Jump to content
BulForum.com

съвет за рутер

Recommended Posts

искам да си зема едно рутер4е но не съм много в час кои модели са добри и за това искам да попитам какъв рутер вие ми препора4вате.цена 50-100лв.Моя грешка трябва ми кабелен рутер не wireless.

Предполагам става дума за wireless рутер. Предлагам ти Buffalo WHR-G54S: http://www.buffalo-bg.com/index.php?op=13

+ Отлична реализация на база на Broadcom 5352 чипсет 200mhz

+ 4/16мб памет

+ стабилна работа

+ добра цена

+ може да се качи opensource firmware като dd-wrt

+ стилен дизайн

+ сменяема антена

- диодите за трафика на лан портовете са отзад

На базата на Broadcom има и Belkin 7230 за 69лв, но има масово оплаквания за нестабилната му работя. Не си заслужава.

Linksys-овете са също много добреи, примерно WRT54GL, но на висока цена - около 123лв в ера/129/139лв на други места.

+ Broadcom 5352 чипсет @ 200mhz

+ стабилна работа

+ две антени

+ dd-wrt

+ 4/16мб памет

+ диодите за трафик са отпред

- сравнително по-обемист от buffalo и малко по-непривлекателен дизайн

Предполагам става дума за wireless рутер. Предлагам ти Buffalo WHR-G54S: http://www.buffalo-bg.com/index.php?op=13

+ Отлична реализация на база на Broadcom 5352 чипсет 200mhz

+ 4/16мб памет

+ стабилна работа

+ добра цена

+ може да се качи opensource firmware като dd-wrt

+ стилен дизайн

+ сменяема антена

- диодите за трафика на лан портовете са отзад

На базата на Broadcom има и Belkin 7230 за 69лв, но има масово оплаквания за нестабилната му работя. Не си заслужава.

Linksys-овете са също много добреи, примерно WRT54GL, но на висока цена - около 123лв в ера/129/139лв на други места.

+ Broadcom 5352 чипсет @ 200mhz

+ стабилна работа

+ две антени

+ dd-wrt

+ 4/16мб памет

+ диодите за трафик са отпред

- сравнително по-обемист от buffalo и малко по-непривлекателен дизайн

Ами аз лично имам Белкин 7230 за 69лв искам да ти кажа, че ми работи абсолютно безупречно вече по-вече от 9 месеца. Нито веджнъж не ми е забил. И имам перфектен обхат в панелката, нещо което по-вечето рутери клякат.

Това е добре, какъв ревижън е твоя? Т.е. версията.

Иначе съдя по многото лоши мнения тук: http://www.newegg.com/Product/ProductRevie...N82E16833314006

Ако знам, че е стабилен веднага бих си взел, че ми трябва втори освен моя Linksys WRT54GS. Засега съм се насочил към Buffalo WHR-HP-G54.

TP-LINK TL-WR542G 54M Wireless Router 75лв - Ера. Ползвам два такива рутера. На ЕК и БТК. За повече от 6 месеца работа не съм видял най-малкия бъг, забиване, задръстване или каквотото друго се сещаш. Има си всичко:

DMZ

UPnP

Port Forwarding

Port Triggering

Firewall

DHCP

MAC Address Control

Dynamic DNS support

Всички wireless security протоколи

Лесно конфигуруем, можеш да си експортваш сетингс

Често си ъпгрейдват биоса

През 4 бетонени, носещи стени на разстояние 30-40 метра хваща идеално, връзката не се разпада. Обхватът определено на високо ниво.

В интерес на истината, ако си обърнал внимание в офиса на Ера зад счетоводителя има рутер, който ползват там - той е същия.

Общото взето доказано и проверено качество.

И това беше вариант и за мен, но все пак - знаеш ли с какъв чипсет е? Предполагам Atheros или по-скоро Realtek?

И това беше вариант и за мен, но все пак - знаеш ли с какъв чипсет е? Предполагам Atheros или по-скоро Realtek?

Чипсетът е Atheros. Доста добър WLAN чипсет.

не беше споменал, че искаш да правиш биос модинг. Честно казано не виждам смисъл от това за един обикновен, простосмъртен рутер, особено когато работата му е безупречна.

не беше споменал, че искаш да правиш биос модинг. Честно казано не виждам смисъл от това за един обикновен, простосмъртен рутер, особено когато работата му е безупречна.

Въпроса е да се извлече максимума от един хардуер. dd-wrt дава неминуемо повече възможности и много по-приятен интерфейс от дефолтния на рутерите. Но както и да е, аз знам какво искам. Освен това колкото повече памет толкова по-добре.

Да не разводнявам темата на alex_sanders повече.

Охоо.. не бях чувал за този готин Linux-based, open source, GNU-licensed firmware :) това определено ще ми помогне в избора на Wireless router след няколко месеца.

10x dreamer :)

Linksys WRT54GL, няма значение от ревизията или Linksys WRT54G с ревизия по-малка или равна на 4. Този рутер се държи перфектно, на wireless прави 400 метра на открито (Замерван е от мен!) и може се справи със всеки доставчик, както и с ТТЛ=1 проблема. Можеш да правиш всичко с него, има разширения на DD-WRT,с които можеш и OpenVPN и VoIP сървър да пуснеш на рутера. Има хардуерен мод, с който може му сложиш SD карта, но гаранцията отпада. От 7 месеца имам такъв, няма да съжаляваш. Само дето е малко по скъп - 115 лева в Адроид :)

аз пък искам да попитам кой според вас е най-стабилния firmware - dd-wrt, tomato или thibor? на WRT54GL аз използвам последния и не съм пробвал другите. не че съм недоволен, просто ми е интересно дали някой има опит и с трите и какви са му впечатленията. и още нещо - как мога да настроя приоритетите, така че когато гледам on-line мач, той да е с най-голям приоритет? в момента при мен са highest -> http, dns, ftp; low -> bittorrent.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...