Jump to content
BulForum.com

question

antaro

Recommended Posts

Как да си направим на собственото PC домашен FTP- сървар който да е достъпен за всички или друго казано да си кача sait на компютъра.

За ВЕБ сайт ти трябва не FTP ами WEB сървър. Ако си с Win98 миже да ползваш този от пакета на Windows - PSW (Personal WEB Server). Иначе по принцип има и други олекотени програмки. Ако пуснеш сървъра на порт 80 ще могат да го виждат само тези които са от мрежата на Евроком. Може да го пуснеш на по-голям порт (над 1024), например 8888. Но тогава освен ИП-то при клиента в реаузера ше трябва да се укаже и портра. Например:

http://xxx.yyy.zzz.www:pppp

където с 'pppp' е означен номера на порта (80 е по подразбиране, а в случая ще е 8888)

Az sum pod OS win XP kaji kakva nai-dobre programa da polzvam za celta koia e nai udachna inache za portovete uj te razbrah nachi kolkoto poveche digam porta tolkova poveche ima vazmojnost da me vijdat hora ako go napravia na po malak niama da ima vazmojnost niakoi potrebiteli da vidiat

Az sum pod OS win XP kaji kakva nai-dobre programa da polzvam za celta koia e nai udachna inache za portovete uj te razbrah nachi kolkoto poveche digam porta tolkova poveche ima vazmojnost da me vijdat hora ako go napravia na po malak niama da ima vazmojnost niakoi potrebiteli da vidiat

Уви, не си рабрал - просто порт tcp/80 (както и повечето привилегировани такива) се филтрират и това е цялата работа.

Иначе можеш да си избираш произволен порт над 1024 - няма никакво значение.

Освен това не стана ясно web или ftp сървър ти трябва.

Препоръчвам ти да ползваш порт 8080, за уеб той е слевдващия най-използван след 80 (е, и SSL порта де).

За ХР, в него има сървър, просто трябва допълнително да се инсталира, но него не ти го препроъчвам. Понеже явно не си много навътре, няма да ти спомена за Апачи уеб сървър (е, споменах го), така че най-добре WebSite Pro. Той е специално за уиндоус, един от пионерите за Уин. Има си един sheet от който се конфигурира, много е лесен.

Не забравяй обаче, че в договора ти пише че е забранетно да пускаш сървъри ;)

Препоръчвам ти да ползваш порт 8080, за уеб той е слевдващия най-използван след 80 (е, и SSL порта де).

tedy, само една корекцийка: при SSL стандартно се ползва порт 443 (или по-коректно това е https), 8080 обикновено се използва за web proxy/cache ;)

tedy, само една корекцийка: при SSL стандартно се ползва порт 443 (или по-коректно това е https), 8080 обикновено се използва за web proxy/cache ;)

Да, точно това и аз имах предвид. Вярно е че само по-големите сайтове имат SSL, все пак за това се заплаща. А за порт 8080, да така е, аз понякога споделям с приятели разни работи и пускам за моменти сървъра точно на този порт. А и в ЕК попаднах на някои сървъри, вкл. и на фирми, пуснати на 8080

За ХР, в него има сървър, просто трябва допълнително да се инсталира, но него не ти го препроъчвам. Понеже явно не си много навътре, няма да ти спомена за Апачи уеб сървър (е, споменах го), така че най-добре WebSite Pro. Той е специално за уиндоус, един от пионерите за Уин. Има си един sheet от който се конфигурира, много е лесен.

Не забравяй обаче, че в договора ти пише че е забранетно да пускаш сървъри  ;)

Сега вече ми стана що годе ясно.В моя договор няма никаде опоменато да не ползвам такива дейности ако мога така да ги нареча.Мисля че тука са все още така да се каже в "Камената Ера" и не са набарали че някой може да ползва такива неща.Е разбирасе ако ме набарат сигорно ще ми отрежат квитанциите но аз ще пробвам засега с тези програми и ще казвам какво е положението.

Tedy не знам от каде ги имаш тези програми ама аз от никаде не можах да ги намеря...кой ли не free сървар претърсих не можах да открия нищо което да отговаря ня информацията намерих само едно Apache.rar ама дали е тва или не пък за другата и дума да не става никаде я няма...:))

ок, ще ъплоадна WebSite Pro 3.1.11

Имам и най-новата версия (поне преди един два месеца - 3.5.17), но на ХР не ми тръгна, не знам защо, така че съм с 3.1.11, перфектно върви.

ЕДИТ: Готово, търси за Website server, може от ФТП-то да я преместят и затова не ти давам линк.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...