Jump to content
BulForum.com

Проблем с ДВД записвачка

Recommended Posts

Здравейте,

купих си ДВД писачка. Вързах е и тръгна, но пс-то ми стига до етапа, в който изписва detecting drivers и такива глупости.

После смених кабелите за ДВД-то и СД-то, но тогава стига до етап, в който почва да ми се върти една такава четичка /\/\/\/\/\/ и ми изписва там, че буутва от сд.

Незнам какво да направя, че да ми потеглят и двете писачки.

Здравейте,

купих си ДВД писачка. Вързах е и тръгна, но пс-то ми стига до етапа, в който изписва detecting drivers и такива глупости.

После смених кабелите за ДВД-то и СД-то, но тогава стига до етап, в който почва да ми се върти една такава четичка /\/\/\/\/\/ и ми изписва там, че буутва от сд.

Незнам какво да направя, че да ми потеглят и двете писачки.

ЕДното от двете трябва да ги слойиш на Master-гледаш отзад на устроийствата-то си пише,а другото го слагаш да бъде Slave.

Нещо не става.

Значи ... това правя:

Откачам кабелите, които ми влзиат във флопито и ги закачам на ДВД записвачката, която съм е направил с джъмпера на SL.

Пускам пс-то, но стига до момент, в който м ипише

Verifying DMI Pool Data .........

Boot from CD :

След това долу пише Client MAC ADDR : някви числа GUID: някви букви

DHCP .... |

и след това ми давам failure to boot нещо си там.

Ако пусна пс-то, като съм закачил само СД-то, без флопито пак същото нещо става.

С две думи трябва да съм вързал флопито, но интересното е, че флопито ми не бачка, тоест изгоряло е.

Абе човек, как така ще ползваш кабела за флопито бе, той не със същата големина като останалите.

Виж какво ти трябва - ако имаш 3 устройства - 1 хард, 1 двд записвачка и 1 цд ром, ще ти трябват 2 IDE кабела. На единия канал/кабел закачаш харда, като го праивш мастър, а на другия канал/кабел закачаш двете записвачки, като едната, която ти е мастър я закачаш на края на кабела, а слейв-а в средата. Кабела за флопито изобщо не го барай. А и най-вероятно флопито ти си работи, но може да си му обърнал кабела обратно. :)

аа баси двд-то скъса ми нервите.

Значи всичко си е окей. Тръгна, бачка си уж. ДАже записах диск, но акто влезна в my computers и не ми се появява иконка за двд-то и като вкарам диск веътре(тоя, който записах) не мога да го отворя.

Малко хелп отново :blink: :blink:

Виж ся, казваме, че на един IDE кабел има три конектора. Единия край обикновено е син, той се включва в дъното, останалите два казваме, че на горния се свързва устройството което е мастер, а на долния се свързва слейв устройството, третия си е към дъното. При различни конфигурации от тази някои дъна или двайвери правят проблем.

Принципно когато са сетнати на двете устройства на кабела едното на Master, другото на Slave, не би следвало да има значение кое на кой конектор е.

Когато и двете устройства (и двете, не само едното) са настроени на Cable Select, тогава Master конектора е в края на кабела, а този в средата е Slave, така се разпознават устройствата като master или slave от контролера.

Така че огледай по-добре дали правиш всичко правилно, или ползвай жокера Помощ от приятел.

В момента съм с 4 записвачки, които работят безупречно и независимо една от друга. От скрийншота виждам, че и ти си с повечко устройства, но предполагам че част от тях са ти виртуални. Както и да е....независимо дали си с 2 или 4, на всяка двойка, която е закачена на едното IDE (както ти казаха по-горе) трябва да пренасочиш едното на мастер, другото на слейв. За всеки случай провери дали си сложил категорично джъмпера на едното на мастер, а другото на слейв, а не на CL (кейбъл селект). В този случай не би трябвало да имаш проблем с независимостта на устройствата, освен ако не ти се е омотоло нещо в бозата. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...