Jump to content
BulForum.com

pomo6t za videoto

dinko

Recommended Posts

kupih si video ot TCM marka SHOW VIEW i kato go pusna 4estotata na koqto izla4va savpada s 4estota na programa ot kabelnata televiziq i se me6at dvete

a nqmam vhod po niska 4estota na televizora.molq ako niakoi znae kak da promenq RF 4estotata da mi pi6e. niamam kni6ka za videoto a v internet ne mojah da namerq ni6to nito za videoto nito za firmata TCM.

Ste bada mnogo blagodaren ako nqkoi mi pomogne.

Отзад видоеото не може да няма една малка забутана врътка (променлив кондензатор) която като врътнеш с пластмасова отвертка променяш канала. Ама каналите на кабелната са така набутани един до друг, че трябва да намериш свободен такъв.

Или пък ползвай чинчовете на видеото и така го гледай, както правя аз.

iskam pomost a ne mneniq

Otzad na videoto IMA takava vrytka.Namira se do izhoda na signala .Ne si obyrnal vnimanie zashtoto e mnogo malka, vse pak ne e kopche :D

iskam pomost a ne mneniq

бе не знам какво искаш, ама карай.купуваш си кабел от едната страна с чинчове(тях ги включваш във видеото), а от другата със SCART(към тв-то, а пък ако и SCART няма ...) и забравяш за RF shits.

dinko май говори за някакъв стар Респром щом няма вход на тв-то :D

Иначе не виждам как няма да има или скарт или чинчове :confused

А за марката видео, аз поне не съм чувал, едва ли някой ще ти помогне как точно става нагласата, виж по-добре за врътката, ама с фенерче а не на сянка до стената, така няма да видиш нищо

е нема да стане така.

тунера бачка за RF In, а не за чинчовете.

Просто вкарай тивиаута във видеото и от видеото с чинч към тиви-то и от това тиви към другите, точно както правя аз.

ЕМи много искаш тогава.

Понеже гледам ги разбираш тея работи, купи си един предавател на 50 метра, има ги такива, тогава целия блок ще може да гледа :)

А иначе поне изкарваш ли картина от пц-то чрез RF-то на видеото??

kartinata e perfektna i v momenta po tozi na4in rabotq no trqbva postoqnno da izklu4vam kabeli a tova e gadno a ako uspeq da nastroq videoto ste go smesq s signala ot cabelnata i ste si resa problema vednaj za vinagi

Значи за целта ти трябва представка която да премести РФ честотата на видеото малко на страни за да не съвпада с канал от кабелната. Има такива блокчета (или поне могат да се направят лесно, стига да си техничар ;) ) А иначе би трябвало наистина на самото видео да има тримерче (дупчица за отверка) с която да донастроиш честотата в рамките на 6-7 канала, така че да не се застъпва. Ако нямаш такава дупчица, лошо :(

Значи в този случай има друго решение - да ползваш РФ модулатор като външен блок, който да е за по-ниски честоти (40-50МХз). Има такива по магазините, които като входове имат чинч за аудио и видео а изхода им е към стандартна антенна букса (имат и антенен вход където да пуснеш кабела за кабелната ТВ)

Между другото, понеже си със цифров тунер - засечи на кой канал (коя честота) ти предава в момента видеото...

Лошо, и да мръднеш с няколко канала там ще има програми от кабелната, значи остава втората алтернатива - с РФ модулатор за 40-50МХз (2-3ти ТВ канал) Там няма да има застъпване. Първите канали на които излъчва кабелната са ниякъде към 6 канал (3-ти ТВ обхат)

za svedenie na nqkoi koito imal moq problem

videoto raboti ot 23 do 69 kanal i se nastroiva sled kato zadarzi6

kop4eto za izklu4vane za 5 sekundi i to te vkarva vservizno menu

stava mnogo lesno no bez upatvane mi be6e nevazmojno da go razbera

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...