreniqta za RAM-a mi se potvurdixa ama 6te se vidi kakvo 6te e sled opiti! Sandra, memtest ... тестващи програми за RAM-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe710_1993 Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=52 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSeZa Posted May 27, 2007 Author Share Posted May 27, 2007 http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=52 merss mnogo za toq link!nau4ix malko pove4e Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Казвал съм го и в друга тема - за да остава синия екран и да не се рестартва машината, тоест да го прочетеш и да разбереш за какво иде реч: Десен бутон на My Computer, Properties, Advanced, Settnings на Startup and Recovery (на този екран се намира и Error reporting, което горещо препоръчвам да се изключи, за да не се натиска Don't send редовно), UNCHECK отметката Automatically restart Сега като блокира синият екран ще остане и ще можеш спокойно да го прочетеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 С този проблем съм се сблъсквал четири пъти. Първият път причината се оказа захранването. Преди въобще не съм обръщал внимание на някакъв елемент наречен "захранване". Само ъпгрейдвах компютъра безспир в старата му кутия. В един момент се оказах с 2 харда, 2 CD/DVD-та и много PCI/AGP устройства, който се бореха за 250W. Нормално машината започна да се срива. Горе-долу на всеки час-два. Последва бърз ъпгрейд на захранването на 400W и всичко се оправи. Тука трябва да се прибави и AMD-платформата която по принцип иска повече W. Втория случай беше много интересен. Машината работеше добре и от един момент нататък започна да се ресетва без видима причина. Отначало нарядко, веднъж в седмицата, после все по-начесто. След няколко месеца вече не можеше да се работи. След обстоен преглед открихме че всички кондензатори на дъното са се подули до пръсване. Вече го бях отписал, но ми дадоха акъл че ако си взема нови кондензатори, бих могъл да си ги подменя сам и може и да се оправи. Купих си 10-12 кондензатора за 3лв общо, даже не бяха същите на волтаж, подмених ги и работата заспа. Дъното работи и до днес като ново. Нито веднъж не се е ресетнало. При третия такъв случай още при startup започна да се появява син екран с много дълъг обяснителен текст. ERROR INITIALZIING нещо си. Проблема се оказа в единият от хардовете, за щастие стар и с малък капацитет, който създаваше проблем. Губеше си редовно целия FAT и т.н. След като свалих харда машината се оправи. Четвъртия път, съвсем скоро, инсталирах някакъв софтуер, май беше Daemon Tools. Инсталацията поиска рестарт и повече въобще не се оправи. Докарваше до същия син екран и това е. След нова инсталация на XP на чисто всичко заработи добре. Дано моя опит ти е полезен с нещо защото причините може да са много и разнообразни. Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 a we na4i kat si rabotq normalno bez da go natovarvam kompa nqmam problemi.ama kato si pusna Skype,posle FlashGet da mi seed-va i posle pusna muzi4ka s Winampa i sviri si pesenta i po sredata i se resne kato v4era mi dade "sin ekran" a kolkoto do BIOS-a,tam se barnikax mn i gi znam ot kade se pravqt nastroikte za RAM-a i sq sam gi ostavil na nai-slaboto - 100 MHz,a ina4e moga i na 103,112,133 ama probvax na 112 i 133 i e po-zle zatova se uverix 4e na nai-slaboto,kompa mi vurvi nai-dobre! С каква операционна система си? Ако си с Win XP и пуснеш Skype, FlashGet, Winamp и още нещо при тази слаба конфигурация не е изключено и да не стига ресурса и затова да рестартира. Недей да си играеш с БИОСа и да правих овърклок, защото това само ще задълбочи проблемите ти. РАМ платки ти са най-различни марки, което също е предпоставка за недобра работа на конфигурацията. Данни, който си публикувал още в първия пост най-вероятно са от някаква програма. Виж дали самите платки на дефаулт честота са 100Mhz Това го пише на самите платки нещо от рода PC100 (100Mhz), PC66 и т.н. Може някоя от тях да е PC66 и като се овърклокне на PC100 да прави проблеми от време на време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Аве пич виж ся.... вместо да се тормозиш да клолваш тоя бавен и стар комп най-добре си вземи нов , естественно ако разполагаш с кинти де, ама те не са чак толкова скъпи.... иди лятото бацай някаде и си изкарай пари за нов.... аз така направих, бачках цяло лято, изкарах към 900 лв. и си купих супер здрав комп със следните конфигураций: Processor AMD Athlon 64, 3000+ 1.80 GHZ, HDD 1 GB RAM, Хардиск: Hitachi 200 GB SATA 2, Video ATI RADEON 256 MB..... ето това ми е компа, сглобен е тука в един сервиз в ТРАКИЯ в 148 блок, и го взех само за 773 лв. Това според мен е една добре достъпна цена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
funakoshi Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Имал съм често подобни случки с мои или др. компютри провери си дъното, пробвай като сменяш рам-а да не би някоя определена плочка да прави проблеми Смени захранването направи 1 профилактика на компа преинсталирай Уин-бозичката. И смятам че няма да имаш повече проблеми. Ако пак започне или го сменяй или дай някъде да ти го оправят - ако се появи проблем пак свържи се с мен ще ти кажа къде да идеш работят добре а и евтино До: Blade Master Кога си го взимал тоя комп? Това кето си изброил по горе струва наполовина. надявам се има дъно кутия наква оптика звук едно друго... Шегувам се но не и за парите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Здравейте! От скоро (1-2 седмици) започна да ми се рестартира компютъра на около 3-4 часа. Четох по форумите а у и реших да направя мемтест и ... изкарва до около 10% (т.е. 4-5 мин) и се рестартира като дава син екран и за да тръгне го рестартирам от копчето. Това го пробвах 10-тина пъти и резултатът е същия - рестарт за 4-5 мин. На синия екран освен съветите има и един ред: Technikal information: *** STOP: 0X0000000A (0XE1002B90,0X00000002,0X00000000,0X80564135) След този номер си мисля че RAM-ката е отишла - 1GB DDR SDRAM Ако ви и тересуват подробности за машината - кажете да ги търся и да дам информацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thephoenix Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Здравейте! От скоро (1-2 седмици) започна да ми се рестартира компютъра на около 3-4 часа. Четох по форумите а у и реших да направя мемтест и ... изкарва до около 10% (т.е. 4-5 мин) и се рестартира като дава син екран и за да тръгне го рестартирам от копчето. Това го пробвах 10-тина пъти и резултатът е същия - рестарт за 4-5 мин. На синия екран освен съветите има и един ред: Technikal information: *** STOP: 0X0000000A (0XE1002B90,0X00000002,0X00000000,0X80564135) След този номер си мисля че RAM-ката е отишла - 1GB DDR SDRAM Ако ви и тересуват подробности за машината - кажете да ги търся и да дам информацията. Здрасти, моя прави същия проблем от около месец... Проблемът според мен не ти е хардуерен. И аз смятах така в началото, но след като преинсталирах Windows-a - изчезна... , до момента в който не го накичих подобаващо с кво ли не. Иначе си работеше нормално около 3-4 дни. Така че според мен е или някоя програма или вирус. Сега смятам пак да го преинсталирам и да не му слагам нищо за да видя как се държи... А може и да е рам-та при теб ... Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 .... и реших да направя мемтест и ... изкарва до около 10% (т.е. 4-5 мин) и се рестартира като дава син екран и за да тръгне го рестартирам от копчето. .... Не разбрах, в мемтест се рестартира и дава син екран?! memtest работи като се зарежда от ЦД или дискета, за какъв син екран става дума.. Не знам какво си пуснал, но пусни нормален Memtest (екранът му е син между другото) за няколко часа. Ако извади грешки, това не означава задължително проблем с рама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Ако искаш може да вземеш от някой приятел на заем една плочка рам и да пробваш с нея Иначе може да е от почти всичко, така че тествай и ще разбереш къде е проблемът Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Не разбрах, в мемтест се рестартира и дава син екран?!memtest работи като се зарежда от ЦД или дискета, за какъв син екран става дума.. Не знам какво си пуснал, но пусни нормален Memtest (екранът му е син между другото) за няколко часа. Ако извади грешки, това не означава задължително проблем с рама. Значи изтеглих един мемтест, който работи под уиндоус и той рестартира компютъра на 3-4-тата минута, а след това тествах и с този от диск и не дава да има грешка в RAM-а. В момента тегля един "чист" уиндоус без добавки и преправяния, а после ще му добавям нужното. Ще пробвам и ... дано стане, защото проблемът се появи когато пробвах една програма за тв тунера и може би се е разбъркало нещо. Благодаря! Утре ще пиша какво е станало. Edit: Да попитам - може ли буутващото CD да е DVD диск, а не CD диск, защото в момента нямам CD-та? Още един Edit: След преинсталиране на бозата работата се оправи - значи е било от нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.