Jump to content
BulForum.com

Проблем с wireless на лаптоп

Recommended Posts

Днес си взех лаптоп на Gateway, работи 2 часа перфектно, но след това нямам никаква wireless връзка. Дава червен Х, и като дам да търси за мрежа на секундата казва, че няма такава. А има поне 10, защото сега компютъра от който пиша също е с wireless от рутера в къщи и прихваща още няколко мрежи. На какво може да се дължи този проблем

има клавишна комбинация с която може да изключиш wireless-a, на моя notebook има и бутон който върши същата работа - ако без да искаш си го изключил с бутона или с клавишната комбинация - ще ти дава че имаш wireless но с него няма да можеш да се вържеш или да намериш никаква мрежа - какъвто е твоят проблем. - пробвай и пиши да мислим от какво друго може да е.

п.с. при мен клавишната комбинация е Fn+F3

problemite moje da sa nqkolko,po nqkakv na4in da si izklu4il wi-hi to,vij kakto ti kaza kolegata po gore,sa6to moje da ima i kop4e nqkade po laptopa,posle proveri sas koi draiveri ti raboti lankata za6toto tam kadeto ti e X tova sa na winodwsa bozite ,probvai si sas draiverite na lankata.

има клавишна комбинация с която може да изключиш wireless-a, на моя notebook има и бутон който върши същата работа - ако без да искаш си го изключил с бутона или с клавишната комбинация - ще ти дава че имаш wireless но с него няма да можеш да се вържеш или да намериш никаква мрежа - какъвто е твоят проблем. - пробвай и пиши да мислим от какво друго може да е.

п.с. при мен клавишната комбинация е Fn+F3

мерси много. При мен комбинацията е FN+F2. За това и идея си нямах, до сега не бях имал лаптоп. Къде мога да видя за какво са всички комбинации. И второ като взех лаптопа имах вътре офис 2007 и всички драйвъри, както и това като дадеш properties на computer ти дава модела, марката, телефони за support. Но вчера реших да преинсталирам уиндоуса заради wireless-a (без успех) и сега тези неща изчезнаха. Както и нямам драйвъри за звука. Имам 2 диска, но и двата са Windows Vista. Диск с драйвъри нямам. Имам и D: Recovery Partition. То за какво е и мога ли да го изтрия

мерси много. При мен комбинацията е FN+F2. За това и идея си нямах, до сега не бях имал лаптоп. Къде мога да видя за какво са всички комбинации. И второ като взех лаптопа имах вътре офис 2007 и всички драйвъри, както и това като дадеш properties на computer ти дава модела, марката, телефони за support. Но вчера реших да преинсталирам уиндоуса заради wireless-a (без успех) и сега тези неща изчезнаха. Както и нямам драйвъри за звука. Имам 2 диска, но и двата са Windows Vista. Диск с драйвъри нямам. Имам и D: Recovery Partition. То за какво е и мога ли да го изтрия

на D: Recovery Partition имаш image на Ц-то които като върнеш директно ще имаш инсталиран Windows със всичките му драйвери!

за да влезнеш в този режим при мен се боот-ва от диска с драйверите /който при мен го има/

Единия диск е Windows Vista Home Premium. Другия е Windows Anytime Upgrade. Странно ми е само защо след преинстал на windows wireless не се включи сам, и сега като натисках безразборно FN+ доста копчета какво важно може да съм изключил

лаптоп на Gateway,

ако лаптопа е Делл

принципно може да си изключил bluetooth-a ако има такъв.

иначе на самите F-ве си ги има нарисувани кое за какво е /тези функции при мен са в син цвят/ там са увеличаване намаляне на звук, контраст и други такива.

....и сега като натисках безразборно FN+ доста копчета какво важно може да съм изключил

принципно може да си изключил bluetooth-a ако има такъв.

bluetooth няма нищо общото с WIFI-to, ако освен access point-а не е по bluetooth технология

никъде не съм написал че имат нещо общо ;)

на моят notebook с FN+F3 се спира и пуска Wireless-a, а с Fn+Esc се спира и пуска bluetooth-a, така

че съвсем спокойно може да си е спрял и вграденият bluetooth ако има такъв.

писна ми от проблеми. Взех си 2 wireless PCI карти за 2-та компютъра и нета се губи много често. А и двата компютъра са на разстояните 3-4 метра от рутера (Linksys). Без да тегля нищо не може да отвори нищо, дори се дисконектва от ICQ и IRC и след малко пак се конектва. В същото време на лаптопа нета, който се взима от същия рутер е перфектен. Дори по мрежата като пусна да се слуша песен и прекъсва много често. А връзката е 1-2 мб/с, но не е постоянна и пада до 0-1 кб/с. Антените на картите са изправени ако това има значение. На рутера също

Изключи DHCP сървъра и задай ръчно айпитата на компютрите. Сложи за днс-и, днс-ите на доставчика ти. И ако в момента е на g стандарта, форсни на b. И доколкото си спомням има една отметка компютрите да се свързват дори, когато за мрежата не е включена опцията broadcast.

Едит: Изключи DMZ и пробвай да си настройш портовете по друг начин, така или иначе не е хубаво всички да са отворени. Иначе виж какво може да се получи при включено DMZ i DHCP:

The DMZ host feature allows one local host to be exposed to the Internet for a special-purpose service such as Internet gaming or videoconferencing. DMZ host forwards all the ports at the same time. Any PC whose port is being forwarded must have its DHCP client function disabled and should have a new static IP address assigned to it because its IP Address may change when using the DHCP function.

на yahoo.com кое IP ви дава. На единия компютър е 216.109.112.135, а на другия показва 66.94..... И второ каква е разликата между b и g за wireless-a и как мога да разбера на кое съм в момента

на yahoo.com кое IP ви дава. На единия компютър е 216.109.112.135, а на другия показва 66.94..... И второ каква е разликата между b и g за wireless-a и как мога да разбера на кое съм в момента

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11#Protocols

ето картинка от настройките. Сега е на mixed. Няма ли да е по-добре ако го направя G-only. И този канал 6, който е на 2.437 MHz за какво е

untitledzt8.th.jpg

ето картинка от настройките. Сега е на mixed. Няма ли да е по-добре ако го направя G-only. И този канал 6, който е на 2.437 MHz за какво е

untitledzt8.th.jpg

Ами има няколко стандартни честоти на които се пускат мрежите за да не се "оплитат", ако има няколко мрежи наоколо. Общо взето ти е все тая на кой канал е, но ако се появят разни проблеми, понякога смяната на канала помага.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...