adibas Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Не знам колко от Вас са чували за този филм, който много странно според мен остана малко в сянка (наистина малко смешно казано, имайки се в предвид заглавието) от новоизлезлите глупости на Холивуд (Спайдърмени и т.н.), според мен този филм наистина заслужава внимание.... ...и ето малко инфо от интернет и малко и от мен .... Интересна мисия в Kосмоса за спасяване на планетата ни. Тежка психологическа ситуация на борда. Уникалнии компютърно създадени кадри на Слънцето в близък план. Това са три добри причини да гледате филма Проектът Съншайн с широко отворени очи. Има и четвърта причина – филмът е на Дани Бойл (режисьор на култовите "Трейнспотинг" и "28 дни по-късно"), но както и той сам обича да казва, обикновено хората не гледат кино заради режисьора, а заради актьорите и/или историята. Така да бъде. В Проектът Съншайн няма да намерите никакви холивудски муцуни, участват средно до малко известни актьори от цялото земно кълбо.(Тук аз малко не съм съгласен с екипа на programta.bg, защото всички актьори във филма са си доста известни поне според мен - играят в продукции като "Troy", "28 days later", "Red Eye","Fantastic Four"- а бе всички са извесни лица ) Сега нека скочим към историята. Около 50 години напред във времето Слънцето дава сериозен дефект и ако не се предприемат критични мерки, скоро ще изгасне. След една неуспешна мисия, при която корабът Икар изчезва в Kосмоса, вече 16 месеца към животворната звезда пътува втори кораб – Икар 2, с 8 учени и астронавти на борда и ядрена глава с размерите на Манхатън, която трябва да бъде взривена на повърхността на Слънцето, за да възвърне поне част от енергията му. И тогава екипажът чува сигнал от първия Икар. Трябва да се вземе решение накъде да продължи мисията и отговорността става по-тежка, отколкото човешката психика може да понесе – трябва да се реагира нечовешки, но няма да се теглят къси клечки. Нека не стане грешка – Проектът Съншайн не е някаква героична приказка в стил Армагедон, на този кораб няма мъже като Брус Уилис, нито звучат балади на Aerosmith. Много по-близо сме до сай-фай класики като Една одисея в Космоса: 2001, а колкото до "космическото приключение", посоката е НАСА, а не Star Wars. Пътуването към слънцето е зашеметяващо като визия, ефектите нямат грешка, но за Бойл и сценаристът му Алекс Гарланд (заедно и в Плажът и 28 дни по-късно) по-важна е атаката върху психиката – как се побърква човек, когато се приближи до най-големия познат източник на енергия, до създателя на всичко живо в научен, а защо не и в религиозен смисъл? Екипа на programata.bg се е постарал добре да се придобие представа за филма като само са пропуснали да споменат нещичко и за музиката и тук се намесвам аз Саундтрака е на Underworld-може би няма какво повече да говоря - всеки кадър от филма, всеки един момент е слят с музиката по невероятен начин и тотално те потапя в пресъздадената атмосфера. Това е за мен един страхотен филм за ценители! Препоръчвам го за кино!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Хмм.. да.. достатъчно алтернативно като за мене Дават ли го на кино и къде Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 6, 2007 Author Share Posted May 6, 2007 Хмм.. да.. достатъчно алтернативно като за мене Дават ли го на кино и къде Разбира се по всички кина в Пловдив, просто виж в www.programata.bg Малко кофти, че е изместен от по комерсиалните филмчета сега дето ги дават и се прожектира в по-малките зали, но снощи в 22:15 в зала 3 на Фламинго беше фул, така че все още хората разбират от кино Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Програма на пловдивските кина за филма Като погледнах за 1ви път филма си казах, че е поредната измишлиотина пък и този актьор не ми допада особено, но като прочетох доброто ревю на adibas реших, че ще го гледам. Остава само въпроса кога Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 6, 2007 Author Share Posted May 6, 2007 Програма на пловдивските кина за филма Като погледнах за 1ви път филма си казах, че е поредната измишлиотина пък и този актьор не ми допада особено, но като прочетох доброто ревю на adibas реших, че ще го гледам. Остава само въпроса кога Кадъра който си вкарал пък никъде го няма във филма... иначе наиситна е разочароващ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Малко кофти, че е изместен от по комерсиалните филмчета сега дето ги дават и се прожектира в по-малките зали В това няма нищо лошо - даже напротив: аз така се ориентирам кой филм е глупав и кой не Тъй като винаги слагат бълвочите в големите зали поради факта че интелигентността на тази планета е константа а населението постоянно се увеличава Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda7008 Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 браво adibas страхотно си го описал Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 6, 2007 Author Share Posted May 6, 2007 В това няма нищо лошо - даже напротив: аз така се ориентирам кой филм е глупав и кой не Тъй като винаги слагат бълвочите в големите зали поради факта че интелигентността на тази планета е константа а населението постоянно се увеличава Да бе добре казано, ама аз кво съм виновен, имам предвид, че е кофти, защото друго е тоя филм да го видиш в зала 1 на Лъки Синема, а не да гледаме Спайдърмен 16 ! Whateva....нищо против Спайдърмен ( и той си е класика) просто не ми е интересно на мен (за всеки влак си има пътници - лошо няма) ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Саундтрака е на Underworld-може би няма какво повече да говоря - да,може би наистина няма,след като soundtrack-а НЕ е от underworld. Групата може би да е,но работят заедно с друг човек за саундтрака и не е същият. Main theme-а от trailer-а е от друг филм или поне е 99% римейк от този филм : Requiem For A Dream. Аз лично чакам повече OST-то отколкото филма Интересно ми е дали освен main theme-а има нещо интересно в него Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 6, 2007 Author Share Posted May 6, 2007 да,може би наистина няма,след като soundtrack-а НЕ е от underworld. Групата може би да е,но работят заедно с друг човек за саундтрака и не е същият.Main theme-а от trailer-а е от друг филм или поне е 99% римейк от този филм : Requiem For A Dream. Аз лично чакам повече OST-то отколкото филма Интересно ми е дали освен main theme-а има нещо интересно в него Ами чудно защо тогава след финалните надписи на филма изписва Music by Underworld и извинявай много ама вчера изгледах филма и ДА музиката в него е именно на UNDERWORLD! A относно песента от "Реквием за Един сън", съм съгласен, но това е музиката вкарана просто на трейлъра, тази песен въобще не звучи във филма А и още нещо за тази песен (използва се и в още мнооого много филми включително и във Властелина на Пръстените) Така че написал съм си домашното и не ми спори , saundrtack-a е на UNDERWORLD Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 а дали може да се свали отнякъде принципно ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 7, 2007 Author Share Posted May 7, 2007 а дали може да се свали отнякъде принципно ? По принцип филмите, които не излизат от Холивуд съм забелязъл, че може да се гледат или много по-рано преди да излезнат на кино или доста по-късно! Дай един рикуест във форума пък може и да го качи някой Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Аз преди време гледах трейлъра(там нали преди да почне прожекция пускат трейлъри) и реших,че ще е много добър филма,но все пак някой беше ли та да каже дали е добър или не Е ся аз уважавам твойто мнение,че е добър,но просто искам още някое друго мнениице за вилма.А иначе ревютата на филмите доста пъти се разминават с действителността.Та затфа питах Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 7, 2007 Author Share Posted May 7, 2007 Аз преди време гледах трейлъра(там нали преди да почне прожекция пускат трейлъри) и реших,че ще е много добър филма,но все пак някой беше ли та да каже дали е добър или не Пич, от тва дето съм написал ако не си разбрал дали е добър или не....просто по-изчерпателен немога да бъда!!! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 http://zamunda.net/details.php?id=85026 ето го филма.За субтитри незнам. Имало го и на локалния-чак сега видях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 филма е яко ТЪП...като цяло историята е интересна ама има толкова идиотски сцени ,че направо съжалявам че си загубих времето и отидох да го гледам... има много моменти ,които се пропускат и се прескача напред... и ми е много чудно как нашия човек сам си облече скафандера ,разхождаше си се в кораба с него(тоя скафандер тежи супер много ,а в кораба не е в безтегловност),а накрая даже и сам си го свали ония цървул от Икар 1 как така оживя като го опърли слънцето? или може би е станал безсмъртен и има още доста тъпи моменти в филмчето... не си губете времето да го гледате Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 8, 2007 Author Share Posted May 8, 2007 филма е яко ТЪП...като цяло историята е интересна ама има толкова идиотски сцени ,че направо съжалявам че си загубих времето и отидох да го гледам... има много моменти ,които се пропускат и се прескача напред... и ми е много чудно как нашия човек сам си облече скафандера ,разхождаше си се в кораба с него(тоя скафандер тежи супер много ,а в кораба не е в безтегловност),а накрая даже и сам си го свали ония цървул от Икар 1 как така оживя като го опърли слънцето? или може би е станал безсмъртен и има още доста тъпи моменти в филмчето... не си губете времето да го гледате ТОлкова си и гледал филма пич. Но,всеки си има право на мнение разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 ТОлкова си и гледал филма пич. Но,всеки си има право на мнение разбира се Бзззззззззззз :ph34r: Хареса ми,само където на места онзи лудия ме стряскаше ужасно :ph34r: Хубав е.И хубавия герой умря И двамаат даже И третия не беше лош де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 филма е яко ТЪП...като цяло историята е интересна ама има толкова идиотски сцени ,че направо съжалявам че си загубих времето и отидох да го гледам... има много моменти ,които се пропускат и се прескача напред... и ми е много чудно как нашия човек сам си облече скафандера ,разхождаше си се в кораба с него(тоя скафандер тежи супер много ,а в кораба не е в безтегловност),а накрая даже и сам си го свали ония цървул от Икар 1 как така оживя като го опърли слънцето? или може би е станал безсмъртен и има още доста тъпи моменти в филмчето... не си губете времето да го гледате И аз мисля така.. Филмът е глупав и странен.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted May 8, 2007 Author Share Posted May 8, 2007 И аз мисля така.. Филмът е глупав и странен.. Както казах, всеки има право на вкус, за мен филма е мн хубав! За други е глупав и странен, трети се вглеждат във детайлите и то до такава степен, че пропускат основната идея на филма (напр. че скафандърът бил тежък и че не можело да се носи когато няма безтегловност и пр). и т.н. в определените филми аз примерно търся нещо, каквото и да е нека го определим като нещо-идея, виждане, концепция, истина и т.н. не ме интересува колко тежък бил скафандърът, колко трудно се ходело в безтегловност или че филма е странен и т.н. В тоя филм за мен аз открих "нещо" и ме изкефи адски много...не го защитавам...за мен филма е дълбок смислен, вложено е много повече идея, отколкото екшън и изпълнение! Всеки търси и намира Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 ами и аз казах че ми хареса исторята много,но самото изпълнение на филма е боза...вярно е ,че се вглеждам в малките детайли ама някой хора ги дразнят такива работи ,а други не.Дразни ме също така защото за точно 'малки' детайли и нищо не пречи да се направи както трябва ,а не е направено... има и още 2-3 такива дразнещи момента в филма,но както и да е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ky4e Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Тотално разочарован съм.Поредният от типа "save the mаnkind".Сюжетът е изключително плитък,вярно е,че има драма,кара те да се замислиш,но си е боза.Космическо пътешествие,чат пат някой съботаж и технически проблем по кораба Направо да ти спре дъха! П.С. А хепиенда е просто задължителен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.