second.life.syndrome Posted May 9, 2007 Share Posted May 9, 2007 Здравейте, Не задавам питанията си в темата за нестандартни въпроси, защото ще са много като количество, а и не е е зле да бъде обособена отделна тема, може да бъде полезна на някого. Захванала съм се със стягането на две къщи - изолации, освежителни боядисвания, ремонт на някои от мебелите... Списъкът е безкраен, като се има предвид, че там никой не живее от години. Както се очертава повечето неща ще ми минат през ръцете - не се самозалъгвам, че мога да свърша всичко сама, ще викам съответните майстори, когато преценя, че не мога да се справя... Но ми трябват съвети за едно или друго. Например вратата, която е в такова състояние (цък и цък). За ръждата зная - преобразувател, после алкиден грунд (светъл, та да е по-лесно нанасянето на слоевете с боя). Но пък тези изметнати части? Благодаря ви Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 9, 2007 Share Posted May 9, 2007 Тая врата скъпа за да стане нещо от нея тези нагнилите места се минават с телена четка, прикачена към бормашина (тип камбана - по-лесно се работи с нея, НО не е женска работа) Оттам нататък трябва да се заварят тия неща дето висят така, НО - ако са много изгнили няма да стане, защото електожена ще ги отнесе като вестник и изобщо заварка няма се получи. Ако успееш да минеш тия две първи стъпки другото ти е ясно. Лично аз те съветвам обаче да я подмениш тази врата. Труда, зора, материалите и времето дето ще вложиш в нея (като е много вероятно нищо да не стане) са по-ценни от една нова, която ще те кара с години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted May 9, 2007 Share Posted May 9, 2007 Значи труда и материалите не са чак толкова много,но си трябва човек който може да работи с електрожен ( и електрожен разбира се).Задължителна смяна на ламарината и тук-таме нови парченца винкел.ЍИначе може и преобразовател и с телената четка( може и с шкурка ,ама много зор) Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 9, 2007 Author Share Posted May 9, 2007 Благодаря ви. Ще я огледам още веднъж хубаво, за да преценя кое как трябва да се направи и дали си заслужава, а после може да потърся производител на дворни врати, който да може да направи идентична с тази... Шантава история. Ако имате някакви идеи, ще се радвам да ги споделите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Чета тук за саморазливащата се смес за изравняване на под, на някой да му се е налагало да се сблъсква с такова животно? Някакви впечатления? Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Чета тук за саморазливащата се смес за изравняване на под, на някой да му се е налагало да се сблъсква с такова животно? Някакви впечатления? Има на Cersit и на българската фирма Стром. Предполагам се сещаш коя е по-евтината. Тази саморазливаща се смес се казва саморазливна замаска и обикновенно е за изравняване на неравности до 5мм. Използва се на места, където се изисква идеално нивелиран под(например при поставяне на ламиниран паркет). Оставам с впечатлението, че си се захванала с непосилна за жена задача. Доста наивно си ги представяш нещата, а те не са точно така. Не че е кой знае каква ядрена физика, но ако не си се занимавала друг път със съвети по форума трудно ще свършиш ремонта. Ако беше мъж можеше да свършиш доста неща сама, но предвид факта, че не си ще трябва да ползваш услугите на доста майстори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Затова събирам информация - за да не подхождам 'наивно' към нещата. Разпределям приоритетните задачи, интересувам се от материалите, от различните фирми производители, сравнявам ги по качество на продуктите. Не се товаря с непосилни задачи - за нещата, с които не мога да се справя сама, търся хора, които могат да ми помогнат (не винаги се стига до момента с майсторите, наоколо има цял куп приятели). А и никак не е нужно да ме подценяваш, само защото съм жена Със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Доста общо си задаваш въпросите. Ако зададеш конкретен въпрос ще получиш конкретен отговор. Ще ти кажа как се процедира по строежите. Обекта се започва отвън навътре винаги. За това се замисли за топлоизолация, ако слагаш такава, и за евентуална подмяна на дограмата или за възстановяването й. След това погледни покрива, двора, оградата. Тогава почни с инсталациите - ВиК, електро. После стените - дали ще имат нужда от шпакловка, дали си къртила канали при подменяне на кабелите и трябва да се запълват, дали ще сложиш гипсокартон някъде. После поглеждаш към банята и кухнята и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Виж, тук не съм съгласна. Проблемите са различни за различните обекти. Ето, при мен е наложителен ремонт на покрива. И мисля, че е редно да се запоне от там. Едно хубаво оглеждане на гредите. Хидроизолация. Подреждане на керемидите (не, няма да го върша сама, ако си решил да се захванеш за това ) За останалото зная, благодаря ти все пак, че го спомена. Както казах - може да е полезна информация и за някой друг Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Защо само хидроизолация? Първо се прави дървената покривна конструкция, топлоизолационна обшивка, и тогава хидроизолация и керемиди. Някой попадал ли е на подобен форум за строителни дейности? Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Мисля да има вътрешна изолация - вата + гипсокартон, поне в тая посока съм се ориентирала, затова не го споменавам. Иначе подобен форум има тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipelota Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 @second.life.syndrome, възползвам се от твоята тема, за да не пускам нова Въпросът ми е следният - имам дървена лакирана маса, на около 1 година, но вече има доста драскотини по нея. Как могат да се заличат? Мислех си да я лакирам наново, но мисля, че надрасканото пак ще си личи Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 Ако драскотините не са дълбоки и се лакира внимателно няма да личи. Ако не са много не си струва да се нанася втори слой лак - има шанс да се напука. Ако са повече и по-дълбоки (тоест да се осмисли манипулацията) повърхността се минава с виброшлайф и след това се лакира - най- добрия и качествен вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 А ако нямаш виброшлайф и няма от къде да вземеш назаем взимаш едно трупче облицоваш го с шкурка 80 - 150 зависи от дълбочината на драскотините и си чупиш ръката от шлайфане Идея е с малкия номер шкурка да свалиш слоя лак и с по-ситната да загладиш след което да нанесеш лак. При положение че драскотините са много но ситни взимаш ситната шкурка шлайфаш равномерно цялата повърхност колкото да падне гланца навсякъде и след това нанасяш лакът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipelota Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 Мерси много Драскотините са доста, но не са дълбоки. Може би ще пробвам първо с лак, пък ако не стане...нямам виброшлайф, така че ще трябва да се поизмъча Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 Ако нанесеш първо лак и после не ти хареса ефекта доста ще се поузориш при свалянето и заглаждането после доста по-лесно е със ситната шкурка да минеш един път и тогава да се захванеш с лакът Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Някой ползвал ли е услугите на т.нар. "алпинисти"? Трябва ми контакт с такива хора тъй като имам неща за изпълнение свързани с висене от високо. Ще ми е от полза ако някой сподели дали е ползвал подобни услуги и какво струва. При мен обема на работата не е много, но е свързан с висене от 9-я етаж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastand Posted August 26, 2007 Share Posted August 26, 2007 Ами аз имам 1 познат,който поставя външна топлоизолация,но да ти кажа не е много ефтино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.