Jump to content
BulForum.com

Баташкото клане било мит

cheese

Recommended Posts

juji, за Бога, помисли! Това не е глупава пропаганда и отделни глупости, писане от този и онзи, това е опипване на почвата! Проба до къде ще мине. И бавното настъпване продължава.

Тюрбето на Ени Хан Баба на връх Свобода, джамията на Рупите, обезбългарените области в България, и хпрочее, и прочее, са неоспорим факт, не пропаганда!

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply
juji, за Бога, помисли! Това не е глупава пропаганда и отделни глупости, писане от този и онзи, това е опипване на почвата! Проба до къде ще мине. И бавното настъпване продължава.

Тюрбето на Ени Хан Баба на връх Свобода, джамията на Рупите, обезбългарените области в България, и хпрочее, и прочее, са неоспорим факт, не пропаганда!

Като говорите за обезбългарени области нека ви дам пример : град Кърджали. Там съм роден и имам много роднини там ,но от 7 години някъде си живея само в Пловдив . Та иде реч ,че баба ми последния път като дойде в Пловдив , беше стресната от това ,че Кърджали е вече изцяло ТУРСКИ град - тя ,която цял живот е живяла в Кърджали и има много приятели турци , е стресната ,че всички по-важни работи са притежавани или ръководени от турци. Кмета е турчин , като се разхождаж чуваш турска реч .Българи има ,да ,но са малцинство. А да не говорим още колко градове и села са изцяло турски. После да видим защо има прогнози ,че до 2050 българите сме щели да бъдем малцинство ,заради отрицателния прираст на населението ,а и отделно , дори да се увеличим българите , турците най-вероятно ще са асимилирали териториите ни барабар с малкото останали българи и ще са променили историята и от "османско робство" ще има "турско приятелско присъствие" .

Самият аз нямам нищо против турците - и те са хора. Но това не значи да ги оставям да ни е**т държавата и вековната ни история.Ако се замислите и сега прекалено много власт сме им дали.

Мир на всички .

cheese ,

абе де да зная...

Цял Лондон бъкан с араби.

френският национален отбор по футбол с негри

В германия турците хич не са малко...

За USA нужно ли е да споменавам?

И на мене ми е болно за джамиите, но подобни коментари още повече изострят ситуацията.

Пробват почвата? Ами да ти кажа май сондажите им са успешни, щото им се вързват на акълите.

Това вдигна толкова много шум от 20 един да е повярвал - чиста равносметка: колкото повече хора разберат, толкова повече сме спечелили на наша страна. Дайте сега да излезем с това. Шумът ще е двойно по-голям.

Всъщност, наистина не зная кой е правилният вариант...

С шум или без шум...

http://www.kultura.bg/article.php?id=11756 ----> Мартина Балева е...Кураторка за съвременно изкуство и изкуствоведка при галерията за съвременно изкуство Кунстагентен, Берлин. ----> http://www.kunstagenten.de/Neue_Dateien/03_gallery/team.html ---> e-mail: baleva@kunstagenten.de

Аз вече и драснах едно писмо.

На няколко места забелязах да се споменава за живи свителите на клането...

Смях, смях...

Я сметнете на колко години трябва да са ;).

Ами аз за това ще си гласувам за Атака, кой каквото ще да ми казва.Дори само за да разкарат тия скапани ДПС от властта.Ше ме управляват турци... :sick

Ами аз за това ще си гласувам за Атака, кой каквото ще да ми казва.Дори само за да разкарат тия скапани ДПС от властта.Ше ме управляват турци... :sick

Няма значение дали за Атака или за някой друг...просто ходете да гласувате, само ние самите ще разкараме турците от парламента. Щото мангалите за кебабчета ходят и дават гласове за ДПС, а Българите си седят по къщите. Идете да гласувате и накарайте всички в обкражението ви също да го направят!

На няколко места забелязах да се споменава за живи свителите на клането...

Смях, смях...

Я сметнете на колко години трябва да са ;).

Ако не сега то поне допреди няколко години е имало живи свидетели.А и да е имало преди 50 години.На по-старите баби и дядовци майките и бащите им са били свидетели на тая извергщина.Тая дет я е написала статията ако я вида аз собственоръчно ша и строша всеки един кокъл по тялото и после ша я закарам в Батак,за да я довършат хората там :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 .

pyroman-поредната тъпа организацийка.Имало ги е и ще ги има.Какво да правим :unsure: :wacko: :angry:

Като говорите за обезбългарени области нека ви дам пример : град Кърджали. Там съм роден и имам много роднини там ,но от 7 години някъде си живея само в Пловдив . Та иде реч ,че баба ми последния път като дойде в Пловдив , беше стресната от това ,че Кърджали е вече изцяло ТУРСКИ град - тя ,която цял живот е живяла в Кърджали и има много приятели турци , е стресната ,че всички по-важни работи са притежавани или ръководени от турци. Кмета е турчин , като се разхождаж чуваш турска реч .Българи има ,да ,но са малцинство. А да не говорим още колко градове и села са изцяло турски. После да видим защо има прогнози ,че до 2050 българите сме щели да бъдем малцинство ,заради отрицателния прираст на населението ,а и отделно , дори да се увеличим българите , турците най-вероятно ще са асимилирали териториите ни барабар с малкото останали българи и ще са променили историята и от "османско робство" ще има "турско приятелско присъствие" .

Самият аз нямам нищо против турците - и те са хора. Но това не значи да ги оставям да ни е**т държавата и вековната ни история.Ако се замислите и сега прекалено много власт сме им дали.

Мир на всички .

Да си ходят в държавата. Искам да кажа много цветни епитети и хубави пожелания, но ще си ги запазя за мен

ПС: те НЕ са за теб, а за турците да не земеш да ме разбереш криво ;)

Аз ако имам време ще отида на тая лекция, и ако не и чупа главата на тая миризлива пача още там пред всички .Ебаси курвта нещасна , цирей на гъза дано да и излязат ще ми обяснява на мен кво е било и какво не. 300 спинозни негри да я ебат , от сифилис и трипер до края на живота да не се отърве. Ми тоя шваба и него Дим Дуков да го ръга в носа, още малко и Хитлер ще докаже че е бил 2 майки Терези на кръст . Мале ще изкърта клвиатурата. Аре че дигнах кръвно.

Така не съм се смял от много време. Не знам май си ги заслужава "милите" думи.

Да не отварям нова тема, ще пиша тук, нещата са близки.

Вижте какви "хубави" лозунги са взели да разлепват

430x317.jpg 430x330.jpg

Ето и цялата статия

Майка им мръсна и педалите...после за кво ги биели на сякъде деба и утрепките :sick :sick

Нямали нищо общо...видяха че стават неудобни и веднага други са им виновни... :wtf:

Да не отварям нова тема, ще пиша тук, нещата са близки.

Вижте какви "хубави" лозунги са взели да разлепват

430x317.jpg 430x330.jpg

Ето и цялата статия

Това е дело на АТАКА, какво има толкоз за чудене.Да не забравяме, че идват избори

Интересно защо когато един от малкото истински интелектуалци в тоя форум ви покаже нещо се надпреварвате да ръсите глупости преди да си направите труда да попрочетете това-онова относно основата на казуса. А няма нищо по-лесно и елементарно от това в днешни времена - да намерите и да четете.

ТАКА

Да кажем, че ТОВА е художествена измислица, вероятно провокирана от евреи (примерно) и да се извиним на бившия окупатор, че преувеличаваме.

Харно, ма тва да беше, с мед да го намажеш, ако следваме логиката трябва да се плесне един голям шамар посмъртно на Виктор Юго, който нахалникът му с нахалник, си позволява да коментира тези "измислени" събития, едва ли под влиянието на божоле ново (или абсент, забъркан от самия Cheese), примерно. Може би се e повлиял пък от медиите (?!?!?). Следователно може и да го заплюем като цяло - може би лъже и фантазира и за френската история (пак примерно)...

Един цитат от друг форум от друг интелигентен човек по въпроса:

Един от най-видните американски журналисти, публициста от ирландски произход Джанюариъс Макгахан, който като кореспондент на лондонския вестник "Дейли нюз", заедно с американския генерален консул в Цариград Юджин Скайлер, след потушаването на Априлското въстание обикаля редица изпепелени български селища като Батак, Перущица, Панагюрище и Клисура. В един от първите си репортажи Макгахан пише: "Съществуват факти, които в момента на установяването карат кръвта да кипне гневно, а мускулите да се контрактират във внезапен гняв. Съществуват неща, които са повече от ужасни, за да позволят спокойна анкета: неща, чиято грозота окото не може да понесе и за които разумът отказва да мисли. Съществуват факти, които отвращават и възбуждат: факти, между които престъпиш ли, бият по лицето. Това е природата на фактите, които дойдох да обследвам".

В речта си в Народното събрание на Франция на 29 август 1876 г. Виктор Юго казва: "Ние ще удивим европейските правителства, като им обадим... че в тези минути съвсем близо до нас, пред нашите очи убиват, палят, грабят, изнасилват, изтребват, колят бащите и майките, продават малките момиченца и момченца, а съвсем малките деца неудобни за продан - разсичат на две части... Целият свят се е възмутил и възнегодувал от тях. Има минути, когато човешката съвест взема думата и заповядва да я слушаш. Трябва да се тури край на империите, които убиват! Да обуздаем фанатизма и деспотизма!"

В доклада за кланетата и зверствата в България от 10 август 1876 г. Юджийн Скайлер - генерален консул и секретар на посолството на САЩ в Истанбул, пише: "В Панагюрище много от жителите избягаха, но броят на убитите е около 3 хиляди, повечето от които жени и деца... На стари мъже избождали очите, а крайниците им били отсичани и така оставяни да умрат... Бременни жени били разпорвани и новородени бебета били разнасяни на байонетите на пушките, докато малките деца били заставяни да носят кървавите главици на техните другарчета..."

В писмото си от 17 август 1876 г. от о. Капрера, Джузепе Гарибалди пише: "Батак беше с 9 хил. жители, сега са 1300. На 7 хил. човешки същества е изгаснал животът, но къде се намираме, не се ли свършват още завоеванията на ятагана, на содомството, на кола, на горилището, на безчестното от всякакъв вид".

В брошурите "Ужасите в България и източния въпрос" и "Уроци по клане", издадени в Лондон през 1876 г., Уилям Гладстон пише: "Извършените престъпления и злодеяния са в толкова огромни размери, за които няма пример в новата история. Те са толкова неизразими, гнусни, че езикът и перото не са в състояние да ги опишат в действителния им вид. Позор е, че такова дело е могло някога да се извърши".

Силата на подобни изявления във връзка с описаните зверства на поробителите се състои не само в тяхната безпристрастност и обективност, но и в обстоятелството, че те са казани от такива велики умове на човечеството в края на XIX век като Виктор Юго, Джузепе Гарибалди, Джанюариъс Макгахан, Уилям Гладстон и други.

Е съжалявам - за мен лично тези имена имат доста повече тежест от името на някакъв си германски псевдохуманист и тюркофил... И от името на една даже не знам как да и кажа , че не може да ми се обърне езика да я нарека българка...

Обаче тези факти наистина не трябва да са повод за да се настройваме против турците и Турция , че по презумция са виновни за тези идиотщини... Виж - против нашите родни политици които се държат като турци спрямо собствения си народ - против тях можем да се настройваме колкото си искаме ...

------------------

Другарят Макгахан, произхождащ от британския вилает, един от (да не кажа основният) виновник за небивалите теглила на Българския народ и огромните загуби понесени от него, си позволява, бидейки явно американец вече, да опише тия събития. Макар да е много късно, макар да е капка в морето, все пак трябва да му благодарим, защото ако не знаете благодарение на него за пръв път зверствата (опа - присъствието) се разчуват из т.нар. цивилизован свят по онова време. И за пръв път "големите" поглеждат насам и обръщат внимание на тоз малък наш народец.

------------------

Интересна публикация в actualno.com, която предизвиква странни емоции в мен самия:

Президентът на Георги Първанов оценява като остра провокация към националната ни история и памет придобилия публичност проект на германски университет, подменящ една от най-трагичните страници в историята на Априлското въстание.

Саможертвата на жителите на Батак беше видяна и разбрана от най-славните умове на тогавашната епоха - от Достоевски и Тургенев, от Менделеев и Дарвин, от Гладстон и Гарибалди.

Тази саможертва беше поводът, който накара хиляди хора от цял свят да застанат в подкрепа на българската кауза. Тя накара тогавашна консервативна Европа до постави "българския въпрос" в своя дневен ред.

Повече от столетие времето не е заличило спомена за стореното от нашите предшественици.

Затова, според държавния глава, всеки опит да бъде пренаписана историята или изкуствено да се създават предпоставки за напрежение по деликатни исторически теми, е не само дълбоко неприемливо, но и ще срещне отрицанието на цялото българско общество.

На 16 май т.г. президентът Георги Първанов ще участва в традиционното отбелязване на Априлската епопея от 1876 г. в Батак.

Той ще присъства и на открития урок по история, който ще бъде проведен в историческото градче по инициатива на държавния глава, Национално движение "Българско наследство", Клубовете "Съхрани българското" и община Батак.

-------------

Другарят Първанов, станал известен с ибрикчийските си изпълнения напоследък, или се опитва да си позамие суратя, или се е сетил, че все пак е българин. Малко късно обаче - няма кой да му поВЕРВА...

---------------------

Друга интересна публикация в mediapool.bg - ТУК

----------------------

Забележете как по някакви "непонятни причини" лакеите на сокола били напуснали залата при споменаването на геноцида над Арменския народ, при който над 2.000.000 души са брутално избити.

Моля ви се, разбира се - поредната инсинуация! Не ги е срам да говорят така за турската страна!

Интересно защо действията на догановите съратници съвпада с реакцията в съседна Турция относно определението на "присъствието" им там. Трябва да проверим сега в кой Арменски учебник на децата се вменява "ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ".

---------------------

В заключение мили деца:

Имах честта преди години да изчета Българската история (макар и синтезирана и подредена основно върху съжденията на проф. Н. Генчев - такива бяха изискванията), понеже кандидатсвах право. Разбрах много неща от това, което прочетох и съветвам всички вас да прочетете тези неща.

Личните ми изводи в крайна сметка са следните:

1. Българите са били винаги велик народ.

2. Българите са по-велика нация от тези, провъзгласяващи се за такива в момента

3. Българите са народ с много тежка история, от гледна точка на географска позиция и възможности (ще ме разберат компетентните)

4. Българите са патили най-много от собствените си управници - и до днес включително.

5. Англия и Франция са държави, които трябва да мразим по default, защото са отговорни за огромни щети, нанесени на държавата ни (пак компетентните ще ме разберат).

6. КОГАТО и КАКТО сме се събрали с германците - все к*р сме яли

7. Мразя всички български политически партии от 90-та година насам, поради простата причина, че няма разлика в целите им

8. Хвала на бога, че вече почти няма нищо за разграбване в тая страна и нещата взеха да си идват на мястото, защото този "преход" както му викаха, дето щеше да е 10 години, вече повече от 15 трови живота на българите и чак сега взе да му се види края....

И ПАК СМЕ СЕ НАВЕЛИ

ЕДИТ:

ЧЕЛЕН ПРИМЕР:

Баташкото клане не бива да се използва за ново разделение на българското общество, което е съвсем различно и изправено пред други предизвикателства. Това заяви във Велико Търново премиерът Сергей Станишев по повод проекта на германски университет за баташкото клане. Мисля, че не би трябвало като общество да допускаме да се политизира този въпрос, защото събитията в Батак са тъжен факт в нашата история, трябва да извличаме поуки от нея, а не да я използваме за основа на някаква конфронтация.

Това го казва насред Търновград човек, който освен че не е българин по народност и няма 1 час трудов стаж през съзнателния си живот преди да стане премиер, се опитва да омекоти сериoзността на тази гавра със страданието на Българина в исторически план, естествено защото не му пука. Този "тъжен факт", който визира и частта от изречението му "което е съвсем различно и изправено пред други предизвикателства" (ще ме разберете надявам се) ме кара да побеснея. Може би под "различно" трябва да разбираме новата консистенция на нашето общество - а именно увеличението не само физически, но по отношение най-вече на влияние на именно хората-наследници на упоменатите в историята ни "присъстващи" ТУРСКИ елементи. И разбира се - не трябва да се допуска, забележете, "политизиране!" на този въпрос. Но пасаран - Народът тук политика не го интересува. Но пък набитата в него овча психика и смазването на самосъзнането му като цяло пречат на адекватна реакция в този момент. Не стига че тези мекерета, а и тези преди тях, а и тези преди тях, погазиха Българщината като цяло, ами сега трябва да сведем глави и да се отречем от историята си.

Бих желал г-на Станишева да поразгледа "освобождението" ни от руска страна и да признае това, което всички историци знаят, а именно - ако не се намирахме по пътя им към турската империя не само че нямаше да сме освободени, ами можеше и да сме с фесове на главите днес.....

И как така не помня наши предшественици да са кормили бременни жени или да носят неродените им деца или главите на мъжете им на колове.................

...................................

ЕДИТ 2:

Пратих и аз един мейл на тази персона. Цитирах мнението си тук и напоих със всичкия сок от жлъчката ми мейлчето дето пуснах. Така или иначе няма достатъчно думи измислени да изразят настроението ми относно "проекта". Много ми е интересно на 18 май какво ще се случи в София ако това животно се весне да ни обяснява как всъщност нищо съществено не се е случило в Батак.

И още нещо - господа хакери - къде сте! Нямат ли сайтове тея спонсори, тоя университет! Сложете им отгоре по едно лого - АДОЛФ ХИТЛЕР НЕ Е ИЗБИВАЛ ЕВРЕИ. Също толкова логична теза, колкото и настоящото им "изследване"

Баташкото клане не бива да се използва за ново разделение на българското общество, което е съвсем различно и изправено пред други предизвикателства. Това заяви във Велико Търново премиерът Сергей Станишев по повод проекта на германски университет за баташкото клане. Мисля, че не би трябвало като общество да допускаме да се политизира този въпрос, защото събитията в Батак са тъжен факт в нашата история, трябва да извличаме поуки от нея, а не да я използваме за основа на някаква конфронтация.

Това го казва насред Търновград човек, който освен че не е българин по народност и няма 1 час трудов стаж през съзнателния си живот преди да стане премиер, се опитва да омекоти сериoзността на тази гавра със страданието на Българина в исторически план, естествено защото не му пука. Този "тъжен факт", който визира и частта от изречението му "което е съвсем различно и изправено пред други предизвикателства" (ще ме разберете надявам се) ме кара да побеснея. Може би под "различно" трябва да разбираме новата консистенция на нашето общество - а именно увеличението не само физически, но по отношение най-вече на влияние на именно хората-наследници на упоменатите в историята ни "присъстващи" ТУРСКИ елементи. И разбира се - не трябва да се допуска, забележете, "политизиране!" на този въпрос. Но пасаран - Народът тук политика не го интересува. Но пък набитата в него овча психика и смазването на самосъзнането му като цяло пречат на адекватна реакция в този момент. Не стига че тези мекерета, а и тези преди тях, а и тези преди тях, погазиха Българщината като цяло, ами сега трябва да сведем глави и да се отречем от историята си.

Съгласен съм с другарят Сергей ,че трябва да извличаме поуки от историята , а не да я използваме за конфликти.Никъде не е казано ,че трябва да се отречем от историята си . Ако търсиш ефектни реплики и патриотични изказвания от политици , които използват определени факти от историята за да конфронтират хората и да създават изкуствено напрежение между етносите се обърни към другарите от АТАКА. Браво на Сергей за думите му .

• 4 months later...

Найстина трябва да и вземат гражданството, ако не я вкарат в затвора за клевета. Макар че ние откъде знаем какво точно се е случило, те само ни навиват комунистите 50 години, малко ми прилича на пропагандирането на терористите.

А ти колега отгоре - саркис - говориш така защото не си си патил от тези етноси, ежедневно стават обири и изнасилвания и какво ли не, а всички ние българите вървим с капаците на очите и се правим че сме много солидарни, ама като оберат или пребият въпросните етноси жена ти или детето ти в рейса и шофиора и кондуктора се правят на луди друга песен ще запееш...

Абе, пич... само "етносите" ли извършват престъпления в България? Нека ти кажа нещо - преди седмица парцалите на ВАЦ пуснаха серия такива статии как виждаш ли циганите затриват България... и в тях четем бисери като твоите от сорта на "всяка трета кражба или грабеж е дело на роми..." - е хубаво де - аз мога да смятам, а ти? Всяко трето - ще рече на три едно е извършено от ром... а останалите две?! От арменци сигурно... или марсианци.

Ако българи ти пребият жена ти или детето ти в рейса - каква песен ще запееш?

Всички виждаме какво става тук в България, една "българка" си говори глупостите и даже я публикуват

пускат по телевизията цигански изказвания от рода "смърт за българите" и си ги пускат, аз ако кажа смърт за циганите и по някоя телевизия и ще ме осъдят, а те че даже и забележка не им правят, ( оператора трябваше да го подпре с камерата няколко пъти но няма нищо )

Смея да твърдя ,че тук във форума има много свестни хора, почти всички сме от Пловдив, защо само да пишем тук , не може ли да направим нещо повече ,защото това тук само ние си го четем :blink:

Гласувайте , няма значение за кого , само да не спечелят турците и тези които са в коалиция с тях !

там е работата,че всички ще влезат с радост в коалиция с рязаните карабини и на никой изобщо не му пука за националните интереси така е било винаги в нашата история никой не го е еня за обикновените хора,койото всеки ден трябва да бъдат заливани с помия от рода на-ето вижте резаците са страхотни хора не бива да ги разделяте от нас -е да ама не не може да отива репортер в родопите и да го наричат гяур-гяурка не може да се дават толкова пари за турски училища и джамии а нашите стари средновековни църкви да се рушат ние в България ли живеем или в булгаристан уе

донякъде си прав, че май всички са склонни да влезнат в коалиция, знам ли , не съм политолог , тук сме доста хора които сме твърдо против тях , защо да не направим едно сдружение , преди студентите са сваляли правителства , а сега само сутиени , не може ли и двете :rolleyes:

:unsure: Това искам да го видя... Как ще стане това сдружение...

Аз съм политолог, но за съжаление в България политика на практика няма. Има само икономически интереси...

Аз пък, напук, ще пиша. Не, че някой ще ме прочете де...

Едно време, който е разполагал с пари - строял е чешма.

Сега е модерно да се купува история. И култура. А и повечето усилия са не към миналото, а към настоящето и бъдещето. Мощните икономики налагат културата си.

Само че ние даже и не продаваме културата и историята си, ние я подаряваме. Или ни я грабят. Защото отделни личности и институти получават жълти стотинки. Получава се нещо като Софиянски (само като пример) - човекът е взел като подкупи може би 500 000 евро, но затова пък със сделките е ощетил общината с милиони. Така че за жълти стотинки - се нанася огромен ущърб. Е, оправдавам го човека, все пак не е лесно да имаш 3 дъщери и все превзети ( а и съдът го оправда, все пак не моето мнение е важно, това на съда. Дали???).

Ясно е кои държави имат могъща икономика, ясно е каква култура се налага. Ясно е и как ще се промени идеята за нашето минало. Защото имаме само това - представа за миналото, идваща от това, което сме чували. А дали то е било така, и даже да е било коректно - дали нашата субективна представа е точна, кой знае? В крайна сметка - кой знае какво ще мислят пра-внуците ни и на какъв език ще го мислят? Може би, както беше написано в едно ученическо съчинение, за Ботев ще се знае, че е бил просто престъпник избягал от държавата (Османската Империя) във Влашко, размирник, хулиган. Ще го помнят с това, че е "спал" с Левски през зимата на '66-та. Всичко е до манипулиране и възпитание...

П.С. Искам да уточня, че мислите за Ботев не са мои и са толкова скверни, че ме е срам да ги напиша. Но ги пиша тук, защото трябва да е ясно, че всичко може да се каже. И трябва да спрем с безразличието, защото ако за нашето поколение е ясно кое е лъжата, след 3-5 поколения няма да е така. Всичко зависи от възпитанието. А ние сме мек народ, блага душа.

Ако някой сметне, че мнението не отговаря на темата, или има нужда от цензуриране, нека го изтрие спокойно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...