JOKe Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 znachi searchvah v google za gcc pod windows ili neshto podobno i v kraina smetka stignah do cygwin koeto predstavlqvash bash shell pod windows det e kato linux-ovskiq vaprosa mi e kvo tochno e vryzkata s gcc i ako naistina moje da se bachka s nego kato s gcc i ima v nego headerite na gcc-to kajete kak se use-va Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 znachi searchvah v google za gcc pod windows ili neshto podobno i v kraina smetka stignah do cygwin koeto predstavlqvash bash shell pod windows det e kato linux-ovskiq vaprosa mi e kvo tochno e vryzkata s gcc i ako naistina moje da se bachka s nego kato s gcc i ima v nego headerite na gcc-to kajete kak se use-va Cygwin opredeleno ne e shell. Towa e linux emulator i sreda za rabota na linux prilojenia. S nego mojesh da puskash pochti vsiakakvi linux prilojenia - dori i demoni, koito da se poiaviavat kato services pod Windoze . Opredeleno si zaslujava - az go polzvam dori na "production Win2K/2003 servers" btw, moje bi e pravilno da e tuka temata, zashtoto vse pak Cygwin si e winapp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 A we na systezaniqta po programirane ni davat super chesto osven standartnite kompilatori (s grafichnite im sredi) da si polzvame i gcc (text editor + gcc) Pod Windows stava vypros. Ta ... ima takova jivotno i ili ne si tyrsil kakto trqbva ili e nqkvo strogo pazeno (v koeto se symnqvam). Ako si mnogo na zor moga da fana da ti izprosq ot daskalo edno. A problem li e da si go kompilirash pod Windows ? Vse pak nali imash source-a ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 Shiro, a zashto si siguren, che tova gcc ne raboti pod Cygwin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 5, 2004 Author Share Posted January 5, 2004 e dobre nachi sq sled kato sam kachil cygwin mi triia samo da si svalq gcc i da go installna li ??? i sha stane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 e dobre nachi sq sled kato sam kachil cygwin mi triia samo da si svalq gcc i da go installna li ??? i sha stane ? Kogato pusnesh setup na Cygwin za instalacia - ima moment v koito da izbirahs kakvi linux prilojenia da downloadvash i saotvetno da se instalirat. V sekciata Devel se namira gcc (i oshte mnogo drugi neshta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 5, 2004 Author Share Posted January 5, 2004 a be da ama ot tama svalqm s 0.3 k i se pobarkvammmmmm triia nqakoi da zeme da downloadne absoliutno sichko i da gi kachi nqakade ama as sha go downloadna de ( se nqakoga )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 6, 2004 Author Share Posted January 6, 2004 alee snoshti ciala nosht sam gi svalql tiq 10mb basi i pak error na 60tiq procent e dalo prez snohta i sq sichko na novo basi tupotiata a we nemoje li nqakoi da drypne full install ili pone gcc-tata i da gi kachi v edno zip4e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 6, 2004 Share Posted January 6, 2004 Айде от мен да мине . Тук съм качил Cygwin-1.5.5-1. Архивът съдържа setup.exe и основните неща плюс gcc(++), some dev tools, openssh (server and client) и някои други дреболии. Enjoy it P.S. Propusnal sam gnumake i wget (shame on me ) - obache tezi neshta sa lesni za downloadvane Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 6, 2004 Author Share Posted January 6, 2004 idialen si np to wget ne e tolkova golqm. sq sha go getna q kaji samo ot koe url svalqash update-ovete i tea raoti che mene sichkite det sam proal se s po 2 maximum mi svalqt i to tva 2 se zadarja za 30sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 6, 2004 Share Posted January 6, 2004 idialen si np to wget ne e tolkova golqm. sq sha go getna q kaji samo ot koe url svalqash update-ovete i tea raoti che mene sichkite det sam proal se s po 2 maximum mi svalqt i to tva 2 se zadarja za 30sec Ami naposoki nabarah ftp.easynet.be i se svali dosta barzo (tova se vijda i ot imeto na foldera s arhiva ) btw., Cygwin e strahotna platforma - edno ot cennite neshta e izpolzvaneto na sshd ne samo kato remote shell - taka moje da se napravi i remote admin na 2000/2003/XP s pomoshtta na scripts , pri tova v kriptirani sesii i razbira se oshte mnogo drugi polezni neshta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 6, 2004 Author Share Posted January 6, 2004 a we vijdam che e super ) to samo infoto na cygwin-a kato prochetah mn se nakefih dano jivee tozi proekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 7, 2004 Author Share Posted January 7, 2004 imash li ideq shto nemoga da selectvam useri s su pod cygwin ? t.e. razbira account-a imeto ama pass-a ne go priema idei ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 7, 2004 Share Posted January 7, 2004 imash li ideq shto nemoga da selectvam useri s su pod cygwin ? t.e. razbira account-a imeto ama pass-a ne go priema idei ? До колкото си спомням имаше някакъв проблем със su командата - има я, обаче не можеш да я ползваш защото не е портвана. Иначе login-a си бачка без проблем, аз използвам sshd btw, за какво ти е su, аз не виждам смисъл да се ползва Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted January 7, 2004 Author Share Posted January 7, 2004 shtoto ne sedq s administrator i mi e po lesno su otkolkoto switch user na xp-to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 kakvo moje da se napravi s cygwin pod Win i ima li gotovi kompilirani programi za Win ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 kakvo moje da se napravi s cygwin pod Win i ima li gotovi kompilirani programi za Win ? Значи cygwin е емулатор на unix среда за джам, следователно можеш да пускаш истински unix приложения и дори да си ги компилираш от source. Рабира се не всичко може да тръгне, но голяма част от типичните приложения вървят и освен това могат да се download-ват в готов вид при самата инсталация на cygwin, която е безумно лесна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.