Jump to content
BulForum.com

Kolko tok lapa PC-to?

JoroBoy

Recommended Posts

Значи и аз съм замервал със елекромер към който е включен компютъра,кабелния модем,монитора и тонколонките и за 8 часа средния разход беше 130 Watts .AMD 1100/15 Inch Mon/250 Wt case/.По мои груби изчисления защото и аз не изключвам pc to на месец идва към 11-12 лева.

Ето тук има подробно изследване на консумацята на 4 различни РС-та. Пък и не го мисли толкова, колкото и да черпи РС-то то си работи като печка....

Mmmm tva na toq sait kak go razbrah samo. Vqrno 4e ezika e na bratu6kite ama hi4 ne go 4atkam.

На мен Aida32 ми казва мощността на процесора в idle и 100% лоуд :confused

Не гледайте всички тези сравнителни замервания ако искате да видите точно, истината е електромер или ватметър или ~ амперметър.

Ami TARIKATKO ako beshe obiasnil po-podrobno koe, kakvo, zashto i kak, niamashe da poluchish takyv otgovor ot men :D  Moga samo da ti dam edin primer.Router-a koito polzvam e sys 200W zahranvane P1 166/128Mb EDO/170Mb HDD/512 CGA/CD/FDD mi uvelichi smetkata za tok sys 11 leva.Raboti 24h 30-31 dena. Bez monitor e i niama nishto drugo vkliucheno po nego. Sega sym slojil din malyk " B/W kontrolen monitor no se okaza, che sys nego razlikata na kraia na meseca e ponosima zashtoto sumata se uvelichi sys 3 Leva poneje ne go dyrja vkliuchen postoianno. Shte popitash kak sym razbral che e tochno tolkova.Ami prosto sa na otdelen elektromer :)

Za tarifite

Ne misli, che ako minesh na dostypna+ "az sym sys takava" shte vidish trafik ot 30k , no pyk polojenieto sys download-a shte ti se oblekchi v pyti "za WAREZ-A".Pri tazi tarifa edin film se svalia za 7-8 chasa. Az vyv momenta svaliam film i skorostta e 17k pri polojenie, che na modema sym samo AZ :(  :cry

skapi batko32 ;) - ami samo ne prochetosh tozi tvoj elektromer na kakva tarifa e

Bitov or Promishlen ??

a kato si pochnal za elektromera kaji neshto i za vodomera :)

A kato pochnesh za vodomera moje i da kajesh i za toplomera :P

aide pak moje da se vidim nqkoj den i da izmerim gradusa na rakiyata s spirtomera :woot

skapi batko32  ;)  - ami samo ne prochetosh tozi tvoj elektromer na kakva tarifa e

Bitov or Promishlen ??

a kato si pochnal za elektromera kaji neshto i za vodomera  :)

A kato pochnesh za vodomera moje i da kajesh i za toplomera  :P

aide pak moje da se vidim nqkoj den i da izmerim gradusa na rakiyata s spirtomera  :woot

Xe xe xeeee.Abe vie sys nassko samo za rakii i spirtomeri da vi tyrsi chovek :P Ne sym go otchital na elektromera na Flavia vse pak ;) Syvsem seroizno sega. Razhoda naistina e tolkova.Sega probvam da pusna sleep na HDD i da vidia shte ima li razlika.Ama....mislia , che niama da ima koi-znae kakva :) A pyk dali shte se dade 1lev poveche ili po-malko......na 35-40leva vse e taia :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...