Jump to content
BulForum.com

GSM избор

Recommended Posts

Преди 2 години, когато реших да си сменям тогава телефона, пак пуснах тема и доста хора ми помогнаха. Сега отново имам намерение да си сменя GSM-a и съм се спрял на няколко вида, от които надделява nseries.

Nokia N76

Nokia N75

Nokia N73

Samsung D900

SonyEricsson K810

Може да дадете и други видове ... Благодаря предварително :) !

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Сони Ериксона и Самсунга отстъпват по функционалност на Нокията. Тъй че за мен 100% избора е Нокия, а коя от трите изброени, тук вече идва въпроса дали харесваш слайдери, мида, или нормален телефон :)

За мен като съотношение цена/функционалност телефона е N73, но аз не харесвам толкова телефони тип мида, тъй че избора си е твой.

Сони Ериксона и Самсунга отстъпват по функционалност на Нокията. Тъй че за мен 100% избора е Нокия, а коя от трите изброени, тук вече идва въпроса дали харесваш слайдери, мида, или нормален телефон :)

За мен като съотношение цена/функционалност телефона е N73, но аз не харесвам толкова телефони тип мида, тъй че избора си е твой.

N73 не е мида ... май : о. Иначе си прав, че нокиите определено имат повече функции, а и е 'Nokia' :). Четох за N76 (мида), че е с огледален образ, т.е. се вижда огледално от капака и така прецаква снимките. Освен това самото отваряне не било направено както трябва, не можело да се отваря с една ръка, нямало прожина, която да продължи отварянето и си оставало до средата...

Защо не погледнеш Nokia E65. Има я ето тук. Единственият му недостатък е липсата на светкавица на камерата. Иначе дизайна е много добър, апарата е тънък и много симпатичен :D

Защо не погледнеш Nokia E65. Има я ето тук. Единственият му недостатък е липсата на светкавица на камерата. Иначе дизайна е много добър, апарата е тънък и много симпатичен :D
Гледал съм го, наистина е доста добър, обаче не ми допадат слайдърите ... нещо не ми харесват, иначе телефона си е супер :)

Гледал съм го, наистина е доста добър, обаче не ми допадат слайдърите ... нещо не ми харесват, иначе телефона си е супер :)

Ами тогава вземай N73, мисля, че е най-удачния избор :D

Успех с покупката и да кажеш какво си взел :)

Ами тогава вземай N73, мисля, че е най-удачния избор :D

Успех с покупката и да кажеш какво си взел :)

Благодаря, ама няма скоро да купувам. Смисъл, искам добре да разуча телефоните, да съм сигурен какво взимам, а и Н75/76 още ги няма в Бг и не знам точно колко пари ще са...

Това че пък Нокиа имали повече функции е пълна глупост относно СЕ.Спрямо Самсунг да ама иначе Хапсурт....

Аз пък гласувам за СЕ-то.Главно защото има по-яка батерия от Н73 която в Н серията попринцип е супер слаба.Също така ме кефи и ксеноновата светкавица.Другите фунцкии на двата телефона са горе долу същите иначе.

Това че пък Нокиа имали повече функции е пълна глупост относно СЕ.Спрямо Самсунг да ама иначе Хапсурт....

Аз пък гласувам за СЕ-то.Главно защото има по-яка батерия от Н73 която в Н серията попринцип е супер слаба.Също така ме кефи и ксеноновата светкавица.Другите фунцкии на двата телефона са горе долу същите иначе.

Мда, батерията на Н сериите (в повечето) е доста слаба, но пък на мен ми допада това, че имат WorldMate.

N73 не е мида ... май : о. Иначе си прав, че нокиите определено имат повече функции, а и е 'Nokia' :) . Четох за N76 (мида), че е с огледален образ, т.е. се вижда огледално от капака и така прецаква снимките. Освен това самото отваряне не било направено както трябва, не можело да се отваря с една ръка, нямало прожина, която да продължи отварянето и си оставало до средата...

Да де, аз това имах впредвид, че именно щото не ми харесват мидите аз ако имах парите и избирам между тези телефони бих си зел N73 - точно защото не е тип мида ;)

А Е серията всичките ми се струват грозни с изключение на E60, но той пък е орязан откъм функции :)

N73 е твоя телефон, и дизайна му е готин и функционалноста му е широка. Единствения недостатък на телефона е, че му липсва Wi-Fi, но доколкото чух от разни хора при желание може и Wi-Fi карта да му се сложи.

Знам, че е малко офтопик, но точно за горното да попитам някой знае ли дали е възможна опцията с вграждане на карта за Wi-Fi, на телефон, който го поддържа оперативно, да речем като N73 точно?

Да де, аз това имах впредвид, че именно щото не ми харесват мидите аз ако имах парите и избирам между тези телефони бих си зел N73 - точно защото не е тип мида ;)

А Е серията всичките ми се струват грозни с изключение на E60, но той пък е орязан откъм функции :)

N73 е твоя телефон, и дизайна му е готин и функционалноста му е широка. Единствения недостатък на телефона е, че му липсва Wi-Fi, но доколкото чух от разни хора при желание може и Wi-Fi карта да му се сложи.

Знам, че е малко офтопик, но точно за горното да попитам някой знае ли дали е възможна опцията с вграждане на карта за Wi-Fi, на телефон, който го поддържа оперативно, да речем като N73 точно?

Може ако е с Уиндоус Мобайл, т.е. друг тип смартфон.

@дуната, за да ти кажем какъв телефон е за теб, ти ни кажи какво искаш - програми/музика/разговори/дълъг стенд-бай/лесно боравене/игри/радио/снимки/......

ПС. 2 от тия телефони не са излезнали на пазара и надали ще е много скоро

Начи Н серията може да е със слаби батерии но самото Синбиан е на 1000 светлинни години пред СЕ след това като звук Н73 не може да бъде бит от който и да е телефон осфен Нокиа 5700 но за нея няма смисъл да коментираме след тако е извънземен модел още и го няма в БГ !!! Ксенонови светкавици как ли пък не телефона(Н73) прави повече от перфектни снимки и има стабилизатор ,кофтито е че стана супер комерсиален !!! СЕ съкссс и то яко секи телефон на компанията е с еднакъф интерфеис и няма значение от модела прецакванията са еднакфи за всички !!! Нокиа е избора както казах СИНБИАН достатъчно ясно и силно подчертава името НОКИА и хилядите ПРИЛОЖЕНИЯ за тези телефони !!!

Имам един въпрос към ПОСТЕРА м какъф телефон искаш ест че ще е МУЛТИМЕДИЕН то вече сички са такива !!! СЪотношение м/у ЗВУК , КАМЕРА , ИНТЕРНЕТ , Пълна функционалност ??? тогава вече мога конкретно да ти предлагам модели които да разгледаш и прецениш !!!

Ако искаш може да спреш гадната си фенщина и я се замисли к-серията и н-серията дали са в един клас единия е смартфон другия не е... което е същото като да сравнявате тетрис с покет пц..,а казваш,че СЕ съкс всичко е до личен избор имам познати които могат да ти кажат същото и за нокиа и то хора които си купуват скъпите им отрочета,а аз ще си остана с мнението,че сляпата фенщина води единствено и само до набутване...

А аз бих могъл да ти кажа че съм имал от сички марки телефони и кфото и да ми говориш НОКИА е избора а относно глупавото ти сравнение м/у К и Н сериите мога само да кажа че не съм първия човек който прави това сравнение и даже ще кажа че секи който иска да си зима телефон се колебае точно с тези 2ва класа и серии и както казваш че е безмислено да се сравняват аз ще кажа че разликата е СИНБИАН както казах тя има решаваща роля !! В момента съм с Нокиа 3250 скоро мислех да е заменя със СЕ М600i защото ми изглеждаше интересен и исках да го поразгледам няколко месеца ,няма камера но мен това не ме вълнува и след като се заиграх с него тия дни усетих коренната разлика като цяло става въпрос за качество !!! забиване грешки и темподобни кфото и да ми говорите Нокиа е много на пред пред останалите може да пускат по 5 нови модела в годината и да са качествени а не по 30 модела СЕ с еднакъф интерфейс и различни панели с малка разлика в наименованието и някои хардуерни гъзарийки на модела! Не можеш да кажеш че съм некъф фен и не можеш да кажеш че не съм прав след като следя обстойно мобилните новини !!!

Точно защото е със симбиан е малоумно да се сравняват двата телефона Смартфон=Много повече възможности а тва колко следиш гсм новите нищо не значи и аз следя хардуерните новини но не съм станал някъв гуро,а целта ми не е да се заяждам а просто трябва хората да се просветят,че сранението между Н и К серията е тъпо. :)peace

Браво, браво! Значи да си купуваме само нокия - дето е със супер миризлив симбиан... Аз лично предпочитам обикновен телефон. Имам сони ериксон к750 с 2гб карта и като отворя папка я отваря на момента. А на приятел нокията 6630 иска средно 3мин за отваряне на галерията.

Друго - не знам колко си барал М600, но този телефон е много пред н73 - има памет, сензорен екран и ОСа дава според мен доста по-добри възможности. И все пак за мен телефон трябва да се купува ако е обикновен, а ако искаш нещо по-умно - покет с Уиндоус мобайл.

ЕДИТ:

к800 е на цена 550

к790 - 535

к750 - 350

к610 - 340

н91 - 999

н80 - 750

н73 - 700

н93 - 1000+

н90 - 710

н71 - 610

н70 - 500

Yeah man peace but..... След като един СЕ К.... е примерно 800лв. и една Нокиа Н... са горе долу с малка разлика в цените значи можем спокойно да ги сравняваме като ценови клас и от там да се вадят изводите за едната серия колко е "надута" и другата серия !!! ПРедлагам са спрем ако с нещо сме помогнали на @DUNATA се радвам ако иска може нещо да попита с радост бих му отговорил !!!

Тука малко попрекали как си ги мислиш тия работи 3мин за отваряне на галерията или ги казваш колкото да си правиш вятър на устата ??? Малко се изхвърляш а това за карата ти с памет изобщо няма значение и моята 3250 е с 1гб и си бачка като "Пентиум 4ка" сеш се за части от секундата лаааааааааааал!!!

И аз ше EDIT-на :

SE K800 - пич не гледай Мобил България колко вървят цените щото там цените са на магазинчета от рода на бул.Руски само че повечето са в София !!!

SE K810 - още го няма в борсата но съм сигурен че цената няма да е под 800 лв. !!!

Aз бих ти препорачъл Nokia N95 в тоя телефон само мен ме няма :D но и ценичката му си я бива :)

oпределено N95 е супер телефон, но и N73 не е за изхвърляне.Вече месец съм с него и съм доволен! :punk

Aз бих ти препорачъл Nokia N95 в тоя телефон само мен ме няма :D но и ценичката му си я бива :)
Мда ве ... аз да не съм милиардер

А и като външен вид не ме кефи много... е ако някой ми го подари няма да му го върна, но не бих дал толкова пари за телефон.

Иначе благодаря на всеки, който участва в темата (да продължават ако искат :) ), все повече се накланям към Н73... Но почти никой нищо не казва за D900, верно е по слабичък от нокиите и СЕ, но си е Samsung.

@NEFARIOUS, за телефона искам предимно по-'детски' работи. Да има доста камера (за това най-малко 2mp), да има добър звук, голям дисплей (макар, че от 5-те всички са еднакви), и да върши работа все пак :)

..... все повече се накланям към Н73... Но почти никой нищо не казва за D900, верно е по слабичък от нокиите и СЕ, но си е Samsung.

@NEFARIOUS, за телефона искам предимно по-'детски' работи. Да има доста камера (за това най-малко 2mp), да има добър звук, голям дисплей (макар, че от 5-те всички са еднакви), и да върши работа все пак :)

Хайде , не се чуди, ела в семейството на НОКИА.Аз съм там от средата на 90-те години.

С НОКИА 150 започнах през какви ли не нокиа-модели, които никога не са ме предавали, за да стигна до N73 сега.

НОКИА е телефона - Останалото е компромис;-)

SE са добри като марка, не съм го отрекъл, аз лично съм с К750 и съм доволен за момента, телефона ми трябва за мп3, за да говоря и батерията му кара доста дълго, въпреки че телефона вече клони към 16-17 месеца ползване карам по седмица.

Колкото до бързината му - да бързичък е само ако му ъпдействаш през няколко месеца софтиера.

М600 мен също много ме кефи, но липсват доста от функциите на днешния модерен GSM.

А К800 освен по-добрата камера от К750и и малко по-новия софтуер не виждам причина да бъде предпочетен заради малката разлика в цената пред Н73, който е доста по-добър за мен.

Ако ще се дават пари за телефон, нека поне той има всичко.

За Самсунг нищо не сме казали, именно защото е Самсунг. В момента SE и Nokia се борят на пазара, Моторола и Самсунг заемат малко по-второстепенна роля в цялата система.

Но при всички положения Нокията си е по-надежден телефон от СЕ поне такова е моето мнение и малко по-високите цени на Нокиите за мен са оправдани от качеството и функционалността на телефона.

Ако вземеш Н73 няма да сбъркаш, виждам съм телефона, разглеждал съм го и бих ти казал че е доста добро телефонче и си струва паричките.

По принцип Н73 е наистина страшно добър телефон. Обаче стана твърде комерсиален (както споменаха по-нагоре). Твърде много хора го притежават, което не ми харесва. Е би било доста тъпа причина да не си го взема, заради това... :). И все пак мисля, че ще е той, въпреки че още не съм разгледал Н75/Н76. А и само да кажа, че не говоря за К800, а за К810 ... иначе тази огромна разлика ... но К810 не е излезнал в бг ...

Щом търсиш по-детски работи изобщо не мисля, че нокия (смартфон) е добра идея. Особено и като ти не си предложил модели на тази марка без смарт-функции.

Имал съм самсунг и е бил много добър телефона - не зацепва, добро меню, интуитивен, много добри снимки (в случая д900 е с 3.2 мпиксела и автофокус), Word Excel Power point viewer, но имат няколко минуса:

- не може да се инсталират Джава приложения (на по-старите модели, за д900 не знам) ако не са свалени през УАП

- няма начин да звъни и вибрира едновременно (и това може вече да е премахнато)

Поне до скоро (визирам и д600) телефоните на самсунг имаха тези два доста големи минуса.

Друго - ако купиш нокия плащаш за марката доста пари. Нека сме наясно, че тези функции не са реални за толкова хиляди лева :)

Лично на мен смартфоните са ми бавни. Не само стартирането, но и боравенето е доста "странно" докато свикнеш. То са едни мениджъри, експлоръри, плейъри... Един клип не може да подкараш без да сложиш 2-3 програми. И всички това за много пари и телефона ти трае по 1 ден до пълно падане на батерията. Айде холан :)

Единствено може да се слагат някои интересни игри (като Блоби волей), ама не си струва.

Ако аз си купувах телефон, нямаше да избера смарт (независимо на коя марка).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...