tango Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 записах си Линукс със тази дистрибуция 7.04 и искам да го подкарам през диска,но незнам как да го стартирам по този начин някой може ли да ми помигне,компа ми в момента е с Windows XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
dls12 Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 Прост влизаш в Биоса и настройваш да Боотне от CD-Rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 ето една извадка от друг форум Posted by Ratio: 1.48Killdamon 1 month ago [ Complain ] [ Send PM ] This torrent is crap ! cannot install ! missing diskio.dll not found ! will not auto run. when you click the autorun star it brings up the install menu but when you click on any of the buttons, install mandriva linux - it does nothing !!!! Posted by Ratio: 1.14Qiub 1 month ago [ Complain ] [ Send PM ] idiot !!! go to BIOS check boot seq. set to cd/dvd on 1st place save, exit boot with dvd run instalator ... install linux макар при теб да е CD а не DVD, пък и няма да го инсталираш но идеята е същата ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted May 5, 2007 Author Share Posted May 5, 2007 мерси за съвета сега ще го изпробвам версията на Ubuntu нещо не иска да се инсталира свалих я както трябва,записах я на диск и не иска да се инсталира,незнаех че и такива номера ги има ще ме насочите ли откъде мога да си сваля инсталационната версия на някоя хубава дистрибуция на Ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 мерси за съвета сега ще го изпробвам версията на Ubuntu нещо не иска да се инсталира свалих я както трябва,записах я на диск и не иска да се инсталира,незнаех че и такива номера ги има ще ме насочите ли откъде мога да си сваля инсталационната версия на някоя хубава дистрибуция на Ubuntu и защо избра убунту ? аз преди да си харесам мандривата минах през слак федора и сусе Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted May 5, 2007 Author Share Posted May 5, 2007 и защо избра убунту ? ами тази дистрибуция ми похвалиха Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 takaaaa, toku 6to instalnah ububntu ultimate gamers edition.parviq problem o6te pri instalaciqta-ug davam na bg/bg phonetic ama ne pi6e na kirilica aide nqkoi da obqsni kak da q vkliu4a pustata kirilica кирилицата е готова когато скролвам с мишката, защо се движи сайта на вълнички?това ефект ли е, или нещо не е направено като хората? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 инсталирай драйверите не видеото sudo apt-get install nvidia-glx-new и си готов EDIT:Тва е за нвидия, ако си с АТИ незнам как става Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 takaaaa, toku 6to instalnah ububntu ultimate gamers edition.parviq problem o6te pri instalaciqta-ug davam na bg/bg phonetic ama ne pi6e na kirilica aide nqkoi da obqsni kak da q vkliu4a pustata kirilica кирилицата е готова когато скролвам с мишката, защо се движи сайта на вълнички?това ефект ли е, или нещо не е направено като хората? От къде го взе това "ububntu ultimate gamers edition" дай малко инфо за кво иде реч Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 От къде го взе това "ububntu ultimate gamers edition" дай малко инфо за кво иде реч преди известно време го дръпнах от демоноида.чак ся го слагам щото нямах достатъчно място, ама нещо за ся не мога да се оправя някой ще напише ли как точно се инсталират тия пусти драйвери...пък и програмите по принцип как се слагат...супер зле съм-успях само скайп да сложа Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Нали ти казах, пишеш в конзолата sudo apt-get install nvidia-glx-new Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted May 24, 2007 Share Posted May 24, 2007 Нали ти казах, пишеш в конзолата sudo apt-get install nvidia-glx-new не стана...после намерих от един сайт 4-5 реда с команди за да се сложат драйверите и от там на стана-даваше ми грешка на един от редовете...май липсваше някаква библиотека.търсих я, уж я сложих, ама пак не стана явно още не съм дорасъл за линукс... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.