AmX Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 Бихтели ползвали GSM работещ с 2 SIM карти едновременно и двете карти да са активни и да приемат входящи повиквания? И каква е приемливата цена за такъв вид телефон? Също така да ли трябва продавачите на тези телефони да дават гаранция, защото Аз подаднах на продавачи които не дават и един ден гаранция. Също така и да казваме каде сме видяли такъв телефон, колко пари му искат и колко гаранция дават, ако воабще дават Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 Предполагам, че темата няма да издържи дълго....и не виждам смисъл да давам препоръчителна цена - нещо с което никой няма да се съобрази. Тези дето сега ги продават масово са китайски с цена ~500 лв. Според мен е скъпо, но това е защото е ново и скоро цените далеч няма да са такива....а относно гаранцията естествено, че трябва да я има - след като ми дават гаранция за 20 левова китайска сокоизтисквачка, какво остава за нещо дето струва 25 пъти повече и има по-голям шанс да му се случи нещо. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 поредната простотия "На запад" си има нормални SIM карти и нормални оператори,позволяващи да се работи с няколко номера от една СИМ карта. Не помня точно как се наричаха...но има значение обема информация,което може да приеме сим картата и съответно на базата на тази информация може да се използват повече оператори. Но разбира се това трябва да се поддържа и от мобилните оператори,които за жалост тук са прекалено прости,за да предложат такава услуга. Или по-скоро си мислят,че карайки хората да имат по 2 телефона,вместо 1 както би трябвало правят нещо "Специално"... А и може би някои искат да са "гъзета" с два телефона...не се знае. Но лично според мен удобството да имаш един телефон с няколко различни номера е много по-голямо от това,да се правиш на гъзар с 2 отделни телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 А и може би някои искат да са "гъзета" с два телефона...не се знае. Но лично според мен удобството да имаш един телефон с няколко различни номера е много по-голямо от това,да се правиш на гъзар с 2 отделни телефона. По тази логика аз трябва да съм "супер гъзар", защото имам по един с безплатни импулси за всеки оператор и даже един за директна връзка (0.09 лв.) с жена ми . Телефоните са малки и не ми пречат на кръста, но винаги ги покривам с горната си дреха, защото ми е малко неудобно да ходя накичен като Филип Тотьо с пищовите... ...но ми се налага, защото трябва да правя доста обаждания, за съжаление на абонати и на 3-те оператора. Отначало като бях само на М-Тел купувах ваучери доста често, а сега след като направих еднократната инвестиция в телефони и сим-карти ми излиза доста по-евтино. Ще кажеш "- Защо не минеш на абонамент?" ...ами...бил съм на абонамент и вече не ща. Midex = роб на батерии... ...и зарядни...ама тъй като вкъщи купувам само еднотипни телефони с цел автоматизация процеса на ползване, винаги намирам някъде зарядно в което включвам някой от телефоните...горе-долу във всяка стая има. А що се отнася до батериите...при правилна експлоатация, особено Li-ion-ните могат доста да изкарат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Midex = роб на батерии Link to comment Share on other sites More sharing options...
spot_ex Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Ами с телефон с 2 номера е по-добре отколкото 1 телефон и 2 сим-карти.. Замислете се колко познати имате, които постоянно си отварят телефона и сменят картите за да се обадяд на някого или в по-лошия вариянт - да "стрелнат" на еди-кой-си че той да им се обади за по-евтино. Аз лично имам доста такива, пък и едно време бях такъв, но за кратко. Иначе да си с 2 телефона не е кой знае колко неудобно - аз си пера с телефон в единия джоб и с МП3 в другия.. кво пречи 2рото да е телефон - все тая. Но ако имах 2 карти бих си взел втори телефон, пък ако ще да е от "бюджетните" за под 100 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Предполагам, че темата няма да издържи дълго....и не виждам смисъл да давам препоръчителна цена - нещо с което никой няма да се съобрази. Тези дето сега ги продават масово са китайски с цена ~500 лв. Според мен е скъпо, но това е защото е ново и скоро цените далеч няма да са такива....а относно гаранцията естествено, че трябва да я има - след като ми дават гаранция за 20 левова китайска сокоизтисквачка, какво остава за нещо дето струва 25 пъти повече и има по-голям шанс да му се случи нещо. :ph34r: Сокоизстисквачката е ел . уред и затова задължително се дава с гаранция. По принцип търговецът не е длъжен да дава гаранция за стоката си , изключение правят накои продукти като ел уреди и други стоки . Цената не е фактор за даване на гаранция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmX Posted May 4, 2007 Author Share Posted May 4, 2007 Аз вчера видях на руски един такъв телефон на цена от 540лв без нито един ден гаранция...според мен това е ненормална цена....и зато ви питам..коя цена е нормална..зада знам дали си заслужава или не... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 .но ми се налага, защото трябва да правя доста обаждания, за съжаление на абонати и на 3-те оператора. Когато има нужда от такива неща човек се примирява. Но вярвам,че ако имаш възможността да комбинираш 2те сим карти или 3те в един телефон ( в една "по-голяма" сим карта ), даваща възможност да избираш активна линия за изходящи разговори ( примерно с един quick бутон ) и еднакво добре приемащ апарат входящи разговори някак си би го предпочел пред 2-3 отделни телефона Но може и да бъркам разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 още в първия ГСМ стандарт е приет принципът да се ползва само една симкарта от един мобилен телефон и всички протооколи в стандарта са следвали тази презумпция. също така за производителите на телеофние било важнод а си осигурят хляба с години напред и никой от тях не е пускал фабрично телефон рабхотещ с повече от една карта. в някои държави ако се регистрираш едновременно с няколко СИМ карти от един апарат, мрежите на операторите обменяйки ис равнявайки данните те изключват и ти забраняват достъп, заради предположението, че си хакер сега така широко рекламираната китайска измишльотина сигурно работи. но не се знае докога и дали въобще ще я разрешат от операторите. скоро ще отшуми или хората ще се откажат да е ползват поради несигурността на работата й, съдейки по начина й на презентация като гениално нов продукт (а той всъщност не е - някои смартфони от доста време са си имали скрита подобна възможност с т.нар. "виртуални сим карти" - запис на данните от сим картата в паметта на телефона). лично аз винаги си ползвам един номер от дълги години. ако не мога да го платя разговора - просто няма да го проведа. и хич не ме интересуват некви "промоции" за "безплатни разговори", защото нямам никаква нужда от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Сокоизстисквачката е ел . уред и затова задължително се дава с гаранция. По принцип търговецът не е длъжен да дава гаранция за стоката си , изключение правят накои продукти като ел уреди и други стоки . Цената не е фактор за даване на гаранция. Тук си прав само в пункта "Цената не е фактор за даване на гаранция". След като сокоизтисквачката е ел.уред, като какво тогава се явява GSM апарата? Сокоизтисквачката е прост ел. уред и би могла да се повреди както в механичната си част, така и в някой от ел. елементите в нея. В GSM апарата могат да получат много повече дефекти, както софтуерни, така и хардуерни, без телефонът да е претърпял каквато и да е интервенция, просто защото в случая става дума за доста по-сложно устройство. Именно затова смятам, че задължително трябва да има гаранция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Тук си прав само в пункта "Цената не е фактор за даване на гаранция". След като сокоизтисквачката е ел.уред, като какво тогава се явява GSM апарата? Сокоизтисквачката е прост ел. уред и би могла да се повреди както в механичната си част, така и в някой от ел. елементите в нея. В GSM апарата могат да получат много повече дефекти, както софтуерни, така и хардуерни, без телефонът да е претърпял каквато и да е интервенция, просто защото в случая става дума за доста по-сложно устройство. Именно затова смятам, че задължително трябва да има гаранция. Идеята е че докато работиш със сокоизстисквачката тя е включена в ел.мрежа и ако настъпи повреда в нея може да те убие. А телефона макар и да се зарежда в ел . мрежа ,основната му работа пада върху батерията и ако се развали нещо то няма да доведе до опасност за живота и здравето на ползвателя му. Но това са си само мои лични разсъждения .Аз лично нещо което няма гаранция не бих го взел( говорим като ново). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Идеята е че докато работиш със сокоизстисквачката тя е включена в ел.мрежа и ако настъпи повреда в нея може да те убие. А телефона макар и да се зарежда в ел . мрежа ,основната му работа пада върху батерията и ако се развали нещо то няма да доведе до опасност за живота и здравето на ползвателя му. Но това са си само мои лични разсъждения .Аз лично нещо което няма гаранция не бих го взел( говорим като ново). а аз си мислех че гаранция се дава за да се гарантира от производителя че поне за определен период от време след сключването на сделката по закупуването, предмета на сделката ще функционира "нормално" и няма да дефектира, поради недостатъци в технологията на производството му. а пък ако създаде в каквато и да било степен опасност за здравето или живота на ползвателя, изделието не би трябвало въобще да бъде допускано до производство или продажба в нашата страна, а отскоро и в съюзчето, на което вече сме членчета. ама и това са си мои разсъждения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Идеята е че докато работиш със сокоизстисквачката тя е включена в ел.мрежа и ако настъпи повреда в нея може да те убие.... Не мисля, че гаранция трябва да се дава само за да не бъдеш убит от 220 волтов уред или пък роднините ти да получат нова сокоизтисквачка след като си гушнал букета. Както и да е...могат да се дадат поне 100 примера на гаранционни стоки, които не са "опасни за вашето здраве (и живот)"...но мисля, че много се отклонихме от темата. Според мен най-точна информация би могъл да даде човек, който има или е ползвал такъв телефон. Иначе тука само си гадаем и предполагаме...цената, както казах по-горе, ще падне за в бъдеще, а китайците бълват яко продукция. Очаквам в скоро време и подобни модели и от известните производители на GSM апарати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Бих ползвал такъв апарата, но само ако марката му е Нокия. И аз като доста хора бръмча с 2 телефона, защото просто имам 2 карти, а ме търсят и на двете. Малко ми е досадно, но това е положението Иначе за такива китайски еднодневки - мерси По-добре да си купя 2 Нокии за 600лв., за които ще съм сигурен, че няма да имам проблеми, отколкото да си правя експерименти с някакви боклуци Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmX Posted May 4, 2007 Author Share Posted May 4, 2007 Бих ползвал такъв апарата, но само ако марката му е Нокия. И аз като доста хора бръмча с 2 телефона, защото просто имам 2 карти, а ме търсят и на двете. Малко ми е досадно, но това е положението Иначе за такива китайски еднодневки - мерси По-добре да си купя 2 Нокии за 600лв., за които ще съм сигурен, че няма да имам проблеми, отколкото да си правя експерименти с някакви боклуци Здрасти, ако такъв телефон има Nokia то цената ще бъде някъде над 1000лв,. Другото което че вече всички неща се произвеждат там. Всякъв вид техника на големи марки се правят там, просто никой неможе да им стигне цените на китайците. А относто това колко са качествени зависи от качествени контрол който се види в дадения завод. Nokia, Samsung, LG, Sony, имат също заводи там и стоките им се продават навсякаде без никви грижи, просто си имат контрол на качеството, а който не е запознат има 10 нива на качество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted May 4, 2007 Share Posted May 4, 2007 Не мисля, че гаранция трябва да се дава само за да не бъдеш убит от 220 волтов уред или пък роднините ти да получат нова сокоизтисквачка след като си гушнал букета. Както и да е...могат да се дадат поне 100 примера на гаранционни стоки, които не са "опасни за вашето здраве (и живот)"...но мисля, че много се отклонихме от темата. Според мен най-точна информация би могъл да даде човек, който има или е ползвал такъв телефон. Иначе тука само си гадаем и предполагаме...цената, както казах по-горе, ще падне за в бъдеще, а китайците бълват яко продукция. Очаквам в скоро време и подобни модели и от известните производители на GSM апарати. Става дума за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА гаранция. Това че в търгоската практика се е наложило да се дава гаранция за това и онова не значи че търговецът е ДЛЪЖЕН да дава гаранция . Но за ел. уреди е длъжен , дори е длъжен да дава гаранцията с определен минимален срок (ако не се лъжа 6 месеца) П.П но наистина темата е друга и се отклоняваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 Става дума за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА гаранция. Това че в търгоската практика се е наложило да се дава гаранция за това и онова не значи че търговецът е ДЛЪЖЕН да дава гаранция . Но за ел. уреди е длъжен , дори е длъжен да дава гаранцията с определен минимален срок (ако не се лъжа 6 месеца) П.П но наистина темата е друга и се отклоняваме. Как да не е длъжен търговеца да дава?Производителите са длъжни да дават гаранция (поне в България е така ако не си някое гаражно производство) така че покрай тях се задължават и търговците.Ако не им отърва се отказват от тази си дейност и стават само потребители. Иначе аз бих ползвал такъв телефон стига да е Сони Ериксон и да знам че няма да ми създава проблеми.Предпочитам го пред това да нося 2 телефона въпреки че го правих преди да мина на сметка за това сега нося само 1 много е по удобно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 Бих ползвал телефон работещ с две карти едновременно,само ако е Нокиа или в краен случай СЕ Китайските боклуци дето ги продават по форумите из нета на цени 500-700 лв не си струват парите,най-малко заради гаранцията...Ако имат гаранция 2 години (както си му е редът при свестните марки) и гаранционен сервиз от калибъра на Алфа копи или Мтел,нещата ще стоят по-различно.На пазара има достатъчно дребни телефончета за никакви пари,че да експериментира човек с такива слушалки Ако ви трябва "двоен" телефон чак толкова,купувате две Мото Л7,лепите им гърбовете един за друг и готово Хем тъничък,хем с два дисплея,хем с две батерий п.п.Ето този го продават най-често ЛИНК Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmX Posted May 5, 2007 Author Share Posted May 5, 2007 Бих ползвал телефон работещ с две карти едновременно,само ако е Нокиа или в краен случай СЕ Китайските боклуци дето ги продават по форумите из нета на цени 500-700 лв не си струват парите,най-малко заради гаранцията...Ако имат гаранция 2 години (както си му е редът при свестните марки) и гаранционен сервиз от калибъра на Алфа копи или Мтел,нещата ще стоят по-различно.На пазара има достатъчно дребни телефончета за никакви пари,че да експериментира човек с такива слушалки Ако ви трябва "двоен" телефон чак толкова,купувате две Мото Л7,лепите им гърбовете един за друг и готово Хем тъничък,хем с два дисплея,хем с две батерий п.п.Ето този го продават най-често ЛИНК Точно този модел аз видях на руски и беше на цена 540лв без гаранция..дори 1 ден гаранция нямаше. Но най-интерестно беше че ми хареса...много симпатичен и компактен телефон, менуто ми беше много добро и с много опции и за кмерата имаше, добре са чуваше и клиповите се гледаха много добре, звука който издаваше на звънене беше просто ненормално силен и чист..защото бил със стерио говорители..абре хубаво ма без гаранция за тия пари НИКОГА!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 Аз вчера видях на руски един такъв телефон на цена от 540лв без нито един ден гаранция...според мен това е ненормална цена....и зато ви питам..коя цена е нормална..зада знам дали си заслужава или не... НА руски всички магазини са втора ръка , каква гаранция очаквате да ви дадат. Здрасти,ако такъв телефон има Nokia то цената ще бъде някъде над 1000лв,. Другото което че вече всички неща се произвеждат там. Всякъв вид техника на големи марки се правят там, просто никой неможе да им стигне цените на китайците. А относто това колко са качествени зависи от качествени контрол който се види в дадения завод. Nokia, Samsung, LG, Sony, имат също заводи там и стоките им се продават навсякаде без никви грижи, просто си имат контрол на качеството, а който не е запознат има 10 нива на качество. Значи за sumsung който си купи да знае че си купува ядове , говоря от личен опит с няколко неща : видео , монитор , gsm , климатик . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 НА руски всички магазини са втора ръка , каква гаранция очаквате да ви дадат.Значи за sumsung който си купи да знае че си купува ядове , говоря от личен опит с няколко неща : видео , монитор , gsm , климатик . Аз съм много доволен от Самсунг телевизор и телефон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmX Posted May 5, 2007 Author Share Posted May 5, 2007 НА руски всички магазини са втора ръка , каква гаранция очаквате да ви дадат.Значи за sumsung който си купи да знае че си купува ядове , говоря от личен опит с няколко неща : видео , монитор , gsm , климатик . Не, телефона си личеше, че е чисто нов, но росто не даваха гаранция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chelev Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 Аз бих ползвал такова нещо ако цената му е по-нормална пък и малко гаранция да има няма да е зле ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 И аз бих ползвал такъв телефон, но само ако произведен от Samsung, SE, Nokia или нещо като джобен компютър от сорта на HP Siemens или Qtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.